carpe_fortunam Geschrieben 26. Juni 2010 Teilen Geschrieben 26. Juni 2010 DÝNLEDÝÐÝ ÞARKIYA Nurullah Genc gözlerinin renginden almýþsa ahengini ruhum nasýl unutur gözlerinin rengini uzaktan bakýyorun O'na hep yeþil yeþil bu vehimli muamma parlýyor ýþýl ýþýl yanýyor naðmelerin bedevî kanatlarý þahlandý obamýzýn doludizgin atlarý bir kum saatindeyim, yine tuttu kan beni çile bülbülüm çile feryadýyla ân beni... binlerce ok aðlýyor kýrdýðýmýz yay için yýldýzlar dökülüyor tutulan her ay için bu kuzgun vadisinde yanelim korkularý Dede'den dinleyelim en güzel þarkýlarý musýkî bahçesidir tende lisan-ý fýtrî asîl bahçývanýdýr o hanede, o Itrî endamýný tasvire gücü yetmez tarifin kuþlarý uçuþuyor gökte Hacý Arif'in kumlara gömülmeden kervan, gönül çaðýnda telâfisi imkânsýz naðmeler tuzaðýnda akmasýn yüzümüze kötürümler pýnarý devirdik, o devrilmez zannedilen çýnarý yeþil yeþil bakamaz, kýrmýzýdýr gözlerim öteye varsam bile, onu yine özlerim... dinlediði þarkýlar, arayýp bulun beni gülümün gözlerinde þehzâde kýlýn beni Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 26. Juni 2010 Teilen Geschrieben 26. Juni 2010 KALIR Nurullah Genc Hayat su misali süzülüp gider Vahþi derelerin selinde kalýr Rüyasýnda gamlý bülbül ''ah'' eder, Yankýsý bir hayal gülünde kalýr Güneþ doðar, batar; bir yýldýz kayar Ay hüzne bürünür, karalar giyer O gün, feryadýmý kainat duyar Ruhum sonsuzluðun ilinde kalýr Gözlerim kararýr; biter hevesim Yokluðun sesinde kýsýlýr sesim Sevginle yaþayan, coþan nefesim Siyah saçlarýnýn telinde kalýr Günlerce gezersin hayalim ile Nihayet varýrsýn sen de menzile Kimsenin aklýna gelmese bile Bu sevda tarihin dilinde kalýr. *** o zamana kadar benden de þayet eser kalýrsa... kalýr. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 29. Juni 2010 Teilen Geschrieben 29. Juni 2010 HÜZNÜM ÝLE ÜLFETÝ PARELER LALELERÝ Nurullah Genc O akþam, gözlerimde kainat soldu, Kerim... Ülkeme kançanaðý bulutlar doldu, Kerim Dumanlý bir havzada alevlendi benliðim Varlýðým, yokluðumda efsane oldu, Kerim O akþam çöktü birden gönlümün kaleleri Enkazýný eritti yüzünün haleleri Gölgemdeki tebessüm bile kayboldu, Kerim Hüznüm ile ülfeti pareler laleleri *** aci olan su ki, hayat devam ediyor devran döner, günes gün be gün dogar, batar benim günesim batmis kime ne yazar...? mehtabim sönmüs, yildizlarim küsmüs - insanlar bihaber. bir körün kaleminden - 29.06.2010© Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 29. Juni 2010 Teilen Geschrieben 29. Juni 2010 BAHÇELERDEN UZAK -Ahmed Hamdi Tanpýnar’a – Yahya Kemal Beyatli Ýstemem artýk ýþýk, râyiha, renk âlemini, Koklamam yosma karanfille, güzel yâsemini. Beni bir lâhza müsâit bulamaz idlâle, Ne beyaz bâkire zambak, ne ateþten lâle. Beklemem fecrini leylâklar açan nîsânýn, Özlemem vaktini dað dað kýzaran erguvanýn. Her sabah baþka bahâr olsa da ben uslandým, Uðramam bahçelerin semtine gülden yandým. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 30. Juni 2010 Teilen Geschrieben 30. Juni 2010 UÇUÞ Yahya Kemal Beyatli Uçmakta, konmadan, kýyýsýz bir denizde rûh; Benzer mi böyle bir kuþa Tûfan içinde Nûh? Üstünde gök, sürekli bulutlarla, yüklüdür; Altýnda gür deniz ki ezelden köpüklüdür. Çalkaltýsýnda dalgasý bilmez nedir sayý; Milyonca dalga sürmede milyonca dalgayý; Hiç durmayan gürültüsü bir türküdür, geniþ, Milyonca haykýrýþ dolu, milyonca sesleniþ. Yýldýzlar ülkesinde açýldýkça yükseðe, Baþlar hayâl edindiði âlem görünmeðe. Bir rûhu besliyen hava yalnýz yukardadýr. Hulyâyý daima uçuran duygulardadýr. Yalnýz BU katta mümkün olur dâimî uçuþ. Her hamlesiyle, rûh, o çelikten kanatlý kuþ, Ufkunda bir dakîka görünmeksizin kara, Hür gökte, hür denizde uçar, hür ufuklara. *** uc ruhum, uc! ufkunu acacak ruhu bul! kanatlan, uzaklara acil! birakma seni genisletecek olani... HÜRRIYET, VUSLAT BIZIMDIR....! Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 1. Juli 2010 Teilen Geschrieben 1. Juli 2010 BOÞ DÜNYA Necip Fazil Kisakürek Gittiler... Bana dünyam Birdenbire boþ geldi. Seçilmiþ oldu eþyam. Odalarým loþ geldi. Gözlerim müebbette, Günü gelir elbette... Gelir Melek nöbette, Safa geldi, hoþ geldi. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 1. Juli 2010 Teilen Geschrieben 1. Juli 2010 EN YAKIN Necip Fazil Kisakürek Bütün insanlýðý dövsen havanda, Zerre zerre herkes yine yalýnýz. Boþlukta yol alan uçsuz kervanda, Her þey tek baþýna, dað, taþ ve yýldýz. Herkes bir vücutsuz hayal peþinde; Eþini kaybetmiþ herkes eþinde. Ýçinizde yiv yiv derinleþin de, Çýksýn karþýnýza en yakýnýnýz! *** o en yakininiz anca ruh esiniz, gönül dostunuz, ufkunuz, CENNETE ANAHTARINIZ. onu bulana dek arayiniz. baki hayatta mutluluga talip iseniz........................ bir körün kaleminden, 01.07.2010 Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 6. Juli 2010 Teilen Geschrieben 6. Juli 2010 GÜLDESTE/ SONSUZLUK Nurullah Genc gül zindaný yapsalar vardýðým her duraðý bana bir gül delisi deseler de her akþam seninle ýþýk oldum, yakýn ettim ýraðý benimdir gözlerinden aldýðým bu ihtiþam þimdi bütün çiçekler nakkaþýmdýr bu yerde yapraklarýndan sýzan gözyaþýmdýr bu yerde turuncuydu yüreðim, benekleri kýrmýzý yeþildi bir Hüma-yý Ata'nýn þakaðýnda ateþin bir baharý taþýyan ince sýzý cemþide rakib oldu güllerin yapraðýnda 'hu' çekiyor içimde Mevlana bir semazen lalede imreniyor dertli Hallac'a bazen tutundum bir zamanlar Gencine-i Cemal'e meðer dibacesiymiþ sonsuzluk ülkesinin gördüysem yapayalnýz nerede bir ters lale yandý titreþimleri uðuldayan sesinin þafaðýnda büyüyen zambak soldu aniden tanyeri 'gül gül' diye güneþ oldu yeniden Levni'yi kollarýna alýr taze bir bahar bir Tac-ý Kayser gibi sokulur sinesine onuruna Çýraðan kurduðumuz aynalar düþer yüzyýllar boyu en karanlýk ye'sine her hassa, bir merili bahçesine vurulur her sultanýn tahtýna bir prenses kurulur bana, ne Dürr-i Yekta, ne Semen Sima gerek senden kalan her harfin içinde binlerce bað baðýna girmek için küçük bir ima gerek seninle güle döner derin vadi, yüce dað bu sevda ýlgýt ýlgýt çoðaldýkça bedende Çiçekçiler Baþbuðu olurum belki ben de dikendi, serfiraza döndü kapýnda ruhum büyüdükçe çiçeðim, yapraklarým kýsaldý senden önce ardýnda 'ah' edip avunduðum meðer bir malihulya, çaresiz bir masaldý ölümsüz vuslatýna erdim Bað-ý Safa'nýn naðmeleri duyulmaz oldu Gülfer Kalfa'nýn dantelasý çiðdemli yastýklar küf kokuyor yenilgiler devrinde tarümar oldu bostan göçenler mor kokulu hüzünler býrakýyor servilerin dallarý yine kýrýldý yastan bu gönül mevsiminden gitti uzaða giden atmak gerek topraða tohumlarý yeniden kapýnda pusat koyup gül alan sipahiler seccadesi sularda bir derviþe dönüþür tahammülü kuþanýr, el açýp Me'va diler goncanýn kirpiðinde nilüferle görüþür bir ömür yalnýzlýðý alsa da kollarýna gittiði her ülkede gül düþer yollarýna gözüme gül dumaný çöktü yine bu akþam baktýðým her noktada yalnýz senin güllerin içimde gül pýnarý aktý yine bu akþam irinli dertlerime þifa oldu ellerin Mecnun ile Leyla'nýn buluþtuðu yerdeyim bu gül yolculuðunda þimdi son seferdeyimyanaklarý gül oya, parmaklarý gül dalý kýzlar, delikanlýlar baþtanbaþa gül oldu ayrýlýk gül tohumu, þiir güle sevdalý þair ki, feryadýndan yana yana kül oldu onun çemenzarýdýr köþelerde hýçkýran nerde bir bulut varsa, gülsuyudur fýþkýran gül sesleri geliyor; her yer dua ve niyaz açtý gök kapýsýný yerde çið taneleri adýmlarý parýltý, alýnlarý bembeyaz daðýlýyor evrene gülün mestaneleri sen ki, en büyük GÜL'sün, en çok gülü seversin söyle bahçývanýna, bir gül de bana versin.... Ulu Tanrý adýyla aldýðým her nefeste senin için gül açar, kuþ olup göðe uçar sen ey bahar elçisi, sen ey kutlu güldeste senin için cansýzlar bile canýndan geçer gölgeler þehrinde gül, kimseye kalmayacak öteler þehrinde gül, bir daha solmayacak .... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 7. Juli 2010 Teilen Geschrieben 7. Juli 2010 BENÝ ANLAMAYIÞINA... Nurullah Genc Sana bir uygarlýðý getirdim; anlamadýn Yavuz kahramanlarý, þiirin burçlarýný Ayak ucuna koydum gecenin saçlarýný Urganmýþ boynumda taþýdýðýn gerdanlýk Sana hükümdarlýðý getirdim; anlamadýn Sevda suya karýþýr, sýzar kan daðlarýna Köpüren yüreðimde zýpkýnlanýr umutlar Yüzün tunç gibi çöker ülkemin baðlarýna Irmaklar bilmediðin kadar hülyalý akar Her vadi bir yanýyla senin yüzüne bakar Bir yanýnda münzevi hýçkýran Leyla kuþu Sen henüz tanýmadýn sevda denen yokuþu Sen henüz yorulmadýn yokuþta devler gibi Yýkýlmak üzre olan çaresiz evler gibi Sen henüz vurulmadýn uçarken göklerinde Sen henüz bir oltaya takýlmadan derinde Karalar baðlamadýn; beni anlayamazsýn O kalp sende oldukça gülüm, aðlayamazsýn Seni bir yýldýz gibi koyacaðým göklere Her gece ýþýðýný ruhumdan alacaksýn Aldanma gururunu okþayan çiçeklere En güzel güllerini ruhumla alacaksýn Kopacak sanýyorsun bu ip ince yerinden Bu ipin her çizgisi yaralý bir dev gibi Ýnecek sanýyorsun bu bayrak gönderinden Bu sevda tükenecek sönen bir alev gibi Sen hala anlamadýn sevginin en hasýný Sen hala çözemedin ýrmaðýn dünyasýný O, coþkun bir denizin sularýna yürürken Sen hasta bir çeþmeden doldurmuþsun tasýný Gittiði her iklime sevdaný götürürken Gözyaþý çukuruna gömmüþsün deltasýný Henüz bir tokat gibi inmedi yüzüne aþk Kalbine çivilerle gömülmedi ayrýlýk Görmedin bir arslanýn can çekiþen resmini Yalnýzlýk kitabýnda okumadýn ismini Bir takvim yapraðýnda yanmadý bakýþlarýn Dökülen tüylerine tutunmadýn kuþlarýn Karanlýk köþelerde acý acý gülmedin Sen henüz kovulduðun kapýlarda ölmedin O Celali uykudan uyanmadýn, uyanma Düþlerimin rengine boyanmadýn, boyanma Bir kuþ gibi çýrpýnan kalbimin kafesine Bir avuç yem býraksan ölür müsün, a gülüm Feryadý kayalarý parçalayan sesine Ömür boyu yabancý kalýr mýsýn, a gülüm Sen henüz bir zindanýn küflü duvarlarýna Çarpmadýn gözyaþýyla boðulan gözlerini Sen henüz diken diken saplamadýn göðsüne Dudaðýnda kuruyup daðýlan sözlerini Sen henüz dokunmadýn yalnýzlýða kan gibi Acýyý kaynatmadýn içinde volkan gibi Karalar baðlamadýn beni anlayamazsýn O kalp sende oldukça gülüm, aðlayamazsýn.... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 10. Juli 2010 Teilen Geschrieben 10. Juli 2010 INSANMütefekkir bir halde iken... Insani tasavvur ederken... Hayati elekten gecirirken... Manevi bir sekarât yasarken...Insani târif et deseler…düsünüyorum da; sana hayran kalmamak, seni sevmemek imkansiz, be insan! ne ilginc bir varliksin ki seviyor ve seviliyorsun, heyhât insan! aslinda hem zâlim hem de mazlumsun, ey insan! su prangalarindan kurtulsan da pirlanta gibi parlasan, gözümü kamastirsan, ha insan...?!BIR INSÂN TASVIRI DENEMESI........... Vefâsizdir insan Nisyankârdir insan Isyankârdir insan Yalnizdir insan Gariptir insan Zâlimdir insan Tuhaftir insan Minnetsizdir insan Bencildir insan Düsüncesizdir insan Hilekârdir insan Yalancidir insan... Günahkârdir insan Caresizdir insan Dertlidir insan Cilekestir insan... Acizdir insan Hatalidir insan Insandir insan Mahluktur iste insan. Halik olan Allâh; Basîr ve Semîdir Alîm ve Âdildir Kahhâr ve Settârdir Kerîm ve Latîftir Azîz ve Celîldir Gafûr ve Tevvâbtir RAHMÂN ve RAHÎMDIR. Hâlik olan ALLÂH; insani en iyi bilendir. BUNU aslâ unutmayasin, nisyana meyilli insan! bir körün kaleminden - 10.07.2010 Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 10. Juli 2010 Teilen Geschrieben 10. Juli 2010 Aþka ve terke dair... Can Dündar Bazen öyle bir iliþkiye tutulursunuz ki, ne sevebilir, ne terk edebilirsiniz. Kör kütük baðlanmýþsýnýzdýr aslýnda... En güzel yýllarýnýzýn, acý tatlý hatýralarýnýzýn ortaðýdýr; iç çekiþmelerinizin müsebbibi, yazýlarýnýzýn ilhamý, sohbetlerinizin konusudur. Gözyaþlarýnýzda, bilinçaltýnýzda, kahkahanýzdadýr. Korkunca saklandýðýnýz bir sýðýnak, coþunca öptüðünüz bir bayrak... Sevdanýz riyasýz, çýkarsýz, karþýlýksýzdýr. Sýnýrsýz ve nihayetsiz; "Ölmek var, dönmek yok"tur. * * * Lakin gün gelir anlarsýnýz; içten içe bir þeylerin kanadýðýný... Tutkulu sevdalarýn gizli hançerleri baþlar parýldamaya... Þurasýndan, burasýndan eleþtirmeye koyulursunuz: "Þöyle görünse, öyle demese, deðiþse biraz ya da eskisi gibi olsa..." Baþkalarýný örnek göstermeye, "Bak onlar nasýl yaþýyor" demeye baþlarsýnýz. Hem birlikte yaþayýp, hem özgür olmanýn yollarýný ararsýnýz. Aþkýnýzýn gözü kör deðildir artýk, yanlýþýný görür düzeltmek istersiniz. "Eskiden böyle miydi ya..." diye baþlayan sohbetlerde açýlýr eleþtirinin kapýsý; açýldýkça, bastýrýlmýþ itirazlar yükselir bilinçaltýndan... Böyle süremeyeceðini bilirsiniz. Deðiþsin istersiniz. O, sevgisizliðinize yorar bunu... Ýhanete sayar. Tutkulu iliþkilerde ihanetin bedeli ölümdür. "Ya sev böyle ya da terket" diye gürler... * * * Bir zamanlar bir gülücüðüyle alacakaranlýðý ýþýtan o rüya, bir kabusa dönüþür birden... Kapatýr gönlünün kapýlarýný, yasaklar kendini size... Hoyrattýr, bakmaz yüzünüze... Zehir akar dilinden, konuþturmaz, suçlar, yargýlar mahkum eder. Mühürler dudaklarýnýzý, yýrtar atar yazdýklarýnýzý, SILER SIZI defterden... "Ýyiliðin içindi hepsi, seni sevdiðim için..." dersiniz, dinletemezsiniz. Ayrýlýrsanýz yaþamayacaðýnýzý bilirsiniz, lakin böyle de sevemezsiniz. Ýhanetten kýrýlmþýtýr kaleminiz; severek, terk edersiniz... * * * "Madem öyle..."nin çaðý baþlar ondan sonra... Madem ki siz böylesine tutkunken, o hep baþkalarýný seçmiþtir, madem ki kýymetinizi bilmemiþtir, o halde "günah sizden gitmiþtir". Lanet ederek bu karþýlýksýz aþka, çekip gitmeleri denersiniz. Aþkýn göçmenlik çaðý baþlar böylece... Daha özgür olacaðýnýz limanlara demirlerseniz bir süre... Ne var ki unutamaz, uzaktan uzaða izlersiniz olup biteni... Etrafý bir sürü uðursuzla dolmuþ, kurda kuþa yem olmuþtur. Deli kanlýlar, eli kanlýlar, uðruna ölenler, sýrtýna binenler sarmýþtýr çevresini... Gurur duyar onlarla, koynunda besler, gözünü oysunlar diye... Uðruna kan dökenleri sever, yoluna gül dökenlerden fazla... "Bana ne... kendi seçimi" diye omuz silkmeye çabalarsýnýz bir süre... Ama sonra... ansýzýn kulaðýmýza çalýnan bir þarký ya da kapý aralýðýndan süzülüp gelen bir koku, hatýrlatýr onu yeniden... Yaban ellerde, baþka kollarda ONDAN BAHSEDER aðlarsýnýz... Kokusunu özlersiniz; türküsünü söylemeyi, þarkýsýný dinlemeyi, yemeðini yemeyi, elinden bir kadeh raký içmeyi... Karþý nehrin kenarýndan hasret þiirleri haykýrýrsýnýz, sular kulaðýna fýsýldasýn diye... Dönüp "Seni hala seviyorum" diye baðýrmak geçer içinizden... Dönemezsiniz. Göremedikçe baðlanýr, uzaklaþtýkça yakýnlaþýrsýnýz... * * * Anlarsýnýz ki bir çaresiz aþktýr bu, ne onunla olur, ne onsuz... Hem kollarýnda ölmek, kucaðýna gömülmek arzusu, hem "Ne olacak sonunda" kuþkusu... Böyle sevemezsiniz, terk de edemezsiniz. SÜRÜNÜR GIDERSINIZ. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 11. Juli 2010 Teilen Geschrieben 11. Juli 2010 BÝR YILDIZ AKTI Yahya Kemal Beyatli Bir yýldýz aktý, gök ve deniz sarmaþýr gibi, Vuslatta ilk öpüþmeyi andýrdý ansýzýn, Birden kamaþtý gözlerimiz, baktýk engine. Hulyâlý mâvilikte bu ânî parýldayýþ, Tek bir dakîka sürmedi, kayboldu, sýr gibi... Sandýk ki uçtu gitti bir altýn kanatlý kuþ. Bir yýldýzýn zevâlini gördük de böylece; Yâ Rab; dedik, nedir bu muammâsý hilkatin? Fânîlik ortasýnda yüzen sâde-dil beþer Herhangi bir þekilde umar bir bakaa buluþ... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 12. Juli 2010 Teilen Geschrieben 12. Juli 2010 Korkuyorum Karanliktan. Yalnizliktan. Isigi söndürme. Yanimdan gitme. Safak sökene kadar. Günes dogana kadar. Cünkü yalnizim. Cünkü karanlik. Cünkü korkuyorum. bir körün kaleminden - 12.07.2010 Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 15. Juli 2010 Teilen Geschrieben 15. Juli 2010 GURBET Yahya Kemal Beyatli Gurbet nedir bilir mi o menfâya gitmiyen? Ey gurbet, ey gurûbu ufuklarda bitmiyen Ömrün derinliðinde süren kaygý günleri! Yýllarca, fakr içinde, hayâtýn hüzünleri... Bir çöl çoraklýðýnda hayâlin[in] susuzluðu; Hem uyku ihtiyaçlarý, hem uykusuzluðu. En sinsi bir ezâ gibidir geçmiyen zaman; Bin türlü baþka cevri de vardýr ki bî-aman; Yalnýzlýðýn azâbý her iþkenceden beter; Yalnýz bu kahrý insaný tahrîb için yeter... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 18. Juli 2010 Teilen Geschrieben 18. Juli 2010 BÝR CEYLAN YÜREÐÝNDEN. Nurullah Genc saklama gözlerini acýlarýn büyüyen zindanlarýnda ülfeti gözlerinden özümleyen kalbimin mavi bir yýldýz gibi dünyana usulca sokulduðunu göreceksin ufuklara dokunan güneþli saçlarýnla saklama gözlerini rengini gözlerinden alýyor kalbim ümitlerini kuþlar delirince kýrýlýr denizin kanatlarý aynalarýn damarý çatlar bengisu fýþkýrýr yeryüzüne rüzgara verir toprak sevda tohumlarýný bir mecnun bir leylayi anlatýr çöllere bir þimþek gök gürlemesi bir ceylan yüreðinden sulusepken bir yaðmur indirir gökten ölüler tartýþmaya baþlar seni aaah/seni, sürur ürpermeler çaðýnda parlayan ellerimi bir tutuver ne olur... ruhumun sessizliði dökülsün üzerinden ezberlenmiþ bir dünya yaþamaktansa uykunun týlsýmlý yataklarýndan sýyrýl gel bana... sonsuzluðun sýrrýný sereyim yollarýna resimleri süsleyen kentin varoþlarýnda böceklerin elinden kurtarayým baharý....... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 20. Juli 2010 Teilen Geschrieben 20. Juli 2010 YÝNE KENDÝSÝNE Nurullah Genc aldýrma, kaldýðýma tenhâda böyle sessiz derdime vâkýf olan simurg bile çâresiz asýrlar taþýyacak alnýnda mühür gibi yurdunda en karanlýk zindan bile hür gibi maðmada yeþerecek sevdayý bulan tohum güneþin filizidir toprak altýnda ruhum bulutlarý sükûna kavuþturan bu iklim ölüleri umutla buluþturan bu iklim üç mevsimi alacak acýlar beldesinden mavi kuþlar uçacak zamanýn ötesinden esrik bir mezarlýktan geçince yollarýnýz kemiklerin diline düþecek halleriniz üç boyutlu bir yaðmur yaðacak üstünüze tabutlar aðlayacak sizin de bahtýnýza kâinat bu ebedî destaný konuþunca her kurþun bir yürekte lâleye dönüþünce rengini kalbimin renginden alacak gülüm bu sevda kitabýnda sultan olacak gülüm beni anlamasalar, deseler de: Masalcý! yiðitlerin rüyasý yetim kalýr mý, Balcý gülüme kavuþmadan ölsemde kuytularda biliyorum, bu rüya büyüyecek sularda.... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 20. Juli 2010 Teilen Geschrieben 20. Juli 2010 BANA ÖZLEMÝN KALDI Nurullah Genc ey yýllardýr içimde beslediðim kanarya senin o sulusepken, yeþil gözlerin var ya gökleri denizin elinden aldý fýrtýna delirdi; deniz bunaldý kýzýl tüylü kanatlarýn firakýný çekti uzaklara resimlerini bana özlemin kaldý patikalar üstüne yazýverdin adýmý acýmasýz,her akþam çiðnedin feryadýmý ey yýllardýr içimde beslediðim kanarya senin o sulusepken gözlerin var ya sanki bir alev topu, yakar hayallerimi her ikindi sonrasý ruhumun topraðýna garip tohumlar gibi atarým ellerini sana mahsun bir umut, desem mi bilmiyorum sana çýlgýn bir bulut, desem mi bilmiyorum derin bir uçurumda arýyorum kalbini ya gel, ya beni unut, desem mi bilmiyorum ey yýllardýr içimde beslediðim kanarya senin o sulu sepken yeþil gözlerin var ya rüyalarýmý çaldý sevda ýrmaðýnda sular alçaldý son bahar uðradý yüreðimize sararttý gülleri, yaseminleri bana özlemin kaldý.... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 20. Juli 2010 Teilen Geschrieben 20. Juli 2010 ÖZLEYEN... Yahya Kemal Beyatli Gönlümle oturdum da hüzünlendim o yerde, Sen nerdesin, ey sevgili, yaz günleri nerde! Daðlar aðarýrken konuþmuþtuk tepelerde, Sen nerde o fecrin aðaran daðlarý nerde! Akþam, güneþ artýk deniz ufkunda silindi, Hulyâ gibi yalnýz gezinenler köye indi, Ben kaldým, uzaklarda günün sesleri dindi, Gönlümle, hayâlet gibi, ben kaldým o yerde... *** Ya sen, sen nerdesin, ey sevgili, vaadlerin nerde! Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 21. Juli 2010 Teilen Geschrieben 21. Juli 2010 INTIZÂR Nurullah Genc Gözlerin dokunuyor kalbime ey cefakar Öyle uzun bir hicran sundun ki hayatýma Zehrini yudumluyor ruhum melankolini Lambalar sýrýlsýklam gönlümde sönmesin yar Ellerin ab-ý hayat, gülüþün yar, sesin yar Rüzgar mýdýr, yaðmur mu dumanlý bakýþlarýn Ýrkiliyor durmadan bedenim, hülya mýdýr Neþ'eme ýzdýrabýn çektiði perdesin yar Umudumun maviye büründüðü yerde mi Mahulyam, ey þebnem edalým, nerdesin yar Unutma ceylanlarýn çölleri sevdiðini Toprak neva sýrrýný ezberliyor göklerin Renkler uðursuzluðu fýsýldayýp duruyor Ülfetim nevbaharý bekliyor, bilesin yar Zarif bir düðüm gibi duruþun yar, sesin yar Gülleri incinmesin masum dudaklarýnýn Aldýrma, leylaklarýn solduðuna içimde Ruþenimsin ey caným, beyaz bir lalesin yar Iþýðýsýn þehrayin kalýntýsý ömrümün Sensizim, avareyim; durmayýp gelesin yar Esrarengiz þarkýlar dinliyorum geceden Neden ýslak bilmem ki, çehresi yýldýzlarýn Mestediyor ruhumu endamýn, ey cefakar Eridim; ýrmaða döküldüm; þulesin yar Neden resimler gibi hercaidir sesin, yar Ey deniz yürüyüþlüm, ey hüznümün kaynaðý Küskün ýrmaklar bile benden daha mutludur Þafakta billur olup, gönlüme giresin yar Eski umutlarýmýn son bulduðu yerde mi Sihirli akþamlarýn ülkesinde misin yar Ýlkin þakayýklarý okþayan parmaklarýn Nedense, kanatlanýp uçtu yalnýzlýðýma Anladým aynalarýn seni kýskandýðýný Þeydayým, efkarlýyým; duyup da gülesin yar Efsunlu duygularla sarsýlýyor benliðim Hasretim ey cefakar, süreyya gözlerinde Ebedi nalan oldu gözyaþým; silesin yar Pusatsýz suvariler gibiyim yollarýnda Ýntizarýn alnýma vurduðu halesin, yar Çeþmeler kurumaya yüz tutmuþsa içimde Ýklimler lanetini kusuyorsa ötenin Mahþere aralanan kapýdýr þimdi zaman Dil-rubasýn, mümayiþ sultaný, didesin yar Ellerin ýtýr dalý; duruþun yar, sesin yar Çakýyor yüreðimde þimþekleri ferdanýn Iþýk ol, perdesinden kurtar beni sevdanýn Nerdesin? ..Rüyada mý? ..Sanki mazidesin yar Lalezarý solgundur melal yolculuðunun Ilýksýn, uykudasýn, safsýn, güzidesin yar Yasaklara nigehban olma, ey mah-ý zemin Orkideler seninle büyüsün bahçemizde Rahmeti özümleyen bir bende-i numune Olalým yeryüzünde, ey can, hep tazesin yar Gurbetin lisanýdýr gülüþün yar, sesin yar Üflerken erdemi maveradan hicabýn Zümrüdüanka neden alev alev yanýyor Ey enis-i mücella, sen ki, yelpazesin yar Limanýsýn ruþenimin bela okyanusunun Semadan damla damla inen firuzesin yar Esirinim; ey nur-u nigahým, yakma beni Sonsuzlýða seninle varalým, ey cefakar Ýliðime iþledin; no'lur, býrakma beni... Nazlýsýn; nazarýndýr ufuklarýmý saran Ayrýlýk acýsýdýr damarlarýmda kývranan Yorgunum, yaralýyým; no'lur, býrakma beni Þahikasýn; þavkýnla tutuþtu hücrelerim Esirinim; ey nur-i nigahým, yakma beni......... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 21. Juli 2010 Teilen Geschrieben 21. Juli 2010 UYUMAK ÝSTÝYORUM Necip Fazil Kisakürek - 1973 Ýki yýldýz arasý göðe asýlý hamak... Uyku, uyku... Zamansýz ve mekansýz, uyumak. Uyumak istiyorum; baþým bir cenk meydaný; Harfsiz ve kelimesiz düþünmek Yaradaný. Ýlgisizlik, herþeyden kesilmiþ ilgisizlik; Bilmeyiþ ki, en büyük ilme denk bilgisizlik. Usandým boþ yere hep gitmeler, gelmelerden; Býrakýn uyuyayým, yandým kelimelerden! Göz kapaklarýmda gün, kapkara bir kýzýllýk; Kulaðýmda tarihin çýkrýk sesi, bin yýllýk. Bir yurt ki bu, diriler ölü, ölüler diri; Raflarda toza batmýþ Peygamberlerden bildiri. Her gün yalnýz namazdan namaza uyanayým; Bir dilim kuru ekmek; acý suya banayým! Ve tekrar uyuyayým ve kalkayým ezanla! YAþAYA DURSUN INSAN, HAYAT DEDIðI ZANLA...! Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 24. Juli 2010 Teilen Geschrieben 24. Juli 2010 Sanma þâhým herkesi sen sâdýkâne yâr olur Herkesi sen dost mu sandýn; belki ol aðyâr olur Sâdýkâne belki ol bu âlemde dildâr olur Yâr olur, aðyâr olur, dildâr olur, serdâr olur... ~ Yavuz Sultan Selim Han Hz.leri ~ *** insanoðlu bu iþte, þaþýrtýr, þaþýrýr, þaþkýna döner, döndürür... insanoðlu bu... anlamadým gitti... kelime anahtari: agyâr (yabanci) dildâr (gönül sahibi) serdâr (baskumandan) Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 26. Juli 2010 Teilen Geschrieben 26. Juli 2010 Leyla Üç Salkým Ay Iþýðýydý Þahan Çoker Þubat en delikanlý yaðmurlarýyla geldi En acý haberleri býraktý kapýsýna Oturaksýz fiiller çekerek Terine saklanmýþ uyurken Çarmýh niyetine Çaktýlar o’nu Kutup yýldýzýna Sýrra kadem bastý Leyla Þehirde kimsenin haberi yok Eyvah..! Eyvah ki Leyla gitti Yollar yaptý yapacaðýný Düþürdü serçe Gözündeki kristal gülü Sufi’nin çalacak neyi Tarihin yazacak kalemi Diriliðinin aþka seðirmesi bitti Döþümde çýldýrýr þimdi Parçalanmýþ ayaklarýyla Þehirlere eðreti bir mecnun Soprano vurulur sahnede Son yerli ölünce anlaþýlýr Belki bir mavi derili Çöl bittiiiiiiii..! Deyince Aman ha..! Mecnun aman ha..! Dudaklarýn dökülmesin sokaklara Öðren artýk kendi aðzýný öpmeyi Ve anla Leyla’sýzlýk en keskin býçak Sen seraplarýn adamýydýn oysa Leyla üç salkým ay ýþýðýydý Yaðmur zeytin þarabý Nereden bilecektin Yýrtýlacak þah damarýn Leyla gidecek Ve çöl bitecek Sürdüler seni dualarýndan Köpekler kadar yalnýz Þehirler kadar kalabalýk Çocuklar kadar cesur Serçeler kadar ürkek Oysa sana ne yakýþmýþtý çöl Ne yakýþmýþtý Ýman ve umut Þimdi diyorlar ki; Biraz sinemaya git Ve yüreðini kurut Eyvah..! Eyvah! Mecnun Sen dans etmeyi de bilmezsin þimdi Korkunca ýslýk çalmayý da Yakýþmaz kravatlar boynuna Evraklarýn adamý deðilsin sen Bu kalabalýklar seni yutar þimdi Bu evham Bu kuþku Sýrra kadem bastý Leyla Þehirde kimsenin haberi yok Geç de olsa öðrendi Mecnun Her yer yürünebilir deðildir Bir çöl kuþuna Deniz anlamsýz gelebilir... Þimdi irkil ve sarýl kendine, üþüme Birazdan sýcak çorba yapar hayalin... Hadi ýslanma içeri gir der bir ses Zaten yok þarkýlarda aðlamak Nöbette uyumak da yasak Sýrra kadem bastý Leyla Þehirde kimsenin haberi yok... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 30. Juli 2010 Teilen Geschrieben 30. Juli 2010 Uzaktan Uzaktan Nurullah Genc Hasbahçesinde ömrün yakýn olmaz bana gül Bîzârým ümidime kurulan her tuzaktan Tutuþtu o lâcivert hayâle düþen kâkûl Bakanlar baktý sana; ben uzaktan uzaktan Yandý birden korkuyla gözlerine uçan kuþ Bulutlar aynalara seni sordu ýraktan Deniz sanki isyankâr bir rüyada boðulmuþ Nehirlar aktý sana; ben uzaktan uzaktan Peþimde her âþýðýn gölgesini taþýrým Alýrým esrârýný her devin bir dudaktan Daðda haramilerle, kurtlarla aðlaþýrým Gökler sýcaktý sana; ben uzaktan uzaktan Nerede bu çileyi çekenlerin tarihi Kalbimin enkazýna kan akýyor duvaktan Çölde kalan ruhlarýn bile döndü talihi Türküler yaktý sana; ben uzaktan uzaktan En kâvi diken dahi murâd alýr baðýnda Býrakýp derde beni, kurtulursun firâktan Gece- gündüz esridin bir kaktüs yapraðýnda Gelmem yasaktý sana; ben uzaktan uzaktan Simsiyah bir kýyamet tohumu filizlenir Mezarýma isminle atacaðýn topraktan Acýlar sanki neden bu sevdada gizlenir Ýçim tutsaktý sana; ben uzaktan uzaktan... *** seyrederim iste hayati böyle uzaktan uzaktan... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 30. Juli 2010 Teilen Geschrieben 30. Juli 2010 ANLAMADIM Recep Garip Sen gittin Hicraným kaldý Bütün vapurlarý kaçýrdým Trenler erkenden çekip gitmiþ Ýçimde delirten martý çýðlýklarýyla Dur gitme desem Kalýr mýydýn sanki Aklým ermedi gidiþine Neden gittin ki Bir türlü anlamadým Sen gittin Güllerim elimde kaldý Anladým hafýzam yalandý Çaylarýmýz yarým kalmýþ anlamadým Ne çok olmuþ yaðmurlar yaðmayalý Þehirler susuz kalmýþ Arabalar, tramvaylar deðiþmiþ Gülüþün eskisi gibi deðilmiþ Bakýþýn eskisi gibi deðilmiþ anlamadým Dur gitme desem Vazgeçer miydin sanki Dönüp sarýlýr mýydýn? Öper miydin gözbebeklerimden Aklým ermedi gidiþine Neden gittin ki...? Bir türlü anlamadým Sen gittin Bütün saatler bozuldu Kanadý gecelerim Yýldýzlarým kayboldu Güneþ bir daha doðdu mu? Açtý mý çiçekler bir daha Bir çocuk aðladý mý? Genç bir kýz güldü mü yine Anlamadým hiçbir zaman Anlamadým sen gidince Sen gidince aklým ziyan oldu Yaz sarýsý sýcaklýðýnda Kayboldu her þey Dur gitme desem Yaðmurlar yaðar mýydý? Açar mýydý çiçekler Bir aþk þarkýsýyla sarýlýp Benimle dans eder miydin? Öper miydin dudaklarýmdan Aklým ermedi gidiþine Neden gittin ki Bir türlü anlamadým... *** sen kimdin, neydin, anlamadým ki...? bu soruyu cözemedigimi ama anladým... ve beni paramparca ettigini de anladým sen ise harabe oldugumu anlamadýn... anlamak... cildirtici bir olay... by yc Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 1. August 2010 Teilen Geschrieben 1. August 2010 Ah...! Nurullah Genc Cellat, vur boynumu; tükensin sýzý Gün gün ölüyorum âh çekmeyince Zalim bir yüreðin kafesindeyim Kelimeler hüzün; renkler kýrmýzý Saatler vuruyor yalnýzlýðýmý Bir umut krizi sarsýyor beni Tel tel göveriyor ayak izlerim Gözlerinden aldým ben bu kefeni Kokusu senindir diye gizlerim Ey hicran perisi, göklerin kýzý Alev fýþkýrýyor kirpiklerinden Cellat, vur boynumu; tükensin sýzý Sonsuzluk evine varayým önce Vuslatýna haber beklerim senden Gün gün ölüyorum âh çekmeyince Bu aþkýn zindaný yýkýlýr birgün Tutunduðun tek yer kýblegâh olur Köprüler kurulur içimde nûrdan Yakama menekþe takýlýr birgün Hasret damar damar kuþatýr seni Ararsýn yaktýðýn mektuplarýmý Topraðýn baðrýna düþer ellerin Anlarsýn bitmeyen intizârýmý Senin de savrulur göðe küllerin Ruhun bedeninde sýkýlýr birgün Mâvera takýlýr dudaklarýna Bu aþkýn zindaný yýkýlýr birgün Söylediðin her söz sende "âh" olur Kara sular iner ayaklarýna Tutunduðun tek yer kýblegâh olur... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.