aciz kul Posted July 3, 2011 Share Posted July 3, 2011 Selam Aleyküm Arkadaslar, ben birkac Hadis ariyorum. Konu "Namaza cabuk kilmak". Beliki sizde camii de görmüsünüzdür: Bazi kisiler Namazlarini jet gibi kiliyorlar. Yanlis oldugunu biliyorum. O namazin kabul olmayacaginida düsünüyorum cünkü hadis kitabbimda bunu okudum: Huzeyfe Radıyallahu Anh, Namazı Hızlı Kılan Bir Adam Gördü Ve Sordu: "sen Ne Zamandan Beri Bu Namazı Kılıyorsun?" "kırk Senedir" "demekki Sen Kırk Seneden Beri Namaz Kılmıyorsun! Bu Kıldığın Namazla ölürsen, Muhammed Sallallahu Aleyhi Ve Sellemin Yolunun Dışında ölmüş Olursun!" Dedi Zeyd Radıyallahu Anh Buhârî Bide Buhariden... buna benzer Hadisler taniyormusunuz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Webmaster Posted July 3, 2011 Share Posted July 3, 2011 Peygamber Efendimiz (sav.) bir hadisinde hizli namaz kilanlari, tavuklarin yemek yemesine benzetiyor. Yani hizlica kafalarini egip, kaldirmalarini tavugun hizlica gagasinin inip, kalkmasina benzetiyor. Baska bir hadisinde - bu cok dehset - ahir zamanda camilerde namaz kilanin cok olacagini, ama iclerinde bir tane bile mü´min olmayacagini. Yani namaz kilmalarina ragmen, mü´min degiller. Iste hadis: "Öyle bir zaman gelir ki, mescidlerinde ictimâ’ ederler ve musallî olurlar, lâkin içlerinde bir tek mü’min yoktur”. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yilmaz Posted December 10, 2011 Share Posted December 10, 2011 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts