Zum Inhalt springen
Qries Qries Qries Qries Qries Qries

Empfohlene Beiträge

Yerel gazeteden Türklere ağır hakaret

13 Mayıs 2011 / Cemil ŞAHİNÖZ / BIELEFELD

Bielefeld'de yayınlanan yerel gazetede sözde bir okur mektubuna yer verilerek, Türk halkına, Türk kültürüne, 23 Nisan Bayramı ve Atatürk'e çirkin söylemlerde bulunulmasına bölgedeki Türk dernekleri tepki gösterdi.

http://www.hurriyet.de/_img/i/r/news/1305/2914779_230x230.jpg Almanya'nın Bielefeld kentinde yayınlanan “Westfalen Blatt” adlı yerel gazete, Türkler hakkında hakaret dolu bir yazı yayınlaması bölgedeki Türk derneklerinin tepkisine neden oldu. Robin Fermann adıyla yayınlanan okur mektubunda Türk halkına, Türk kültürüne, 23 Nisan Çocuk Bayramı'na ve Atatürk'e karşı hakaret içeren ağır yazılar yer alıyor. Mektupta, "Almanya'daki Türklerin 23 Nisan gibi geri kalmış kültürlerini Almanya'ya sokmaya çalıştıkları" ve "Türk devletinin azınlıklara karşı şiddet uyguladığı" şeklinde sözde iddialara yer veriliyor. Gazetenin böyle bir yazıya yer vermesine tepki gösteren Bielefeld Meslek Eğitim Danışma Bürosu ESTA Başkanı Cengiz Yıldırım, Bielefeld Veliler Derneği Başkan Yardımcısı Necla Marangoz, Bielefeld Uyum Meclisi Üyesi Cemile Acar, BİG Partisi Üyesi Yavuz Kaya ve Bielefeld Veliler Derneği Başkanı Nezahat Yıldırım kentteki diğer Türk dernek temsilcileri ile birlikte gazeteye karşı kampanya başlatmayı düşündüklerini söylediler.

OKUR MEKTUBU SÜSÜ VERİLİYOR

Bielefeld Veliler Derneği Başkanı Nezahat Yıldırım şunları söyledi: “Küçük bir araştırma yaptım. Aynı yazıyı aynı gazete her yıl 23 Nisan'da yayınlıyor. Okur mektubu süsünü veriyorlar. Ama gazetede görüldüğü gibi okur mektubuna hiç benzemiyor. Resmen resimli, tam sayfa bir haber. Böyle okur mektubu olur mu hiç? Robin Fermann takma ismiyle bu yazıyı yazan şahısı tanıyoruz. Kendisi sürekli siyasi parti değiştiren ve yazılarıyla ortalığı karıştırmak isteyen biri.” Veliler Derneği Başkan Yardımcısı Necla Marangoz da “Böyle bir hakaret karşısında kimse susamaz.

Bielefeld'deki bütün dernekler bir araya gelip, bu olayı kınamalıyız. Bu gazete bunu sürekli yapıyor. Türkleri ve Müslümanları aşağılıyor” dedi.

Hürriyet, 13.03.2011

http://www.hurriyet.de/haberler/gundem/908157/yerel-gazeteden-turklere-agir-hakaret

“Hakaret yok, ama tutarsızlıklar var”

14 Mayıs 2011 / Cemil ŞAHİNÖZ / BIELEFELD

http://www.hurriyet.de/_img/i/r/news/1405/2915844_230x230.jpg

Almanya'nın Bielefeld kentinde Türklere ve Atatürk'e hakaret eden bir okur mektubu yayınlayan yerel gazete “Westfalen Blatt” 'ın genel yayın yayın yönetmeni Andre Best Türkleri rencide eden yazıda tutarsızlık gördüğünü söyledi.

Best, Türklere hakaret eden okur mektubu hakkında gazetemizin sorularını şöyle yanıtladı: “Irkçı ve şahsi hakaret içeren yazıları yayınlamıyoruz. Bu yazıda bir hakaret göremiyoruz. Onun için yayınladık. Türkleri rencide etmek istemedik. Şimdi yazıyı sizin bakış açınızdan okuduğum vakit, bazı tutarsızlıkları fark ediyorum. Onun için eğer bu yazıya cevap yazmak isteyen Türk vatandaşları olursa, seve seve onları da yayınlarız. Kriterlerimiz şöyle: Hakaret olmayacak, yorum olacak ve gazetemizde yayınlanmış bir konu hakkında olacak. Yayınladığımız bu yazı bizim düşüncelerimizi ifade etmese de, kriterlere uygun olduğu için yayınladık. Yazıyı yazan şahsı tanımıyorum. Ama bundan sonra bu şahıs tarafından bizlere gelen mektupları daha dikkatli inceleyeceğiz.”

Yazıda geçen “Kürdistan´da doğdum” ibaresi üzerine “Kürdistan nerede bulunuyor?” şeklindeki sorumuza Genel Yayın Yönetmeni Best şöyle yanıt verdi: "Ben Kürdistan'ı bir ülke olarak biliyorum. Yanılmış olabilirim.”

Hürriyet, 13.03.2011

http://www.hurriyet.de/haberler/gundem/909298/hakaret-yok-ama

Dein Kommentar

Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.

Gast
Auf dieses Thema antworten...

×   Du hast formatierten Text eingefügt.   Formatierung jetzt entfernen

Nur 75 Emojis sind erlaubt.

×   Dein Link wurde automatisch eingebettet.   Einbetten rückgängig machen und als Link darstellen

×   Dein vorheriger Inhalt wurde wiederhergestellt.   Editor leeren

×   Du kannst Bilder nicht direkt einfügen. Lade Bilder hoch oder lade sie von einer URL.

• Neu erstellen...