Jump to content
Qries Qries Qries Qries Qries Qries

Recommended Posts

Politika islamin neresinde?

Islam´da Politika varmi?

Politikaya yer verilmismi?

Veya Islam anlayisi, simdiki zamanimizin „Politika“ anlayisi ile birmidir?

Simdi söyle bir durumda var ama Webmaster abi, düsünürsek, bir siyasi adami, yeri geldiginde "yalan" yeri geldiginde "giybet" veya "suizan" yapa biliyor. Hatta Politikacilarin yapmasi "gerektigi" sey olarak görüyorum ben... Yanlismi düsüncem acaba?

Zaten "poli-tika" latince bir kelime ve "cok yüzlü" demek ;) Allah politikacilarin yardimcilari olsun. Dogru söylemek cok zor.

Onun icin köse yazarlari olsun, tanidiklari olsun, herkes Muhsin Yaziciogluna "cok kötü bir politikaciydi, cünkü ne düsünüyorsa onu söylüyordu, dogruyu söylüyordu" diyorlar. Politikaci mecburen karsi tarafi kötüler, kendisini iyi gösterir. Dogru olsun, olmasin. Onun icin temiz siyasetcilere ihtiyacimiz var. Yazicioglu temizlerden biriydi, onun icin partisi fazla büyüyemedi.

"cok kötü bir politikaciydi, cünkü ne düsünüyorsa onu söylüyordu, dogruyu söylüyordu" diyorlar. Politikaci mecburen karsi tarafi kötüler, kendisini iyi gösterir. Dogru olsun, olmasin. Onun icin temiz siyasetcilere ihtiyacimiz var. Yazicioglu temizlerden biriydi, onun icin partisi fazla büyüyemedi.

bak cok güzel ifade ettin, ozaman Politika "bugunumuzun" politikasi Islamda aykiri, islama ters;))

Temizlerin isi olmaz yok ozaman Politikada.

Acaba diyorum, hani hizmet icin bu saydigim kötü davranislar hos karsilanirmi, ama öyle olsaydi eger Kuran veya Hadis´de ifade edilirdi dimi?

hizmet icin bu saydigim kötü davranislar hos karsilanirmi

Tabiki meseleye böyle gören bircok islami cemaatleri var. Onlarin yorumlarini kendilerine birakiyorum. Benim sahsi, acizane yorumum her zaman dogru olmak. Ister cikar icin olsun, ister zararimiza oldun, bir insan her halükarda adaletli ve tarafsiz olabilmeli. O zaman siyasetci temiz olur, fakat oy alamaz ;)

O zaman siyasetci temiz olur, fakat oy alamaz Zwinkern

oyumuzu ahirete sakliyoruz biz;))

dogrudur, bende katiliyorum. Adaletli olmali, yalandan, giybetten uzak olmali. Allah rasulü s.a.v de yöneticiydi...ama Kuran dan ayrilmadi.. Yazik ya gercekden, islami politikaya karisdiranlara...