Rananur Geschrieben 31. Dezember 2005 Teilen Geschrieben 31. Dezember 2005 Slm. a. Benim bi sorum olacakdi: Ben kendim Sarki Türkü veya Rep dinlemesini severim yani dinlerim! Bu Diinimizde nekadar dogru acaba? Yada nekadar yanlis? Tabi Ezgi ve Ilahide dinliyorum onlarin yeri ayri ! Simdiden cevaplariniz icin cok tesekkür ederim Allah razi olsun! Vesselam... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 1. Januar 2006 Teilen Geschrieben 1. Januar 2006 Esselam Rananur hanim, tabi dinlediklerimize bagli. Yani dinlediklerimiz günaha tesvik ediyorsa, veya küfür yada daha kötüsü sirk sözleri bulunuyorsa, bu kesinlikle haramdir. Öte yandan Canab-i Allah´i hatirlatan günah olamaz. Ölcüyü böyle koyabilirsiniz. Türk sarkilarina gelince. Kara Liste´mize bir göz atin: http://www.misawa.de/kara.htm Vesselam Webmaster Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Rananur Geschrieben 2. Januar 2006 Autor Teilen Geschrieben 2. Januar 2006 Webmaster abi Allah razi olsun inan cok yardimci oldun bana! Cok tesekkür ediyorum! Bu Kara Liste iside harika yani Vesselam... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Thai Geschrieben 21. Juli 2006 Teilen Geschrieben 21. Juli 2006 Kara liste olmuyor Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 22. Juli 2006 Teilen Geschrieben 22. Juli 2006 Esselam ahi, Kara Listenin adresi degisti: http://misawa.de/kara.htm Henüz bas sayfaya almadik. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 24. Juli 2006 Teilen Geschrieben 24. Juli 2006 Üstat Bediüzzaman "Isaratü´l I-Caz" kitabinin 71. ve 72. sayfasinda "Muzik" hakkinda sunlari yaziyor: "Ve keza, "Kulaklarini da..." (Bakara 6-7) kelimesiyle, küfür sebebiyle kulaga ait pek büyük bir nimeti kaybettiklerine isaret edilmistir. Hattâ kulaktaki zar, nur-u iman ile isiklandigi zaman, kâinattan gelen manevî nidalari isitir. Lisan-i hal ile yapilan zikirleri, tesbihatlari fehmeder. Hattâ o nur-u iman sayesinde, rüzgârlarin terennümatini, bulutlarin na'ralarini, denizlerin dalgalarinin nagamatini ve hakeza yagmur, kus ve saire gibi her nev'den Rabbanî kelâmlari ve ulvî tesbihati isitir. Sanki kâinat, Ilahî bir musikî dairesidir. Türlü türlü avazlarla, çesit çesit terennümatla kalblere hüzünleri ve Rabbanî asklari intiba' ettirmekle kalbleri, ruhlari nuranî âlemlere götürür, pek garib misalî levhalari göstermekle, o ruhlari ve kalbleri lezzetlere, zevklere garkeder. Fakat o kulak, küfür ile tikandigi zaman, o leziz, manevî yüksek savtlardan mahrum kalir. Ve o lezzetleri îras eden avazlar, matem seslerine inkilab eder. Kalbde, o ulvî hüzünler yerine, ahbabin fikdaniyla ebedî yetimlikler, mâlikin ademiyle nihayetsiz vahsetler ve sonsuz gurbetler hasil olur. Bu sirra binaendir ki, seriatça bazi savtlar helâl, bazilari da haram kilinmistir. Evet ulvî hüzünleri, Rabbanî asklari îras eden sesler, helâldir. Yetimane hüzünleri, nefsanî sehevati tahrik eden sesler, haramdir. Seriatin tayin etmedigi kisim ise, senin ruhuna, vicdanina yaptigi tesire göre hüküm alir." Imam Gazali "Ihya-i Ulum-id-din" eserinin 2.Cildinin 279.-281. sayfasinda muzigi 3 bölüme ayiriyor: Haram: Nefisi tahrik eden muzik. Mekruh: Vaktinin cogunu muzige veren icin mekruh. Mübah: Güzel sifatlari tahrik eden muzik. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Thai Geschrieben 30. Juli 2006 Teilen Geschrieben 30. Juli 2006 Allah razi olsun. Bu son yazdiginizdan cok faydalandim. Ayrica Kara Listeyi foruma ekleseniz olmaz mi? Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
bozkurt_Ank Geschrieben 21. Dezember 2006 Teilen Geschrieben 21. Dezember 2006 bu kara listeye daha cok kisi ekliyebilirsiniz mor ve otesi tum sarkilari misal cambaz ( ...iki gozum kadar eminim sen yoksun...) duman tum sarkilari misal sadece koklayacakdim (hz ademi anlatiyor ... elmayi yemiyecekdim sadece koklayacakdim vs...) manga Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.