Webmaster Geschrieben 15. Juli 2005 Teilen Geschrieben 15. Juli 2005 Muhammed (Tolstoy) Kitabcigi okudum. Oldukca ilginc. Gözüme carpanlar: 1.) Bu Tolstoyun direk yazdigi bir kitap degil. Abdullah El-Sühreverd nin "Hz. Muhammed´in Hadisleri" adli kitabindan önemli buldugu hadisleri almis ve onlari yayinlamis. Yani kendi yorumu yok. Sadece hadisleri yazmis. 2.) Söyle bir hataya kapilmis. Kitabcigin ismini "Hz.Muhammed´in Kur´an´a Girmemis Hadisleri" koymus. Bu tamamen yanlis. 3.) Ben kitabin türkcesini okudum. Tercüme nedeniyle Hadislerde cok büyük saplantilarin olmasi kacinilmaz. Cünkü hadisler önce arapcadan ruscaya Tolstoy tarafindan tercüme edilmis. Sonra klasik ruscadan yeni ruscaya tercüme edilmis. Sonrada yeni ruscadan azericeye tercüme edilmis. Oradanda türkceye. Hatalarin olmamasi imkansiz. 4.) Kitap 93 hadisden olusuyor. Fakat 21 tanesinin hic bir kaynagi bulunamamis. Birde dedigim gibi tercümelerden cok hatalar cikmis. Hadislerin manasi degismis. Tolstoy tabiki bir Islam alimi degil. Fakat Islam´a olan hayranligi ap acik ortada. Kitabin türkce tercümesinin ismi "Muhammed". Asil kitabin arkasina Tolstoyun mektuplarida eklenmis. Orada Tolstoyun Islam´a hayranligi anlasiliyor ve su sözleri cok manali: "Bunu söylemek ne kadar tuhaf olsa da benim icin Muhammedilik, Haca tapmaktan (Hiristiyanlikdan) mukayese edilemeyecek kadar yüksekte duruyor. Eger insan, secme hakkina sahip olsaydi, akli basinda olan her bin insan, süphe ve tereddüt etmeden Muhammediligi, tek Allah´i ve onun Peygamberini kabul ederdi." Kitap hakkinda cok tartisilir. Aranizda okuyan varsa, kitabi tartisalim. Vesselam cemil Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Adem Geschrieben 16. Juli 2005 Teilen Geschrieben 16. Juli 2005 Bana verirsen sevinirim Kardes. Tolstoyun mekani Cennet olsun insallah imanli gitmistir. Ama Efendimize (sallahualeyhivesellem)e duyulan sevgi bosa gitmez. Adem Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 16. Juli 2005 Autor Teilen Geschrieben 16. Juli 2005 Amin. Aynen bende öyle düsünüyorum. Tabiki kesin iman etmis diyemeyiz, fakat o sartlar altinda bu kadari bile cennete yetse gerek. Allahu Alem. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
ademade Geschrieben 17. Juli 2005 Teilen Geschrieben 17. Juli 2005 Amin, saten cogu büyük alimlerin hayati Peygamber Efndimizi metetmekle sona ermistir... Bundan bile Allah bize Kudret ve Kelamini gösteriyor! Allah Ümmeti Muhammede yardim eylesin... Amin! Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Mond Geschrieben 19. Juli 2005 Teilen Geschrieben 19. Juli 2005 @Ademade S.a kardesim bu kitab sende varmi?? ama almanca?? Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 21. Juli 2005 Autor Teilen Geschrieben 21. Juli 2005 Almancasi yayinlandi mi ki? Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Mond Geschrieben 21. Juli 2005 Teilen Geschrieben 21. Juli 2005 @Webmaster S.a evet almanca! Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Adem Geschrieben 22. Juli 2005 Teilen Geschrieben 22. Juli 2005 kitap azericeden türkceye Arif ARSLAN tarafindan tercüme edildi. Yayineviyle baglantiya gecip tedarik edilebilir. Almancasi oldugunu henüz sanmiyorum. Adem Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.