Jump to content
Qries Qries Qries Qries Qries Qries

Recommended Posts

yani böyle bir ayda hedeflerime sinirlar cizmek istemiyorum. Mesela hedeflerimden birtanesi insaallah mukabele takip edip, bir hatim bitirmek.

bende zaten böyle bir hedef duymak istemisdim, aslinda insanin hedefi olmali bu ramazan ayi icinde gecerli olmali, senin de dedigin gibi birdahaki ramazanda veya simdi, hatim indirmek gibi...

her ramazada kendimize birer Müslüman olaarak hedef tain etmemiz gerekir.. misal verirsek benim hedefledigim bir kac seyler:

1. Kurani kerim cok okumak hatim indirmek

2. Teravih namazlarina katilmak

3. sahura kalmak

4. her gece kadir gecesi olabilir düsüncesiyle geceyi ihya etmek

bunlari hedefliyorum;) ALLAH nasip eder insallah

bende öyle düsünüyorum, hayatimda birseylerin degismesi gerek.. bu ayda... bu ay ilkler olmali, hatadan dogruya veya dogrularin cogalmasina sebeb olmali, cunku bu ay arinma temizlenme ayi, neden bu firsati kacirmak isteyelimki?

sakli olmasinin sebebi, ALLAHIn biz insanlara olan rahmetinden yine, cunku düsünsene biz millet olarak kandil gunlerinde cokk fazla ibadet etmeye ugrasiriz, yani ogun bitti bitmisdir;) ALLAH teala istiyorki, ramazan aynin son 10 gunu icerisinde hergun bol bol ibadet edelim, o 10 gun icerisinde mutlaka yani insallah birgunu cok iyi degerlendirmis oluruz;)