Zum Inhalt springen
Qries Qries Qries Qries Qries Qries

Empfohlene Beiträge

• Antworten 455
  • Erstellt
  • Letzte Antwort

Top-Benutzer in diesem Thema

baska bir forumdaa okudum vee sizlerlede paylasmak istedim (:

---------

Bir izleyicinin, Can Dündar'A yolladigi elektronik posta...

Esenlikler Can Bey;

Aslinda kamuoyunun bir parçasi olarak su anda size bambaska bir konuda yaziyor olmak isterdim. Toplumumuzun bambaska konular tartisiyor olmasini isterdim. Türkiye'deki siddetin, bir dizi-film karakterine mal edilmeden konusulabilmesini isterdim. Çok sey isterdik de, konumuz ne istediklerim degil..

Konumuz, benim ve milyonlarin Polat'i neden sevdigi..

O bir kus..

O bir uçak..

O bir füze..

Hayir..

O bir Süpermen!

Bu bizim nesilin, sizin nesilin, bizden sonraki nesilin en çok duydugu diyaloglardan biridir. Hiç bilmeyen insanlar, her 10 vatandasindan 7'si süper kahraman olan, baskanlari dünyayi kurtarmak için yaratilmiþ olan, mavi ve kirmizi kablodan milyonlarca kez dogru olani seçen Amerika'ya ve onun insanlarina, onun hey adamimlarina, zencilerine asik oldu yillarca..

Biz, her kesimin toplamasi Türk insani, yabanci bir filmde Türkiye isminin geçisinde bile heyecanlandik hep, dünyanin en önemli jeopolllerinden biri olmamiza ragmen hem de. Hatta Midnight Express filminde bile aslinda, hiç olmazsa adimiz geçti diye sevindik..

Yani yillarca Amerika'ya sadece 1000 insanimizi vermedik..Çogumuz hayranlogimizi da verdik..Mesela Altinci Filo'yu taslayan koministleri bile astik, o kadar sevdik(!) ..

Ve sonra, Kurtlar Vadisi çikti..

Kahraman Amerikan degildi..

Dizide ve filminde hep Türkiye geçiyordu..

Çinli de, Kübali da bunu gördü..

Bunu duydu..

Ilk kez rehineleri Rambo kurtarmadi. Ilk kez müthis bir operasyondan sonra istavroz çikarilip, Kiliseye gidilmedi. Ilk kez bir filmin en önemli sahnelerinde kadayif yendi. Ilk kez Türk plakaliydi arabalar..Hem de evrensel bir filmde..Herkesin izledigi bir filmde..

Iste biz Polat'i bu yüzden sevdik Can bey..

Ve simdi yayindan kalkmasi planlaniyor;

Ne hazin degil mi?

O bir mafya,

O bir derin devlet,

O bir sefir,

Hayir..

O bir ezikligin baskaldirisi...

Adi ne olursa olsun Polat, Ali, Mahmut...

Bu ülkede birileri bizlerin uyanmasini istemiyor, bizlerin gerçekleri bilmemizi istemiyor ve bundan rahatsiz olanlar yasakladi bu diziyi..

Dein Kommentar

Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.

Gast
Auf dieses Thema antworten...

×   Du hast formatierten Text eingefügt.   Formatierung jetzt entfernen

Nur 75 Emojis sind erlaubt.

×   Dein Link wurde automatisch eingebettet.   Einbetten rückgängig machen und als Link darstellen

×   Dein vorheriger Inhalt wurde wiederhergestellt.   Editor leeren

×   Du kannst Bilder nicht direkt einfügen. Lade Bilder hoch oder lade sie von einer URL.

• Neu erstellen...