carpe_fortunam Geschrieben 2. August 2010 Teilen Geschrieben 2. August 2010 PÝÞMANLIK VE HÜZÜN Nurullah Genc Elim silahlý sermayem: Gurur Ne çiçekler benim; ne ben çiçeðim Bir gün hesap için divan kurulur Ayaklar altýnda kalýr yüreðim Elim silahlý sermayem: Gurur Korkarým beni de alnýmdan vurur Piþmanlýk ve hüzün hep yýðýn yýðýn Bütün varlýðýmdan soyuluyorum Ortasýnda kaldým bir bataklýðýn Kurtarýn dostlarým, boðuluyorum Piþmanlýk ve hüzün hep yýðýn yýðýn Bahçesi harâbe tüm insanlýðýnKarþýmda yokluðun alev gözleri Zindanlar içinde zavallý ruhum Mükâfat mý, bana þu kan gölleri Yoksa iþkence mi, avutulduðum Karþýmda yokluðun alev gözleri Bana diþ biliyor yýllardan beriDilene dilene eðilmiþ belim Yüzüm kaktüs yapraðýna benzemiþ Bilmiyorum, neden böyle tembelim Kim bana 'çalýþma, yaþarsýn' demiþ Dilene dilene eðilmiþ belim Artýk görmüyorum, saðýrým, kelimAcaba çýkar mý yollarým düze Yoksa yokuþlar mý öldürür beni Birgün kavuþursam belki, gündüze Talih bir defacýk güldürür beni Acaba çýkar mý yollarým düze Sonsuzluða, mutluluða, denize... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 2. August 2010 Teilen Geschrieben 2. August 2010 Doðmamýþ Çocuða Mektup Nurullah Genc Hayat dað gibi, inan ki Doðar doðmaz bunalýrsýn Yaþamak kolay mý sanki Kuruda, yaþta kalýrsýn Yanlýzlýk var, üzülmek var Çaresizlik, ezilmek var Zaman bir çeþmedir; bahar Süzülür, kýþta kalýrsýn Karanlýktýr saðýn, solun Zayýfsan, bükülür kolun Bazen düze çýkar yolun Bazen yokuþta kalýrsýn Gülersin mutluymuþ gibi Hakikati bulmuþ gibi Hep zavallý bir kuþ gibi Büzülür, taþta kalýrsýn Aldanýrsýn insanlara Dalarsýn derin sulara Yenilirsin korkulara Siste, ateþte kalýrsýn Ömrün düzeni bozulur Dostlarýn hepsi kaybolur Aynalara düþman olur Devr-i geçmiþ'te kalýrsýn Hiç eksilmez ah ü zarýn Seninledir intizarýn Serüven biter, mezarýn Kazýlýr; düþte kalýrsýnKaderin önünde eðil Doðmamak elinde deðil Gözlerinin yaþýný sil Hayattan zevk de alýrsýn...... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 5. August 2010 Teilen Geschrieben 5. August 2010 GAZEL Bâkî Ferman-ý aþka can iledir inkýyadýmýz Hükm-i kazaya zerre kadar yok inadumuz. Baþ eðmezüz edaniye dünya-ý dûn içün Allah'adur tevekkülümüz, itimadumuz. Biz mütteka-yý zer-keþ-i caha tayanmazuz Hakk'ýn kemfil-i lûtfunadur istinadumuz. Zühd ü salâha eylemezüz iltica hele tutdý gerçi âlem-i kevni fesadumuz. Meyden safa-yý batýn-ý humdur garaz hemân Erbab-ý zahir anlayamazlar murftdumuz. Minnet Huda'ya devlet-i dünya fena bulur Bakî kalur sahife-i alemde adumuz... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 6. August 2010 Teilen Geschrieben 6. August 2010 BÝR GÜN Cemal Süreya Bir gün seni býrakýrým ya tütünü býrakmak gibi bir þey olur bu Evet, gün geliyor, býkýyorum senden, ama Ýstanbul'dan býkmak gibi bir þey olur bu. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 7. August 2010 Teilen Geschrieben 7. August 2010 HATIRLATAN Yahya Kemal Beyatli Hicran, gün ortasýnda öten bir horoz gibi, Seslendi pek vakitsiz... Ýçim yandý ansýzýn. Mazi yosunla örtülü bir göl ki yok gibi, Mevsim serin ve bahçede yaprak yýðýn yýðýn. Hicran gün ortasýnda neden böyle seslenir, Birden hatýrlatýr unutan kalbe sevgiyi? Keskin bir özleyiþle hayal ettiren nedir. Bir devre varsa insanýn ömründe en iyi? Ey sevgi, anladým bu uzakta seda ile, Ömrün yegâne lezzetidir hatýran bile... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 7. August 2010 Teilen Geschrieben 7. August 2010 ACI Recep Garip Selamý sabahý kesmiþsen eðer Beni býrakýp gitmiþsen öylesine Umutlarýmý öldürmüþsen Ve çiçeklerim solmuþsa Sana söylenecek sözüm yok Sadece martýlarý izle Sabah doðan güneþi Bir de acýyla kývranan yüreðimi düþün. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 8. August 2010 Teilen Geschrieben 8. August 2010 Vefasiz Sevgiliye Ilan-i Ask bir körün kaleminden © seni andim tekrar bu gece.... sen ve ben; bir masal gibiydik bir rüya gibi... bir hikaye gibi... inanilmaz güzeldi hersey... inanamadik. inanmadik. sen ve ben, kendimize. hakikat olamadik... iste buna yanarim. sen; bir siir gibisin bir hulya gibi... bir kelebek gibi... inanilmaz güzelsin sen... inanamadim. inanmadin. bana. tutamadim seni. iste buna yanarim. ben; bir ... gibiyim bir ... gibi... bir ... gibi... bilinmez bir seyim ben... bilemedin. bilmedim. seni. anlamadin beni. iste buna yanarim. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 12. August 2010 Teilen Geschrieben 12. August 2010 MUHTESEM ÖTESI!!! zamanelerin rap´ine tas catlatir KAFÝYELER Üstad NFK Ne diye, Bu þuna, Þu, buna, Kafiye? Baþa taþ, Aþa yaþ, Hey'e ney, Tuhaf þey! Kafiye Mantýðý, O mantýk! Hediye Sandýðý, Bu sandýk! O mantýk, Bu sandýk- ta sandýk, Ve yandýk . Ne yandýk! Hendese, Kümese Týkýlmak. Hadise Kýrkayak. Adese, Oyuncak. Vesvese, Gökbayrak. Ölümse, Gel dese; Tak, tak tak! Mu-hak-kak! Sorular Sordular; Neden çok, Nasýl yok, Niçin var? Sanatsýz Papaðan, Neden çok; Ve atsýz Kahraman, Niçin yok? Çok ve yok, Yok ve çok, Aç ve tok, Tok ve aç; Tut ve kaç! Saklambaç. Neden çok, Nasýl yok, Niçin var? Niçin'i Boðarken Piçini, Yatakta Bastýlar, Þafakta Astýlar. Ve derken: Nasýl yok Niçin var? Bir varmýþ, Bir yokmuþ. Karamýþ Ve kokmuþ Dünyamýz. Rüyamýz Kapkara. Manzara: Gebeler Döþeksiz. Ebeler Isteksiz. Kubbeler Desteksiz. Habbeler Süreksiz. Türbeler Meleksiz. Tövbeler Gerçeksiz. Cübbeler Yüreksiz. Cezbeler Þimþeksiz. Izbeler Emeksiz. Heybeler Ekmeksiz. Kafiye, Hikâye! Dava tek: Ölmemek! Peygamber! Ne haber? Bir batan Var: Vatan! Kandil loþ, Ocak boþ; Ve dað dað Elveda! Gitme kal! Nefes al! Emir tez, Bekletmez! Ve o nur Bulunur! Ýþte iz! Geliniz! Toprak post, Allah dost... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 30. August 2010 Teilen Geschrieben 30. August 2010 BIR GÜN GÜNES DOGACAK Erdem Beyazit Beton duvarlar arasýnda bir çiçek açtý Siz kahramanýsýnýz çelik diþliler arasýnda Direnen insanlýðýn Saçlarýnýz ýstýrap denizinde bir tutam baþak Elleriniz kök salmýþ aðacýdýr zamana O inanmýþlar çaðýnýn. Zaman akar yer direnir gökyüzü kanat gerer Siz ölümsüz çiçeði taþýrsýnýz göðsünüzde Karanlýðýn ormanýnda iman güneþidir gözünüz Soluðunuz umutsuz ceylanlarýn gözyaþýna sünger. Gün doðar rüzgar eser bulut dolanýr Rahmet þarkýsý söyler yaðmurlar Alnýnýz en soylu isyandýr demir külçelere Gürültü susar ses donar sevgi tohumu patlar Sessiz bir bombadýr konuþur derinlerde. Ey bizim sabýr yüklü topraðýmýzýn kutsal aðacý Sen bize hayatsýn umutsun mezarlar kadar derin Bizi tutan bir þey varsa dirilten o sensin Üzerinde uyuduðumuz yavru kuþlarýn tüy renkli sýcaklýðý. Ey damarlarýmýzda donan buz yüklü heykeller beldesinden Yýkýntýlar sonrasý sarýndýðým þefkat anasý Ey daðlarý yerinden oynatan ses ey mermeri toz eden rüzgar Ey alemi donatan ýþýk topraða can veren el. Gün olur toprak uyanýr aðaç uyanýr uyanýr böcekler Sarý bozkýr titrer çýplak aðaçlar yeþerir gök yýkanýr kirli dumanlardan Su coþar deniz kabarýr canlanýr ölü þehirler Yemyeþil bir rüzgar eser yýldýzlar arasýndan. Þimdi siz taþýyorsunuz müjdenin kurþun yükünü Çatlayacak yalanýn çelik kabuðu Sizin bahçenizde büyüyecek imanýn güneþ yüzlü çocuðu. Güzlek – 1966 Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 30. August 2010 Teilen Geschrieben 30. August 2010 ÇÖL ACILARI Nurullah Genc yanýlgýya çeker daðlarý bile bu yol acýlarý, kul acýlarý mehtabýn kahrýyla çürür bedenim ...damýtýr içimi çöl acýlarý keskin bir muamma þarabýdýr bu yine de, günahkar karanlýðýmda cennet kokan bir mehtabý özlerim oysa umutlarýn serabýdýr bu minyatür bir kalbe sýðar mý benim denizleri tutuþturan gözlerim...?! Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 3. September 2010 Teilen Geschrieben 3. September 2010 Kurbaným Serdar Tuncer Yar adýyla baþlayayým sözüme Gülsüz baðda bülbül ötmez kurbaným Sözü önce söyleyeyim özüme Yoksa kalpten kalbe gitmez kurbaným Sen senin olmazsan tüm dertler biter Varýný yokunu mürþidine ver Ustanýn elinde kütük ol yeter Teslim olan zarar etmez kurbaným Güvenme kendine ben oldum diye Piþenler hamým der, bir düþün niye Tövbe lazým ettiðimiz tövbeye Bir tövbeyle bu iþ bitmez kurbaným Ýltifat beklemek kýrýlmak nedir O kapýdan kovsa sen bacadan gir Ha sevmiþ ha dövmüþ ikisi de bir Sevmese kaþýný çatmaz kurbaným Çalýþ nasibini al dünyadan yana Ama sanma dünya yar olur sana Ahiret parasý lazým insana Güneþ hep batýdan batmaz kurbaným Hizmet yoksa himmet olmaz bu kesin Hem hizmet nimettir böyle bilesin Gayret et gönle gir “benimdir” desin Sultan kölesini atmaz kurbaným Yap dediðini yap emrine göre Bu iþ bensiz olmaz deme boþ yere O eli tutmuþsa insan bir kere Nefsini hesaba katmaz kurbaným Cahiller aðzýný açýnca ben der Ben deyip yol alan var mý hiç göster Eli hep güzel gör kendini hep yer Tezek su dibine batmaz kurbaným Günahtý sevaptý bunlar boþ hesap Her neyi yaparsan Allah için yap Avamýn iþidir bu hesap kitap Aþýklar kar zarar gütmez kurbaným Dua kabul, niye sýddýkýn ahý Ne dedi hýzýra nakþibend þahý Hatýrla idrak et anla bu rahý Ben sadýkým demek yetmez kurbaným Sadakat ne derse doðru demekmiþ Onsuz doðrulara eðri demekmiþ Sadakat sýddýkýn baðrý demekmiþ Ciðer yanar duman tütmez kurbaným Er olmak isteyen serinden geçer Bir saki elinden badeyi içer Seç deseler yarin zehrini seçer Aðyarýn balýný tatmaz kurbaným Sözün özü derdi minnet bil cana Yare can ver ki can yar olsun sana Serdar isen serini koy meydana Kurbanlara býçak tutmaz kurbaným ----- de hele kurbanim, sen bu yolda ask ile basini kurban edenlerden misin? hakikaten asik misin.....? Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 6. September 2010 Teilen Geschrieben 6. September 2010 Zulmü alkýþlayamam, zâlimi aslâ sevemem; Gelenin keyfi için geçmiþe kalkýp sövemem Biri ecdâdýma saldýrdý mý, hattâ boðarým! -Boðamazsýn ki ! -Hiç olmazsa yanýmdan kovarým. Yumuþak baþlý isem, kim dedi uysal koyunum? Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum! Kanayan bir yara gördüm mü yanar tâ ciðerim, Onu dindirmek için kamçý yerim, çifte yerim! Adam aldýrma da geç git, diyemem aldýrýrým. Çiðnerim, çiðnenirim, hakký tutar kaldýrýrým! ...Zalimin hasmýyým amma severim mazlumu... Ýrticâýn þu sizin lehçede ma'nâsý bu mu? Milli Sairimiz Mehmet Akif Ersoy - rahimehullah. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 8. März 2011 Teilen Geschrieben 8. März 2011 BİR ÜSTAD TANIYORUM Bir Üstad tanıyorum, o da Bediüzzaman, Bir Üstad tanıyorum, en büyük bir kahraman, Bir Üstad tanıyorum; asrın vekili ancak Lailahe illallah, elinde duran sancak. Bir Üstad tanıyorum, imandan bir kaledir... Bir Üstad tanıyorum, Nurlardan bir hâledir. Bir Üstad tanıyorum, imanı dalga dalga, Tard eder vesveseyi, şüphe bırakmaz akla. Bir Üstad tanıyorum, zulme boyun eğmemiş, Bir Üstad tanıyorum, hiçbir tâviz vermemiş... Bir Üstad tanıyorum, cihanşümul mücahid! Bir Üstad tanıyorum, içiyle dışı Said... Bir Üstad tanıyorum, güneşler kadar yüksek Hak söyler ne söylerse, bütün sözleri gerçek. Bir Üstad tanıyorum, gözlerinden nur saçar Bir Üstad tanıyorum, kâfirler ondan kaçar. Bir Üstad tanıyorum, şefkatın timsalidir. Bir Üstad tanıyorum, imânın misâlidir. Bir Üstad tanıyorum, ıslah etmiş nefsini, Bir asırlık ömründe kısmadı nefesini. Bir Üstad tanıyorum, cevherdir bütün sözler, Allah, Kur'ân Peygamber, davasının en özü. Bir Üstad taniyorum, ilân etti tevhidi, Kahretti zalimleri, yere serdi mülhidi. Bir Üstad tanıyorum, küfr-ü mutlakı kırdı, Karanlık gönüllere imanın nuru girdi. Bir Üstad tanıyorum, cihana meydan okur, Yazdığı eserleri milyonca insan okur. Bir Üstad tanıyorum, tek korkusu Allah'tan, Yılmadı bu dünyada ne atomdan, silâhtan... Bir Üstad tanıyorum, dünya zevkini bilmez Vâris-i Peygamberî, Hakkın en sadık kulu. Bir Üstad tanıyorum, imandan bir varlıktır, Kâinatı titreten bir kuvvete maliktir, Bir Üstad tanıyorum, yoktur cihanda eşi, Son asrın müçtehidi, insanlığın güneşi... Bir Üstad tanıyorum, mücehhezdir imanla, Hizmet etti daima davasına Kur'ân'la. Bir Üstad tanıyorum, bakidir tasarrufu Gayesi: insanlığa tebliğ emr-i ma'rufu... Bir Üstad tanıyorum, kalblerde mektep kurdu, Kütle kütle insanlar onun safında durdu. Bir Üstad tanıyorum, canileri çevirmiş, Kalplerinden çıkarıp putlarını devirmiş Bir Üstad tanıyorum, Allah demiş, Hak demiş, Bir Üstad tanıyorum, şanı dünyayı tutmuş. Bir Üstad tanıyorum, her hali müstakimdir, Tek, biricik gayesi, sırat-ı müstakimdir. Bir Üstad tanıyorum, ilham kaynağı Kur'ân, Dostu da, düşmanı da cümlesi ona hayran. Bir Üstad tanıyorum, ilmi, muhit bir deniz, Dar gelir tefekküre koskocaman küremiz. Bir Üstad tanıyorum, Bahr-i Ummandan derin Kutlu olsun Üstadım bu mübarek zaferin!... Bir Üstad tanıyorum, Allah'ın en sevgili, mübarek bir kuludur, Gittiği yol, Hazret-i Muhammed'in yoludur. Bir Üstad tanıyorum, hârikalar asrında! Bir iki yıldan sonra bu cihad meydanında Mematı hayatından hizmet ediyor zâhir, Son asrın son vekili, son müceddid,en âhir..." [ Mehmet Emin Birinci (RA) ] Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.