Zum Inhalt springen
Qries Qries Qries Qries Qries Qries

Empfohlene Beiträge

Hz. Muhammed'li Schalke 04 marþý þaþýrttý

http://www.moralhaber.net/resimler/haberler/66391.jpg

Bundesliga'da Schalke 04 taraftarýnýn yýllardýr tribünde büyük bir coþku ile söylediði marþ, son peygambere de atýfta bulunuyor.

Marþ, "Hz. Muhammed bir peygamberdi / Kendisi için Mavi ve Beyaz'ý seçti" sözleriyle dikkat çekiyor...

Almanya Ligi Bundesliga'nýn köklü kulüplerinden Schalke 04'ün Hans J. König tarafýndan 1963 yýlýnda yazýlan marþý, tribünlerde büyük bir coþku ile söylenmesine raðmen 46 yýl sonra dikkat çekti. Milli futbolcumuz Halil Altýntop'un da formasýný giydiði Schalke'nin Mavi-Beyaz renklerinden ilham alýnarak yazýlan marþ, "Mavi ve Beyaz, seni nasýl seviyorum", "Mavi ve Beyaz, beni terk etme" dizeleriyle baþlarken son peygamber Hazreti Muhammed'in de yer aldýðý bölümüyle dinleyenleri þaþýrtýyor.

ELEÞTÝRÝLER DE VAR

Marþýn üçüncü kýtasýndaki; "Hz. Muhammed bir peygamberdi / Futbol oyunundan haberi yoktu / Buna raðmen bütün o ihtiþamlý renkler / Kendisi için Mavi ve Beyaz'ý seçti" sözleri Schalke'nin ünlü Veltins Arena Stadý'ný dolduran binlerce Mavi-Beyazlý taraftar tarafýndan maçlarýn baþlamasýna kýsa bir süre kala hep bir aðýzdan okunuyor.

Ýslamiyetin rengi yeþilbeyaz olarak bilinirken, Hz. Muhammed'in mavi-beyaz renkleri tercih ettiðine dair herhangi bir kaynak yer almýyor. Ýnternette paylaþým sitelerinde marþý yorumlayanlar da "Hz. Muhammed'in mavi-beyazla ne ilgisi var" görüþünde birleþiyor.

MARÞIN ALMANCA’SI

Blau und Weiþ, wie lieb ich Dich

Blau und Weiþ, verlass mich nicht

Blau und Weiþ ist ja der Himmel nur

Blau und Weiþ ist unsere Fuþballgarnitur Hatten wir ein Königreich

Machten wir es den Schalkern gleich

Alle Madchen, die so jung und schön

Müssten alle Blau und Weiþ spazieren gehn

Mohammed war ein Prophet

Der vom Fuþballspielen nichts versteht

Doch aus all der schönen Farbenpracht

Hat er sich das Blau und Weiþe ausgedacht

Tausend Feuer in der Nacht

Haben uns das groþe Glück gebracht

Tausend Freunde, die zusammenstehn

Dann wird der FC Schalke niemals untergehn.

MARÞIN TÜRKÇE’SÝ

Mavi ve Beyaz, seni nasýl seviyorum

Mavi ve Beyaz, beni terk etme

Mavi ve Beyaz yalnýz gökyüzüdür

Mavi ve Beyaz bizim futbolun süsüdür

Bir krallýðýmýz olsaydý

Schalkeliler'in aynýsý gibi yapardýk

Bütün genç ve güzel kýzlar

Mecburdurlar hepsi,

Mavi ve Beyaz'la dolaþmaya

Hz. Muhammed bir peygamberdi

Futbol oyunundan haberi yoktu.

Buna raðmen bütün o ihtiþamlý renklerden

Kendisi için Mavi ve Beyaz'ý seçti

Gecede bin ateþ

Bize bu büyük þans getirdi

Bin arkadaþ, beraber ayakta dururlarsa

FC Schalke hiçbir zaman batmaz.

Bugün, 29.07.2009

Pardon arkadaslar neresini begendiniz söylermisiniz

Mohammed war ein Prophet

Der vom Fuþballspielen nichts versteht

bu cümlelermi hosunuza gitdi acaba?

galiba ironi yapti arkadaslar:) bilemiycem. Bende pek hos karsilamadim. Ama hos olan ne biliyormusun sahra arkadasim, Mohammet war ein "Prophet" yani Peygamber kabul etmislerya Bravo...

Pardon arkadaslar neresini begendiniz söylermisinizFragezeichen

Sahra ablacim... hepsine cok pesimist olarak bakma...hemen kötüleme...

bi rahat ol :tee:

göstereyim nereyi beyendim yeterki sen sinirlenme ;-)

Mohammed war ein Prophet

Hz. Muhammed bir peygamberdi

Nasil anatayim...

Diyelim... Bir Dindar hep Namazini kilan kisi, insan onun namaz kilmasini sasirirmi ? sasirmaz...heralde...

ama diyelim baksam bir atheist proffesor namaz kiliyor ozaman böyle bakarsin :ban: :-o

Iste Schalke böyle peygamberi övdügünden sasirdim ve sevindim...

Affedersiniz arkadaslar, ama ne kadar da kulaga negatif gelse bile, aklimizi ve tarihi bilgimiz kullanalim. Peygamberimiz s.a.v. 6. yüzyilin sonunda ve 7. yüzyilin basinda yasamistir. O zaman dünyanin hicbir yerinde futbol diye birsey yoktu, ve o zamanlari HIC KIMSE futboldan anlamiyordu Niyemi??? cünkü futbol diye birsey yoktu ;)))

Hemen öyle düsünecegimize Peygamberimiz (s.a.v.) niye onlarin renklerine, yani mavi ile beyaz ile irtibat haline getirilmis? ve o dörtlüyü hangi manayla oraya eklediklerini ve ne elde etmek istediklerini düsünelim?

Peygamberimiz s.a.v. 6. yüzyilin sonunda ve 7. yüzyilin basinda yasamistir. O zaman dünyanin hicbir yerinde futbol diye birsey yoktu, ve o zamanlari HIC KIMSE futboldan anlamiyordu Niyemi cünkü futbol diye birsey yoktu ))

Ha buarada bu sözüne haddim olmadan birkac sey demek istedim Fatih. Mazur gör;)

Bak Peygamber olarak görmeleri positiv bir olay. Ama haberi yoktu demeleri negativ. Hos karsilamadigim taraf bu. O zamanlar dedigin gibi Futbolun "F"si yoktu, ama emin ol haberi varmistir;)

Türkce tercümesi zaten yanlis.

"Futbol oyunundan haberi yoktu." denildiginde icerik olarak "böyle bir oyundan haberi yoktu" deniliyor.

Halbuki orijinalinde "Der vom Fuþballspielen nichts versteht" yaziyor. Yani bu bir gecmis fiil degil, suanki fiil. Dolayisiyla tercümesi söyle: "Futbol oyunundan birsey anlamiyor".

Ayrica Peygamber Efendimiz (sav) zamaninda futbola benzeyen bir oyun vardi:

Eine Art Fußball war in Mekka ebenfalls verbreitet. Das Spiel hieß „Kurre”. Dabei wurde, ähnlich wie beim heutigen Fußball, ein kleiner Gegenstand mit den Füßen umhergetreten. Es gab sogar überall in Mekka Spielfelder. Es gibt keine Überlieferungen, in denen der Prophet (s.a.v.) diese weitverbreitete Sportart anprangerte oder gar verbot. (9)

makalenin tümünü okumak icin:

http://misawatruth.wordpress.com/2008/06/19/26042008-sport-im-leben-des-propheten-muhammed-sav/

Dolayisiyla tercümesi söyle: "Futbol oyunundan birsey anlamiyor".

Biraz mizacli bir sekilde yazmak gerekirse eger söyle ki:

Efendimiz (a.s) bir ciksa saglara, toz duman yapardi be, ne anlamamasi;) Halt etmisler. Ama zamanini sanirim bir topun arkasindan 90 dakika kosturmaya harcamazdi sonucta;)

Herneyse "Peygamber" demislerya, yeterli

Milyonlarca hristiyanin "Muhammed bir peygamberdir" diye bagirmasi beni cok sevindirdi.

evet gercekten sevindirici birsey ama bagirdikleri yer bir stadyum olunca ne kadar sevindirici bir daha düsünmek lasim .

Dein Kommentar

Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.

Gast
Auf dieses Thema antworten...

×   Du hast formatierten Text eingefügt.   Formatierung jetzt entfernen

Nur 75 Emojis sind erlaubt.

×   Dein Link wurde automatisch eingebettet.   Einbetten rückgängig machen und als Link darstellen

×   Dein vorheriger Inhalt wurde wiederhergestellt.   Editor leeren

×   Du kannst Bilder nicht direkt einfügen. Lade Bilder hoch oder lade sie von einer URL.

• Neu erstellen...