Gast Geschrieben 4. April 2009 Teilen Geschrieben 4. April 2009 duvara resim asmak dinen uygunmudur? Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Nur Efsan Geschrieben 5. April 2009 Teilen Geschrieben 5. April 2009 Almanca bölümündede biyerde konusulmusdu bu konu. Portre ve hayvan resimleri duvara asmak dinen sakincali degildir, cünkü normal rayda olan insanlardan kutsallastirilmiyor. Ama namaz kilinan odalara asmak mekruhdur, ya asagiya indirmek veyahut birseyle örtmek icap olur, en azindan sirt arkasinda bulundurmak gerekir. Ama takva ve hayir acisindan tabii ki büyük portreler veya hayvan resimleri asmamak daha uygun olur. Kücük resimler, yari vücud portreleri vs. asmak, biryere koymak mübahdir, yani ne haram ne de efdal. Bu hususda sadece kible yönünde, önünde bulundurmamak gerekir. Kaynagi sorarsan, bi ara sorularlaislamiyet'de okumusdum. vs Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Selim Geschrieben 5. April 2009 Teilen Geschrieben 5. April 2009 http://www.misawa.de/cgi-bin/sbb/sbb.cgi?&a=show&forum=14&show=39&start=0#1 http://www.misawa.de/cgi-bin/sbb/sbb.cgi?&a=show&forum=14&show=40&start=0#2 belki burda sorunun cevabini bulabilirsin. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 6. April 2009 Teilen Geschrieben 6. April 2009 Resimler kýble cihetinde ise mekruhluk þiddetlenir, yanda ise azalýr, arkada ise daha da azalmýþ sayýlýr. Böyle resimler ya indirilmeli, yahut da üzeri örtülerek namaza durulmalýdýr. Boy resimlerini kapalý bir yerde tutmak, ancak gerektiðinde görülecek halde muhafaza etmekte beis yoktur. Kâðýt paralarla nüfus cüzdanlarýndaki vesikalýk resimler de câizdir. Bunlar canlandýðý farzedildiðinde yaþamayacak derecede küçük ve yarým olan resimlerdir. Ayrýca bazý müseccel þahýslarý tanýmak için çekilen zaruri boy resimleri için de ruhsat vardýr. Bunlar ihtiyaç resimleridir. Bu yolladigin linkde yaziyordu selim. Yani ben söyle anliyorum, resim asmak uygun degil. Söyle birsey eger o odada Namaz kiliniyorsa, mekruhtur. Ama eger kible tarafinda asili ise. Yanda ise ayni sekil, ama azalir yaziyor. Yani en uygunu hic asmamak, mekruhdan kacinmak icin. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 6. April 2009 Teilen Geschrieben 6. April 2009 senin yoladigin link daha cok resim cizmekle ilgili. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Nur Efsan Geschrieben 6. April 2009 Teilen Geschrieben 6. April 2009 Nasil hala hallolmadimi yoksa? Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Selim Geschrieben 6. April 2009 Teilen Geschrieben 6. April 2009 senin yoladigin link daha cok resim cizmekle ilgili. belki iligini cekebilir diye koymusdum Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 6. April 2009 Teilen Geschrieben 6. April 2009 Sagsol ALLAh razi olsun okudum;) Ama eve insan resmi asilmasi uygun degil dimi? Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Nur Efsan Geschrieben 6. April 2009 Teilen Geschrieben 6. April 2009 Bana sorarsan pek uygun degil ama yapilir. Biraz fazla abartan insanlar var muhakkak, her birseyle melekler kacar parolasiyla mesela.. Büyük bir resmi asmazdim sahsen ama biyerlere fotograf vs. kurmak pek sakincali degil bence. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 6. April 2009 Teilen Geschrieben 6. April 2009 Buda herhalde takva meselesi Melekler girmez meselesine birsey diyemiycem nurefsan. Öyle bir yazi okumadim bende sahsen;) Evet fotoraf asmak bencede uygun degil. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Selim Geschrieben 6. April 2009 Teilen Geschrieben 6. April 2009 Bazi degerli abilerimiz ve ablalarimiz kendileri cok sevdigi alimlerin veya seyhlerin resmini duvara asiyorlar. Ben bunu bir kac evde sahsen gördüm. Buda uygunsuz bence, o mubarek zatlar bunuda hosgörmezler sanirim. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 6. April 2009 Teilen Geschrieben 6. April 2009 konu seyh veya alimlerin resimleri degil;) bende genel demek istemisdim. Bencede genel olarak iyi degil, su resim davasi. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.