Webmaster Geschrieben 10. März 2003 Teilen Geschrieben 10. März 2003 Esselam, bence söyle bir mantik yürütebiliriz: birbirlerini seven iki insan, zaten birbirlerine ayrilmamak üzere söz vermisler. Bu durumdan hareket edersek bence söz kesilmeli. Isterse evlilikleri 10 sene sonra olsun. Söz kesince birbirlerine daha cok baglanirlar.. öbür türlü her an taraftarlarin birisi bikip, kolayca cekip gidebilir. Ama söz kesilince, is ciddilesir ve araya ailelerde girer. Böyle bir durumda yapilmis olan bir söz kolayca bozulmaz. Ailelerden nasil bir baski gelebilir? Hemen evlenin baskisi mi? Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 10. März 2003 Teilen Geschrieben 10. März 2003 genau hemen evlenin baskisi!! buda cogu gencin korkulu rüyasi..???? Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 10. März 2003 Teilen Geschrieben 10. März 2003 "Hemen evlenin baskisi??? Hmmm.... tecrübem yok, ama madem sordunuz, cevap vermeye calisiyim. Üc yol var: 1.) Ailelere haber verilir. Söz kesilir. Sonra bir kac yil sonra evlilik. 2.) Ailelere haber verilir. Söz kesilir. Ve aileler hemen evlilik ister. 3.) Ailelere haber verilmez. Söz kesilmez. Bir kac yil sonra ailelere söylenir ve evlenilir. Birinci yol, en dogal yol. Ikinci yolda zorluklar cikar. Ama zaten sahislar cok gencse, ailelerde hemen evlenmelerini istemezler. Yinede aileler baski yaparsa, o zaman isler karisir. Acikcasi böyle bir durumda, en dogru davranisin ne oldugunu bilmiyorum. Belkide aile dostlarindan birinin yardimi istenilir. Ücüncü yol tehlikeli. Büyük bir ihtimal ile caiz degil. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 10. März 2003 Teilen Geschrieben 10. März 2003 Annenizi, babanizi dinleyin gencleeeer. Onlarin sizden bir kac sene daha fazla tecrübeleri var. Hic zannetmiyorumki bu forumdaki arkadaslarin velileri cocuklarinin evlenme konusunu ciddi ve saglikli bir sekilde düsünmesin. Onlarla konusun, cekinmeyin. Babalarinizla konusamiyorsaniz, annenizlen daha kolaydir. Onlar evlenme konularini zaten cok severler. 18 yasindan kücükler evlenmeye hic heveslenmesin. Sonra hanim hasta olacak, doktora götürmek gerektiginde ehliyet olmadigi icin araba yok. Alis verisi, gezmesi, misafirligi..... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Yusuf Geschrieben 11. März 2003 Teilen Geschrieben 11. März 2003 bence en iyi yol beklemek. ask fedakarlik ister, onun icinde hemen evlenmek dogru degil. hem insan birazcik ayrilik duydun mu, öbürünün kiymetini daha iyi anlar. -------------------------------------------------------------------------- BIR YAGMUR DAMLASI SENI SEVIYORUM ANLAMINI TASISAYDI VE , SEN BANA SENI NE KADAR SEVDIGIMI SORACAK OLSAYDIN INANKI BIRTANEM HERGÜN YAGMUR YAGARDI. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 11. März 2003 Teilen Geschrieben 11. März 2003 hmmmm bu üc ihtimal hep olan seyler,cok haklisin.. ama dedigim gibi aileler isin icine girerse is farkli bir boyut kazaniyor,bu yüzden cogu gencler ailelere acilmakdan cekiniyor ve korkuyorlar.. misal erkek okulun bitirmemisse kizda meslegini.. o halde mecburen beklenecek(Allahin izniyle) dedigim gibi aileler .. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 11. März 2003 Teilen Geschrieben 11. März 2003 Yusuf efendi abayi iyi yakti galiba... Yusufcum aski yasayabiliyorsan (yani mecazi ask degil, hakiki aski) sana gönülden destek veriyorum... Allah muhabbetini artirsin kocum... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 11. März 2003 Teilen Geschrieben 11. März 2003 Ama sunu da unutma. Sor kendine: Ben hakikaten mi seviyorum, yoksa bi takim hislerinin su anda aska yönelik meyilde bulundugu icin mi? Ask tarif edilmiyor iste...Herkes bi sey söylüyor... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 11. März 2003 Teilen Geschrieben 11. März 2003 beyzaade kardes, bende hep diyorumya askin tarifi olmuyor isde aski her insan farkli yasadigi icin,herkez icinde farkli oluyor.. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 11. März 2003 Teilen Geschrieben 11. März 2003 Peki, Yusuf kardesi bir yana birakalim da, konuya geri dönelim. 15 yasinda bir genc asik oldu. Askin ne zaman gelecegi belli olmaz. Ben geliyorum demez ya....Peki böyle bir durumda sizce ne yapilmali? Unutmayin, bu genc daha okula gidiyor, meslegi yok ve bir takim seylerden kacmasi gerekiyor.. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 12. März 2003 Teilen Geschrieben 12. März 2003 Sevgili WEBMASTER, Bu durumda öyle zannediyorum ki, 15 yasindaki birisinin daha ilim tahsil etme sürecidir. Fazla evlilik ask ve mesk ile nazarini dagitmamasi gerekiyor. 15 yasindaki birisinde daha öcede belirttigim gibi his agir basar. Yani ask konusunda biraz mantigi disari iter. Onun icin nazarini ilme vererek dagitmasi lazm. Eger bu his asiri baskin geliyorsa, evlensin. Ama untmasin ki, tecrübesizligin verdigi bir acemilikle haliyle karsi karsiya gelecektir. Ola ki ellerinden tutacak olan büyükler sahip cika. Neyse Allah muhakkak herseyi bilendir. Yani Kadiri Mutlaktir. O hisleri zamaninda yerli yerince verendir.. Vesselam... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 12. März 2003 Teilen Geschrieben 12. März 2003 Merhaba Cankusum kardes, dedigin dogru. Genel olarak ask tarif edilmez. Ama sahislar öyle bi eder ki. Sen onun halet i ruhhiyesine baktiginda ve ic aleminde ne okyanuslar yüzdürügünde, göreceksin ki o aski saf i bir sekilde sinesinde yer ettirmistir. Velhasil: Tarifler zaten rölativdir. Yani ben sana günes nedir diye sorsam? Isiktir. Isindiriyor der. Baskasi da: Yakiyor der. Bir baskasi da. Co sicak der öbür birisi de: Hayat der Aslinda hepsi de dogru. Hem de fevkalade... Iste bunu da ASK kavramiyla kiyaslayiver... Vesselam.. BENCE ALLAH ASKI Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 12. März 2003 Teilen Geschrieben 12. März 2003 ben Yusuf kardesime son derece güveniyorum:thumbs: o cok akilli ve kendini bilen bir gence benziyor, Allahi taniyan ve bilen bir genc,zaten Allahin izniyle ne yapacagini ve nasil davranacagini bilir!(insaallah) Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Yusuf Geschrieben 12. März 2003 Teilen Geschrieben 12. März 2003 Öncelikle bana göstermis oldunuz ilgiye teskür ederim. Bana Güvenmeniz cok hosuma gitti, insallah bana güveninizi bosa cikarmam. Bildiniz gibi Nefis daima Kötükügü emreder. Onun icin Nefsimin Zulmünden Allaha signirim. Allah Razi olsun.:sad: Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 12. März 2003 Teilen Geschrieben 12. März 2003 yusuf kardesim, sana güvenmeyen hata eder,güven degil seni TAKDIR ediyorum,bu zamanda senin gibi düsünen,senin fikirlerinde olan ve senin gibi olgun olan bir gence rastlamadim,rastlasamda cok nadir.. nefis hepimizde var kardesim,ve hepimizin yapmasi gerekende Cenab-i Hakka siginmak,sende en güzelini yapiyorsun..:thumbs: Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 13. März 2003 Teilen Geschrieben 13. März 2003 Ma´arafnake hakka marifetike ya maruf! Seni layikiyla bilemedik, seni hakkiyla taniyamadik diye Fahri kainat efendimizin ne güzel söylmis.. Sonucta biz istesekte istemesekte Rabbi rahimim bizi sevkediyor. tipki bir ördegin kabugundan cikip yüzebilmesi gibi. Diyecegim, Rabbim o ask gibi tatli duyguyu bahsediyor... Eh bize de Sükür ve ubudiyetten baska bisey düsmüyor.. Tabii Ubudiyet deyilip gecilmesin....Cok deruni bir kavram Belki de hersey... Vesselam Not: Yusuf kardesim, üzülme!! Gün olur, Harman olur.....Sende kapilirsin. Yunus gibi deli divane dolasirsin.. O vakit aski baska tarif edersin... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Yusuf Geschrieben 13. März 2003 Teilen Geschrieben 13. März 2003 Allah razi olsun.. peki sizeden birisi aski tarif etmenizi istese ne dersiniz? Veya siz hic asik oldunuz mu? yani, siz hic Sevda denizinde Can yelegi olmadan yüzdünüz mü? ---------------------------------------------------------------------------------------- Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 13. März 2003 Teilen Geschrieben 13. März 2003 yusuf kardesim, beyzaade kardesim cok güzel bir misal vermis, bu sekilde cevap versek herkez icin daha mantikli olur, (günes misali)..dedigim gibi herkez icin ask farkli kardesim! duaniza muhtac aciz kardesiniz Songül Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 13. März 2003 Teilen Geschrieben 13. März 2003 Iste dedigim gibi zaman zaman böyle tatli duygulari insan (ben dahi) yasayabiiyorum. Ve lakin askin tarifini sorsan, bende sürekli degisiveriyor belki de yogunlasiyor... Yani askin izafi bir kavram oldugunu söylemistim..Binanaleyh her halukarde bence yine, yeni dolu bir aska hazir olmak lazim geliyor. Belkide tipki Tasavvufta Fenafisseyh, Fenafirresul, fenafillahtaki oldugu gibi... Yani bizi tasaffi oldukca askimiz, öyle zannediyorum berraklasiyor, ziyadelesiyor, yogunlasiyor....belki de zirve noktayi buluyor. Ben her zaman ASK denildiginde...Aklima hemen sonsuzluk kavrami gelmistir...Sonsuzluk ise ebediyeti gerektiriyor... Onun icin simdiye kadar yakalayabildigim nokta...Rabbimi ne kadar seversem o kadar sevgi bahschedecegine, bütün kalbimle kanaat getirdim gibiym. Birde Aski safi yasamak istiyorsak, gurur, kibir, enaniyet, hayvani arzular, nefsi emmare biraz önplanda olmamasi gerekiyor. Bu vasiflar bizde yok diyebilirmiyiz... Muhakkak: Olurmu tabii az da olsa cok da olsa var deriz. O zaman enaniyeti ayagin altina, nefsi emmareye tekme, gururu yikmaya, kibire karsi kibirlenip üstesinden gelmek gerekiyor... Yoksa ASK hikayeleriyle kendimi avutmus oluruz...Hala ask denizinin kenarinda, atlayayim mi? Atlamayayimmi ? deyip dururuz... BENCE ALLAH ASKI - ALLAH BES, BAKI HEVES Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 13. März 2003 Teilen Geschrieben 13. März 2003 Ask konusunu bensiz TARTISMAYIN... Kardeslerim, ASK SEVMEKDIR ASK ACI CEKMEKDIR ASK GÜLMEKDIR ASK AGLAMAKDIR ASK ÖZLEMEKDIR ASK HASRETDIR ASK YASAMAKDIR ASK ÖLMEKDIR..... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 13. März 2003 Teilen Geschrieben 13. März 2003 Gercek aski yasamak isteyenlere 3.Lem´a yi okumayi tavsiye ederim. Insanin kalbini cikarip bir masaya koysan ve onu dinlesen hep EBED diyecek. Madem bize EBEDI olan bir sey lazim ve madem ayriliklar bize üzüntü ve keder getiriyor, o zaman askimizi, sevgimizi EBEDI olan, bizden hic ayrilmayan bir seye yöneltmemiz lazim: EBEDI OLAN ANCAK ALLAH! Hasbunallahi ve ni´mel vekil. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Yusuf Geschrieben 13. März 2003 Teilen Geschrieben 13. März 2003 evet yazilanlarin hepsine katiliyorum. dediginiz gibi her insan aski baska yasiyor. Peki, karsilikli ask siirleri yazmak caiz mi? ---------------------------------------------------------------------------- Sen uçurumun kenarinda açan masum bir papatyasin hayatim pahasinda olsa sana uzanacagim... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 14. März 2003 Teilen Geschrieben 14. März 2003 Siir aslinda insanin ic aleminde yasadiginin tezahürüdür...Yani sineler kebap olduysa muhakkak bunun dumani da olacaktir. Bunu da siir olarak algilayabilirsin yusufcum... Bazilari türkü söylemis, bazilari resim boyamis, bazilari da siir yazmis....Tabii yazilan siirler edeb sinirini gecmezse cok daha verimli ve uygun olacaktir... Allah ask ve muhabbetinizi artirir!! Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 14. März 2003 Teilen Geschrieben 14. März 2003 selamünaleyküm kardesim, karsilikli ask siiri demissin, siirinde bir adabi bir siniri olur,bu siniri gecmek elbetdeki caiz degil, misal sen benim hayatimin anlamisin bir cok siirde cok cikrin kelimeler yer almakda sana tapiyorum (hasa)..bu gibi sözlere cok dikkat etmek gerekir,bunlar hasa Yüce Mevlaya hakaret olur,cünki bizim hayatiminiz anlami ancak ve ancak ALLAHA kulluktur ve biz ancak ALLAHA tapariz yani inaniriz ve ona siginiriz,siirleri artik o kadar abartiyorlarki,insanlarimiz sadece sanki sevdigi kisi icin yasiyor ve tek onu düsünüyor,yani elbeteki sevdigin insani düsünürsün ama onun yaninda fazifelerimizi unutmamak lazim.. umarim ufacikda yardimci olabilmistirim affiniza siginarak esselamünaleyküm Songül Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Yusuf Geschrieben 14. März 2003 Teilen Geschrieben 14. März 2003 ya bu aski dogru düzgün yasamak, ammada zormus. insanin hic derdi bitmiyor. Allah kimseye ask acisi yasatmasin. Ben nekadar kedimden emin konussamda, bir ayrilik durumunda kendimi tuta bilirmiyim, bilemezmiyim belli degil. Eger birde Ölümüne Seviyorsaniz, Ayrililk Mektubu elinize gectiginde, Intihar etmeyen kisiye ben gercekten sabirliymis derim. Cünkü bazi insanlar ayriligi kabullenemez, ve Ölümü kurtulus bilir. Insallah böyle bir durum olmaz, ama olursa bile, Insallah bende o sabir göterenlerden olurum. ------------------------------------------------------------------------------------- GELIN OLMUS GIDIYORSUN BANA VEDA EDIYORSUN SAKIN AGLAMA DIYORSUN AGLAMAMAK ELDE DEGIL SAÇLARINDA SIRMA TELIN NEDEN SUSTU TATLI DILIN DÜN BENIMDIN BUGÜN ELIN AGLAMAMAK ELDE DEGIL DUVAGINA TELLER TAKIP DERTLI PINAR GIBI AKIP GÜL YÜZÜNE BAKIP BAKIP AGLAMAMAK ELDE DEGIL Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.