carpe_fortunam Geschrieben 5. Juni 2010 Teilen Geschrieben 5. Juni 2010 SENÝ BENÝM KADAR SEVEMEYENLER Nurullah Genc seni benim kadar sevecek olan baþýný taþlarda çürütmelidir yarasýna dikenleri sarmalý kalbinde daðlarý yürütmelidir gözleri her sabah baþka bir çeþme her akþam krater, her gece duman gökleri günboyu alevlenirken boynunda bir kement olmalý zaman yollar düðüm düðüm boðmalý onu ýzdýrap sýzmalý baktýðý yerden kaplan tutuþmalý, kurt inlemeli saçýndan bir teli yaktýðý yerden sana benim kadar tutulmak demek vurulmak demektir kartallar gibi tâcýný, tahtýný kaybetse bile gülümseyebilmek krallar gibi seni benim kadar sevecek olan ruhunu kapýndan kovabilir mi seni benim kadar sevemeyenler seni benden fazla sevebilir mi...? *** sevgi ve ask... hakikaten nacizane icin cok ilginc, mantiksiz bir olay.... subhanallah ya rabbi, hakiki askin kaynagi Sen; muhabbetin haliki Sen; ask-i ilahi´yi taddir bizlere... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 5. Juni 2010 Teilen Geschrieben 5. Juni 2010 Diriliþ veya Uyan be hey Müslüman! bir körün kaleminden © Ey mahpus yatmadan hapis olan Müslüman! Diriliþ vaktidir, bizimdir fetih ve þan...! Bu dava uðruna kaç þehit gitti, dedi "fedâ olsun bu can!" Ey Ümmet-i Muhammed, hýradan çýk, kurtul þu zindandan...! Prangalardan kurtulma zamaný çünkü ey Müslüman...! Saðýndan, solundan alýyorsun darbe üstüne darbe, her an...! Ama yýlmadan, yýkýlmadan yola devam, yürü ey Müslüman...! Kilit vurulmuþ o dudaklara bir haykýrýþtýr artýk yakýþan...! [...] Heyhât dünya! Bize cehennem misin sen her zaman...? *** 05.06.2010 Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 6. Juni 2010 Teilen Geschrieben 6. Juni 2010 ADAM GÝBÝ bir Ibrahim Sadri siir... mutesem. Ben seni hiç sevmedim ki Durgun akþamlarda söylediðimiz þarkýlarý sevdim Bir çiçeðe gülmeni, bir güle benzemeni sevdim Birde yýldýzlarý sevdim Eylül akþamlarýnda gelip, Gözlerinde tutulan. Ben seni hiç sevmedim ki Beni yola koyduðunda ayrýlmayý sevdim Kurþunlarý sevdim beni vurduðunda Aðlamayý sevdim unuttuðunda Yalnýz olduðumu anladýðýmda Ayakta kalmamý sevdim Yýkýlmamý sevdim seni hatýrladýðýmda Ekmeði sever gibi sevdim sensizliði Su gibi özledim Temmuz güneþinde sesini Ýkindide yaðmur gibi Geceleyin yaðan yaðmur gibi sevdim seni sevdiðimi Ben seni hiç sevmedim ki Kuþlara þarkýlar öðretmeni sevdim Menekþeyle konuþmaný Nisan'a hatýrlatmaný Baharýn bir adýnýn da yalnýzlýk olmadýðýný Düþtüðün zaman kanayan yaralarýný Ve tuhaflýðýný üþüdüðün zaman Sakýz satan çocuklarý Yeni çýkan þarkýlarý Her kaybettiðinde kazanan yanlarýný sevdim Denize düþmüþ gül gibi düþtüm ateþe Ben yangýný sevdim yandýðým zaman böyle iþte Ben seni hiç sevmedim ki Bir gece bir ceylan indi daðdan kalbine Bir gece bir þiir gibi kibrit alevinde Alemin ortasýnda, kimsesizliðin sesinde Buðusunda sabahýn, acýmasýzlýðýnda ahýn Aðlayan yüzünde Ýsa'nýn Ferahlatan gücüyle duanýn Korkutan yanýyla nar'ýn Ýncenin, zeytinin ve kalbin üstüne Gülün üstüne Tutunduðum umudun üstüne Korkunun üstüne Hep senin üstüne, hep senin üstüne Ben seni hiç sevmedim ki Gittiðin zaman gitmeni sevdim Evreni sevdim geldiðin zaman Kalmaný sevdim Korkuyordum sana alýþmaktan Yine de sevdim gülümsemeyi Mendilimi sallarken, seni götüren trenin arkasýndan Kýrlara ilk kar düþtüðü zaman Ölümünün ne güzel olduðunu sevdim Seni içimde öldürdüðüm zaman Ben seni hiç sevmedim ki Durgun akþamlarda söylenen þarký neyse Bir çiçeðe gülmeni, bir güle benzemeni sevdim Birde yýldýzlarý sevdim Eylül akþamlarýnda gelip, Gözlerinde tutulan. Düþtüðün zaman kanayan yaralarýný Ve tuhaflýðýný üþüdüðün zaman Sakýz satan çocuklarý Yeni çýkan þarkýlarý Her kaybettiðinde kazanan yanlarýný sevdim Denize düþmüþ gül gibi düþtüm ateþe Ben yangýný sevdim yandýðým zaman böyle iþte Ben sevdim mi adam gibi severim...! *** ben ama adam gibi adamým, þimdi anladýn mý ne demek istediðimi cancaðýzým...? Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 7. Juni 2010 Teilen Geschrieben 7. Juni 2010 MASAL Ibrahim Sadri Çocuktum her þeyi anladýðýmý sanýyordum Sonra büyüdüm Bombalarýn ve bankalarýn daðlardan ve ýrmaklardan Fazla olduðunu gördüm Bahçývanlar generallerden Menekþeler mermilerden daha azdý Yenilmiþti dünya Duanýn özgürleþtiren rüzgarý çekilmiþti yüzlerden Ýnsanlar doða deðil yönetmelik kokuyordu Nükleer artýklar ve çok uluslu yalanlarla Kirlenmiþti yüzümüz Teknolojinin o yok edici O gri gölgesi düþmüþtü yüzlere Yenilmiþti yüzümüz Ve görüntü aynýydý bütün aynalarda Herþey çok açýktý Herkes kimsesiz Herkes birþeyin yoksuluydu Hepimiz ayný anda yenilmiþtik Ve þarkýlarýmýz kederliydi Yanlýþ bir zamanda mý yaþýyordum Çekip gitse miydim Ne yanlýþ bir zamanda yaþýyordum Ne de çekip gidecek bir yer vardý Heryer aynýydý. kaldým. Sürekli çaðýran ve ayýrým yapmayan toprak Nasýl olsa beni de çaðýracaktý... Masal dünyanýn bittiði yerde baþlar Biliyorum eski zamanlarda deðiliz artýk Ve masallar böyle anlatýlmaz Biliyorum ben hiç masal yazmazdým Dünya sisteminin hepimize anlattýðý masal Kötü olmasa bu kadar Biliyorum bir karýnca türküsünden Daha hafif olacak sesim Biliyorum insanlarýn birbirine olan Yabancýlýðý büyüyecek dünya küçüldükçe Biliyorum telefonlar oldukça Ýnsanlar birbirini görmeyecek Biliyorum birbirimizi hiç görmeden öleceðiz... Her þey için tek þey diliyorum Allahýn gülleri yakamýzý býrakmasýn...! Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 7. Juni 2010 Teilen Geschrieben 7. Juni 2010 Mümkünatý yok ki... Denizine küsmüþ bir martý olur mu? Güneþe sýrt çeviren ay düþünülür mü? Gezegenler evreni terk edebilir mi? Et tirnaktan kopar mý? Ruh bedeni ölmeden terk eder mi? Güftesiz beste duyulur mu? Lalezâr lâlesiz oluþur mu? Sensiz ben olur mu....?! Nasýl olurda, ey canfezâm, sen gelmez olursun...? Beni yarým, yârsýz býrakýrsýn...? [...] bir körün kaleminden © - 07.06.2010 Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 10. Juni 2010 Teilen Geschrieben 10. Juni 2010 VUR BÝTSÝN Ibrahim Sadri Orada masanýn üstünde bir resim, Ýkimiz denize karþý durmuþuz Üsküdar’da Saçlarýmýzýn üzerinde martýlar, Gözlerimizde acemi bir aþk Ve tuhaf ve çocuksu bir mutluluk, Senin sýrtýnda sarý yaðmurluðun Kadýköy’de ucuzluktan almýþýz Bende o siyah kazak hani bir kedi gibi sokulduðun Þubat ve yaðmur yaðýyormuþ meðerse, Islatan her tarafýmýzý Orada masanýn üstünde bir resim, Yak bitsin. Orada kapýnýn arkasýnda bir yazý, Seviyoruz yazmýþýz birlikte, Harfler nasýl titremiþ meðer ellerimizde, Bir pazartesi akþamý ben eve dönünce Tutup öyle yazmýþýz nereden estiyse, Hep gülüþün, hep sýcaklýðýn sinmiþ harflere, Ne yaptýðýn çorbanýn, ne pilavýn tadý Sobayý yakmayý unutmuþuz ne gam, Senin çiðdemler açmýþ yüzünde sýcaklýðýn Orada kapýnýn arkasýnda bir yazý Sil bitsin. Orada sehpanýn üzerinde iki bardak, Senin demlediðin çayý içmiþiz birlikte Nasýlda dalgamýzý geçmiþiz dünyanýn bütün dertleriyle, Bir masalmýþ bir yalanmýþ gibi korkmuþuz, Sýký sýkýya yaslanmýþýz bahtýmýzýn kara yýldýzýna Ben tek sen üç þeker atmýþýn filiz çayýmýza Sonra açýp perdeyi gökyüzünden bir dilek tutmuþuz, Mehtap gülümsemiþ deli yürek çocukluðumuza Orada sehpanýn üzerinde iki bardak, Kýr bitsin. Orada odaya saçýlmýþ küçük hatýralar, Ne yana dönsem bir parça bir þey senden Belki minik kýzgýnlýðýn, belki bir gülüþün orda, Böreðin altýný yakýþýn, düðmeyi dikerken iðneyi eline batýrýþýn, Ve saçlarýn hep o kan gülleri taktýðýn saçlarýn, beni mahpus býraktýðýn saçlarýn. Ne yana dönsem bir parça bir þey senden Hep o kanepede oturmuþluðun, þu senin küçük yastýðýn, þu eþarbýn, Ýþte þu bir haziran akþamý gitmek için ayaklanýþýn Ne yana dönsem bir parça bir þey senden Orada odaya saçýlmýþ küçük hatýralar, Git bitsin. Orada ayaklarýnýn dibinde bir adam, Adam bütün adamlýðýný dökmüþ önüne, Böyle kaç gün yada kaç gece, ayaklarýnýn dibinde, Öyle kolay mý öyle kolay gitmek, Her þeyi bu Ýstanbul’u, o sevdiðin adalarýn kokusunu Mýsýr çarþýsýný, Eminönü’nün balýk ekmeðini Beyoðlu’nun sinema salonlarýný birlikte beklediðimiz 28 numarayý, Unutmak öyle kolay mý, öyle kolay, Orada ayaklarýnýn dibinde bir adam, Kov bitsin. Orada çekmecede yedi otuzbeþ bir silah, Babadan kalma, Hani bir bayramda saydýrmýþýz havaya, Sen biraz ürkek sokulmuþun omzuma, Kuþlar havalanmýþ bütün kuþlarý Ýstanbul’un, Giderken galiba bir beni birde bunu unutmuþun Orada çekmecede yedi otuzbeþ bir silah, Ve burada zaten öldürdüðün bir yürek, Vur bitsin...! *** pürmelal olur ben de biterim iste.... kime ne yazar cancagizim...? Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 10. Juni 2010 Teilen Geschrieben 10. Juni 2010 ÖYLESÝNE SEVMÝÞTÝM Ibrahim Sadri Þimdi gidiyorsun, git Bütün sabahlarý üþüdüðüm Bütün gördüðüm senli günlerim, onlar da gitsin Ýçimde bir þarký Gözümde bir ýþýk kalmýþtý herþeye inat Kapat gözlerimi, sevdiðim anlar da gitsin Yýldýzlarý da alsana yanýna gökyüzünden Sevdiðimiz þarkýlarý da Pencareme konan yusufcuklarý da Bana karanlýðý býrak Beni býrak, beni böyle býrak Böyle ansýzýn, böyle yakýþýksýz Böyle anlamsýz, böyle daðýnýk Öyle kapýda susuþun Öyle sarsak, öyle serkeþ, öyle çerkes duruþun Koy beni sensizliðe Ve otursun içime kül gibi kor yangýnýn Þimdi gidiyorsun, git Hadi git Hepsi hepsi bir sevda benimkisi, al da git... Hadi kanatma Hadi yýkma Hadi dokunma Zaten ben seni öylesine sevmiþtim Þimdi gidiyorsun, git Bütün sabahlarý üþüdüðüm Bütün gördüðüm senli günlerim, onlarda gitsin... Ýçimde bir þarký Gözümde bir ýþýk kalmýþtý herþeye inat Kapat gözlerimi, sevdiðim anlar da gitsin Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 10. Juni 2010 Teilen Geschrieben 10. Juni 2010 ADI AÞK Recep Garip Bir yürek simgesiydi aþk Gül ona vurgundu çaresiz Ýçli aðýtlarý rengine vururdu Yoldan geçenler bakýp dururdu Yüzlerine gülün rengi titrerdi Adý aþk Dilleri sözcük bulamazdý Adý aþk Çaresiz boyun bükerdi Adý aþk Aþkýn bahçesiydi dünya güzeli Mevsimlere düþen bahar gazeli Bu ömürden baþka yok çare yok Bir derde düþmüþse gönül Kuþkusuz dillere düþmüþse sevda Adý Mecnuna ve Leyla’ya dönüþmüþse Adý aþk. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 10. Juni 2010 Teilen Geschrieben 10. Juni 2010 ÝNANMAK Arif Nihat Asya Bardaktan seni içmek Seni teneffüs etmek havada... Dolaþmak, dolaþmak sana dönmek Seni bulmak yuvada... Yolumuzda aylar, yýllar Basamak basamak... Basamaklarýn çýkamadýðý yere Kanatlarýnla çýkmak... Boþaltmak takvimden günleri Günlerin üstünden yollara bakmak Rüzgarla esmek, sularla akmak... Baharý yollamak yollara Alýkoymak bir nisanýn tadýný... Dýþarda herkes gibi seslenmek sana Ve koynunda söylemek asýl adýný... Ýnanmak, inanmak, inanmak Ninnilerinle uyuyup, türkülerinle uyanmak... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 11. Juni 2010 Teilen Geschrieben 11. Juni 2010 VÝSAL Necip Fazil Kisakürek Beni zaman kuþatmýþ, mekân kelepçelemiþ; Ne sanattýr ki, her þey, her þeyi peçelemiþ... Perde perde verâar, ýþýk baþka, nur baþka; Bir ânlýk visal baþka, kesiksiz huzur baþka. Renk, koku, ses ve þekil, ötelerden haberci; Hayat mý bu sürdüðün, kabuðundan, ezberci? Yoksa göz, görüyorum sanmanýn öksesi mi? Fezada dipsiz sükût, duyulmazýn sesi mi? Rabbim, Rabbim, Yüce Rab, âlemlerin Rabbi, sen! Sana yönelsin diye icad eden kalbi, sen! Senden uzaklýk ateþ, sana yakýnlýk ateþ! Azap var mý âlemde fikir çilesine eþ? Yaþamak zor, ölmek zor, eriþmekse zor mu zor? Çilesiz suratlara tüküresim geliyor! Evet, ben, bir kapalý hududu aþýyorum; Ölen ölüyor, bense ölümü yaþýyorum! Sonsuzu nasýl bulsun, pösteki sayan deli? Kendini kaybetmek mi, visalin son bedeli? Mahrem çizgilerine baktýkça örtünen sýr; Belki de benliðinden kaçabilene hazýr. Hâtýra küpü, devril, sen de ey hayal, gömül! Sonu gelmez visalin gayrýndan vazgeç, gönül! O visal, can sendeyken canýný etmek feda; Elveda toprak, güneþ, anne ve yâr elveda! 1982 Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 12. Juni 2010 Teilen Geschrieben 12. Juni 2010 SENSÝZ KALAN BU ÞEHRÝ Nurullah Genc sensiz kalan bu þehri yakmayý çok istedim mavi bir aleve dönüþtürdüm kalbimi bir anda tutuþturmak istedim beni böyle umarsýz býrakýp gittiðin bu zalim þehri yakamadým gözlerin dikildi karþýma bir caddenin tam ortasýnda inanýlmaz güzel bakýyordu gözlerime hafif ýslak en özel en bilinmeyen türleri açmýþtý papatyalarýn hatýralarýnla titriyordu içim kuþlar kanatýyordu gönlümü gri bulutlar geçiyordu göðümden anlamak üzreydim neron’un roma’yý neden yaktýðýný karanlýk bir koridor açýldý önümde anlayamadým yenik düþmüþ bir napolyon kadar mutsuzdum aslýnda intihara kalkýþan hitler kadar çaresiz yakmak üzreydim ki bu þehri hatýralarýn içli bir yaðmur gibi boþandý üzerime kediler geçti birden kavþaklarýndan þehrin acý acý miyavladýlar gözlerime baktýlar kýzgýndýlar kýrgýndýlar onlar da tutulmuþlar anladým sana bendeki kadar onlar da terk ettiðin bu þehri çaresiz yakmak istiyorlar yakamýyorlar saçlarýn dikildi karþýma bir sokak köþesinde her telinde parmaklarýmýn izleri parlýyordu benzersiz kokunu alýyordu kývrýmlarýndan rüzgar gözleri doluyordu saçlarýna bakan kedilerin her biri bir kenarda darmadaðýn çömelip kalýyordu yutkunuyordu rengi kaçýyordu pencerelerde perdelerin nereye yürüdüysem bakýþýn, duruþun, sesin anladým söndürmeliyim tutuþan yüreðimi kendimi yakmýþ olurum yakarsam bu þehri çünkü sen her þeyinle bendesin... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 12. Juni 2010 Teilen Geschrieben 12. Juni 2010 SÝTEM Nurullah Genc Benden anlamadýn þiirden anla Senin gülüþünle yaþadýðýmý Akþamý ettiðim senden kalanla Sabaha seninle baþladýðýmý Benden anlamadýn þiirden anla... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 13. Juni 2010 Teilen Geschrieben 13. Juni 2010 KOPARDIN Nurullah Genc Bir hicran çölüne býraktýn beni Kalbine girdiðim yolu kopardýn Yaydýn üzerime yalan gölgeni Adýný andýðý dili kopardýn Ýçimden boþluða savruldu külün Hüznün ateþiyle yandý kakülün Yýllardýr ruhumda öten bülbülün Her seher konduðu dalý kopardýn Uzattýkça sana boþ ellerimi Birer birer yýktýn hayallerimi Bilmem, ölü müyüm, yoksa diri mi Saçýmdan son siyah teli kopardýn Gönlümde aþkýnla hergün yeþeren Göðü yýldýz yýldýz önüme seren O güzel, bembeyaz gülü kopardýn... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 14. Juni 2010 Teilen Geschrieben 14. Juni 2010 BÝR CEYLAN YÜREÐÝNDEN. Nurullah Genc saklama gözlerini acýlarýn büyüyen zindanlarýnda ülfeti gözlerinden özümleyen kalbimin mavi bir yýldýz gibi dünyana usulca sokulduðunu göreceksin ufuklara dokunan güneþli saçlarýnla saklama gözlerini rengini gözlerinden alýyor kalbim ümitlerini kuþlar delirince kýrýlýr denizin kanatlarý aynalarýn damarý çatlar bengisu fýþkýrýr yeryüzüne rüzgara verir toprak sevda tohumlarýný bir mecnun bir leylayi anlatýr çöllere bir þimþek gök gürlemesi bir ceylan yüreðinden sulusepken bir yaðmur indirir gökten ölüler tartýþmaya baþlar seni aaah/seni, sürur ürpermeler çaðýnda parlayan ellerimi bir tutuver ne olur ruhumun sessizliði dökülsün üzerinden ezberlenmiþ bir dünya yaþamaktansa uykunun týlsýmlý yataklarýndan sýyrýl gel bana... sonsuzluðun sýrrýný sereyim yollarýna resimleri süsleyen kentin varoþlarýnda böceklerin elinden kurtarayým baharý *** sonsuzlugun sirri baki olanda sakli ceylan yüreklim istikbalimiz ebediyyette cancagizim bir dünya düslüyorum, orada yok ne sana ne bana keder bir hayat hazirliyorum, orada sen ve ben her daim beraber... müsaade et hayallerimi seninle paylasayim... müsaade et dertlerini ben yükleneyim... bir körün kaleminden © Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 14. Juni 2010 Teilen Geschrieben 14. Juni 2010 OLMAZ MI? Necip Fazil Kisakürek Yön yön sarýlmýþým ne yana baksam; Sarýlan olur da saran olmaz mý? Kim bu yüzü çizen sanatkâr ressam; Geçip de aynaya, soran olmaz mý? Bir parçacýðým ben, bütüne hasret; Zaman döne dursun, o güne hasret; Ruhumsa zamanýn üstüne hasret; Ebediyet boyu bir ân... Olmaz mý? Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 14. Juni 2010 Teilen Geschrieben 14. Juni 2010 SANA GELDÝM Yusuf Hayaloglu Yaðmurlar içinden ýslandým geldim Bir kuru deðneye yaslandým geldim Sýcacýk çorbana muhtacým inan Ölümlerden geçtim uslandým geldim Üþüdü ellerim üþüdü kalbim Yaban ellerinde taþlandým geldim Sanki cehennemdi sensizlik bana... Irmaklar içinden sislendim geldim Tren yollarýnda islendim geldim Kalmadý hevesim kalmadý inan Yýkandým arýndým süslendim geldim Sana geldim sana kucaklar mýsýn... Bilmem ki yeniden baðýþlar mýsýn... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 14. Juni 2010 Teilen Geschrieben 14. Juni 2010 DÝYEBÝLSEM Nurettin Durman Bir diyebilsem Bir diyebilsem hissettiklerimi Nasýl ki kuþlar ötüþür içli içli Ýþte öylesine Nasýl ki bir þiir okunur Bir türkü söylenir sevda üstüne Ýþte öylesine. Bir diyebilsem Bir diyebilsem hissettiklerimi Karalar ak olur Pembe olur yeþil olur tüm evren Aðustos sýcaklarý serin serin Öylesine mutlu olurum ki Öylesine baðýrýrým ki sevinçten... Bir diyebilsem. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 15. Juni 2010 Teilen Geschrieben 15. Juni 2010 BODRUM KATI Nurullah Genc Ne bayram misafiri, ne düðün gölgesiyim Þu koskoca alemde yalnýzlýðýn sesiyim Meçhul bir ýstýrabýn kurbanýyým boþlukta Bir bodrum katýndayým, esrarlý bir loþlukta Pencereden bakarken gördüðüm tek þey: Hüzün Farkedemedim hala endamýný gündüzün Bir yýðýn eski hayal duruyor tabaðýmda Eski günlerin tadý sýzlýyor damaðýmda Gönlümün mahzenine çekildim; biçareyim Sevgiyi de, aþký da unuttum; avareyim Meçhul bir ýstýrabýn kurbanýyým boþlukta Bir bodrum katýndayým, esrarlý bir loþlukta Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 16. Juni 2010 Teilen Geschrieben 16. Juni 2010 ÝZ Recep Garip Gözlerinden gözlerime býraktýðýn iz Yakamozlarý tutsak eder inan ki bana Yýkýlýr bütün putlar, kahrolur ayrýlýklar Sana senden yakýn söyle kim vardýr Uzaksa düþlerin yakýna çaðýr Tut ellerimden yýldýzlarýn ülkesi Gezdireyim denizleri, ovalarý kýrlarý Bir Leyla çaðlayaný, bir keklik-bülbül ötüþü Seni getirir her zaman bana Bir Meryem rüyasý, bir Züleyha þavkýmasý Diriltir yeniden o þanlý tahtý Söyle sevdiðim, gözlerime býraktýðýn iz Sen deðilsen nedir öyleyse? Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 16. Juni 2010 Teilen Geschrieben 16. Juni 2010 SESSÝZ Recep Garip Sessiz bir gemiyse zaman O gemide sen varsýn Ýçim ürperir sensizliðime Gemide sen, rüyada sen Her yanýmda sen varsýn... Gemi sensiz kalkar mý limandan Sevdiðim yanýmda olmadan... Seni seviyorum deli kýz Seni seviyorum. *** ve geriye anilar, mazi ve bir aci tebessüm kalir... güzel hatiralar ve hayaller benligimi kaplar, icimde kalir bir sir... keske... keske... ve acabalarla insan yasamaya calisir... ah dostlar, hayat ne garip, ne kadar da acimasizdir.... bir körün kaleminden © Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 17. Juni 2010 Teilen Geschrieben 17. Juni 2010 RÜZGAR Recep Garip Leylaklara nefes býrak Gelincik tarlalarýný geç Üveyiklere sofra kur O zaman ihtiþamý çýkar ortaya daðlarýn Daðlar dimdik dururlar Geyiði orda vururlar Yapayalnýzken yüreðine tutun Ýncecik ipliklere baðlýdýr hayat Sanmayýn sultanlar mutludur meydanlarda Öyleyse kabul et sýrrýný daðlarýn Munis duruþlarý ondandýr elbet Teslim oluþlarý ondandýr elbet Yüreðinde gezinen çýðlýklara bak Ne yaðmurun sesi ne de rüzgarýn Ýçine doluþan binlerce sefil Aynalarda yansýyan sen misin yoksa birkaç karanfil Deðilse cevaplarý hazýrdýr genç kýzlarýn Üstüne süzülen karanlýklarý at Fark etsen de etmesen de geçiyor hayat... Ýþte dünya iþte yaðmur iþte rüzgar Gözlerim gözlerinde kaldý ne yapsýn rüzgar... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 19. Juni 2010 Teilen Geschrieben 19. Juni 2010 I. ÞARKI Nurullah Genc seni yaþamadan ölmeyeceðim aþka özgü zakkum bahçelerinde gene acýlarla kalýyorum ben deniz ölesiye yakýn ayaklarýma ey ülkemin pusatsýz kahramanlarý erzurum garýnda, banklar üstünde sükût-u hayâle uðrayan kalbim... geceyi kavrayan parmaklarýmla bu hasret, bu hicran zelzelesinden beni kurtarmaya gücünüz yetmez çünkü mutsuzluðun mekteplerinde ýstýrâp dersleri alýyorum ben... gittikçe yaklaþan bir âfet gibi intihâr yanýlgýsýyla yollar beni esârete çekiyor.... þehrâyin þarkýlarý söylüyorum içimden þarkýlar ki, hep ayný nakaratla bitiyor sen bir garip delisin gözleri perdelisin... erzurum garýnda, banklar üstünde susuzluktan aðlayan bir güvercin içime vuruyor kanatlarýný naðmelerin ateþinde parlayan kuþlar bölük bölük hayatýma giriyor bütün çýðlýklarý kuþanmýþ ölüm dudaklarýnda siyanür oysa bilmiyor ki, bu yolculuktan yollar tükense de, dönmeyeceðim seni yaþamadan ölmeyeceðim... o çin hârikasý bakýþlarýný o pekin gözlerini gözlerin ki, gece donanmasýdýr yoksul ve yabancý mýsralarýmýn... bedenimde çýban çýban aðrýlar ben bu aðrýlardan zevk alýyorum ejder tepesinde bunalýyorum bir yanda kum fýrtýnasý diðer yanda esrârengiz karakalem çalýþmasý bir deniz rüzgârla, yaðmurla ve yýldýzlarla baþlamak üzere son âyinimiz erzurum garýnda gece yarýsý banklarýn üstüne þimþekler konar bazen bir yýldýrým gezinir saçlarýmda bazen bir melek saatler boyu yakama ölümsüz çiçekler takar erzurum garýnda gece yarýsý hýçkýrýklar boðazýma týkanýr nemrut ateþiyle sabaha kadar içimde binlerce ibrahim yanar... koltuðumda efsaneler kitabý kafdaðýndan nergis devþiriyorum baþýný dayamýþ omuzlarýma o eski, o yaþlý zümrüdüanka ben bir çin sarhoþu samanyolunda denizi tartýþan bakýþlarýný geçmiþime asla gömmeyeceðim, seni yaþamadan ölmeyeceðim...! perdeler kalkýp da sabah olunca aldýrma aras’ýn öyle bulanýk öyle mahzun aktýðýna palandöken yine sisli, aldýrma ben hem sise hem çamura alýþtým senelerdir bu acýyla buluþtum mutluluk ne zaman çýksa karþýma yalnýzlýk bir zindan, çöker baþýma... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 23. Juni 2010 Teilen Geschrieben 23. Juni 2010 GÖZLERÝNE YAZILMAMIÞ BÝR DESTANgözlerine yazýlmamýþ bir destan var... BEN yazarým ve yazacagim da o destaný, sen görmesen, okumasanda olur... yazarým, yazarým ve tekrar yazarým... kalemim bitmez tükenmezdir. ayný kâtibi gibi. kelimler biter tükenir. ama mütekellim aslâ! lisaný halim, yüregim konuþur cünkü.... bir körün kaleminden ©bir nurullah genc þiiri... lV yüreðimden fýþkýran bir “ah” mýdýr gözlerin beni benden koparan “eyvah” mýdýr gözlerin Bu gözler, o aydýnlýk o güzel gözler deðil yoksa yalancý mýdýr, günah mýdýr gözlerin ses midir, aynalarda çarpan kulaklarýma kürdili hicazkar mý, segah mýdýr gözlerin Arif Bey’i Itri’yi ömür boyu inleten nihavend mi, sultan-ý yegah mýdýr gözlerin kubbesinde yitirdim zaman duygularýmý akþam mýdýr, gece midir, sabah mýdýr gözlerin ruhumu baþtan baþa acýlarla dokuyan beynimi kurþunlayan silah mýdýr gözlerin her köþede zifiri bir silüet býrakan gönül memleketimde seyyah mýdýr gözlerin renkler avare; sitem baþýboþ kuytularda mavi midir, yeþil mi, siyah mýdýr gözlerin yoksa yalancý mýdýr, günah mýdýr gözlerin...? Vll beni hangi urganla baðladýn gözlerine beni hangi ýrmaða karýþtýrdýn yeniden senden kopamýyorum gözlerin var oldukça sensiz yapamýyorum yüzün bahar oldukça gözlerine baktýkça duruluyor yüreðim ölse de, gözlerinden soruluyor yüreðim indirme kirpiðini; tutuþmasýn kainat nazar kýl; ferahlasýn; kavruluyor yüreðim sensiz küle dönerek savruluyor yüreðim... X gözlerin boþluða akan bir ýrmak deðil gözlerin sadece ölmek, yaþamak deðil gözlerin tükeniþ doruklarýnda bulunmayanlarý aramak deðil gözlerine aþina olduðum günden beri ben artýk her gece sesleniyorum düþe kalka yorgun argýn derbeder yapayalnýz duruyorum; yanlýþ anlaþýlýyor her hücremde bir inkýlab her gönlümde bir mahitab evim harab; ömrüm harab ne ay kaldý, ne de mehtab gök bulanýk; ufuk silik gene de maðrur ve dimdik yürüyorum; mezarým oluyorsun ansýzýn l kapama gözlerini; karanlýktan korkarým atlýlar kaybeder yolunu, hasretimin posta güvercinleri geri dönmez ülkeme yaslý dereler gibi mutsuzluða akarým kapama gözlerini; karanlýktan korkarým... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 24. Juni 2010 Teilen Geschrieben 24. Juni 2010 RÝNGLERÝN AKÞAMI Yahya Kemal Beyatli Dönülmez akþamýn ufkundayýz. Vakit çok geç; Bu son fasýldýr ey ömrüm, nasýl geçersen geç! Cihâna bir daha gelmek hayâl edilse bile, Avunmak istemeyiz öyle bir teselliyle. Geniþ kanatlarý boþlukta simsiyâh açýlan Ve arkasýndan güneþ doðmýyan büyük kapýdan Geçince baþlýyacak bitmeyen sükûnlu gece. Gurûba karþý bu son bahçelerde, keyfince, Ya þevk içinde harâb ol, ya aþk içinde gönül! Ya lâle açmalýdýr göðsümüzde yâhud gül. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 24. Juni 2010 Teilen Geschrieben 24. Juni 2010 GECE BESTESÝ Yahya Kemal Beyatli O kuþ en kuytu bahçelerde öter; Sarmaþýklarla yüklü vâdîde; Hiç bir el deðmemiþ aðaçlarda; Geceden tâ þafak sökünceye dek Yükselir perde perde içli sesi; En uzun naðmesiyle, bir müddet, Gaþyeder yer yüzünde dinliyeni; Bir zaman gök yüzünde yalnýz o ses, O terennüm kalýr; Gaþyolur dinledikçe yaldýzlar. O kuþ ancak bahâr olunca gelir; Nerelerden gelir? Kimse bilmez, bu bir muammâdýr; Bahâr erince sona Kaybolur, baþka bir bahâra kadar. O kuþun ömrü, bir güzel gecede, Bir güzel beste söylemekle geçer. O kuþ en kuytu bahçelerde öter; Hayâl içinde yaþar, Hayâl içinde ölür. *** Sen, a bülbülüm, ne kadar güzel bir kuþsun... lalezâr´da þakýmak var iken, sana aþýk olan güle aþkýný bestelemek var iken, musikîden anlamayan kargaya notalardan bahsedersin... bir körün kaleminden © Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.