Webmaster Geschrieben 10. Juni 2010 Teilen Geschrieben 10. Juni 2010 ‘Hoca Efendi’ tartýþýlmaz mý? BENÝM bildiðim þudur: Her þey ama her þey tartýþýlýr. Halife tartýþýlýr, sahabe tartýþýlýr, imamlar tartýþýlýr, müçtehitler tartýþýlýr, kader tartýþýlýr, kulluk tartýþýlýr, yaratanýn varlýðý tartýþýlýr, evrenin yapýsý tartýþýlýr. Hem de kýyasýya tartýþýlýr. Kol kýrýlýr, yen içinde kalmaz. Þimþekler çakar... Sonuna kadar gidilir... Allak bullak edilir... Benim bildiðim budur. * * * Ama þimdi yeni bir lakýrdý tutturulmuþ... Þöyle bir þey: “Aman Hoca Efendi’yi tartýþmayalým... Aman düþmana cephane vermeyelim... Aman kol kýrýlsýn ama yen içinde kalsýn... Aman ha aman...” Bu “aþiret kültürü” nereden beslendi, bu “getto mantýðý” nasýl bu kadar iþlerlik kazandý, gerçekten anlamýyorum. Ne korkuyorsun kardeþim, tartýþsana... Fikrini söylesene... Ne düþünüyorsan haykýrsana... Kapalý kapýlar ardýnda bin türlü dedikodu yapýp kamu önünde dut yemiþ bülbüle dönersen, “hakikatin þimþeði” nasýl çakacak beyinlerde? * * * Hem ille de... “Vay... Fethullah Gülen Ýsrailci olmuþ...” mu demen gerekir? Sen “Siyonist uþaðý”, “MOSSAD ajaný”, “Ýsrail yalakasý” demeden tartýþamaz mýsýn? “Hoca Efendi þöyle demiþ ama ben öyle düþünmüyorum” demenin nesi kötü? Sen katýlmadýðýn yönleri vurgularsýn, “Hoca Efendi” de lütfedip kendi görüþünü ortaya koyar... Bunun nesi fena? Hani “ümmetin ihtilafý”nda rahmet vardý? Hani yanýlýnca þu kadar sevap, isabet kaydedilince þu kadar sevap kazanýlýrdý? Ne oluyor yahu? Çýldýrdýnýz mý Allah aþkýna? Benim bildiðim, benim tanýdýðým Ýslami kesim böyle deðildi yahu... Ahmet Hakan, Hürriyet, 10.06.2010 Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Kayseri38 Geschrieben 12. Juni 2010 Teilen Geschrieben 12. Juni 2010 Hakan beycim! Taritismak elbette güzel. Ama karsidakinin zayif damarinin üstünde dans etmek te bi o kadar neticesiz oluyor genelde... Dolayisiyla biz ona "istisare desek daha güzel olur" Böylelikle Ahmet hakan i da foruma davet etmis olduk Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.