Zum Inhalt springen
Qries Qries Qries Qries Qries Qries

Empfohlene Beiträge

Kýlýçdaroðlu: Ýnsanlarýmýz Nurcu da olabilir

http://www.risalehaber.com/images/news/71958.jpg

CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu þaþýrtmaya devam ediyor. Avrupa'da siyasi görüþmelerde bulunan Kýlýçdaroðlu, daha önce baþörtüsü konusunda olumlu sinyaller verirken bugün de cemaatlerle ilgili açýlýmý gerçekleþtirdi.

Kýlýçdaroðlu, "Ben cemaatlere saygýlýyým, insanlarýmýz Nurcu da olabilir, Süleymancý da Fethullahçý da..." dedi.

Akþam Gazetesi'nden Ýsmail Küçükkaya'ya konuþan Kýlýçdaroðlu, referandum ile ilgili deðerlendirmelerde bulundu. Konuþmasýnda din ve cemaat vurgusu yapan Kýlýçdaroðlu, "Yoksullukla din birleþince o kitle kaskatý kesiliyor, ulaþamýyorsunuz. Yoksul ve iþsiz, yardým alýyor, onu devletten deðil, iktidardan sanýyor. Devreye inanç da girince siz ona eriþemiyorsunuz. Cemaatler burada devreye giriyor" þeklinde konuþtu.

KILIÇDAROÐLU: ÝNSANLARIMIZ NURCU DA OLABÝLÝR

Kýlýçdaroðlu, herhangi bir CHP Genel Baþkanýndan bu güne kadar duyulmayan bir açýklamda da bulunarak, "Ben cemaatlere saygýlýyým" ifadesini kullandý.

Ýsmail Küçükkaya, Kýlýçdaroðlu'nun bu sözlerini þöyle aktardý:

"Kýlýçdaroðlu 'bir toplumsal dinamik' olarak cemaat gerçeðini nasýl gördüðünü bence çok önemli þu sözlerle ortaya koydu:

'Ben cemaatlere saygýlýyým, insanlarýmýz manevi dünyalarýnda cemaatlere yakýn olabilir. Nurcu da olabilir, Süleymancý da Fethullahçý da... Yeter ki bunu siyasallaþtýrmasýnlar. Manevi dünyayý siyasete alet etmesinler.'

RisaleHaber, 21.09.2010

Dein Kommentar

Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.

Gast
Auf dieses Thema antworten...

×   Du hast formatierten Text eingefügt.   Formatierung jetzt entfernen

Nur 75 Emojis sind erlaubt.

×   Dein Link wurde automatisch eingebettet.   Einbetten rückgängig machen und als Link darstellen

×   Dein vorheriger Inhalt wurde wiederhergestellt.   Editor leeren

×   Du kannst Bilder nicht direkt einfügen. Lade Bilder hoch oder lade sie von einer URL.

• Neu erstellen...