Begm Geschrieben 18. September 2010 Teilen Geschrieben 18. September 2010 S.A ben namaza baslamak istiyorum ama bazi soru ve sorunlarim var: düzenli olarak 5 vakit namazimi vaktinde kilamayacagim, yani en az öyle ve ikindi namazim kazaya kalacak, o vakitlerde okulda oldugum icin! ilk sorum da bu : kaza namazindan önce ezan okumak farz midir? Ikamet Farz midir? Her ikisi birden olmalimidir? normal namazda, yani vaktinde kilinan namazda bunlar farzmidir? hanefi meshebindenim, sünnetlerin kazasi farzmidir? ayrica simdiye kadar kilmadigim namazlarimin kaza sini kilmadan tövbe gereklimidir? yoksa genel olarak tüm kaza namazlari icin tövbe gereklimidir, gerikli ise nasil tövbe etmem lazim? Yardimci olursaniz cok sevinirim!!!!!!!!!!!!!!! Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
genchizmet50 Geschrieben 20. September 2010 Teilen Geschrieben 20. September 2010 Kaza namazlari icin Ezan ve Ikamet Sünnettir. Begm kardes, tevbe kapisi her zaman aciktir. Ayrica tevbe illaki bir sayfalarca uzun tevbe duasini gerektiren birsey degildir. Pismanlik ve pismanlik duydugun ameli birdaha islememek sartiyla tevbe etmis olursun. Yalnis anlasilmasin, tevbe duasi gereksiz demiyorum. Yapilirsa daha güzel ama demek istedigim, kalbin tevbesi daha önemlidir. Ve buda tabi amellere yansiyan birseydir. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.