Zum Inhalt springen
Qries Qries Qries Qries Qries Qries

Empfohlene Beiträge

Hz. Mevlana'yý anma töreninde bu yýlki sema gösterilerini 42 bin kiþi izledi

http://www.risalehaber.com/images/news/64653.jpg

Hz. Mevlana'nýn 736. vuslat yýldönümü uluslararasý anma etkinliklerinda bu yýlki sema gösterilerini 42 bin 432 kiþinin izlediði belirtildi.

Aydýn Hýzlýca'nýn Haberi

Konya'da, 7-17 Aralýk tarihleri arasýnda düzenlenen Mevlana'nýn 736. vuslat yýldönümü uluslararasý anma etkinliklerinin ardýndan, Konya Valisi Aydýn Nezih Doðan baþkanlýðýnda Dedeman Otel'de deðerlendirme toplantýsý yapýldý.

Toplantýda açýlýþ konuþmasýný yapan Konya Valisi Aydýn Nezih Doðan, bu yýlki programlarýn önceki dönemlere göre daha dolu gerçekleþtirildiðini açýkladý. Anma programýnýn, içerik ve katýlým bakýmýndan her yýl daha da zenginleþtiðine vurgu yapan Vali Doðan, Konyalýlarýn, Mevlana'ya sahip çýkýldýðýna tanýklýk ettiklerini ifade etti. Vali, vuslat etkinliklerine katký yapan kurumlara teþekkür etti.

Konya Büyükþehir Belediye Baþkaný Tahir Akyürek de Þeb-i Arus törenlerinin Türkiye'deki en deðerli kültürel etkinlik olduðunu dile getirdi. Akyürek, halk arasýnda zaman zaman vuslat programlarýnýn bir turizm hareketine dönüþtürüldüðü þeklinde eleþtirilerin yapýldýðýna deðindi. Akyürek, þunlarý söyledi:

''Bunu, bir belediye baþkaný olarak açýklýkla ifade ediyorum ki vuslat programlarýný turistik bir faaliyet olarak asla düþünmüyorum, düþünmedim. Bundan sonra da düþünmeyeceðiz. Bu, semanýn manasýna ve Mevlana'ya saygýsýzlýk olur. Ayrýca, insanlýðýn, Mevlana'yý tanýmaya ihtiyacý olduðunu düþünüyorum.''

Ýl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çýpan da 736. vuslat yýldönümü etkinlikleri ile ilgili bilgi verdi. Gündüz ve akþam seanslarý olmak üzere 16 sema gösterisi icra edildiðine deðinen Çýpan, gösterileri 42 bin 432 kiþinin izlediðini anlattý.

Risale Haber, 28.12.2009

Dein Kommentar

Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.

Gast
Auf dieses Thema antworten...

×   Du hast formatierten Text eingefügt.   Formatierung jetzt entfernen

Nur 75 Emojis sind erlaubt.

×   Dein Link wurde automatisch eingebettet.   Einbetten rückgängig machen und als Link darstellen

×   Dein vorheriger Inhalt wurde wiederhergestellt.   Editor leeren

×   Du kannst Bilder nicht direkt einfügen. Lade Bilder hoch oder lade sie von einer URL.

• Neu erstellen...