Zum Inhalt springen
Qries Qries Qries Qries Qries Qries

Empfohlene Beiträge

Türbanlý genç kýza mektup

Sen baþýný örtüyorsun diye; birileri hayattaki bütün mana ve fonksiyonunu türbana indirgemek isteyecek; seni alkýþlayacak...

Sen baþýný örtüyorsun diye; birileri hayattaki bütün mana ve fonksiyonunu türbana indirgemek isteyecek; seni yuhalayacak...

Aldýrma bunlara...

Aþklarýný, hayallerini, hedeflerini, iþini, kalbini, imanýný konuþmayýp; türbanýný konuþanlara öteki de olsalar beriki de olsalar; aldýrma.

Bu kör gözleri, bu saðýr kulaklarý, bu mühürlü kalpleri dinlersen eðer; sen de ablalarýn gibi bu çýldýrtan diyalektiðin esiri olup; kendini yalnýzca türbanla anlamlandýrmaya mahkum olacaksýn....

Zor biliyorum ama bin bir engelle üniversiteye gidiyorsun...

Zor biliyorum ama bin bir engelle iþ buluyorsun...

Türbanýný niçin baðlýyorsan baðla ama muhakkak baþýna baðla. Her iki kesimin de gelip o türbaný gözüne baðlamasýna izin verme.

Roman yaz.

Ýhracaat yap.

Hasta bak.

Çocuk büyüt.

Koleksiyon hazýrla...

Ama ne yaparsan yap; artýk onu iyi yap.

Bu ülkeden çýkmýþ; üç beþ Batý diline çevrilmiþ bir romancý ol sen....

Bu ülkede; herkesin konuþtuðu bir programcý...

Bu ülkeden çýkmýþ önemli bir ressam....

Ol ki, ister muhafazakar olsun ister modernist, birtakým taþ kafalar, 'türbandan ibaret' muamelesi yapamasýn sana....

Kardeþim benim;

Bu ülkede kadýnlarýn baþlarýyla çok oynadýlar.

Ekonomiyi de, siyaseti de kadýnlarýn baþlarýnýn üzerinden kurguladýlar.

Cumhuriyet'in ilk yýllarýnda þapka üreterek devleþen bir þirketin bugün ana ürününün eþarp olmasý bir ulusal þaka gibi gelmiyor mu sana da?

Sana, baþýný kapat, diyorlar...

Sana, baþýný aç, diyorlar...

'Ama kafaný kaldýr; gökyüzüne bak' demiyorlar...

Ýþte o yüzden; baþýný örtsen de açsan da, sen inadýna gökyüzüne bak.

O zaman da önüne bir tuzak koyacaklar...

'Türbanlý kontenjaný'ndan romancý, 'türbanlý kontenjaný'ndan sunucu yapmaya çalýþacaklar seni...

Bu tuzaða düþersen; baþa döndürüp, yine bütün mana ve fonksiyonunu türbana indirgeyebilecekler.

Ýþin çok zor benim güzel kardeþim.

Ama þöyle bir gözlerine bakýyorum da; sende bu salaklara pabuç býrakacak bir hal görmüyorum.

Atilgan Bayar, Aksam 30.07.2010

Dein Kommentar

Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.

Gast
Auf dieses Thema antworten...

×   Du hast formatierten Text eingefügt.   Formatierung jetzt entfernen

Nur 75 Emojis sind erlaubt.

×   Dein Link wurde automatisch eingebettet.   Einbetten rückgängig machen und als Link darstellen

×   Dein vorheriger Inhalt wurde wiederhergestellt.   Editor leeren

×   Du kannst Bilder nicht direkt einfügen. Lade Bilder hoch oder lade sie von einer URL.

• Neu erstellen...