61Trabzonlu Geschrieben 17. November 2011 Teilen Geschrieben 17. November 2011 (bearbeitet) Söyleşirken Cebrâil ile kelâm Geldi Refref önüne verdi selâm. Aldı ol şâh-ı cihânı ol zamân Sidre'den gitti ve götürdü hemân Bir fezâ oldu o demde rû-nümâ Ne mekân var anda, ne arz ü semâ Kim ne hâlidir ne mâlî ol mahal Akl ü fikr etmez o hâli fehm ü hal Ref' olup ol şâha yetmiş bin hicâb Nûr-ı tevhîd açdı vechinde nikâb Her birisinden geçerken ilerü Emr olurdı, "Yâ Muhammed, gel berü" Âşikâre gördü Rabbü'l-İzzetî Âhiretde öyle görünür ümmeti Dedi kim matlûb ü maksûdün benem Sevdiğin cân ile mâbûdün benem Gece gündüz işler isyân kamû Korkarım ki yerleri ola tamû Yâ İlâhî, hazretinden hâcetim Bûdurur kim ola makbûl ümmetim" Ya Rasulallah Hak-Teâlâdan erişdi bir nidâ: Yâ Muhammed ben sâna kıldım atâ Ümmetini sâna verdim ey habîb Cennetîmi anlara kıldım nasîb Zâtıma mir'at edindim zâtıni Bîle yazdım âdım ile âdıni Gel habîbim sâna aşık olmuşam Cümle halkı sâna bende kılmışam Ümmetin olduğumuz devlet yeter Hizmetin kıldığımız izzet yeter!" Yâ İlâhi, saklagıl îmânımız Verelim îman ile tâ cânımız Afvedüb isyânımız kıl rahmeti Ol habîbin yûzü sûyû hörmeti Sâna lâyık kullarınla hemdem et Ehl-i derdin sohbetine mahrem et Hem Süleymân-ı fakîre rahmet et Yoldaşın îmân makâmın cennet et Yâ İlâhi, kılma bizi dâllîn Bu dûâya cümleniz deyin âmîn Ümmetinden râzı olsun ol muîn Rahmetullâhi aleyhim ecmâin. Bearbeitet 6. Juni 2012 von 61Trabzonlu Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.