Webmaster Geschrieben 9. Februar 2006 Teilen Geschrieben 9. Februar 2006 Buda Polat Alemdar´in Peygamber soyundan geldigine dair bir söylesi (Interview): Abdulkadir Þaþmaz'ýn oðlu olan Necati Þaþmaz 1971'de Elazýð'da doðdu. Asýl mesleði turizmcilik olan Þaþmaz, eðitimini Kanada'da tamamladý. Amerika'da 6 sene kalan Þaþmaz, 2001 yýlýnda bir süreliðine ailesini ziyarete geldiði sýrada geri dönüþ uçak biletini 11 Eylül 2001 tarihine aldý. Amerikada yaþanan saldýrýlar sebebiyle uçaðý Amerika'ya varamadan geri dönen Þaþmaz, sonradan ailesinin çekincesi ve ýsrarý üzerine Amerika'ya dönmekden vazgeçti. Hayatýna Türkiye'de devam etme kararý alan Necati Þaþmaz, Ankara'da sigorta acentesi açtý. Çok geçmeden Ýstanbulda Osman Sýnav'la bir iþ görüþmesine oturdu. Kendisine bir yapýmýn senaryo ekibinde yer almasý teklifi geleceðini beklentisi ile görüþmeye gitti. Osman Sýnav'ýn "Bir dizi düþünüyoruz, seni de baþrolde düþünüyorum" sözlerine, düþünmek istediðini söyleyen Þaþmaz, bir ay sonra teklifi kabul etti. Hayatýný tamamen deðiþtirdiðini söylediði Kurtlar Vadisi projesine böyle baþlayan Necati Þaþmaz, özel hayatýnýn kalmadýðýný, "Beni sadece Ankara'da ismimle çaðýrýyorlar, Ýstanbul'da herkez Polat diyor" sözleri ile dile getirdi. Amcasý, eski MHP milletvekili Tahir Þaþmaz, olan Necati'nin Raci Þaþmaz (Kurtlar Vadisi dizisinin senaristi) ve Zübeyr Þaþmaz adýnda iki kardeþi vardýr. Bir röportaj... Necati Þaþmaz'a Vatan Gazetesi yazarý Sanem Altan Kurtlar Vadisi'nin hayatýndaki yerini sordu. • Kurtlar Vadisi'nde oyunculuða baþlamak her þeyi tümüyle deðiþtirdi mi hayatýnýzda? Dönüm noktasý gerçekten. Ankara'dan Ýstanbul'a geldim. Sigorta þirketim vardý orada. Dediler ki "Sana bir iþ teklifi var ama düþünmeden karar verme." Osman Sýnav bunu doðrudan söylememeyi tercih etmiþ; "Siz çýtlatýn ben konuþurum" demiþ. Herhalde senaryo ekibinde olmamý isteyecekler diye düþündüm; oyunculuk aklýmdan geçmedi. Osman Sýnav'la oturduk "Bir dizi düþünüyoruz, seni de baþrol düþünüyorum" dedi. O an Raci'yle Bahadýr'ýn "Düþünmeden karar verme" sözleri kafamda canlandý. Reddetmemeye karar verdim, "Bir düþüneyim hocam" dedim. Bir ay sonra da "tamam" dedim. • Daha önce oyuncu olmayý düþünmüþ müydünüz hiç? Hiç düþünmemiþtim. Geçmiþimde resim çektiremezdim. Þu ana kadar çektirdiðim resim 10000 civarýdýr. Büyük bir deðiþim. Hâlâ zorlandýðým yerler oluyor ama "hayýr" demedim çünkü belki yýllarca piþman olacaktým bu kararýmdan. Dizi baþladýktan sonra benim yerimde olan kiþiyi seyrederken "Ben olsaydým keþke" diyebilirdim. "Evet" demek ise daha da karýþýktý; nasýl yapacaktým? • Sizi en ürküten þey neydi peki? Þöhret... Ýnsanlar bir anda þöhret olup sonra bunu kaybedince kötü durumlara düþüyorlardý. Ben de bu denklemi korumak konusunda kendimi nasýl eðitebilirim diye düþündüm; "Bu donanýma sahip miyim" diye sorguladým. Bir tek þeye güvendim bizim çok kalabalýk bir ailemiz var. Oyunculuktan önce de sever ve sevilirdim. Diziden sonra da yine ayný insanlar tarafýndan sevileceðimi biliyordum ve o insanlarýn sevgisi bana yeterdi. Psikolojik dengem bozulursa bana yardým edeceklerini biliyordum. • Neler söylediler kararýnýzý duyunca? Bir tek karþý çýkan kardeþim Raci'ydi. Ailemden herkes desteklemiþken Raci istemedi. "Ben senaryoyu yazarken çok zorlanýrým, kardeþim olduðu için" dedi. Raci bunun sýkýntýlý olabilecek tarafýný düþündü. Kardeþim olarak baktýðýnda "girme" dedi. Mutsuz olma ihtimalim onun için kabul edilemez bir þeydi, haklý olarak. Karakterimi bildiði için "sen zor ayakta durursun bu dünyada ya da çok farklý biri olarak aralarýna katýlacaksýn" dedi. Çünkü benim mutlu olmam önemliydi þöhret olmam deðil. • Sonunda anlaþtýnýz mý? Anlaþtýk tabi... Karar verdiðimi görünce zaten anlaþmamak mümkün deðil. Ama bana yapýlmamasý gerekenleri bir anlattýlar, tam cendere... Ama sonunda, dizilerde oynayan diðer baþrol oyuncularýndan bambaþka bir profil yarattýk; kiþiliðime de çok uygun. O öðütler baþarýlý olmamamý saðladý. Hayata vakur bir duruþumuz var. Oyuncu olunca da bunu devam ettirebilmem için sayýsýz liste verdiler. Elimden geldiðince hepsini uyguladým. Doðru olduðuna inandýðým için severek yaptým. • Sevdiniz mi oyunculuðu? Çocukken amcam beni tuttu ve denize attý; yüzmeyi öðrendim. O beþ dakikalýk mücadelede ben denizi sevdim. Hayatým boyunca denize girmeme kararý da alabilirdim. Oyunculuk da böyle oldu. O mücadelede ben oyunculuðu sevdim, seviverdim. Aslýnda öyle durduk yere suya atlama çýlgýnlýðý yoktur bende ama düþersem de vazgeçmem artýk. Hayatým böyle oldu. Lisedeki Ýngilizce'mle, elimde sözlük toparlanýp Kanada'ya gittim birgün. Havaalanýnda biletimi kaybettim, polislere sözlükle derdimi anlattým ama 2,5 yýl geri gelmeden orada bir hayat kurdum. Dokuz aydan sonra Amerika'ya geçtim, orada yaþadým. Hiçbir þey standart bir þekilde baþlamadý hayatýmda yani. • Peki, baþrol teklif edilmeseydi yine cazip bulur muydunuz oyunculuðu? Baþrol olmasa cazip gelmeyebilirdi. • Ýlk çekim günü ne hissettiniz? Setteki çaycý ya da figüranlar bile benden daha tecrübeliydi. Ve benim sarhoþu oynamam gerekiyordu ve bir sayfa tiradým vardý. Ezber oynamak istiyordum ki yetenekli olduðumu göstereyim.Ama yapamýyordum. Sufle veriyorlar, hiç olmuyor. Sonunda ezbere oynadým ama sarhoþu yapamadým bu sefer. Selçuk Yöntem'leydi ilk sahnem ve yaðmur altýndaydý. Ýlk deneme olmayýnca, üç gün sonra tekrar buluþtuk. Bu sefer yaðmurlu birgün deðildi. Þubat ve gece sahnesi ayrýca. Ýtfaiyeden 7 ton su geldi yaðmur için, hepsini yuttum. Öyle bir sahne ki en ufak bir mimik hatasýnda bile baþtan çekilmesi gerekiyor. Aslan Bey kafama silah dayýyor, silahýn havaya ateþlenmesi gerekiyor. Selçuk Abi de silah sevmiyor, istemiyor, o da ayrý gergin. Aslan Bey baþka bir sahnede bana tokat atýyor. Bir tuhaf öyle durmak zorundayým. Tokata karþý hissedilen þey yani doðal tepki bu deðil benim için. • Neydi vazgeçmenizi engelleyen ve baþarabileceðinize olan inancýnýzý artýran? Bana güveniyorlardý. Ayrýca ilk defa bir iþ için çok heyecanlýydým. Bir de çýkmazlarda, üstüne gitmek gibi bir yapým vardýr. Yapabilir miyim sorgusu beni daha da ateþledi. Hayatýmdaki tüm insanlar gözümün önüne geliyordu. Hepsinin aklýmda kalan bir özelliði vardý. Birinin bir bakýþý, bana bir sahnede "ben de öyle bakayým" dedirtiyordu. Baþka hayatlardan bir þeyler katmaya çalýþýyordum. Çünkü özellikle kendimden katmaya çalýþýnca çok yoruluyordum. Yapamýyordum. Yürüyemiyordum yaa. Sað ayak sol kol kendiliðinden ayný ritmi tutturur ya, ben kamera karþýsýnda sað ayak sað kol þeklinde yürüyordum. • Kendinizi seyretmeyi seviyor musunuz? Ýlk 20 bölümde bence büyük boþluklarým vardý. Ýlk bölüm sonunda "bu tutar mý" diye sormuþtum. 6. bölümde "arkadaþlar yardýma ihtiyacým var" dedim. Olmayan bir þey olursa, sanki saçým olmamýþ, ýþýk iyi olmamýþ gibi geliyordu. Bahane buluyordum. Sonra bahaneleri býraktým. Osman Hoca da "Kimseyle çalýþma, etkisinde kalýrsýn" diyordu. Ýlk 20 bölümden sonra yaz tatili oldu, ben bütün bölümleri kare kare bir daha seyrettim. Deli Hikmet'i oynayan Erdem ve Memati'yi oynayan Gürkan'la çalýþtýk. 20. bölümden sonra yol katettiðime inanýyorum. • Devlet görevlisi olduðu halde mafyaya karýþmýþ birini canlandýrýyorsunuz. Bir mafya üyesi gibi hissetmeyi baþarabiliyor musunuz oynarken? Polat, altý yedi duyguyu bir arada yaþayan, çeliþkili, psikopat hatta. Ama insan taraflarýný ortaya çýkarmaya çalýþtýk. Bir avantajým var, ben hiç mafya bilmiyorum. Benim mafya adamý karakteri yaratmam daha kolaydý o yüzden. Polat Alemdar olmak benim için çok zordu oyuncu olmadýðým için, ama bir taraftan da senaryonun istediði serüvene baðlý kalabiliyordum böylece. Dünya ülkelerinin hepsinde mafya var ve devletle çok yakýn iliþkiler içerisindeler diye inanýyorum. Eskiden de inanýyordum, þimdi de inanýyorum. Ama kiþilerin hangi karakterlere büründüklerini daha iyi gözlemleyebiliyorum þimdi. Saðlam kalabilmesi çok zor Polat gibi birinin. Adamýn çelik gibi yüreði var... Niyeti iyi. Gerçekte de böyle mi olurlar bilmiyorum. Allah kolaylýk versin o insanlara. • Peki, dizideki rolünüz gereði insanlarý öldürüyorsunuz. Cinayet anýnda katil ne hisseder diye düþündünüz mü hiç? Devlet görevlisi Polat... Devlet için adam öldürmesi gerekiyor, öldürüyor; katil psikolojisiyle yaþamýyor. Aþýk ama yalan söylemiþ aslýnda sevgilisine. Mafya babasý ama aslýnda mafya deðil. Kosova'da devlet için görevli bir adam, Mülkiyeli, sonra bir bakýyoruz mafyanýn içerisinde. Dýþiþleri görevlisi biri mafyaya nasýl uyum saðlar ki. Bir bocalama dönemi geçiriyor. Bu da tam benim oyunculuða alýþma dönemime denk geliyor. Yani örtüþüyor. Silah tutmakta da zorlanmadým poligonda atýþ yapan biriydim zaten. Ayrýca bizim yörenin insaný silah tutar. • Kurtlar Vadisi'nin konusu da çekici gelmiþmiydi size? Bir aþk hikayesiydi ilk baþta. Bana yapamam gibi gelmiþti. Hayatýmda hiç aþk yaþamadým ben. "Bu bir film gerçek deðil ki" dediler. Ýkna olmamýþtým. Sonra bir mafya hikayesine döndü "tamam oynarým" dedim. Sanki onu yaþamýþým, aþktan daha iyi bilir miþim gibi. Kurtlar Vadisi'nde nefis bir aþk yaþýyorum þimdi. Elif karakteriyle olan iliþkiden çok þey öðrendim. Aþk anlamýnda çok acemiydim. • Aþýk olmak çok mu zor? Arkadaþlarýma bakýyorum aþýðým dediklerinde, gözlerinin içindeki ýþýk, heyecanlarý... Ben hiç öyle hissetmedim bir kadýna. Sevdiðim oldu, beðendiðim oldu ama uðruna yola çýkacaðým kadýna rastlamadým. Bana taþ kalpli, kaba adam falan derler bu yüzden. Ama eðer yaþarsam benden illallah edecekler. Diziyi bile çekemezler. Beni bulamayacaklar çünkü. • Korkuyor musunuz aþýk olmaktan? Sizi zayýfatacaðýný mý düþünüyorsunuz? Evet belki de. Bunu dile getirmiþliðim yok aslýnda þimdi size anlatýyorum. Ama aþkýn iyi bir þey olmadýðýný hissediyorum. Çünkü bünyede tuhaf tahribatlar yapýyor. Bunlarý gözlemledikçe, aþk yaþamak istemiyorum; kendimi engelliyorum. Direktifler veririm kendime aþýk olmamak için. Aþýk olmaya meyledersem hemen karþýmdakinin kendime göre kusurlarýný sýralayýp vazgeçerim. • Nedir sizin kadýnlardan istediðiniz aþk için? Kadýn rezil de eder, vezir de derler ya, doðru sanýrým. Amaçlarýnýzýn örtüþmesi lazým. Ben istediðim gerçekten bütün olmak, hatta kaba olduðum nokta burasýdýr kadýnlara karþý. Güven özellikle þu yaþadýðým hayatta çok önemli. Yalaný affederim gibi geliyor. Her yerde yalan var. Yalana alýþtým. Yanlýþý ve eksiði düzeltmek daha zor ve daha yaralayýcý. • Siz dini inançlarý kuvvetli birisiniz deðil mi? Tasavvuf kültürüyle büyüdüm. Üzerimde etkisi büyüktür. Bunu hayatýma hep yansýtmaya çalýþtým.Peygamber hayatlarýný okuduðumda kendimi hep onlarýn yerine koyardým. Yusuf Peygamberi düþünürdüm, Ýsa Peygamberi düþünürdüm. Amerika benim için kuyuya atýlmýþým gibiydi ve Yusuf Peygamberi hissettim orada. Türkiye'ye dönme kararý aldým ve birdenbire starlýk yolu açýldý bana. Sufilik, peygamberlerin güzel özelliklerinin insanda toplanabilmesini; güzel ahlaký anlatýyor. En güzel örneði de Peygamber Efendimiz'dir. • Siz Seyid'siniz deðil mi? Dedem Ehli Tasavvuftu. Vizyonu olan ve o vizyon için misyon edinmiþ biriydi. Seyid, Hazreti Hüseyin'in soyundan gelme ve Þerif, Hazreti Hasan'ýn soyundan gelme hýrkasýný taþýdýðý zaman bunu açýklamak bile ayýptýr ama daha önce hakkýmýzda çýkan yazýlardan sonra aslýmýzý söylemekten çekinmeye gerek yok bu böyle. Her müþkülün çözüldüðü her sorunun paylaþýldýðý sembolik bir kapýydý evimiz. Ýnsanlar gelir her þeylerini dedeme danýþýrlardý. Onlara tek tek ilgi gösterirdi dedem. Bizim yörede adamýn ineðini bile sorsan adýyla sorarsýn. Dedemin Elazýð'da türbesi var Cafer-i Tayyar Þaþmaz. Elazýð'ýn bilinen mutasavvuflarýndan biriydi. Anlatýyorlar, Alevi'si, Ermeni'si, Müslüman'ý onu ziyaret etmeden, sohbetini dinlemeden, sevgisini paylaþmadan geçmezmiþ. Radikal Ýslam kesimi bundan hoþlanmasa da, bunu Ýslam hoþgörüsü içinde paylaþmýþ biri dedem. Ýnsanlara ufuk açmýþ, ýþýk olmuþ. Babaevinde de ayný þey devam ediyor. • Peki, bu babadan oðula geçen bir þey mi? Mutasavvufluk babadan oðula geçmez ama baba ocaðýný insanlara açmaksa evet geçer, babam da ayný þekilde insanlarý kabul eder, sevgiyle dinler. Evladýn buna isteði varsa neden olmasýn. Benim böyle bir tercihim yok. Sufi lideri olmayý düþünmüyorum. • Peki, oyunculuk egonun çok yüksek olduðu bir alan, inancýnýz egonuzu terbiye etmenizi istiyor sizden... Oyunculuðuma çok katkýsý oldu. Ýnsanlardaki zenginliði alýp kendimdekini verebiliyorum. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Thai Geschrieben 10. Februar 2006 Autor Teilen Geschrieben 10. Februar 2006 Kurtlar Vadisi dün sinemaya geldi. Giden var mi? Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Ammar Geschrieben 10. Februar 2006 Teilen Geschrieben 10. Februar 2006 Ben bugün gitmi$em.Vallahi süper idi. Herkeze tavsiye ederim. Gitmiyen cok sey kaciricak. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
ademade Geschrieben 11. Februar 2006 Teilen Geschrieben 11. Februar 2006 ben bu ayin dokuzunda gittim, yani ilk cikti tarihte, viyanada izleyenler arasindaydim! Ammar kardesime katilmaktayim, süper bir film! Ama sonu basina göre o kadar iyi degildi! Yani basi muhtesem basladi, sonu daha iyi olabilirdi... Ikinci bi bölüm cikmasini umud etmekteyim! Filmde cok mesaj veriliyor! Almancaya cevrilse, almanlarda bu filme baksa, kafalarindaki soru isaretlerinin bi cogu gitmis olur. Ama bakmak lazim Ben bidaha bakmayi düsünüyorum... Selamlarimla... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gülseven Geschrieben 13. Februar 2006 Teilen Geschrieben 13. Februar 2006 abi biraz filimden bahsedermisin? Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Rananur Geschrieben 18. Februar 2006 Teilen Geschrieben 18. Februar 2006 Ya Filimin diziyle pek bi alakasi yok, aslinda hic alakasi yok! Sadece iste o dört karakter Polat, Memati, Abdulhey ve Erhan ayni. Ama filim cidden güzel olmus! Izlenmeye deyer! Vesselam... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 1. März 2006 Teilen Geschrieben 1. März 2006 Esselam arkadaslar, filim Almanya´da yasaklanmaya baslamis bile. Bu durum hakkinda ne düsünüyorsunuz? Bence cok enteresan. Islam hakkinda o kadar kötü programlar var ki tv´de. Ilk defa bizden böyle bir sey gelmis, hemen devlet (CSU BASKANI) devreye giriyor. Hakikaten traji komedik durumumuz. Vesselam Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Thai Geschrieben 2. März 2006 Autor Teilen Geschrieben 2. März 2006 Also ich finde das lächerlich. Es gibt so viele schlimmere Filme, die man verbieten sollte. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 2. März 2006 Teilen Geschrieben 2. März 2006 das ist halt die doppelmoral der deutschen... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 3. März 2006 Teilen Geschrieben 3. März 2006 Saddam Polat´i cagirirsa, böyle olur: http://www.yeniasya.com.tr/2006/02/05/karikatur/default.htm Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 5. März 2006 Teilen Geschrieben 5. März 2006 Suan Alman kanallarinda dahi bu konu tartisiliyor. Gecen GIGA TV´de tartisiliyordu. Almanlar aynen söyle dedi: "O kadar cok filim var, Islam´i kötüleyen. Simdi ilk defa Amerikanlari kötüleyen bir filim cikti , birden herkes ayaklaniyor." Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Talebe Geschrieben 6. Mai 2006 Teilen Geschrieben 6. Mai 2006 Kurtlar vadisi dizisi yeniden baslayacak mi? bu konuda bilgisi olan var mi? baslarsa Süper olur Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
ademade Geschrieben 6. Mai 2006 Teilen Geschrieben 6. Mai 2006 Cok tuhaf birsey daha var... Normalinde bu kadar cok tutulan Filmler hemen Internette kaliteli versiyonlu dagilmaya baslar... Ama Kurtlar Vadisinden bitane versiyon dahi bulamazsiniz. Sizce biraz tuhaf degilmi? Acaba DVDsi ne zaman cikacak... Selamlarimla. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gülseven Geschrieben 6. Mai 2006 Teilen Geschrieben 6. Mai 2006 evet haklisin. Download edilen cekmeler berbat. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Thai Geschrieben 10. Mai 2006 Autor Teilen Geschrieben 10. Mai 2006 Yönetmen devam edecek demisdi. Televizyonda görmüsdüm. Belki yazdan sonra baslar. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.