Kayseri38 Geschrieben 8. Juni 2010 Teilen Geschrieben 8. Juni 2010 Genel kaide: Kafir küfründe inad eder... Yani kullandigi yöntem (veya ona fisildanan) ya seytanin sag taraftan ya da sol taraftan yaklasmasidir... Din düsmani ise zaten dikkate alinmaz.... Ondan önce baykal da "pensylvania" yi samimi buluyordu... Simdi onlarin meslegi Ihlasa samimiyete dayanmadigi icin akli sira kendi tarafina cekmeye calisir... Bu oyunu sirf Hocaefendi ile ilglili degil Üstadla ilgili ve bicok islam alimi ile de oynamaya calismislar... Elhasil: Uyanik olup Seytanin var oldugunu hatirlayip, ve her an engeller cikarmak istedigini hatirlamak lazim.... diye düsünüyorum... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 8. Juni 2010 Autor Teilen Geschrieben 8. Juni 2010 yazi karakterini yukarida "türkisch" yap... üstadim, ben senin hocaefendiyi nekadar cok sevdigini bildigim gibi, sende benim hocaefendiyi nekadar cok sevdigimi biliyorsun... ama hocaefendinin herseyini müdafa etmek zorunda degilim... ve benim sahsi görüsüme göre, bu sözlerin tümü hatali. bende yaniliyor olabilirim. ama benim görüsüm böyle. birisi kalkip bunu bana izah etmeye calisirsa anlayis gösteririm. senin yaptigin gibi. görüsüne saygi duyarim. ama küfür dolu veyahut benim yazimi hic okumadan sacma sapan sözler yazanlari veya beni hocaefendi-düsmani olarak gösterenleri asla affetmiyorum. hakkimida helal etmiyorum. Yazimin altina yazilanlara bak: http://www.ikincivatan.eu/fethullah-gulen-%E2%80%93-ak-parti-kavgasi-makale,272.html ben yazimda ne hocaefendiyi elestirdim, nede cemaati. sadece bir siyasi analiz yaptim o kadar... bu yaziyi ben yazmasaydim, baskasi yazsaydi, hemen cemaatten abiler "kalbi kazanabilinir bir kardes" diye televizyon televizyon gezdirilirdi ve "hosgörü" muhabbeti yapilirdi Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 8. Juni 2010 Autor Teilen Geschrieben 8. Juni 2010 Genel kaide: Kafir küfründe inad eder... Yani kullandigi yöntem (veya ona fisildanan) ya seytanin sag taraftan ya da sol taraftan yaklasmasidir... Din düsmani ise zaten dikkate alinmaz.... Ondan önce baykal da "pensylvania" yi samimi buluyordu... Simdi onlarin meslegi Ihlasa samimiyete dayanmadigi icin akli sira kendi tarafina cekmeye calisir... Bu oyunu sirf Hocaefendi ile ilglili degil Ãœstadla ilgili ve bicok islam alimi ile de oynamaya calismislar... Elhasil: Uyanik olup Seytanin var oldugunu hatirlayip, ve her an engeller cikarmak istedigini hatirlamak lazim.... diye düsünüyorum... zaten yazimda bunuda belirttim. cemaati bölmek icin oyun olabilirde dedim. ama okumadiklari icin akilsizlar bunuda görmüyorlar Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Kayseri38 Geschrieben 8. Juni 2010 Teilen Geschrieben 8. Juni 2010 Tabiii ki herseyini savunmak zorunda degilsin... Belki de muhabbetten geliyor diye düsünüyorum.. Necip fazil da Üstadi bu noktada elestirmis...ve Talebelerinin Üstad Üstad demesinden rahatsiz olmus... Elbette benim bu noktada rahatsizligim oldu...Hatta kizdigim da cok oldu.. Ama hak adina yaptigi seyleri de inkar edemem.... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 8. Juni 2010 Autor Teilen Geschrieben 8. Juni 2010 hak ettigi seyleri inkar etmek ahmaklik olur. abi, kitabimda dahi yazdim, "nur camiasinda gelmis gecmis en büyük entellektüel hocaefendidir"... hatta "said nursiyi en iyi hocaefendi anlamis" yazdim... sen beni taniyorsun, hocaefendinin söyledigi sözleri firinci abi, surgun abi vs. yapsaydi, yemin ediyorum ayni tepkiyi verirdim... o zamanda "firinci abi"düsmani ilan ederlerdi... halbuki mesele kimseye düsman olmak degil. adaletli bir sekilde karar vermek. ben hocaefendiyi kötülemek icin bunlari yazmadim, gercekten böyle düsündügüm icin yazdim... herseyin hakkini vermek lazim... dogruya dogru.. yanlisa yanlis.. ama iste akli baskalarinin cebinde olan insanlar, insana cinnet getiriyor.. zorla hocaefendi-düsmani yapiyorlar insani. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Levent Geschrieben 8. Juni 2010 Teilen Geschrieben 8. Juni 2010 Kayseri abi. Foruma hosgeldin. Benim aklima takilan su soru var. Hocaefendi israile karsi olsugunu biliyoruz. Acaba nicin bunu acikca ifade etmiyor? Acaba burada bazi "radikal" gruplarla ayni kefeye koyulma kaygisimi var? Su anki durumda onu karalamak isteyenler bunu firsat bilerek ona ithamlarda bulunuyorlar. Senin fikrini ögrenmek istiyorum. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Levent Geschrieben 8. Juni 2010 Teilen Geschrieben 8. Juni 2010 Cemil Kardes, senin aslinda kötülemek icin yazmadigin yazilari, firsat bulup yanlis taraflara cekmek isteyen insanlar olabilir. Almanca kisimda Hocaefendiyi insafsizca elestirenler mesala memnun oluyor böyle seyler okudukca. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 8. Juni 2010 Autor Teilen Geschrieben 8. Juni 2010 Leventcim, bunu her yaziyla yapmak mümkün.. ben yazimda bu Israil konus hakkinda hic bir sey yazmadim. Cemaatin-AKP iliskisini yazdim. Bu yazdiklarim AKP koridorlarinda aylardir fisildanan meseleler. Bak bekleyin, gelecek aylarda bu sekilde yazilar dahada cogalacak. bunlar menfi degil. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Levent Geschrieben 8. Juni 2010 Teilen Geschrieben 8. Juni 2010 Aslinda makaleyi disinda diger yazilanlar Cemilcigim. "Kardesleri arkadan vurmak" gibi... Gerci zaten kafama takilan bu ya. Hocaefendi bu aciklamasiyla bir yandan biz müslümanlara akl-i selim ile hareket etmemizi gösteriyor, biryandana kendi hizmet metodunun diger cemaatler arasindaki farkimi ortaya koyuyor? Cünki meseleye yaklasimi digerlerinden farkli olmazsaydi diger gruplar bu kadar tepki görmezdi? Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 8. Juni 2010 Autor Teilen Geschrieben 8. Juni 2010 "Kardesleri arkadan vurmak" gibi... Leventcim, o zaman bütün cemaatler - özellikle FG Erbakan hakkinda - hic konusmamali..... onlar kardes degilmi? sordugun sorularin cevaplari aslinda cok basit olmakla beraber ve seninde bilmenle beraber, daha fazla Hocaefendi meselesine girmek istemiyorum ve tartismadan geri cekiliyorum... Israil konusu hakkinda düsüncelerimde zerre kadar degisiklik olmadi. olmayacakta. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Levent Geschrieben 8. Juni 2010 Teilen Geschrieben 8. Juni 2010 Ben yukaridaki su yaziyi kastetmistim: Aynen 90li senelerde oldugu gibi, Fethullah Gülen ve cemaati yine aciklamalariyla "Biz radikal degiliz, biz ilimli Islamiz" diye, yine kardeslerini arkadan vuruyorlar. Neyse, bilmiyorum. Belkide gercekten tartismamak daha iyi. Rabbim ümmetin bir olmasini nasib etsin insallah. Müslümanlara birlik ve beraberlik versin insallah. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 8. Juni 2010 Autor Teilen Geschrieben 8. Juni 2010 tamam kapansin... 1 sene sonra... secimlere bir kac gün kala, tekrar bu konuyu ve burada yazilanlari okumak dilegiyle.... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Levent Geschrieben 8. Juni 2010 Teilen Geschrieben 8. Juni 2010 Tamam gurban. Insallah hakli cikmazsin dememiz lazim ozaman. ;-) Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Kayseri38 Geschrieben 8. Juni 2010 Teilen Geschrieben 8. Juni 2010 Arkadaslar, ben yarin uzun yola cikicam...Müadenizle... Hayirli geceler... Always Turkish Tea. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Kayseri38 Geschrieben 8. Juni 2010 Teilen Geschrieben 8. Juni 2010 Levent kardes, sende beni mazur gör lütfen. Sorunu cevaplamaya calisacagim. Ama 2 günlük seyahate cikiyorum... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Levent Geschrieben 8. Juni 2010 Teilen Geschrieben 8. Juni 2010 Tamam abicigim. Sana hayirli yolculuklar. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 8. Juni 2010 Autor Teilen Geschrieben 8. Juni 2010 hayirli yolculuklar sayin kayserili leventim, bak dört gün icinde kac tane forum yazisi yazip, vakit kaybetmisiz. ben simdi geri cekiliyorum. Forum sana emanet. Kayserili abimizle konulara seffafiyet getirin. Bu konuda - samimi söylüyorum - kayserili abimiz suan bulunmaz bir nimet bizim icin. iyi degerlendirelim kendisini. cok sey netlesecektir. bende o zaman öfkeden dolayi söyledigim sözleri geri alirim ve hepinizden özür diliyorum. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Levent Geschrieben 8. Juni 2010 Teilen Geschrieben 8. Juni 2010 Estagfirullah. Asil sen hakkini helal et canim kardesim. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Levent Geschrieben 8. Juni 2010 Teilen Geschrieben 8. Juni 2010 Insallah kardes. Bende Kayseri abinin bizi insallah cogu konularda aydinlatacagini ümid ediyorum. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 9. Juni 2010 Autor Teilen Geschrieben 9. Juni 2010 bakin, benim yazdiklarimin tipa tip aynisi Hocaefendiyle röportaj yapan adam basin aciklamasinda söyledi. Tabiki yabancilar söyleyince ilim adami, kahin, entellektüel, biz yazinca cemaat düsmani oluyoruz buyurun, adamin söyledikleri: "Fethullah Gülen'e önceden BM'de tanýþtýðým bir yardýmcýsý aracýlýðýyla ulaþtým. Görüþmeden sonra röportaj için aracýlýk yapan kiþi Türkiye'ye gitmiþti. Döndüðünde makaleden hoþlanmadýðýndan, birçok Gülenci'nin de onunla ayný fikirde olduðundan bahsetti. Benim onlarýn güvenine ihanet ettiðimi söyledi. Fakat Fethullah Gülen'in kendisi sonuçtan gayet memnun. Onunla makale çýktýktan sonra görüþtüm ve sadece bir bölümün deðiþtirilmesini istedi. Makalede Washington'da Türk Amerikan Federasyonu Topluluðu (Assembly of Turkic American Federation) açtýðýný yazmýþtým. Açmak kelimesi yerine kurmak kelimesini kullanmamýn doðru olacaðýný düþünüyordu. Gülen son derece akýllý bir adam. Söylediklerinin kaydedildiðini biliyordu. Ýsrail'i eleþtirmek yerine ÝHH'nin tutumunu yanlýþ bulduðunu söyleyerek üç þey yaptý. Birincisi Amerika'yý ve buradaki güçlü Ýsrail lobisini yanýna çekti. Ýkincisi Ýsrail ve Türkiye arasýndaki tansiyonu düþürmeyi amaçladý. Üçüncüsü kendi cemaatiyle AKP'yi ayrýþtýrmak, onlardan baðýmsýz düþünebildiðini göstermek istedi." Buradan cikan önemli noktalar: 1. Gülene kendi cemaatinin icinden en yakinlar bile "kizgin". 2. Amerikayi elestirmiyor 3. Ak partiden kendini ayiriyor... tamamen aynisi yazimdada yazdim: http://www.ikincivatan.eu/fethullah-gulen-%E2%80%93-ak-parti-kavgasi-makale,272.html Ayrica Mehmet Yilmazin bugünki yazisi: "Islamci yazarlar Fethullah Gülenden korkuyor" http://www.misawa.de/cgi-bin/sbb/sbb.cgi?&a=show&forum=8&show=1743 Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
hakan Geschrieben 10. Juni 2010 Teilen Geschrieben 10. Juni 2010 Bir fikre, goruse katilirsiniz katilmazsiniz ayri mesele. Uzulerek goruyorumki bizimkiler Ozkok'u de gecmis hizli donusler noktasinda. Hayretle okuyorum. Okularinizin zeka seviyeleriyle, anlama, analiz etme kabiliyetleri ile alay etmeyin lutfen. Bu mesele ciktigindan beri, muslumanlar arasinda cikan ayriliklarin derinlestirilmemesi gerektigini dusundugum icin yorum yapmamak icin tutuyorum kendimi. Ama bu kadari fazla. Hoce Efendi madem yanlis anlasilmis veya yanlis aksettirilmis, her konuda aciklama yapan zat neden bir mesaj yollayip duzeltmiyor bu yanlisligi. Hoca efendi gibi hitabet kabiliyeti benzersiz bir kisi Israil'in eylemine bula bula "cirkin" sifatini mi bulmus. Kimse kendini kandirmasin!!!! bu tutum Hoca Efendi'nin yaptigi bir ilk degil. Yine "bazilarina" iyi gorunmek icin, mecbur olmadigi, kolayca savusturabilecegi bir konuda "taraf"ini belli etmis ve ne yazikki musluman kardeslerimizin yaninda olmaktan imtina etmistir. Herkesin meslegi farkli olabilir. O hareketin icinde yer almayip daha dogru ve etkili oldugunu dusundugu hizmetlere yonelebilir muminler. Fakar ortada bir hadise varken, hakli haksiz bu kadar acikken, uzulerek ifade ediyorumki, boylesine net bir sekilde haksiz tarafin yaninda bulunulmasini artik husnu zan ile degerlendirmekte zorlaniyorum. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.