carpe_fortunam Geschrieben 19. Februar 2010 Teilen Geschrieben 19. Februar 2010 Her koyun kendi bacagindan asilir... Osmanli zamaninda bir beldede bir Allah dostu yasarmis. Bu zati herkes cok sever ve sayarmis. Yasida oldukca fazla olan bu zat cami´den eve evden camiye öyle bir yasam sürermis. Bir de besledigi ve cok sevdigi 3 tane koyunu varmis. Oturmus oldugu mahallede bir de ayyas gezen bir komusu varmis. Adam icermis lakin kimse de buna korkusundan bisey diyemezmis. Ancak haram konusunda cok titiz olan zat-i kerim adami gördügü her yerde tatli dille ikaz eder ve vaz gecmesini ifade edermis. Gel zaman git zaman adam yasli efendinin sözlerinden bikar olmus ve kadiya sikayette bulunmus. Mahkeme huzuruna cikinca, kadi efendi: „bak bey amca, adama karisamazsin. Istedigini yapar.“ yasli zat: „kadi efendi, benim art niyetim yoktur. Sadece komsumun bu haramdan, ickiden vaz gecmesini talep ediyorum.“ kadi: „sanane bey amca. Ne hali varsa görsün. Nitekim her koyun kendi bacagindan asilir.“ Olanlara pek cok üzülmüs yasli zat. Ertesi sabah mahelleli uyandiginda cok kötü bir kokunun mahelleyi sarmis durumda oldugunu görmüsler. Bir de ne görsünler? Yasli amca 3 koyunu bacaklarindan bir agaca asmis! Kokan koyunlar bütün mahelleyi berbat bir duruma getirince, sikayetler kadi efendiye kadar ulasmis. Yasli adami huzuruna cagirtan kadi, neden böyle yaptigini sorunca, zat-i aziz söyle cevap vermis: „Bakin efendim, her koyunu kendi bacagindan astim ama bütün mahalle pisligi cekiyor simdi.“ …! --------------------------- enaniyet, vurdum duymazlik ve sorumluluk ve ümmet bilinci diyorum sadece - vesselam dostlar... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 19. Februar 2010 Autor Teilen Geschrieben 19. Februar 2010 merhaba dostlar, yukarida belirtmis oldugum olayda adi mechul olan zat-i kerimin sultan harun resid´in kardesi behlül dâna oldugunu az önce ögrendim. biraz gec oldu, kusrumuz affola canlar. vesselam, edna Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.