Uyan Geschrieben 9. Dezember 2008 Teilen Geschrieben 9. Dezember 2008 Bir anda uykudan kalktim çok ilginç bir ýþýk gördümama odanýn ýþýðý kapalýydý bir baktým saat 3:30 gecefacirvakti peki gördüðüm bu kadar ýþýk nerden ---- birden þaþýrýp kaldým baktým ki elimin yarýsý duvarýn içinde hemen elimi çýkardým korku içinde oturup elime bakýyordum tekrar elimi duvara dogru uzattým yine elim duvarýn içine giriyordu!!! !!!!! -- bir gülümseme sesi duydum Yüzümü kardeþime dogru çevirdim, yatýyordu korku içinde yataðýmdan kalkýp kardeþimi uyandýrmaya gittim ama cevap vermedi annemin odasýna doðru gittim babamý uyandýrmaya çalýþtým birilerinin bana cevap vermesini istiyorum ama kimse cevap vermiyordu annemi uyandýrmak üzereyken, baktým ki annem uykudan uyandý uykudan uyandý ama benimle konþmuyordu --- bismillahirrahmanirrahim diyordu ve tekrarlýyordu babamý uyandýrdý, kalk kalk bir bakalým çocoklara dedi annem þimdi zamanýmý býrak uyuyayim yarýn ola hayr ola dedi babam ama annemin israrý üzerine babam kalkýverdi þaþkýnlýk içerisinde beraber odamýza doðru geldiler --- baþladým baðýrmaða, anne, baba ama hiç birisi cevap vermiyordu!!! annemin elbisesini çekiyor beni dinlemesini istiyordum ama annem beni hissetmiyordu!!! baþladým annemin arkasýndan yürümeye ta bizim odaya kadar odamýza girdi ve ýþýklarý açýverdi ama benim için fark etmiyordu çünkü benim için her taraf ýþýktý tam o sýrada çok ilginç bir þeyle karþýlaþtým --- kendi vücüdumu gördim!!! evet kendi vücüdumu oturup kendi kendimi seyredýyordum, iki taneydim kendi kendime soruyordum kimdir bu acaba? Nasýlda bana benziyor!!! baþladým kendi kendimi uyandýrmaya, bu kabustan kurtulayým diye ama uyanamadým --- babam dedi ki bak yatýyorlar iþte hadi yerimize gidelim ama annem sakin olamadý ve benim uyuduðum yataða doðru gelerek beni uyandýrmaya baþladý kalk muhammed kalk bana cevap ver ama cevap veremiyordu!!! bir kaç defa uðraþtý ama yok. Birden baktým ki babamýn gözlerinden yaþlar dökülüyor o babam ki þimdiye kadar onun göz yaþlarýný görememiþtim baðýrýþmalar baþladý oracýk yerden .. kardeþim uyandý ve sordu ne oldu? annem ona baðýrarak, abin muhammed olmüþ çok acýklý bir þekilde aðlýyordu --- baðýrmalar fazlalaþtý anneme giderek, anne aðlama ben burdayým bak bana!! ama kimse bana cevap vermiyordu, neden? oturup baðýrmaya baþladým, burdayým bakýn iþte ama kimse cevap vermiyordu baþladým baðýrmaya ya rabbi, ya rabbi ne olur beni bu rüyadan ve olduðum durumdan kurtar --- uzaktan bir ses duydum ve geldikçede yükseliyordu bu ses allah’u taalenin bir ayeti idi ((andolsun sen bundan gaflette idin, derhal biz senin perdeni kaldýrdýk. Bugün artýk gözün keskindir)) birden iki kiþi beni tuttular, ama insan deðillerdi çok korktum!! baþladim baðýrmaya, býrakýn beni, siz kimsiniz? Ne istiyorsunuz? kabire kadar senin gardiyanlarýnýz dediler ---- ben ölmedim, daha yaþýyorum dedim neden beni kabire götürüyorsunuz? býrakýn beni!! Ben hissediyorum, konuþuyorum ve görüyorum, ben ölmedim bana gülümseyerek cevap verdiler dediler ki, ey insanlar sizzler çok ilginç yaratýksýnýz, sanýyorsunuz ki ölüm hayatýn sonudur ama bilmiyorsunuz ki asýl olan sizin yaþadýðýnýz hayat bir rüyadan ibaret olup öldüðünüz zaman uyanýyorsunuz . beni kabire doðru çekiyorlardý hala yoldayken baktým ki benim gibi insanlar ve yanlarýnda da ayný o iki yaratýktan var, kimi aðlayor kimi gülüyor ve kimi ise baðýrýyordu onlara sordum neden böyle yapýyorlar? dediler ki, bu insanlar þaþkýnlýk içerisindeler, nereye gittiklerini biliyorlar, kimisi dalalettedir.. korku içinde sözlerini keserek sordum: ateþe gidiyorlar mi yani? evet dediler' konuþmalarýna devam ederek, o gülenler ise cennete gidiyorlar hemen sordum onlara, peki ben nereye gidecem?? dediler ki, sen bazen iyi gidiyordun, bazende kötü bazen tövbe edip ertesi gün günah iþliyordun ve izlediðin yol tam olarak belli deðildi ve hep öyle yitik kalacaksýn sözlerini korku içerisinde keserek sordum: yani ben ateþemi gidiyorum yoksa? Onlarda, Allahýn rahmeti geniþtir ve yolculukta uzundur dediler --- yüzümü çevirdim korku içerisinde baktým ailem, babam, amcam, kardeþlerim ve akrabalarým hepsi Bir sandýk içinde beni taþýyorlardý Onlara koiarak gittim ve onlara dedim ki benim için dua edin lütfen Ama kimse bana cevap vermiyordu kimi aðlýyordu kimi ise hüzünlüydü Kardeþime giderek, dikkatli ol dünyanýn fitnesi seni kandýrmasýn Beni duymasýný çok isterdim O iki melek beni kabirdeki cesedimin üzerine baðladýlar baktým ki babam toprak atýyor üzerime Kardeþlerim topak atýyor Ordaki insanlar hepsi üzerime toprak atýyordu ---- dedim ki, ahh keþke onlarýn yerinde olsaydým Allaha tevbe etseydim dün sabah namazýmý kýlsaydým Keþke her gün rabbime dua etseydim Keþke her gün tevbemi yenileseydim Keþke kötülüklerden uzak dursaydým Baþladým baðýrmaya, ey insanlar dikkatli olun dünya hayatý sizleri kandýrmasýn en azýndan birisinin beni duymasýný çok isterdim Peki sen beni duyuyormusun ??? Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
EMRE Geschrieben 9. Dezember 2008 Teilen Geschrieben 9. Dezember 2008 kusura bakmada Uyan ... ama bu soru icin Haber yeri doru yeri oldunu pek sanmiyorum... ama o isik nasildiki ??? iligimi cekti Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Adem Geschrieben 10. Dezember 2008 Teilen Geschrieben 10. Dezember 2008 Mükemmel bir yazi. Rabbim ibret alanlardan eylesin. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.