Zum Inhalt springen
Qries Qries Qries Qries Qries Qries

Empfohlene Beiträge

Selam..

Ben Herseyde bir Hayir´in olduguna inaniyorum...

ama derler ya her Hayir bir ser her ser de bir Hayir var diye...

mesela...sen kötü düsünüp,kötü hayal edersen...ve sonradan da öyle olursa...o zaman hic diyemessin ki bunda da var dir bir Hayir diye...

Ya ama ben galiba senin ögrenmek istedigini pek anlatamadim..

Vesselam

Üstad 18.Sözün 2.Noktasinda söyle yaziyor:

"Herseyde, hatta en cirkin görünen seylerde, hakiki bir hüsün ciheti vardir. Evet kainattaki hersey, her hadise ya bizzat güzeldir, ona hüsn-ü bizzat denilir. Veya neticeleri cihetiyle güzeldir ki, ona hüsn-ü bilgayr denilir. Bir kisim hadiseler var ki, zahiri cirkin, müsevvestir. Fakat o zahiri perde altinda gayet parlak güzellikler ve intizamlar var."

• 4 Monate später...

:selam:

Evet herseyde bir hayir var. Allah C.C bütün insanlar icin en hayirlisini yapar. Mesela bir is yerine bas vuru yaptin. Ve seni görüsmeye cagirdilar. Sana dediler ki seni aliyloruz cünkü referansin cok iyi. Ama bir kac gün sonra mektub aliyorsun ve yaziyor ki malesef sizden daha tecrübeli birisini bulduk yaziyor. Simdi insan der ki bunun neresinde hayir var ben hakketmistim bu yeri dersin. Ama düsün soradan ögreniyorsun ki patronun devleti dolandiriyor yani iscinin sayesinde yani seni kullanip devlete (Steuer) ödemiyor ve paralari cebine indiriyor. Tabi belki sen cakmicak bir sekilde yapar yada bile bile sana yaptirir. Bak aslinda kötü zannedilen bir sey nasil hayirli oldu. Herseyde bir hayir var :verwirrt:

Dein Kommentar

Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.

Gast
Auf dieses Thema antworten...

×   Du hast formatierten Text eingefügt.   Formatierung jetzt entfernen

Nur 75 Emojis sind erlaubt.

×   Dein Link wurde automatisch eingebettet.   Einbetten rückgängig machen und als Link darstellen

×   Dein vorheriger Inhalt wurde wiederhergestellt.   Editor leeren

×   Du kannst Bilder nicht direkt einfügen. Lade Bilder hoch oder lade sie von einer URL.

• Neu erstellen...