yildiz Geschrieben 20. August 2005 Teilen Geschrieben 20. August 2005 Selamun Aleykum arkadaslar insan bazen yasadigi seyi sanki onu cok önceden yasamis gibi algilayabiliyor, gecen bir olay oldu sanki ben bunu önceden yasamisim gibi geliyor bana dedim kedni kendime bunun nedeni ne olabilir? rüyamizda gördügümüz seyleri animsiyor olabilrimiyiz? benim düsüncem hersey önceden olup bittigi icin bir iki saniyelik kareleri hatirliyor olabilriz, belki yanlis düsünüyorum, öyleyse eger düzeltin insAllah selametle Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 20. August 2005 Teilen Geschrieben 20. August 2005 Düsünceniz aynen dogru. Ruhumuz bazen mekan ve zaman münezzehligini aralar, fakat bunu gerceklestiremez. Yani gelecekde ki anlarin resimlerini görürüz ve o anlar gercekden oldugunda sanki bir kere yasamis gibi oluruz. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
yildiz Geschrieben 23. August 2005 Autor Teilen Geschrieben 23. August 2005 tesekkür ederim cevabiniz icin, Ruhumuzun zaman ve mekan münezzehligini aralamasinin nedeni bizim istiyor olmamiz mi yada o duruma hazir olmamiz mi? yada Allahin o animizi kesfetmemizi istiyor olmasi mi? Kader Allahin koydugu kanunlari bizim yapamamiz mi ? yoksa bizim yapacagimiz, yapmak istedigimiz seyleri Allahin önceden biliyor olmasi mi? Kader konusunu ayrintili aciklarsaniz cok memnun olurum. Tesekkür ederim, Allaha emanet... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 23. August 2005 Teilen Geschrieben 23. August 2005 @Yildiz bizim istiyor olmamiz mi yada o duruma hazir olmamiz mi? Bunun cok hikmetleri var. Ama en büyük etkisi ruhun var oldugunu, beden "uyuyunca yada ölünce" ona ihtiyac olmadigini, ahiretin varligini ve oradaki hayatin nasil olduguna bir göstergedir. "Kader Allahin koydugu kanunlari bizim yapamamiz mi ?" Kader, Allah´in her seyi önceden bilmesi ve o bildigi gercek olmasi (kaza). Kader önemli bir konu. Almanca bölümüne Kader hakkinda yazi koyarim, oradan hep beraber istifade etmeye calisiriz. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.