Zum Inhalt springen
Qries Qries Qries Qries Qries Qries

Empfohlene Beiträge

:selam:

Genclere hizmet etmek boynumuzun borcudur!

Evet biliyorum biraz ters oldu....

Aslinda “hizmet” kelimesi dilimize düser düsmez hemen herkes genclerin yakasina yapisir.

Ama iddia ediyorum, yurd disinda yasayan bir toplum olarak, “senin cocugun” “benim yegenim” demeden bütün genclere hizmet kanadini germemiz, onlarin bu toplumda kendi yerlerini bulmalari icin bütün gayretimizi sarf etmemiz gerekir.

Bundan 40 – 50 sene önce, anne ve babalarimiz calismak icin vatanlarini terk ederlerken, hayallerinde bir kac ay yada sene buralarda para kazanip memleketlerine geri dönmek vardi.

Ve hálá “bu sene olmazsa bir daha ki sene dönecegiz“ düsüncesiyle buralarda ömür tüketen insanlarimiz var. Ama su bir gercek ki, burada dogmus ve yetismis, kendi vatanini sadece tatilden tatile gören genclerimizin vatanlarina kesin dönüs yapmalari pekte gercekci degil.

Bugün genclerimiz üniversitelerde, okullarda, meslek yerlerinde ve alman toplumunun icerisinde, biz yetiskinlerin bugüne kadar ihmal ettigi bütün alanlarda, bizim davamizi güdüyorlar. Yetiskinlerimiz, yaslilarimiz bunca zaman icerisinde, etrafindaki alman komsularla bile irtibat icerisine girmeden, tamamen icine kapanik bir hayat sürüyorlar.

Fakat genclerimiz bu toplumun göbeginde yasiyor ve yasadigi cemiyetin icinde kendi yerlerini bulmaya calisiyorlar.

Söyle bir soru gelmeli aklimiza.... Allah (cc) bizlere vatanimizda da rizkimizi vermeye kadirken, neden taaa Avrupa´lara, Almanya´lara kadar bizi getirip, burlardan riziklandiriyor?

Cevabi aslinda cok basit ve cok hikmetli!

Yüzyillar öncesi osmalilar Viyana kapilarina kadar dayanmislar, lakin hazin bir yenilgiye ugramislardi. Osmali hükümdarlari daima islamin bayraktarligini yapmis, din-i islami dünyaya yaymak icin caba sarf etmislerdi. Ýslam dinini Avrupa´nin göbegine kadar getirip, camiler yapip, ezan-i Muhammed´iyi cinlatmak, bütün insanlarin islami tanimalarini saglamak istemislerdi. Ama malesef bu seref onlara nasip olmadi.

Bugüne dönüp baktigimizda görüyoruzki, ecdadimizin canini hice sayarak hüsrana ugradigi bu yüce görevi Allah (cc) bizlere nasip etmis. Hem de hic kan dökmeksizin, baris ile sulh ile girdik Avrupa´nin en kuytu köselerine. Hatta ve hatta Avrupa´linin davetiyle, davulla zurnayla geldik buralara.

Ayni Firavun´un Musa (as) kendi elleriyle sarayinda büyütmesi gibi... Allah´in (cc) kudretinin ainesidir, bizim buralarda, babalarimizin tarlasinda dolasiyormusuz gibi, serbest ve kaygisiz dolasabilmemiz.

Peki biz bu ulvi görevin bilincindemiyiz?

50 senedir bu insanlara islamiyetin ne kadar yüce bir din oldugunu gösterememiz bir yana dursun, insanlarin icinde yanan ön yargi ve nefretlerini de körükledik üstelik.

Ve bugünki genclerimiz, bizim pasifligimizin, vurdum duymazligimizin telafisi icin varlar. Ayak bastiklari her yerde bugüne kadar yapamadigimizi yapiyorlar.

Baslarindaki örtüyle, dillerindeki Allah kelamiyla, onlar bizim yetmedigimiz yerde, bilincli yada bilincsiz, “Allah vardir” diyorlar.

Hal böyleyken genclere yukaridan bakmak, her hallerinde kusur aramak, onlari hor, toy ve cahil görmek bize yakismaz.

Genclere hizmeti etmeyi cok görenler unutmasinlar ki, onlar bu ihmalden dolayi bu toplumda dinlerinden, imanlarindan ve ulvi degerlerinden taviz vermek zorunda kalirlarsa, vebali ahirette bizim omuzlarimizdadir.

Unutmayalimki genclere yapacagimiz her yardim, egitim, destek, hizmet din-i islama yapilan bir destektir. Allah´in (cc) dinini yüceltmek, ezan-i Muhammed´iyi cinlatmak isteyenler, genclerin disarida, her Allah´in günü, verdigi din-iman mücadelesini desteklesinler.

Nasilmi?

Egiterek, bilinclendirerek, onlara bu toplumda yerlerini almaya yarayacak her türlü mesruu yardimi yapip destek vererek. Ama en önemlisi de takdirle, övgüyle ve giptayla...

Cünki onlar Peygamber (sav) ashabi gibi,... Medine´deki ensar gibi,... Kaabe´nin örtüsü gibiler.

Onlara hizmet etmek boynumuzun borcudur.

Selam ve dua ile

Fatma Yüksel

Dein Kommentar

Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.

Gast
Auf dieses Thema antworten...

×   Du hast formatierten Text eingefügt.   Formatierung jetzt entfernen

Nur 75 Emojis sind erlaubt.

×   Dein Link wurde automatisch eingebettet.   Einbetten rückgängig machen und als Link darstellen

×   Dein vorheriger Inhalt wurde wiederhergestellt.   Editor leeren

×   Du kannst Bilder nicht direkt einfügen. Lade Bilder hoch oder lade sie von einer URL.

• Neu erstellen...