Jump to content
Qries Qries Qries Qries Qries Qries

Recommended Posts

Evet, daha önce Aksam namazi ve Yatsi Namazinin arasinda 80 dakika fark vardi. Milli Görüsün takvimine göre 90 dakika idi.

Simdi Diyanet yeni bir aciklama yapti ve yatsi namazinin vakti daha gec vakitlere alindi. Nedenini suradan okuyabilirsiniz:

http://www.misawa.de/cgi-bin/sbb/sbb.cgi?&a=show&forum=8&show=247

Diyanete uyan tüm cemaatlerin takvimi icin bu gecerli. Milli Görüs ve Süleymanci kardeslerimizin kendilerine göre hesaplari oldugu icin, onlarin takviminde bu gecerli degil.

Diyanet ictihadý deðiþtirmiþ. Bence iyi oldu. Nitekim Almanya'nýn her yeri için yýl boyu Akþam ile Yatsý arasý sabit 80 dakika olmasýnýn astronomi bilimi açýsýndan mantýksýz olmasý zaten apaçýk ortadaydý.

hic böyle düsünmemistim. haklisin kudsi. 365 gün, tüm almanyada 80 dakika olmasi garip.

ama sorum olacak. milli görüs halen ögle. tüm almanyada 365 gün hep ayni fark ile. buda degismesi gerek mi?

Ben þimdiye kadar hep Diyanet Takvimine uyduðum için, Namaz vaktitleri için hep Diyanet Takvimini esas aldýðým için, Milli Görüþ'ün takvimiyle hiç ilgilenmedim. Fakat Milli Görüþ'ün bir Camiisine uðrayacak olursam, mukteza-i hale mutabakat icabý, ne zaman Namaza durulursa, ben de durarým.

Selamlar

• 4 weeks later...

Esselamu Aleikum,

Diyanet dün aciklama yapti. Yatsi namazinin vakti tekrar

eski saate göre geri alindi. Yani Yatsi namazi aksam namazindan 80 dakika sonra kilinacak. Bugünden itibaren tüm Diyanet camilerinde böyle uygulanacak.

Selamlar

Ben sayet bunu duyduguma cok sevindim. Baya zor oluyordu geceye kadar Namazin girmesini beklemesi...

:Applaus: :Applaus:

• 3 months later...
ben bunuu hala daha anlamis degilim ya wirklich, zuhause beten meine eltern eher als ich:) bazende kiziyorlar bana niye kilmiyormuym diye:)) mal abwarten, belki degisir;) DEGISMEZSEDE OLUR NAMAZ MECBUR KILINCAK OB GEC ODER ERKEN...ALLAH kolaylik verir mutlaka

ben bunuu hala daha anlamis degilim ya wirklich, zuhause beten meine eltern eher als ich:) bazende kiziyorlar bana niye kilmiyormuym diye:)) mal abwarten, belki degisir;) DEGISMEZSEDE OLUR NAMAZ MECBUR KILINCAK OB GEC ODER ERKEN...ALLAH kolaylik verir mutlaka

was genau meisnt du damit ;-)

DEGISMEZSEDE OLUR NAMAZ MECBUR KILINCAK OB GEC ODER ERKEN...

Namazin farzlarinda birtanesi, VAKTINDE kilinmasidir ;-)...ona dikkat et ;-)

neden hep biz müslümanlara böyle seyler oluyor ?

süleymancilar 1-2 ay yatsi namazi kilmaz, diyanet taaa 2007 yilinda aklina gelir vaktin ne zaman girdigi, milli görüs 1,30 saat sabit yapmistir.

her kurum kendince calisiyor (hepsinden allah razi olsun)

fakat biz müslümanlar bazen cok gevsekmi diyeyim artik nedir bilmem böle hatalari cok yapiyoruz. ben isterdimki 3 büyük kurulus bir ara gelse ve almanya/avrupa icin bir takvim cikarsa ve herkes onu uygulasa...

ahhh ahhh daha müslümanlar olarak coooook calismamiz gerek

daha ramazan baslangicini islam alemi halledemedi. neyseki,bir yerde okumustum, IKÖ (islam konferansi örgütü) artik bir karara varmis ve IKÖ üye olan ülkeler ayni anda ramazan ve ayni anda bayrama yapmaya karar vermisler.

hatta IKÖ genel sekreterligini suan yürüten prof. ekmelettin ihsanoglu trt de olmasi gerek bir aciklama yapmisti.