Gast Geschrieben 21. November 2006 Teilen Geschrieben 21. November 2006 iste benim sormak istedim, biz insanis, herkesi sevmemiz mi gerek. sevemeyince günah islemis mi oluyoruz? Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 23. November 2006 Teilen Geschrieben 23. November 2006 Hayir günah olmaz. Zaten fitraten herkesi sevmek imkansiz. Önemli olan sevmemek degil, düsman olmamak ve küsmemek. Bunlarin ikisi caiz degil. Tabi insanin yine fitraten küsmesi mümkün oldugu icin Peygamber Efendimiz (Sav) mana olarak "3 günü gecmesin" buyurmus. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
yilmaz Geschrieben 25. November 2006 Teilen Geschrieben 25. November 2006 S.A. Sevmemek bi kenara, cagimizda bazi Toplumlar var - yani nefret Duygusu hissetmemek bile zor geliyor. Ta öyleki bazi migde bile bulandiriyor, sadece isimleri kulagima deydigi zaman. Iyi Hadi seytana kanmiyim diyorum, sonra bi baktim´ki seytan bile yaninlarinda basit bi seyirci kaliyor. Yani her karanlik ve insandisi magrifetleri Bilezik gibi kollarina takmislar: Yalanci, Düzenbaz, Fitnelik, Kiskirtici, Cinayet toplu sekilde...Isimleri agiza alinmaz Nankörlerin listenin sonu gelmez. Bunlara Duygusal Tutmumu kontrol altinda tutamiyorum, gercekten elimde degil. Acaba bende mi Günahkarlardanim diye soruyorum kendime?? Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Seyda Geschrieben 24. Januar 2007 Teilen Geschrieben 24. Januar 2007 Acimak ve Sefkatli olmak guzel bir ilac ve recete, Allah c.c. Tavuk denen yumurta makinesine verdigi su hisse bir bakalim. Tavuk yarusunu korumak icin aslan kesilir,iti o cesaretiyle korkutur kacirir, keratalari biraz buyutulunce yavrusunun onunden ekmegini aldigi gibi,yavru anasini,Ana ise yavruyu tanimaz hale gelir, Sefkat hissi iptal olundugu icin, Muminde bu Sefkat hissi imani nisbetince olacagi gibi Fitratida az cok rol oynayabiliyor, Sefkat Sevgiden ustundur Sefkat edip aciyin hallerine. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
ibooo Geschrieben 24. Januar 2007 Teilen Geschrieben 24. Januar 2007 Evet. Bir kisiye nefret duyuyorsan, mesela bir kusurundan dolayi. Diyelim ki bir e$ek $akasi yapti ginede nefret duymiyacaksin, kusurnu affedeceksin, en azindan Allah icin sevceksin. Webci abinin dedigi gibi, Bir müslüman bir müslümana 3 günden fazla küserse, bütün kanini dökmüs gibi olur yani oldürmüs gibi, diye bir hadisi serif vardir. Herkezin kusuru var, ho$ görmek lazim affetmek dua etmek lazim, bu bir müslümana yaki$an davranistir. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
ademade Geschrieben 26. Januar 2007 Teilen Geschrieben 26. Januar 2007 Arkadasim, sen hicbir seye "mecbur" degilsin... her seye kendi kararini verme sansina sahipsin... Yani sorundaki "mecburiyet" kelimesi yanlis. bu davranisin bir müslümana yakisip yakismayacagi ayri bir mesele... Ve birini sevmeyince günah islemis olmazsin (Webmaster abininde dedigi gibi) Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
ibooo Geschrieben 26. Januar 2007 Teilen Geschrieben 26. Januar 2007 Senin müslüman olmaya karar verme sansin var ama, müslümanligi kabul ettikten sonra bazi seylere mecbursun yapmaya, degil mi? Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
yilmaz Geschrieben 6. Februar 2007 Teilen Geschrieben 6. Februar 2007 S.A. Peki TV de mesela haberlerde, suratlirini gösteriyorlar. Adamlarin ne yaptigi belli bir bas almis. Ben sahsen mecbur kaliyorum kapatmaya, odama bu sifatsizlarin girmemesi icin. Dogrudan dogruya Allah kimseye öyle kin hiss edecek bir Tanis vermessin inasllah. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Kudsi Geschrieben 12. Februar 2007 Teilen Geschrieben 12. Februar 2007 Üstad Bediüzzaman Hutbe-i Þamiye'nin bir yerinde mealen diyor ki: Sakýn ha Kafirlerin Küfrü ve Küfür halleri sizleri öfkelendirmesin. Çünkü Cehennem azabý yeter onlara. Baþka bir yerde de (eserin adý aklýmda deðil) Mü'minin adaveti acýma duygusuna inkýlab edeceðinden bahsediyor. Selamlar Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 12. Februar 2007 Teilen Geschrieben 12. Februar 2007 @kudsi ikinci yazdigin Uhuvvet Risalesinde geciyor. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
yilmaz Geschrieben 12. Februar 2007 Teilen Geschrieben 12. Februar 2007 Allah Razi olsun Kardesler. Zaten Sabirin gücünü ancak böyle buluyorum. Ozaman konun Cevabi herhalde "Hayir, sevmek mecburuyetinde degilim, aksine bazi kisilerin yüzünden Sabir Günahini katilmam gerekir". Allah Cümlemize Sabir nasip eyelsin insallah. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 12. April 2007 Teilen Geschrieben 12. April 2007 nekadar cok seversen hayatindan okadar cok zevk alirsin kardesim...ama suda bir gercek herkezi ayni derecede sevemiyorsun veya hic sevmiyorsun, webmasterin dedigi gibi insanlara karsi nefret öfke duygusu tasimamali bir müslüman...herkeze sefkatle muamelle etmeli... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.