Jump to content
Qries Qries Qries Qries Qries Qries

Recommended Posts

Esselam saygi deger Forum yazicilari,

hepinizin affina siginarak bir meseleyi arz etmek istiyorum. Ayni meseleyi zaman zaman´da yazmisdim, fakat ilk defa özel bir thread acdim.

Bazen farkina varmadan "Allah" yerine "allah" yaziyoruz. Yani büyük harf ile yazacagimiz kücük harf ile yaziyoruz. Buda manasini degistiriyor.

Biliyorsunuz türkce de tek olan isimler büyük harf ile yazilir. Birden fazla olanlar kücük harf ile yazilir. Mesela 70-80 sene önce bazi sahislar Allah´a inanmadiklari icin sirf alay etmek icin "Allah" kelimesini kücük yazmislar. Bunlarin belgesi dahi var.

Bu nedenle (biraz hassazim evet) hepimiz dikkat edersek cok iyi olur.

Tekrar hakkinizi helal edin.

Selamlar

Cemil

Ayni sekilde Hz.Muhammed (sallahualeyhivesellem) yazarken dahi mutlaka salatu selam yazmak lazim. Hatta aslinda "s.a.v." bile bence yetersiz. üsenmemek ve (sallahaleyhivesellem) yazmak en güzeli. Bazen insan üsenebiliyor ama eger herkes destek olursa daha kolay olur. Zaten dikkat edersek Risalei Nurda olsun, Imami Rabbaninin eserlerinde yad Hocaefendinin eserlerinde olsun hic "sav" diye kisaltma kullanmazlar. Yapmadiklarina göre bir bildikleri vardir.

Adem

SELAMUNALEYKUM....

Hmmm gercekten onemli bi konu ,

cunku ALLAH lazi buyuk yalmadigi takdirde cok

pasif kaliyor..(hasa)

Elimizden geldiginze dikkat edsek ,iyi olur .

Hatta caminin Dergisine bile girebilir aslinda bu konu:):):):)

neyse

Vesselam

• 2 months later...
  • 3 years later...
tabiki dikkat edilse cok iyi olur, haklisin. Ama bazen iste istemeyerek yaziyor insan, ama ALLAH lafzi yazilirken daha dikkatli olursak daha verimli olacagini bende düsünüyorum;)