Gast Geschrieben 5. November 2003 Teilen Geschrieben 5. November 2003 Kücük bir sorum olacakti? Ne zamandan beri teravi namazi var? Yani Peygamberimizin (sav) zamaninda nasildi? Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 6. November 2003 Teilen Geschrieben 6. November 2003 Emin olmamakla birlikde, sunuda duymusdum: Peygamberimiz (sav) her zaman 20 vakit degil, bazende 8 vakit kildigida olmus. Gerisi ayni Fuat kardesin yazdigi gibi olmali. Allah kendisinden razi olsun. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 7. November 2003 Teilen Geschrieben 7. November 2003 Sagolun, Allah razi olsun Fuat ve Reis karde! Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 8. November 2003 Teilen Geschrieben 8. November 2003 esselam reis kardes gerci sen daha iyi bilirsin! Ben de bazi ilmihallerde okudum ki,dass man 4,8,12,20 rekat kilinabiliyormus. ----------------------------------------------------------------------------------------- Namaz dinin Diregidir(Muhammeds.a.v.) Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 12. November 2003 Teilen Geschrieben 12. November 2003 Estagfirullah Fuat kardes! Ayrica Avatar-Resmini begenmedim kardes. Bence senin gibi bir Nur Sakirtine böyle bir sahsiyetin resmi yakismamis. Nedersin? Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Songül Geschrieben 23. November 2003 Teilen Geschrieben 23. November 2003 benim bildigime göre en az 8 rekat teravi kilinabiliyor.. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 24. November 2003 Teilen Geschrieben 24. November 2003 Devamli 20 rekat teravi namazi kilmak, Hz.Ömer´den kalma. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 14. August 2004 Teilen Geschrieben 14. August 2004 acaba kadinlar evde yanliz teravi namazi kilabilir mi? Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Adem Geschrieben 15. August 2004 Teilen Geschrieben 15. August 2004 @Zeyneb evet kilinabilir. Teravih namazinin kilinmasinda kadin ve erkek arasinda fark yoktur. Cemaatle kilinabilecegi gibi yanliz da kilinabilir. Adem Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
bdullah Geschrieben 16. August 2004 Teilen Geschrieben 16. August 2004 @Recep Teravih namazlarý, Ramazan gecelerinin feyiz kaynaðý, nûr tûfâný ve sevap fýrtýnasýdýr. Allah Resûlü (asm) Ramazan ayý orucu ve terâvih namazý hakkýnda þöyle buyurmuþtur: “Þüphesiz Allah Ramazan orucunu farz kýldý. Ben de Ramazan gecelerindeki namazý (teravih namazýný) sünnet kýldým. Öyle ise, kim inanarak ve sevabýný kesin þekilde Allah’tan umarak Ramazan ayýnýn gündüzünde oruç tutar, gecesinde de namaz kýlarsa, bu geçmiþ günahlarýna kefâret olur (günahlarý baðýþlanýr.)” (Câmiü’s-Saðîr, 2/460) Hz. Âiþe (ra) anlatýyor: “Resûlullah (asm) bir gece mescidde nafile namaz kýlmýþtý. Birçok kimse de ona uyarak namaz kýldý. Sabah olunca ‘Resûlullah geceleyin mescidde namaz kýldý’ diye konuþtular. Ertesi gece de Efendimiz (asm) namaz kýldý. Halk yine olanlarý konuþtu, katýlacaklarýn sayýsý iyice arttý. Üçüncü veya dördüncü gece halk yine toplandý. Öyle ki mescid, insanlarý alamayacak hâle gelmiþti. Ancak Peygamberimiz (asm) bu dördüncü gecede yanlarýna çýkmadý. Sabah olunca Efendimiz (asm): “Yaptýðýnýzý gördüm. Size çýkmamdan beni alýkoyan þey, namazýn sizlere farz oluvermesinden korkmamdýr” buyurdu. Ýþte bu hadise Ramazan’da cereyan etmiþti” buyurdu. (Buhârî, Salâtu’t-Teravih 1, Cuma 29, 5; Müslim, Müsâfirîn, 177, (761); Muvatta, Salâtfi’r Ramazan 1, (1, 113); Ebû Dâvud, Salât 318, (1373, 1374); Nesâî, Kýyâmu’l-Leyl 4, (3, 202).) Ramazan gecelerinde, terâvih namazý kýlmak sünnet-i müekkededir, yani kuvvetli sünnettir. Peygamber Efendimiz (asm) kýlmýþ ve kýlýnmasýný tavsiye buyurmuþtur. Her dört rek’atte bir dinlenmek üzere oturulduðundan “terâvih” adýyla anýlan bu gece namazý cemaatle kýlýnabileceði gibi, tek baþýna da kýlýnabilir. Ramazan gecelerinde ayrý bir ibâdet hazzý veren terâvih namazý orucun deðil, Ramazan ayýnýn sünnetidir. Dolayýsýyla bu namaz, ister özürlü, isterse özürsüz olsun, oruç tutmayanlar için de sünnet-i müekkede hükmündedir. Teravih namazý yatsý namazýndan sonra, vitir namazýndan önce kýlýnýr ve yirmi rek’attir. Teravih namazýnda her iki rek’âtte bir oturmak ve selâm vermek sünnettir. Peygamber Efendimiz (asm) böyle kýldýrmýþtýr. Böylece terâvihi yirmi rek’âtte on selâmla tamamlamak, üzerinde ittifak edilen en faziletli kýlýnýþ biçimidir. Teravih namazý iki rek’atte bir selâm verilince akþam namazýnýn sünneti gibi kýlýnýr. Dört rek’atte bir selâm verilerek kýlýnýrsa yatsý namazýnýn ilk sünneti gibi kýlýnýr. Yani ilk oturuþta “et-Tahýyyâtü” ile birlikte “Salâvâtlar” da okunur. Üçüncü rek’ate kalkýldýðýnda ise “Sübhâneke” okunur ve “Eûzü Besmele” çekilir. Teravih namazýnýn bir kýsmý kýlýndýktan sonra câmiye gelen bir kimse önce kendisi yatsý namazýný kýlar; sonra imama, bulunduðu rek’atte uyar. Ýmamdan sonra teravih namazýnýn kalan rek’atlerini kendisi tamamlar. Bâki selamlar Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.