Legend Killer Geschrieben 25. Mai 2007 Teilen Geschrieben 25. Mai 2007 Tabaginizdaki yemek tanelerini birakmayin (sünnetleyin) Zira bereketin ve sifanin hangi tanede oldugunu bilemezsiniz. (Hadis meali) O MÜSLÜMAN DEGÝL MÝ ? Profesör olmus bir Türk anlatiyor : Amerika'da master yaptigim yillarda,calistigim üniversitenin yemek salonu acik büfe seklindeydi.Herkes diledigi yemekten istedigi kadar alabiliyordu.yemekhanenin kapisinda *'Take what you need.Eat what you take' (Yiyecegin kadar al, aldigini da ye)* diye yazmakta idi. Bir gün ayni masada yemek yedigimiz Cinli bir arkadasi,tabaginda kalan son pirinc tanesini almaya calisirken görünce dayanamadim ;denemek icin dedim ki : 'Bir pirinc tanesi icin neden bu kadar ugrasiyorsun?Birak tabakta kalsin.'Cinli arkadasin verdigi cevap cok düsündürücüydü: 'Her Cinli bir pirinc tanesi israf etse,Cin nüfusu ile carp bakalim,kac ton pirinc yapar?Biz kalabalik bir ülkeyiz,israf etme lüksümüz yoktur.' dedi. Yine denemek icin dedim ki : 'Su anda Cin'de degil Amerika'dasin.Tabaginda birakacagin pirinc tanesi Cin'i degil,Amerika'yi zarara ugratacaktir'.Bu sözlerim karsisinda güldü ve söyle dedi : 'Yasadigim ülke olan Amerika'yi bu sekilde zarara ugratmak onurlu bir davranis olmaz.' Cinli arkadasi bu onurlu davranisindan dolayi tebrik ettim ve düsüncesini paylastigimi söyledim. islam dininin bu konudaki, *'Yiyiniz iciniz, fakat israf etmeyiniz. Cünkü Allah israf edenleri sevmez'* buyrugunu acikladim. Cok hosuna gitti. Tam o sirada, Ürdünlü Müslüman bir arkadas tabagindaki yemek artiklarini cöp sepetine bosaltti.Bunu gören Cinli arkadas Ürdünlü'yü göstererek : 'O Müslüman degil mi? dedi. O kadar üzüldüm ki ,ne diyecegimi bilemedim. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.