Zum Inhalt springen
Qries Qries Qries Qries Qries Qries

Empfohlene Beiträge

Kur'an kurslarında 12 yaş sınırı kaldırıldı

Türkiye, 28 Şubat sürecinde hayata geçirilen antidemokratik uygulamalardan bir bir kurtuluyor.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 13 yıl önce meslek liselerine uygulanan 'katsayı' engelinin kaldırılması için çalışma başlattıklarını açıklarken benzer bir haber, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan geldi. Başkanlık, Kur'an kurslarına getirilen 12 yaş sınırını kaldırdı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, 'Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Ka- nun'da yaptığı değişiklikleri içeren kanun hükmündeki kararname Resmî Gazete'de önceki gün yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle Kur'an kurslarındaki yaş sınırı ayıbı sona erdi. İlgili kanunda yer alan, "İlk ve ortaöğretimde okutulan zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri dışında, Kur'an-ı Kerim ve mealini öğrenmek için Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Kur'an kursları açılır. Bu kurslardaki din eğitim ve öğretimi, kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanuni temsilcilerinin talebine bağlıdır. Ayrıca ilköğretimin 5'inci sınıfını bitirenler için tatillerde ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın denetim ve gözetiminde yaz Kur'an kursları açılır." maddesi kaldırıldı. Cami ve Kur'an Kursları Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, yasağın yürürlükten kaldırılmasının yerinde bir karar olduğunu söyledi. Kıyak, "Türkiye büyük bir yanlıştan döndü. 12 yaş sınırlamasından sonra Kur'an kursları boşalmıştı. Öğrenci sayısı yüzde 70 azaldı. Çok kötü günlerdi. Çok şükür bu uygulama sona erdi. Kurslarımız artık eski cıvıl cıvıl haline kavuşacak." şeklinde konuştu.

ABDULLAH BALCI ANKARA DURAN SAVAŞ SAKARYA

ZAMAN,

Dein Kommentar

Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.

Gast
Auf dieses Thema antworten...

×   Du hast formatierten Text eingefügt.   Formatierung jetzt entfernen

Nur 75 Emojis sind erlaubt.

×   Dein Link wurde automatisch eingebettet.   Einbetten rückgängig machen und als Link darstellen

×   Dein vorheriger Inhalt wurde wiederhergestellt.   Editor leeren

×   Du kannst Bilder nicht direkt einfügen. Lade Bilder hoch oder lade sie von einer URL.

• Neu erstellen...