Jump to content
Qries Qries Qries Qries Qries Qries

Recommended Posts

Selamun Aleykum arkadaslar

insan bazen yasadigi seyi sanki onu cok önceden yasamis gibi algilayabiliyor, gecen bir olay oldu sanki ben bunu önceden yasamisim gibi geliyor bana dedim kedni kendime

bunun nedeni ne olabilir? rüyamizda gördügümüz seyleri animsiyor olabilrimiyiz? benim düsüncem hersey önceden olup bittigi icin bir iki saniyelik kareleri hatirliyor olabilriz, belki yanlis düsünüyorum, öyleyse eger düzeltin insAllah

selametle

tesekkür ederim cevabiniz icin,

Ruhumuzun zaman ve mekan münezzehligini aralamasinin nedeni bizim istiyor olmamiz mi yada o duruma hazir olmamiz mi? yada Allahin o animizi kesfetmemizi istiyor olmasi mi?

Kader Allahin koydugu kanunlari bizim yapamamiz mi ? yoksa bizim yapacagimiz, yapmak istedigimiz seyleri Allahin önceden biliyor olmasi mi? Kader konusunu ayrintili aciklarsaniz cok memnun olurum.

Tesekkür ederim,

Allaha emanet...

@Yildiz

bizim istiyor olmamiz mi yada o duruma hazir olmamiz mi?

Bunun cok hikmetleri var. Ama en büyük etkisi ruhun var oldugunu, beden "uyuyunca yada ölünce" ona ihtiyac olmadigini, ahiretin varligini ve oradaki hayatin nasil olduguna bir göstergedir.

"Kader Allahin koydugu kanunlari bizim yapamamiz mi ?"

Kader, Allah´in her seyi önceden bilmesi ve o bildigi gercek olmasi (kaza).

Kader önemli bir konu. Almanca bölümüne Kader hakkinda yazi koyarim, oradan hep beraber istifade etmeye calisiriz.