Webmaster Geschrieben 1. Mai 2009 Teilen Geschrieben 1. Mai 2009 Özbekistan'da tutuklu bulunan Nur talebelerinden haber var. Rusya'dan konuyla ilgili mektup gönderen bir Nur talebesi, mahkeme sürecini anlattý. Mektupta da görüleceði gibi Nur talebeleri ve yakýnlarý her türlü baskýya raðmen Risale-i Nur'u müdafaa etmeye devam ediyorlar. Yakýn zamandaki yargýlama sürecinin özetlendiði mektubun sonunda 29 Nisan 2009 Çarþamba günü yargýlamanýn süreceði bunun için herkesten dua istenildiði vurgulanýyor. Ýþte Özbekistan'daki haksýz ve hukuksuz bir þekilde sürdürülen yargýlama süreciyle ilgili mektup: Bismihi subhanehu! Hasbunallahu ve nimel vekil! Aziz, Sýddýk Kardeþlerim! Buhara-i Þerif'te Risale-i Nur talebelerinin mahkemesi devam ediyor. 22 Aralýk 2008'de hapse atýlan; 1.Zavkidin oðlu Ýkram Mirajov 2.Muhammed oðlu Muzaffer Allayarov 3.Berat oðlu Batýr Tuhtamuradov, 4.Asror oðlu Aliþer Cumayev, 5.Mahmud oðlu Abdurrahman Musayev, 6.Ýbrahim oðlu Bobomurad Sanoyev 7.Þerif oðlu Þuhrat Kerimov 8.Mehdi oðlu Selahaddin Kosimov 9.Þevket oðlu Cemþid Ramazanov 10.Yadgar abi (Babasý önceden vefat eden bu aðabeyimizin annesi de kendisinin hapse girmesiyle sýkýntý ve üzüntüden vefat etti. Allah rahmet eylesin...) 4 ay sýkýntý ve iþkencelere maruz kalan kardeþlerimizin mahkemesi 22 Nisan 2009 saat 14'de baþladý. Hakim Tangriev Tursunbay isminde birisi. Savcý, tutuklularýn suçunu (!) okudu: 244-1. ceza kanunu: Ýçtima-i hayatýn asayiþlerine ve tertiplerine zarar veren makaleleri neþir etmek ve daðýtmak 5 seneden 8 seneye kadar hapis cezasýna çarptýrýlýr. 244-2. ceza kanunu: Dini, ekstremistik (aþýrýlýk), separatistik, fundamentalistik ve yasak olan cemaatleri kurmak onlarý yönetmek ve onlara iþtirak etmek. 5 seneden 15 seneye kadar hapis cezasý verilir. Hakim tutuklulara sordu: Sorgu zamanýnda size yöneltilen sorulara verdiðiniz cevaplarý tasdik ediyormusunuz? Tutuklu Nur talebeleri: Kýsmen tasdik ediyoruz, Çünkü tutukluluðun ilk günü bize cebren, korkutarak dini güruh azasý diye yazmamýzý mecbur ettiler. Bu sözleri tasdik etmiyoruz dediler. Sorgu vaktinde avukatlarýmýzda yanýmýzda deðillerdi. Hakim (Ýkram Mirajov'u sorguya baþladý): Kendinizi tanýtýr mýsýnýz? Ve bunlar kimlerdir ve sizin evinizde ne yapýyorlardý? Ýkram Mirajov (Üniversitede hoca olduðundan derste nasýl sakinse mahkemede de ayný sakinlikle): Ben Zavkidin oðlu Ýkram Mirajov, 1972 yýlýnda Buharada doðdum. Buhara Üniversitesinde Matematik Doçentiyim. 22 Aralýk 2008'de akþam saat 19.oo'da kendi evimde misafirlerimle oturmuþdum. Bunlar Muzaffer, Batýr, Selahiddin, Suhrat benim komþularým ve onlarla ayný okulda okumuþduk, onlar benim dostlarýmdýr. Abdurahman ve Bobomurad benim üniversiteden talebelerimdir. Matematikden ve Bilgisayardan sualleri ile gelmiþlerdi. Hakim: Siz Risale-i Nuru ne zamandan beri biliyorsunuz ve nasýl öðrendiniz? Ýkram Mirajov: Ben Risale-i Nuru 1991 senesinden beri biliyorum, Risale-i Nurdan "Küçük Sözler" Özbekistan'da resmi olarak neþredildi. Taþkent'teki "Maveraünnehir" matbaasýnda basýlmýþtýr. Risale-i Nur; Kuran-ý Kerim'in manevi bir tefsiri olup, gayesi Kuran'ýn imana dair ayetlerini bu asrýn anlayýþýna, ilmi ve akli ölçüler içerisinde ders verip, insanlarda iman, ahlak, namus ve vatan sevgisi hissini uyandýrýp, topluma birer menfaatli uzuv olmalarýný temin etmektir. Hz. Bediüzzaman Said Nursi dünyaca meþhur büyük Ýslam âlimi bu kitaplarýn müellifidir. Risale-i Nur eserlerinde terörizm, aþýrýlýk, menfi milliyet ve sair menfi fikirler mevcud deðildir. Hâkim diðer Nur talebelerine sordu: Ýkramýn sözlerini tasdik ediyor musunuz? Nur talebeleri: Evet tasdik ediyoruz. Hepsi doðrudur. Bu aðabeylerimiz 4 ay boyunca birbirlerini hiç görmemiþlerdi. Savcý: Size namaz kýlmayý kim öðretti? Avukat: Protesto ediyorum, herkes namaz kýlmak veyahut kýlmamakta kanunen serbestdir. Bu sual din serbestiyetine muhaliftir. Savcý ve hâkim cevap bulamayýp birbirlerine bakarak gülüyorlar, yani kendileri haksýz olsalar da, gülüyor. Burada birinci gün bitti. Mahkemeye 24 Nisan 2009 Cuma günü devam edilecek kararý alýndý. 24 Nisan Cuma saat 11.00'de mahkemenin ikinci celsesi baþladý. Evvela 10 avukat 10 cihetten Nur talebelerinin suçsuz olduklarýný, kanunda olan suçlarýn bu kiþilerde olmadýðýný bir bir ispat ettiler. Hepsinin güzel ahlaklý insanlar olduklarýný söylediler. Avukatlar aðabeylerimizin serbest býrakýlmalarýný talep ettiler. Sonra hâkim sözü Nur talebelerinin anne-babalarýna verdi. En evvel Þuhrat Kerimov'un babasý Þerif Kerimov söze baþladý. Kendisi Buhara da çok meþhur bir dâhiliye doktoru. Þerif Kerimov: "Ben Buhara'da 40 sene sizleri tedavi ettim, sizlere hizmet ettim. Benim bir oðlum var, o da sizlere hizmet ediyor" dedi. Heyecanýndan kendini tutamadý aðladý. Bunun üzerine orada hazýr bulunanlar da etkilenerek gözyaþlarýna boðuldular. Hâkim bir kâðýdý göstererek Þerif Kerimov'a: Siz buna ne diyorsunuz? Bu kâðýttaki þema bunlarýn sistemini gösteriyor. Bunlara kim liderlik ediyor, onun yardýmcýlarý kim, hangi þehirlerde bunlarýn adamlarý var vs. O sýrada Ýkram Mirajov'un babasý Zavkidin Hoca el kaldýrýyor. Zavkidin Hoca: Sayýn Hâkim müsaade ederseniz ben sizin sualinize cevap verebilirim. Hâkim: Evet buyurun. Siz kimin akrabasýsýnýz? Ýkram Mirajov: Bu benim babamdýr. Zavkidin Hoca: Bu sizin elinizde olan kâðýt esassýz bir kâðýttýr. Sizi ve Özbekistan halkýný evhamlandýrmak için düzenlenmiþ bir kâðýttýr. Yalan yanlýþ uydurma ve iftiraya dayalý bir kâðýttýr. Hâkim: Siz misiniz þikâyetnameleri Baþbakana ve diðer devlet dairelerine yazan? Zavkidin Hoca: Evet ben yazdým. Nasýl yazmam? 4 aydýr ben oðlumu görmüyorum. Ben 43 senedir Buhara Üniversitesinde hocalýk yapýyorum. Sizlere ve sizin çocuklarýnýza ders verdim. Oðlum Ýkram da 10 senedir hizmet ediyor. Bunlarýn hepsini ben biliyorum. Bunlarýn hiç bir suçu yok. Ben bunlarýn çocukluklarýný biliyorum. Bunlar güzel ahlaklý, vatanýmýza, ailesine çok faydalý gençlerdir. Ben bunlara kefilim. Hâkim: Siz bu kâðýda ne diyorsunuz? Bu 8 kiþinin imzasý olan araþtýrma bilirkiþi raporudur. Zavkidin Hoca: Ben buna dünyaca meþhur 152 profesörün imzalarý ile cevap veriyorum. Risale-i Nur üzerine dünyada uluslararasý sempozyumlar, paneller ve konferanslar düzenleniyor. Risale-i Nuru dünya okuyor. Oðlum Ýkram sabýrlý ol, korkma, her þey Allahdandýr! Savcý, Mahkemeden Ýkram Mirajov'a 11 sene, diðer Nur talebelerine 7-8 seneden baþlayan hapis cezasý talebinde bulundu. Mahkemeden 29 Nisan 2009 Çarþamba günü saat 10.00'da karar çýkacak. Muhterem Aziz Sýddýk Aðabeyler! Sizin müstecab dualarýnýzý, Kur'an hatimlerini, Hizbul Hakaikla, Cevþen-ül Kebirle, Evrad-ý Kudsiye, Delail-i Nurla Dualarýnýzý bekleriz. Müsait olanlar 28 Nisan gecesi teheccüd namazýnda dua etmelerini rica ediyoruz. Hasbiyallahu la ilahe illa huve aleyhi tevekkeltu ve huve Rabbul arþil azim. Kardeþiniz Ýlham Rusya Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
derguiz Geschrieben 1. Mai 2009 Teilen Geschrieben 1. Mai 2009 allah sabir versin bi kardesimiz 9 yil öbürleri 6 yil vermis hain mahkeme... biliyoruz üstadimiz ve talebeleri hapis yaitkalari zaman hizmeti imaniye inkisaf etmis. Insallah allahin inayetiyle bu kardesler ve oradaki asya hizmetleri devam edescek sasali devir yasiyaklar ümit ediyorum cook müteesirim... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 6. Mai 2009 Autor Teilen Geschrieben 6. Mai 2009 Mazlumder, yarýn Özbekistan Büyükelçiliði önünde basýn duyuru yapacak... Özbekistan'daki Nur Talebeleri hakkýndaki haksýz hapis kararýnýn ardýndan harekete geçen MAZLUMDER, yarýn Özbekistan Büyükelçiliði önünde bir eylem gerçekleþtirecek. Yapýlacak eylemle ilgili RisaleHaber internet sitesine konuþan MAZLUMDER Genel Baþkan Yardýmcýsý Emrullah Beytar, tüm duyarlý insanlarý eyleme davet ettiklerini belirterek þunlarý söyledi: "Özbekistan'da yaþanan hak ihlallerini ifþa etme ve yapýlan yanlýþlardan bir an önce geri dönülmesi için bir basýn açýklamamýz ve siyah çelenk býrakma eylemimiz olacak. Bütün duyarlý vatandaþlarýmýzý eylemimize davet ediyoruz." Yapýlacak eylem Özbekistan'da zulme uðrayan kardeþlerimize yapýlanlara tepkimizi ifade etmek adýna yapýlacaktýr. Bu duyuru herhangi bir ayaklanma veya kýþkýrtma duyurusu deðildir. Sadece medyaya karþý oradaki kardeþlerimizin yanlýz olmadýklarýný göstermek adýna sessiz bir protesto olacaktýr. Neticesinde de medya vasýtasýyla yetkili mercilere gerekenleri yapmalarý adýna bir mesaj iletilecektir. Bu maili Özbekistandaki kardeþlerimiz için daha önceden göndermiþ olduðumuz onbinlerce maile mukabil "yetkili mercilere sesimizi duyurmak için ne yapabiliriz?" diyen yüzlerce maile cevap olmasý açýsýndan gönderiyoruz. Eylem, 6 Mayýs Çarþamba Saat 14.00'da, Özbekistan Büyükelçiliði önünde olacak. Adres: Sancak Mah., 211. Sok., No:3, Yýldýz, Çankaya, ANKARA Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.