Webmaster Geschrieben 11. Juni 2010 Teilen Geschrieben 11. Juni 2010 Serdar Turgut Fethullah Gülen'in safýna geçti http://www.gazeteciler.com//data/news/240x180/1275944289-7201006071932191024x768.jpg Ahmet Tezcan'dan sonra yoluna Serdar Turgut'la devam eden Ýkide Bir yine Habertürk ekranlarýndaydý. Turgut ve Nihal Bengisu Karaca gündemdeki Ýsrail eksenli tartýþmalarý konu aldýlar. Ýki gazetecinin en hararetli tartýþtýklarý konu Fethullah Gülen'in açýklamalarý oldu. Serdar Turgut daha soðukkanlý bir deðerlendirme yaparken Nihal Bengisu'nun tavrýný 'Ýslam romantizmi' olarak tanýmladý. Program Fethullah Gülen’in organizatörlerin Gazze`ye yardým götürmeden önce Ýsrail`le uzlaþma yolunu seçmemelerini "faydalý sonuçlar doðurmayacak þekilde otoriteye baþ kaldýrmak" sözleri ekseninde devam etti.. Serdar Turgut’un, “Gülen rasyonel davranýyor, devlet adamý mantýðýyla davranýyor” sözlerine karþýlýk, Nihal Bengisu Karaca, “Ben meselenin þu boyutuyla ilgiliyim dindar vicdandan ayrý düþerse dinden geriye ne kalýr? Vicdan ve dindarlýk birlikte akan bir nehirdir,ikisini ayýrdýðýnýz zaman geriye þekli kurallar kalýr” dedi. “Hangi otorite” sorusunu soran Karaca, “Ýsrail uzlaþýlabilir,insani itirazlarý ciddiye alan bir ülke olsaydý, zaten oraya gemi götürmeye gerek kalmazdý, Ýsrail meþru bir otorite olsaydý Gazze diye bir yer de olmazdý” diye davam etti.. Karaca’ye itiraz eden Turgut, Gülen cemaatinin modern Türkiye Cumhuriyetine uygun bir cemaat olduðunu, böyle bir açýklama yaparak devlet adamý gibi mesaj verdiðini, rasyonel ve akýlcý tavra yönlendirmek istediðini söyledi. Siyasetçilerin siyasi ve dini söylemler içeren sözler sarfetmesi geminin anlamýna aykýrýdýr, diyen Turgut, “Fethullah Gülen’in konuya duyarlý olmadýðýný sanmýyorum, ama böyle bir dil kullanmayarak kitlelere mesaj vermiþtir” ifadesini kullandý. “Fethullah Gülen’den beklentim vicdani duruþunun yanýnda bir þeyler söylemesi, ya da madem uluslararasý konjonktür uygun deðilse hiçbir þey söylemeyerek durumu geçiþtirmesiydi, açýklamasý benim kalbime yakýn bir açýklama olmadý” diyen Karaca, “Kendisine saygýmý yitirmedim, ama açýklamalara üzülmüþ bulunmaktayým. Onun muhatabý sadece uluslararasý aktörler deðil, ayný zamanda kitleler de onu dinliyor” dedi. Video: [flash=425,350] GAZETECÝLER, 07.06.2010 Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.