Zum Inhalt springen
Qries Qries Qries Qries Qries Qries

Empfohlene Beiträge

Üç papaz, Akþehir'e hoca merhum ile tanýþmaya ve bazý sorular sormaya geldiler. Bir meydan yerine toplanarak konuþacaklardý. Papazlar ve kalabalýk halk topluluðu meydan yerini doldurmuþtu.

 

Papazlar sorularýný sormaya baþladýlar.

 

Birinci papaz:

 

— Dünyanýn ortasý neresi? diye sordu.

 

Hoca eþeðin ön ayaklarýnýn olduðu yeri gösterdi:

 

— Ýþte dünyanýn ortasý burasýdýr, dedi. Papaz itiraz etmek istedi:

 

— Ne biliyorsun orasý olduðunu? diye sorunca, Hoca Nasreddin:

 

— Ýnanmazsan ölçebilirsin, dedi.

 

Kendisinden gayet emindi. Acaba dünyanýn yuvarlak olduðunu ta o zaman tahmin etmiþ miydi? Çünkü dünya yuvarlak olduðuna göre her yer dünyanýn ortasý olabilir.

 

Ýkinci papaz sordu sorusunu:

 

— Gök yüzünde kaç tane yýldýz var hoca efendi?.

 

Hoca cevap verdi:

 

— Eþeðin sýrtýnda ne kadar kýl varsa o kadar da yýldýz var. Papaz itiraz etti:

 

— Olur mu caným nereden belli doðru söylediðin? deyince, Hoca cevabý yapýþtýrdý:

 

— Ýnanmýyorsan sayabilirsin!...

 

O da verecek cevap bulamadý tabii. Sýra geldi üçüncü papaza:

 

— Benim sakalýmda ne kadar kýl var? dedi.

 

— Eþeðin kuyruðunda ne kadar varsa senin sakalýnda da o kadar kýl var.

 

Papaz yine itiraz etti:

 

>— Ne malûm ayný olduðu? deyince,

 

Hoca gayet kestirme bir yol buldu:

 

— Alýrýz cýmbýzý elimize, bir eþeðin kuyruðundan, bir senin sakalýndan çekeriz. Evvelâ hangisi biterse belki de "o azdýr. Eðer denk gelmezse ben dâvayý kaybetmiþ sayýlýrým, dedi.

 

Papazýn iþine gelmedi sakalýný yoldurmak:

 

— Haklýsýn hoca efendi! demek zorunda kaldý.

 

Bu konuþmalar papazlarýn çok hoþuna gitmiþti. Çünkü onlar beklemedikleri bir cevapla karþýlaþmýþlardý. Hocanýn böyle zeki ve kestirme cevaplarýna hayran kaldýlar.

 

:biggt: Süper ya!

Link zu diesem Kommentar
Auf anderen Seiten teilen

Türk'ün aklini seveyim;

 

Güney'de bir turistik lokanta, yemek listesine yemeklerin Türkce adlarini, karsisina da Ingilizcelerini koymus.Mantinin Ingilizcesi olarak da "Logi" geciyormus..

Ingilizce'de böyle bir sözcük mevcut degil.Peki nasil icad edilmis? Arastirmis ve bulmuslar."Logic" Ingilizce'de "Mantik" demek....Son harfini atmislar, olmus "Manti" !

 

:jo:

Link zu diesem Kommentar
Auf anderen Seiten teilen

@ ata

 

estafurullah hadimmize mi dusmus, zaten oyle damdan dusercesine espiri yapamam,ben genelde guldururken dusundurmeyi tercih ediyom kardes:)

 

dedim ya usta bir mizahci oldugumu soyliyemem, onun icin acizane abilerimizden olan NECMI ABI NIN bi anisina deyinmek istiyorum.....

 

Necmi abi gunlerden birgun herzaman ki gibi o muthis uslubuyla ders yaparken, Tarikatci kardeslerden bir kaci ders dinlemeye gelmisler.

Necmi abi ya hay ya kayyum bahsini okurken.

Birden Tarikatci kardeslerden biri necmi abi nin yaninda oturan aska gelip ya ALLAH diye ayaga firlamis:):)

tabi canimiz NECMI ABI bos dururmu, oda ALLAH ALLAH diye ayaga kalkip o Tarkikatci kardesin ensesine bir TOKAT yapisdirmis....:):):)

o muthis Tokati yiyen kardes , kalkdigi gibi yerine oturmus.:):):)

yani anliyacaginiz oturdugu yerden kalkmasi ve yerine yapismasi ayni anda olmus....tabi cemmat basmis kahkahayi:):):)

 

Ben de bi baska bi abiden duymustum bu olayi ve

duydugumda baya etkilenmistim ALLAHUALEM:):)

 

neyse

 

eger birseyler unutduysam bu olayda veya yanlis birsey yazdiysam SORRY.

 

not: AMACIM KIMSEYI KUCUK DUSURMEK DEGIL VEYA KIRMAK DEGILDI,AKLIMA SUANDA BU GELDI ONUN ICIN BUNU YAZI VERDIM.

SAMIMIYETINIZE INANDIGIM ICIN YAZDIM...

 

VESSELAM

 

Link zu diesem Kommentar
Auf anderen Seiten teilen

Yusuf kardesim, Sivas'li olmakla övünmek yakisir mi hic müslümana?

 

Lafi gelmisken size Sivas'li bir teyzeden ögrendigim salca tarifini yazayim.Bilirsiniz ki, dükkandan aldiginiz salcalar buzdolabinda zamanla küflenir.(Salcanin icindeki nemden dolayi) Bunu önlemek icin belli bir islem yapmak gerekir.

Benim gibi acili yemekleri sevenler mutlaka her seferinde domates ve biber salcasini yemegin icine karistirarak yaparlar.

 

Tarifi:

 

1-Domates ve biber salcalari bir büyük legene bosaltilir.

(Bir kutu domates, bir kutu biber salcasi yari yariya)

 

2-Yaklasik 5 yemek kasigi TUZ eklenir, kullanim tarihini uzatmak icin...

 

3-Zeytinyagi (yaklasik 10-15 yemek kasigi eklenir).

 

4-Daha da acili isteyen pul biber de ekleyebilir.

 

5-Hepsi birlikte karistirilir, büyük firin tepsisine bosaltilip, yaklasik 150-200 derecede ca. 1 saat pisirilir.Amma dikkat, yanmamasi gerekli, firina bagli..Arada bir karistirilirsa iyi olur, salcanin bütün nemi gider...

 

Tuz ve yag salcayi süresiz kullanilabilinir hale getiriyor.Hem de asla ve asla küf tutmuyor.Ayrica yemek yaparken de kolaylik oluyor, iki cesit salca cikarmaya gerek duyulmadan bir kavanoz salca cikariliyor.

Yemeklerin icine bu salca karisimi katildiginda, tuza dikkat lütfen!

Ayrica tuz eklemenize gerek kalmayabilir!

 

Afiyet olsun..Sivas'li teyzeye de tesekkürler... ;-)

Link zu diesem Kommentar
Auf anderen Seiten teilen

Dein Kommentar

Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.

Gast
Auf dieses Thema antworten...

×   Du hast formatierten Text eingefügt.   Formatierung jetzt entfernen

  Nur 75 Emojis sind erlaubt.

×   Dein Link wurde automatisch eingebettet.   Einbetten rückgängig machen und als Link darstellen

×   Dein vorheriger Inhalt wurde wiederhergestellt.   Editor leeren

×   Du kannst Bilder nicht direkt einfügen. Lade Bilder hoch oder lade sie von einer URL.

×
×
  • Neu erstellen...