Jump to content
Qries Qries Qries Qries Qries Qries

Recommended Posts

Esselam kardeslerim,

sizinde bildiginiz gibi duanin gücü tartisilmaz. "Duaniz olmasaydi ne ehemmiyetiniz olurdu" düsturuna göre hareket edersek ve "Dua edin bende size cevap vereyim" sözünü ele alirsak Dua´nin ehemmiyeti daha da iyi anlasiliyor.

Ve hususen yapilan dualar daha cabuk kabul oluyor.

Onun icin söyle bir sey baslatalim isterseniz.

Bu Forum´a üye olanlari "Misawa-Ailesi" olarak görelim ve namazlardan sonra hususi olarak "Misawa-Ailesi" diye dua edelim. Böyle birbirimize dua etmis oluruz.

Insaallah bizde sizin gibi ihlasli kardeslerin dualarinda olmus oluruz.

Ne dersiniz?

Vesselam

cemil

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Benim duayla alakali bi sorum vardi!

Bi atasözü bu herhalde: "Kabul olmayacak duaya amin denmez."

Sizce bu nekadar dogru? Yani dogrumuki? Bana biraz sacma geliyor, cünkü nerden ne gelecegini neyin kismet oldugunu ic kimsey bilemez Allah (c.c.) disinda!

Bu öylesine bi atasözümü yoksa altinda yatan gizli seylerde varmi?

Vesselam...

@Rananur abla:

Dua üzerine bi adet var, galiba icinde "dualarinizin hic biri bosa gitmeyecek" geciyor, simdi tam olarak bakma imkanim yok...

Yani dualar burda kabul olmazsa, Allah (c.c.) onlari öbür tarafda size lütuf buyurur!

Tabiiki beddualar bunla ne kadar alakali onu bilmiyorum.

vesselam...

Insaallah bende katilmak istiyorum,ama bence bunu sadece namazla kisitlamayalim, namaz disindada dua edebiliriz..

Allah dualarimizi niyetlerimizi kabul etsin insaallah..simdiden herkezden Allah razi olsun..dua edenlerimiz cok olsun insaallah..

@Rananur

"Kabul olmayacak duaya amin denmez."

Bu aslinda hakikat manasinda söylenmis bir söz olmamali. Cünkü dua Allah´a yapilir. Ancak Allah bilir, hangi duanin kabul olacagini.

vesselam

Selam Rananur kardes,

yani o söz mecazi manada söylenmis bir sey. Halk agzinda dolasan bir söz. Gercekliligi yok. Mesela "Güzele bakmak sevap" sacmaligi gibi bir sey. Onu demek istedim.

Sonuc itibariyle hangi duanin kabul olacagini, hangisinin olmayacagini zaten bilemeyiz ki... O yüzden böyle bir sözde yanlis olur.

Ihlas ile yapilan her dua kabul olur, Ruhsal Zeka kitabinda ayrintilari var.

dualarla

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...