Gast Geschrieben 16. Mai 2005 Teilen Geschrieben 16. Mai 2005 Aziz kardeslerim, benim "sirk" üzeri sorularim olucakti. "Sirk" anlamini biliyorum fakat nasil "sirk" yapilir? Yani hangi sartlar gerekliki "sirk" olsun. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 16. Mai 2005 Teilen Geschrieben 16. Mai 2005 Kardes, en basit anlamiyla: Allah´a yapilmasi gereken her hangi bir hareketi baska bir mevcudata yapmak. (Mesela ibadet etmek, asiri sevmek, yardim dilemek gibi hareketler) Bilerek mevcudat dedim, cünkü bunun insan olmasina gerek yok. Hayvan, para, ideoloji bile olabilir. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Adem Geschrieben 23. Mai 2005 Teilen Geschrieben 23. Mai 2005 Gerci Webmaster cok güzel cevaplamis ama yanlis anlama olmasin diye bir iki ilave yapmak istiyorum. Cünkü bazi kardesler yanlis anlayip en ufak bi seyde "Eyvah sirke düstüm" galiba diye vesveseye düsebilir. Wemasterin söyledikleri Gizli sirke giriyor (namaz haric). Bu sirk farkinda olmadan olur. Allah icin olmayan herseyde aslinda gizl sirk olabilir. Ama bunun ölcüsünü iyi tutturmak gerekir. Mesela bir kimse hastaligina cok kiziyor ve hep sikayet ederse o hastaligi Allahin verdigini unutup gizli sirke düsmüs olabilir. Ama bunu bilincli yapmadigi icin acik sirk olmaz. Cünkü acik sirk küfürdür. Mesela hasa bir seyi Allah yaninda Tanri kabul etmek, acik acik Allaha ortak kosmak acik sirktir. Ama gizli sirkte insan günahkar olur. Ve bu tip insan Allahi tanimamis insandir. Bunun en iyi ilaci onu anlatan eserlerden tanimaya calismaktir. Adem Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 23. Mai 2005 Teilen Geschrieben 23. Mai 2005 Allah razi olsun Adem kardes. Aynen yazdigin gibi. Gizli sirk mutlak sirk degildir. Cok büyük bir günahdir, fakat (her türü) dinden cikarmaz. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.