derguiz Geschrieben 4. Juli 2010 Teilen Geschrieben 4. Juli 2010 Söz Yangýný (timas yayinlari) Senai Demirci Sessiz ve sinsi bir yangýný haber veriyorum size. Görünmez bir depremin enkazýný resmediyorum. Nefeslerimizle harladýðýmýz, hece hece alevlendirdiðimiz bir yangýný körüklüyoruz aðzýmýzda. Dilimizin her kýpýrtýsýnda ürkütücü fay hatlarýný tetikleyen zelzeleler büyütüyoruz odalarýmýzda. Sevaphanemizi yakýyoruz dilimizle. Ýyiliklerimizi yerle bir ediyoruz dudaðýmýzla. Kendi duruluðumuzu bulandýrdýðýmýz, kardeþlerimizi küçük düþürdüðümüz, doðrularýmýzý eðrilttiðimiz, yüzümüzü de sözümüzü de ikileþtirdiðimiz “fiskos bombalarý” döþüyoruz aðzýmýza, aramýza, yuvamýza, sokaðýmýza… Sözün güzelini söylemek için Kardeþimin hatýrýný onun yokluðunda da korumak için Emaneti ehline vermek, kardeþimin hatasýný (emanetini) baþkalarýna taþýtmamak için Tercihimi kýnayýcý, yargýlayýcý, yakýcý olandan deðil, ýslah edici, onarýcý, yapýcý olandan yana kullanmak için Ýkiyüzlü/ikisözlü olmamak için Hayatýma parça tesirli fiskos bombasý fýrlatmamak için Gýybetin y/aktýðý dudaklarda artýk çiçeklerin açmasý için GIYBET ETMÝYORUM! Gýybet etmemek, Allahý görür gibi yaþama çabasýdýr. Allahýn duyduðunu bilerek konuþma duyarlýlýðýdýr. Allahýn iþitmesine göre nefes tüketme inceliðidir. Allah iþitmiyormuþ gibi konuþmak günah deðil mi? Senai Demirci, bir insanýn, gýyabýnda da onurunun korunduðu, olmadýðý yerde de saygý gördüðü, iþitmediði kapý arkalarýnda da hatýrýnýn sayýldýðý biricik medeniyetin mensuplarý olarak, gýybetsizliðe davet ediyor bizleri. Gýybet Gönülsüzlüðüne... cook hos tavsiye ederim... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.