Zum Inhalt springen
Qries Qries Qries Qries Qries Qries

Empfohlene Beiträge

Said Nursi belgeseline Komünist öfke

http://www.risalehaber.com/images/news/70866.jpg

Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatýný anlatan Yolcu adlý belgesele "baðnaz" bir tepki geldi. Kendilerini "Cesaretini Mustafa Kemal Atatürk'ün Bursa Nutku'ndan almýþ olan dergi" olarak tanýmlayan Politika Dergisi'nin yazarlarýndan Mehmet Ali Yazýcý, belgesel yapýmcýlarýna öfkeli eleþtiriler yöneltti.

Düþünce ve fikir eleþtirisinden çok "hýyanet" ithamýyla kaleme alýnan "Said Nursi'nin 'Sol'daki Müritleri" baþlýklý yazýsýnda, Yolcu belgeselinin yapýmcýlarý Yusuf Kenan Beysülen ve Cemalettin Canlý'nýn Zaman gazetesindeki röportajlarýna "Ýnanamadýðým bir röportaj-haber yazýyla karþýlaþtým" tepkisini veren Yazýcý, "ikisi de benim üniversite yýllarýmdan devrimci ve sosyalist arkadaþlarým olan Kenan Beysülen ve Cemalettin Canlý. Þaþýrdým, çünkü bu iki insaný, üniversite yýllarýndan çok iyi tanýyordum. Berlin Duvarý’nýn yýkýldýðý dönemlerde Devrimci Gençlik içerisinde beraber siyaset yapmýþtýk ve o zor þartlar altýnda solu, sosyalizmi savunmuþtuk" dedi.

Yönetmen Beysülen'in "Bugünün sorunlarýnýn o gün de yaþadýðýný, tartýþýldýðýný görüyoruz. Bediüzzaman’da kamusal alan-özel alan tartýþmasýný gördük, þaþýrdýk. Namaz kýlarken evi basýldýðýnda diyor ki, ‘Sen benim evime giremezsin. Burasý özel alandýr.’ Münazarat’ta çok kültürlülük ve çok kimliklilikten bahsediyor. ‘Bir arada yaþamayý öðrenmeliyiz’ diyor. Bunlar beni etkileyen þeylerdi. Sol fikre yakýn þeyler. Çok hoþuma gitmiþti" sözlerini eleþtiren Yazýcý, Beysülen'i bile "ülkemizde tarikat örgütlenmesinin ve gericiliðin propagandasýný yapýyor bize" þeklinde kliþe iddia ile karalama yolunu seçti.

Hýzýný alamayan Mehmet Ali Yazýcý, Taraf Gazetesi'nin yazarlarýndan Orhan Miroðlu'nu da "Said Nursi müritlerinden biri" olarak tanýmlarken, yazýsýný þu cümlelerle bitirdi:

"Ýçinden geçtiðimiz dönemde dürüst ve samimi solcularýn en önemli görevi, solu, yürekleri, bilinçleri ve vicdanlarý kararmýþ sahte solculardan kurtarmaktýr. Bu bilinç ve sorumlulukla, AKP yardakçýlarýný, Said Nursi müritlerini solun yakasýndan koparýp atabiliriz."

Derginin sitesinde Ergenekon soruþturmasý kapsamýnda tutuklanan eski Uludað Üniversitesi Rektörü ve ADD Baþkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'a destek bölümü de yer alýyor.

Risale Haber, 30.07.2010

Dein Kommentar

Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.

Gast
Auf dieses Thema antworten...

×   Du hast formatierten Text eingefügt.   Formatierung jetzt entfernen

Nur 75 Emojis sind erlaubt.

×   Dein Link wurde automatisch eingebettet.   Einbetten rückgängig machen und als Link darstellen

×   Dein vorheriger Inhalt wurde wiederhergestellt.   Editor leeren

×   Du kannst Bilder nicht direkt einfügen. Lade Bilder hoch oder lade sie von einer URL.

• Neu erstellen...