Webmaster Geschrieben 3. Juni 2005 Teilen Geschrieben 3. Juni 2005 Esselam saygi deger Forum yazicilari, hepinizin affina siginarak bir meseleyi arz etmek istiyorum. Ayni meseleyi zaman zaman´da yazmisdim, fakat ilk defa özel bir thread acdim. Bazen farkina varmadan "Allah" yerine "allah" yaziyoruz. Yani büyük harf ile yazacagimiz kücük harf ile yaziyoruz. Buda manasini degistiriyor. Biliyorsunuz türkce de tek olan isimler büyük harf ile yazilir. Birden fazla olanlar kücük harf ile yazilir. Mesela 70-80 sene önce bazi sahislar Allah´a inanmadiklari icin sirf alay etmek icin "Allah" kelimesini kücük yazmislar. Bunlarin belgesi dahi var. Bu nedenle (biraz hassazim evet) hepimiz dikkat edersek cok iyi olur. Tekrar hakkinizi helal edin. Selamlar Cemil Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
ATA Geschrieben 3. Juni 2005 Teilen Geschrieben 3. Juni 2005 Insallah ilerki zamanimda buna dikkate edeceyim. Uyardigin icin Allah senden razi olsun... Vesselam Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 3. Juni 2005 Autor Teilen Geschrieben 3. Juni 2005 Estagfirullah kardes. Ben hic bir sahisi kast etmemisdim. Umuma seslendim. Vesselam Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
aylinyavuzx Geschrieben 4. Juni 2005 Teilen Geschrieben 4. Juni 2005 @webmaster Hatirlatma icin tesekkürler... Buna bir noktayi daha eklemek istiyorum. Allah'tan bahseder veya yazarken Allah'ü Teala veya Allah (c.c.) diye eklemeli ve yazilmali...Ben de bazen tembellik ediyorum yazarken.. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Adem Geschrieben 4. Juni 2005 Teilen Geschrieben 4. Juni 2005 Ayni sekilde Hz.Muhammed (sallahualeyhivesellem) yazarken dahi mutlaka salatu selam yazmak lazim. Hatta aslinda "s.a.v." bile bence yetersiz. üsenmemek ve (sallahaleyhivesellem) yazmak en güzeli. Bazen insan üsenebiliyor ama eger herkes destek olursa daha kolay olur. Zaten dikkat edersek Risalei Nurda olsun, Imami Rabbaninin eserlerinde yad Hocaefendinin eserlerinde olsun hic "sav" diye kisaltma kullanmazlar. Yapmadiklarina göre bir bildikleri vardir. Adem Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Sahra Geschrieben 7. Juni 2005 Teilen Geschrieben 7. Juni 2005 Allah Razi olsun Webmaster gercekten cok dogru bir yazi eklemissin iyiki yeni bir thread actin yoksa bu kadar ilgi cekmeyebilir veya göze carpmaya bilirdi Allah sizden razi olsun vesselam Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Yusuf Geschrieben 10. Juni 2005 Teilen Geschrieben 10. Juni 2005 SELAMUNALEYKUM.... Hmmm gercekten onemli bi konu , cunku ALLAH lazi buyuk yalmadigi takdirde cok pasif kaliyor..(hasa) Elimizden geldiginze dikkat edsek ,iyi olur . Hatta caminin Dergisine bile girebilir aslinda bu konu:):) neyse Vesselam Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 10. Juni 2005 Autor Teilen Geschrieben 10. Juni 2005 Valla kardesler, ben bu konuda cok hassas olabilirim. Hakkinizi helal edin. Fakat nedenlerim var. Tarihi okuyanlar beni anlarlar. Meseleyi fazla acmak istemiyorum. "allah" yazilmamali, "Allah" yazilmali. Bu kadar. Vesselam Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 13. August 2005 Autor Teilen Geschrieben 13. August 2005 Firstsonic kardes, yukarida neden "Allah" yazilmasi gerekdigini okuyabilirsin Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Mond Geschrieben 14. August 2005 Teilen Geschrieben 14. August 2005 @Firstsonic S.a yandin kardesim ,simdi Allah cc kelme iyi yazarsin insaAllah)))))))))))))))))) Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Firstsonic Geschrieben 15. August 2005 Teilen Geschrieben 15. August 2005 ALLAH razi olsun cümlemizden! gercekden önemli konu. Inananlar saygi göstermez ise inanmayanlar nasil göstersin. Selam Aleykum Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 10. Januar 2009 Autor Teilen Geschrieben 10. Januar 2009 Ihtiyaca binaen bu konuyu tekrar dile getirmek istiyorum. Arkadas bu konuya biraz dikkat edelim Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 11. Januar 2009 Teilen Geschrieben 11. Januar 2009 tabiki dikkat edilse cok iyi olur, haklisin. Ama bazen iste istemeyerek yaziyor insan, ama ALLAH lafzi yazilirken daha dikkatli olursak daha verimli olacagini bende düsünüyorum;) Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.