Webmaster Geschrieben 26. Mai 2008 Teilen Geschrieben 26. Mai 2008 Ünlü Arap þairi Nabiða (Radiyallahu Anh) anlatýyor: – Peygamber (s.a.v.)’e geldim, þöyle bir þiir terennüm ettim: "Ýslama girince, iffetçe ve þerefçe kullarýn fevkinde olduk. Hatta bunun üstüne bile çýkmaða umudumuz vardýr." Bunun üzerine Allah Resûlü (Aleyhisselatü Vesselam) dedi ki: 'Ey Eba Leylâ, bundan daha üstünü nedir?' "Cennettir" diye cevap verdim. Þöyle buyurdu: ‘Evet, inþallah!' Sonra: "Haydi biraz daha þiir söyle!" dedi. Bunun üzerine bazý beyitler daha söyledim. Allah Resûlü, þiirlerimi dinledikten sonra: "Allah aðzýný bozmasýn, güzel söyledin!" buyurdu" (Bezzar) --- Bu duadan sonra, Þair Nabiga’nýn ölünceye kadar hiçbir diþi dökülmemiþ, sapasaðlam kalmýþtýr. Bu olaydan, Allah Resûlünün doðru ve faydalý amaçla yapýlan sanat ve edebiyatý takdir ettiði de anlaþýlmaktadýr. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.