Gülseven Geschrieben 11. Mai 2007 Teilen Geschrieben 11. Mai 2007 Misawa kardesler, bir meselem var. Diyanet takviminde yatsi vakti cok gec saatte. eskiden böyle diyildi. ne oldu? bir bilgisi olan var mi? Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
nihal Geschrieben 12. Mai 2007 Teilen Geschrieben 12. Mai 2007 bencede cok gec.. acaba her takvimde mi böyle gec??? Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 12. Mai 2007 Teilen Geschrieben 12. Mai 2007 Evet, daha önce Aksam namazi ve Yatsi Namazinin arasinda 80 dakika fark vardi. Milli Görüsün takvimine göre 90 dakika idi. Simdi Diyanet yeni bir aciklama yapti ve yatsi namazinin vakti daha gec vakitlere alindi. Nedenini suradan okuyabilirsiniz: http://www.misawa.de/cgi-bin/sbb/sbb.cgi?&a=show&forum=8&show=247 Diyanete uyan tüm cemaatlerin takvimi icin bu gecerli. Milli Görüs ve Süleymanci kardeslerimizin kendilerine göre hesaplari oldugu icin, onlarin takviminde bu gecerli degil. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Kudsi Geschrieben 12. Mai 2007 Teilen Geschrieben 12. Mai 2007 Diyanet ictihadý deðiþtirmiþ. Bence iyi oldu. Nitekim Almanya'nýn her yeri için yýl boyu Akþam ile Yatsý arasý sabit 80 dakika olmasýnýn astronomi bilimi açýsýndan mantýksýz olmasý zaten apaçýk ortadaydý. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Genc Geschrieben 13. Mai 2007 Teilen Geschrieben 13. Mai 2007 hic böyle düsünmemistim. haklisin kudsi. 365 gün, tüm almanyada 80 dakika olmasi garip. ama sorum olacak. milli görüs halen ögle. tüm almanyada 365 gün hep ayni fark ile. buda degismesi gerek mi? Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Kudsi Geschrieben 14. Mai 2007 Teilen Geschrieben 14. Mai 2007 Ben þimdiye kadar hep Diyanet Takvimine uyduðum için, Namaz vaktitleri için hep Diyanet Takvimini esas aldýðým için, Milli Görüþ'ün takvimiyle hiç ilgilenmedim. Fakat Milli Görüþ'ün bir Camiisine uðrayacak olursam, mukteza-i hale mutabakat icabý, ne zaman Namaza durulursa, ben de durarým. Selamlar Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 6. Juni 2007 Teilen Geschrieben 6. Juni 2007 Esselamu Aleikum, Diyanet dün aciklama yapti. Yatsi namazinin vakti tekrar eski saate göre geri alindi. Yani Yatsi namazi aksam namazindan 80 dakika sonra kilinacak. Bugünden itibaren tüm Diyanet camilerinde böyle uygulanacak. Selamlar Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Fatih.I. Geschrieben 6. Juni 2007 Teilen Geschrieben 6. Juni 2007 Esselamu Aleikum, Diyanet dün aciklama yapti. Yatsi namazinin vakti tekrar eski saate göre geri alindi. Yani Yatsi namazi aksam namazindan 80 dakika sonra kilinacak. Bugünden itibaren tüm Diyanet camilerinde böyle uygulanacak. Selamlar Ben sayet bunu duyduguma cok sevindim. Baya zor oluyordu geceye kadar Namazin girmesini beklemesi... :Applaus: :Applaus: Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
nihal Geschrieben 6. Juni 2007 Teilen Geschrieben 6. Juni 2007 yuppiiiiiiiiiiii evet zor oluyordu ,cünkü ertesi gün okul olunca insan uykusuz kaliyordu... Neyse,cok sükür Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 15. September 2007 Teilen Geschrieben 15. September 2007 Dikkat: 80 dakika meselesi sadece yaz mevsimi icin gecerliydi. Yani simdi yine takvimde nasil yaziyorsa, o gecerli. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Fatih.I. Geschrieben 15. September 2007 Teilen Geschrieben 15. September 2007 Evet...saadece TEMMUZ ve AUGUSTOS aylari icin 80dakika meselesi uygulaniyor!!! Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 18. September 2007 Teilen Geschrieben 18. September 2007 ben bunuu hala daha anlamis degilim ya wirklich, zuhause beten meine eltern eher als ich:) bazende kiziyorlar bana niye kilmiyormuym diye:)) mal abwarten, belki degisir;) DEGISMEZSEDE OLUR NAMAZ MECBUR KILINCAK OB GEC ODER ERKEN...ALLAH kolaylik verir mutlaka Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Fatih.I. Geschrieben 18. September 2007 Teilen Geschrieben 18. September 2007 ben bunuu hala daha anlamis degilim ya wirklich, zuhause beten meine eltern eher als ich:) bazende kiziyorlar bana niye kilmiyormuym diye:)) mal abwarten, belki degisir;) DEGISMEZSEDE OLUR NAMAZ MECBUR KILINCAK OB GEC ODER ERKEN...ALLAH kolaylik verir mutlaka was genau meisnt du damit ;-) DEGISMEZSEDE OLUR NAMAZ MECBUR KILINCAK OB GEC ODER ERKEN... Namazin farzlarinda birtanesi, VAKTINDE kilinmasidir ;-)...ona dikkat et ;-) Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 19. September 2007 Teilen Geschrieben 19. September 2007 yani demek istiyorumki eger gec de olsa kilinacak namaz;) verstehst du...ob erken oder gec...namaz tabiki vaktinde kilinir...haklisin;) Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Merve Geschrieben 19. September 2007 Teilen Geschrieben 19. September 2007 türkce yazin lütfen :-P Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Fatih.I. Geschrieben 20. September 2007 Teilen Geschrieben 20. September 2007 türkce yazin lütfen Razz - ällabätsch Lächeln (birdakine unutmamaya calisirim insallah ) @Merve Lütfen burda Spam yapmiyalim.... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
14-Fatih-53 Geschrieben 26. September 2007 Teilen Geschrieben 26. September 2007 neden hep biz müslümanlara böyle seyler oluyor ? süleymancilar 1-2 ay yatsi namazi kilmaz, diyanet taaa 2007 yilinda aklina gelir vaktin ne zaman girdigi, milli görüs 1,30 saat sabit yapmistir. her kurum kendince calisiyor (hepsinden allah razi olsun) fakat biz müslümanlar bazen cok gevsekmi diyeyim artik nedir bilmem böle hatalari cok yapiyoruz. ben isterdimki 3 büyük kurulus bir ara gelse ve almanya/avrupa icin bir takvim cikarsa ve herkes onu uygulasa... ahhh ahhh daha müslümanlar olarak coooook calismamiz gerek daha ramazan baslangicini islam alemi halledemedi. neyseki,bir yerde okumustum, IKÖ (islam konferansi örgütü) artik bir karara varmis ve IKÖ üye olan ülkeler ayni anda ramazan ve ayni anda bayrama yapmaya karar vermisler. hatta IKÖ genel sekreterligini suan yürüten prof. ekmelettin ihsanoglu trt de olmasi gerek bir aciklama yapmisti. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.