Gast Geschrieben 15. Juli 2003 Teilen Geschrieben 15. Juli 2003 Tac ma'rifet tacidir sanma gayri ola tac Taklid ile tok olan ledünniden ola ac !! Düse düs kalma sakin düse aldanip kanma Hakk'tan gayri ne var ki tabire olmaz muhtac !! Sana alem görünen hakikatte Allah'tir Allah birdir vallahi sanma olasi birkac !! Bir agactir bu alem meyvesi olmus adem Meyvedir maksud olan sanma kim ola agac !! Bu sözlerin meali kisi kendin bilmektir Kendi kendin bilene hakikat ola Mi'rac !! Bu adem meyvesinin cekirdegi sözdürür Sözsüz alem adem bir anda ola tarac !! Hakk denilen özündür özündeki sözündür Gaybi özün bilene rububiyyet ola tac !!! **Hz. Gaybi,marifetullahi nutk-i serifiyle ifade ederken söylemistir... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 17. Juli 2003 Teilen Geschrieben 17. Juli 2003 AMIRIM Ah anam ah Yine sana yaziyorum yine sana döküyorum içimi, senden baska kim anlar ki beni. Dün o firtinali gecede eve giderken, karanlik kuytu bir kösede, bir adam çikti karsima Beyim, beyim dedi elindeki yarim sigarayi göstererek ates istedi. Tam sigarasini yakiyordum ki, parmagindan yüzügü görünce, o buz gibi elleri ta cigerimi yakti. Bu yüzük dedim, kafasini kaldirdi, yüzüme bakti dokunma dedi. Hey Allah'im bu o Amirim. Sarildim boynuna, taniyamadi, hatirlayamadi beni. Yalvara yalvara zor razi ettim eve gitmeye. Soguktu. Bir Allah'ýn kulu yoktu ortalikta, Bizden ve pesimden ayrilmayan siyah kediden baska. Eve varincaya kadar o günleri anlattim. Beni nasil çatismadan kurtardigini, yüzügü de o günün hatirasi olarak parmagina taktigimi daha baska Aydinli plakaci 09 Osman'i, Trabzonlu Laz Dursun' u, Marasli Ede Ökkes' i, Erzurumlu Yanik Ömer'i, ama nerede, beni dinlemiyordu bile hep bir seyler mirildaniyordu agirdan ve sessiz. Gidenler gelmeyecek, gidenler gelmeyecek amirim baska dünyalardaydi. Eve vardik, kediyi kucagina aldi, kediyi isitiyordu, halbuki kendi titriyordu. Sobanin farkinda bile degildi garibim. Beraber çektigimiz fotagraflari, bana hediye ettigi cevseni gösterdim orali bile olmadi tedirgindi, bir seyler ariyordu, cebinden eski bir kagit parçasi çikardi, bakti, bakti kül tablasina birakti. Fark ettirmeden aldim bir telefon numarasi yaziliydi aradim. Telefona çikan karisiydi. Amirimin yanimda oldugunu söyleyince kadin öyle bir çiglik atti ki, kalp atislarini yüregimde hissettim. Nasil bu hale düstügünü sorunca, kadin bir ah çekip anlatmaya baþladi. Teskeresi 12 gün geçen fakat çatismada oldugu için alayina dönmeyen evli, 27 günlük yeni bebegi olan, bir evin bir oglu, Sivasli Ali adinda bir asker kucaginda sehit olmus o anda suurunu kaybetmis, velhasil kafayi yemis, vay be... Amirim ki -25 derecede Hakkari'nin daglarýnda kara kisa ve haydutlara karsi meydan okurdu. Vatan dedi mi bir vatan daha çikardi agzindan, zoru sevdirmisti, çileyi sevdirmisti. Ay yildizli bayrak için ölümü ölümü sevdirmisti Amirim. Lafin kisasi güzel anam, bir sonra kadincagaz 2 çocugunun da alip geldiler. O karsilasma ani var ya vicdansizi merhamete getirecek bir an, karisini ve çocuklari karsisinda görünce, o umursamaz adam, dogruldu, kanatlanacak kus gibi öyle bir atildi ki çocuklarinin üstüne, anlatamam. Ne kadar israr ettimse de kalmak istemediler,vedalastik. Kapinin önünde arkalarindan bakakaldim. Kavusmak ne güzel sey, ah bir de ben sana kosabilsem ey güzel anam. Amirim sanki bir sey unutmus gibi birden geri döndü. Elini omzuma koydu, gözlerini gözlerime dikti, yutkundu yutkundu ve su okkali sözler döküldü dudaklarindan : Bir agaçtan bir milyon kibrit çikar, bir kibrit bir milyon agaci yakar. Mustafa Yildizdogan Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Menekse Geschrieben 18. Juli 2003 Teilen Geschrieben 18. Juli 2003 Ne varliga sevinirim, Ne yokluga yerinirim Askin ile avunurum, Bana seni gerek seni... Y.E. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 23. Juli 2003 Teilen Geschrieben 23. Juli 2003 Perdeler, Perdeler Her yerde, Her yerdeler N.F.K. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 25. Juli 2003 Teilen Geschrieben 25. Juli 2003 Biz Ýnsanoðluyuz Ne istediðimizi bilmeyiz çoðu zaman Babanýn, tabutunu taþýrken anlarýz kýymetini Sevgiliyi elden gidene kadar sevemeyiz Mutluluk dibimizdedir kör olur göremeyiz. Biz insanoðluyuz! Rüyaya dost'dan daha fazla inanýrýz Bardak kýrar gibi kalp kýrar Doðruluk gün gibi ortadayken Yalaný arar bulmak için kývranýrýz Biz insanoðluyuz! Gerçekten seveni nerdeyse döveriz Eðer kaçarsa nefret eden mutlaka yetiþiriz Derdi varsa birinin, en uzaðýna gider Ýyi gününde, ondandaha fazla güleriz Biz insanoðluyuz! Anayý ölümüne yakýn hatýrlarýz Paraya her þeyden daha fazla aþýðýz Ümitlerimiz daha yeþermeden koparýr Sevgimizi gösteremez herkesten sakýnýrýz Biz insanoðluyuz! Kötünün niyetini, iyinin þevkatini Ecel kapýsý çalana kadar anlamayýz Yardýmý her þeyden çok bekler Küfrü aðýzdan asla atmayýz Biz insanoðluyuz! Rahatlýðýn en yücesi hep hayalimiz Darlýktan ders almak en zor iþimiz Burnumuz kanasa isyan eder Kuru ekmek, zeytine þükretmeyiz ÇÜNKÜ BÝZ ÝNSANOÐLUYUZ! .. Atalay Demirci by noname Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 25. Juli 2003 Teilen Geschrieben 25. Juli 2003 Yalan Yalan bütün güzelliði, kuþlarýn aðaçlarýn, Sevdalara alkýþ tutan, þarkýlar yalan. Belki de güneþ, doðmaz yarýn, Hüznün ayak sesidir, kapýmýzý çalan. Yalan ümidin, pembe gülümsemesi, Falda çýkan vefa, mutluluk yalan. Susmuþ bülbüller, duyulan baykuþ sesi, Acýnýn ýrmaðýdýr, gönüllerde çaðlayan. Aldatmaca o atýlan, barýþ çýðlýklarý, Acýmasýz savaþlar var gelecekte. Yalan yýldýzlarýn, al yeþil ýþýklarý, Gönlümüzün rengi var, gecenin mateminde. Çýðlýk, çýðlýk martýlarýn, sevinci yalan, Güz renginde açýyor, ilkbahar çiçekleri. Yarýnlar endiþeli, ufuklar duman, Mutluluðun, çamura bulanmýþ etekleri. Atalay Demirci by noname Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 25. Juli 2003 Teilen Geschrieben 25. Juli 2003 bu iki siir atalay demirci kardesimizden yazilmistir. bu siiri cok begendigim icin, sizlere sunmak istedim alekumselam Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 26. Juli 2003 Teilen Geschrieben 26. Juli 2003 Aglarim aglatamam. Hissederim söyleyemem. Dili yok kalbimin, ondan ne kadar bizarim. Mehmed Akif Ersoy Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Adem Geschrieben 26. Juli 2003 Teilen Geschrieben 26. Juli 2003 Zalim demedim kimseye hain demedim, vurdun bana ey el ne bu halin demedim Insanlik icin dua dua yalvardim, Tel`ine ve bedduaya amin demdedim. Kimin bu siir bilin bakalim? Adem Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 27. Juli 2003 Teilen Geschrieben 27. Juli 2003 selamunaleykum Ahmet Erbay dan olabilir!!!??? Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 27. Juli 2003 Teilen Geschrieben 27. Juli 2003 SENIN??? Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Adem Geschrieben 27. Juli 2003 Teilen Geschrieben 27. Juli 2003 Aaaach o kadar kabiliyetli olabilseydim. Ahmet Erbay da degil. Üstad`in galiba. Kontexten cikartilir demistim ama. Bilinmeyen bir siir oldugundan olsa gerek. Bu siir Üstad vefat ettiginde Gazetelerin birinin ana sayfasinda yaziyormus. Ben de bir kitapta görüp not ettim. Üstad`in olmasa bile Ona ithafen yazildigi kesin. Kitap gibi siir aslinda selamlar Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Yusuf Geschrieben 29. Juli 2003 Teilen Geschrieben 29. Juli 2003 Kizilordu Çeçenya'ya yürüdü. Dagi tasi kara duman bürüdü. Eskiden orada samil varidi. Dayan kardas Resulullah geliyor. Kudurmus kizillar zehir kusuyor. Neden dünya haksizliga susuyor. Kizilordu masum köyü basiyor. Dayan kardasEbubekir geliyor. Dünya kurali Islama Düsman Ruslar çeçenya'da olacak pisan. Tekrar daglacak bu is pisman. Dayan kardas Ömer-ül Faruk geliyor Haçli ordular tekrar kuruldu. Besikte uyuyan yavru vuruldu. Ana aglar yavrusuna sarildi Dayan kardas Zinnureyin geliyor. Herkes haksizliga kucak açiyor Çoluk çocuk evlerinden kaçiyor Kudurdu kizillar ates saçiyor. Dayan kardas Imam Ali geliyor. Sahibim yok diye sakin üzülme Diren kizillara aman bozulma Esaretler defterine yazilma Dayan kardas Imam Samil geliyor Hazirlandim bende sana gelirim Orda ölürsem sehit olurum Seyh Samil'in topraginda kalirim Dayan kardas evliyalar geliyor Bir serçe kartali vursun yatirsin Dilerim Allah'tan alsin götürsün Kisa günde bu savasi bitirsin. Dayan kardas Sahabiler geliyor. Duydum ki tükenmis ekmegin asin Sana olacaktir Kur'an yoldasin Moskofa çignetme topragin tasin Dayan kardas Imam Cafer geliyor Gördüm ki sermissin namaz postunu Sen bilirisin düsmanini dostunu Ölürsem kefensiz örtün üstümü Dayan kardas Peygamberler geliyor. Moskofun agzindan salya akiyor Koca dünya haksizliga bakiyor Füze atip sehirleri yakiyor Dayan kardas inananlar geliyor Hani nerde kaldi hakki insanin Herkes müslümana düsman inanin Kurtulus zamani geldi dayanin Dayan kardas sühedalar geliyor. Kul Eyyübüm hemen uzat elini Dogrultmasin kizil Moskof belini Evlerine dönsün kizi gelini Dayan kardas Fatih Sultan geliyor Eyüb Sabir Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 30. Juli 2003 Teilen Geschrieben 30. Juli 2003 Cok sevdigim bir siir. Lütfen dikkatle, sakinken okuyun: Ayna Müslümanlar neden böyle perisan? Sebebini sorup ariyor muyuz? Bence bu isin sebebi müslüman. Acaba farkina variyor muyuz? Müslümanlik çünkü adimiz bizim. Adimiz gibi mi tadimiz bizim? Eksik mi dedimiz, kodumuz bizim? Fitnesiz, fesatsiz duruyor muyuz? Islamin sarti bes, Imanin alti, Diyerek isleriz her türlü halti. Aklimiza gelmez topragin alti. Emaneti saglam koruyor muyuz? Esiri olmusuz malin, servetin, Zinanin, sehvetin, koyu giybetin, Vatanin, milletin, dinin devletin, En ufak iþine yariyor muyuz? Bu devirde kimin kötü hali var? Simdi itin bile özel yali var. Hepimizin iyi kötü mali var. Fitreyi, zekati veriyor muyuz? Birbirine düsman zengin ile fakir, Birinde hamd eksik, birinde sükür, Hepinizde ayri degisik fikir, Birlikte üç adim yürüyor muyuz? Elin gözünde ki çöpleri tek, tek, Görüp gösteririz kaçirmayiz pek Kendi gözümüzde mertek var mertek. Biz bizdeki suçu görüyor muyuz? Neyi ögreniyor, neyi duyuyor Karni evde, beyni nerde doyuyor Oglumuz, kizimiz, nasil büyüyor, Üstüne kol kanat geriyor muyuz? Kitabimiz Kur'an ilim kokuyor, Kaç müslüman günde açip okuyor? Okuyan da iste öyle okuyor. Mânasina kafa yoruyor muyuz? Mademki her nefis Hakk'tan hediye, Dünya için hakki unutmak niye, Bugün Allah için ne yaptim diye, Aksam kendimize soruyor muyuz? ARIF olan ham laf ezmez gardasim, Bir destanla bu dert bitmez gardasim, Müslümanim demek yetmez gardasim, Müslümanca hayat sürüyor muyuz? Ozan Arif Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 30. Juli 2003 Teilen Geschrieben 30. Juli 2003 Selamunaleykum gercekten cok etki yapan bir siir. aleykumselam Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Adem Geschrieben 5. August 2003 Teilen Geschrieben 5. August 2003 Siirlerle Bediüzzaman adli kaseti dinlemek isteyenler buraya girebilirler. http://www.ravda.net/include.php?path=content/download.php&contentid=112 Cok güzel, tavsiye ederim. Adem Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Levent Geschrieben 6. August 2003 Teilen Geschrieben 6. August 2003 Adem. schrieb am 06.08. um 10:10 Uhr : Siirlerle Bediüzzaman adli kaseti dinlemek isteyenler buraya girebilirler. http://www.ravda.net/include.php?path=content/download.php&contentid=112 Cok güzel, tavsiye ederim. Adem Dursun Ali Erzincanlinin Siiri acaip ya! Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Songül Geschrieben 7. August 2003 Teilen Geschrieben 7. August 2003 @Webmaster Ozan Arif´den ekledigin siir süper, Allah senden razi olsun gercektende sakince bunu okumak lagzim sairimizin ellerine saglik.. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 7. August 2003 Teilen Geschrieben 7. August 2003 Beklerim... En cok senin duani beklerim muallada. Sen kildir namazimi, aglasan da... O, donulmez ayriligin baslangicinda, Ellerini, sidkile acip Mevla'ya, Sen kildir namazimi, aglasan da... En cok sevenler ugurlar yolcusunu, Maziyi temasa ede ede... Gonul gozlerini acip maveraya, Sen kildir namazimi, aglasan da... dua, dua, dua... Icten mi icten.. Gunahlarimi affettirinceye kadat, Mevla'ya... Ahmet Günbay Yildiz -------------------------------------- Gel... Beklerim bikmadan, hazan olsa da. Agarmis, bembeyaz saclarinla gel... Gonul yaprak doktu, bag bozumunda, Gullerin solsa da dikenlerle gel... Ne cikar gulmeyi unutsa yuzun? Dunyayi kavuran ahlarinla gel. Asinasi olduk biz artik huznun, Derdinle, gaminla, ferdaninla gel. Cekerim kahrini, mihnetinle gel, Bagisladim ama, iffetinle gel. O catik, ofkeli kaslarinla gel, Gel, beni olduren saclarinla gel... Ahmet Günbay Yildiz Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Songül Geschrieben 7. August 2003 Teilen Geschrieben 7. August 2003 Sevgi ve Dostluk Kavgayi..bir yapragin üzerine yazmak isterdim, sonbahar gelsin yaprak dökülsün diye Öfkeyi.. bir bulutun üzerine yazmak isterdim, yagmur yagsin bulut yok olsun diye, Nefreti.. karlarin üzerine yazmak isterdim, günes acsin karlar erisin diye Dostlugu ve Sevgiyi.. yeni dogmus tüm bebeklerin yüregine yazmak isterdim, onlarla birlikte büyüsün bütün dünyayi sarsin diye.... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Songül Geschrieben 23. September 2003 Teilen Geschrieben 23. September 2003 Su Geceni durdursam tutup da eteginden, soruversem haberin varmi öleceginden? Necip Fazil Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 20. Oktober 2003 Teilen Geschrieben 20. Oktober 2003 Zulmü alkislayamam, zalimi asla sevemem, Gelenin keyfi için geçmise asla sövemem. Biri ecdadima saldirdi mi hatta bogarim, Bogamazsam hiç olmazsa yanimdan kovarim. Üç buçuk soysuzun ardindan zagarlik yapamam Hele hak namina ölsem haksizliga tapamam. Yumusak basli isem kim demis uysal koyunum? Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boynum. Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta cigerim Onu dindirmek için kamçi yerim, çifte yerim, Adam aldirma da git, diyemem aldiririm Çignerim, çignenirim, hakki tutar kaldiririm. Mehmet Akif Ersoy Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Osman Geschrieben 27. Oktober 2003 Teilen Geschrieben 27. Oktober 2003 Selamunaleykum! Bu Siiri okuyan hakikatten Tasfirin Erkegi Alýnyazýsý Saati (Ýstanbul) Yeryüzüne ayý indir o bir þehir olsun Yaklaþtýkça büyüyen Ayrýntýlarý setleri bahçeleri Yumuþak çizgileriyle ortaya çýkan Ýþte ben o þehri yaþadým yýllarca Ýstanbul’da parça parça Çeþmelerinde ayý yaþadým Servilerinde ayla birlik bölündüm Ayla birlik yaralandým Ýstanbul mezarlýklarýný aydýnlatan ayla Soludum bölük bölük ahiretin Keskin çizgili özgürlüðünü Kanlý canlý özgürlüðünü ay kesmesi Ýçtim sýcak bir yaz günü içilen buz gibi bir viþne þurubu benzeri Kutsallýðýn ballý biberli çilekli çile kevserini Ýstanbul’dur bu otuz yýl kana kana yaþadýðým Taþlarýna adeta resmim iþledi Ben Ýstanbul’da daðýldým zerre zerre Ýstanbul damla damla içimde birikti Mermer tozu gelip gelip içimde oluþtu bir þehir Bu yeryüzünden ve gökyüzünden ötedeki þehirdir O bir kýlýçtýr Doðudan Batýya uzanýp Çin ipeðinden örülmüþ þeytan kozasýný bölen Darbeleriyle Batý çeliðini lime lime eden O Tanrý’nýn kýlýç halindeki hilali Ýslam ruhunun kristalleþmiþ heykeli Ýçimin sesi rüyamýn öfkesi merhametimin þehri Ýstanbul’a gel oruç günleri gez gör ve dinle derinden Taþtaki oymalarýný incele bir er gözüyle Semerkant’tan kalkýp gelmiþ erlerin gözüyle gör her yeri Camileri mezarlýklarý çeþmeleri ve sebilleri Git Sümbülefendi’ye servilerden sor olan biteni Merkezefendi’de tüket maddeyi yýrt maddeciliðin kefenini Baðdat’ta ebedi baðý ruhun ve ilahi hikmetlerin Þam’da son sýnýrý manevi medeniyetlerin Kozmik bakýþ metafizik sezgi Baðdat’tan dal, Þam’dan yaprak Diyarbekir’den çizgi Hep Ýstanbul’da kýrýk dökük Parçalanmýþ silinmiþ sönmüþ Hayaletler gibi kaçmýþ gizliliklere Loþ boþluklara sýðýnmýþ kan rengi bir huzur arzusu Sabah Karacaahmet’te öte þafak kýrmýzýsýnda savaþ borusu Sökün eder her sabah ufkun bir ucundan yeniçeriler Su þýrýltýsýndan gök gürültüsüne deðin Bütün seslere düzen vermiþ ebedi mehter Yok olduysa bu þehir ruhu ruhuma sindi Ben yaþadýkça o yaþayacak bende Kimbilir belki o da dirilecek benimle Ýslam Milletinin diriliþinde O yeniden güneþin güneþ ayýn ay ve dünyanýn dünya Ýnsanýn insan olduðu o günde Ölümün biliyorum ey Ýstanbul diriliþ içindir Öyleyse indir ruhunun teslim bayraklarýný indir göm topraða Doðrul ve kalk ayaða Kemiklerinle etin arasýnda Sonsuz güç topla korku ve muþtuyla Mucize muþtusuyla Yüreðim yýrtýlýyor çýnlýyor aðlýyor yüreðim Fýrtýna yaprak yaprak dökülüyor Gecenin tüyleri savruluyor havaya Ölümümü kutlayan Arz oðullarýyla Mübarek topraðýn anlamýndan bile yoksun Taþýn demirin mermerin ve tozun metafizik kadrine bile düþman Kabus ruhumu çalmak isteyen hýrsýz Madde dönüþür binbir þeye ama ruh kaybolmaz Altýn madeni gibi pýrýl pýrýl kalýr ve solmaz Ve ben kardan geldim ama denizi üstlendim Denizi yüklendim adeta denizle evlendim Denizle yaþadým denizle öldüm Öldükten sonra denizin gözlerini gördüm Denizden denize yükseldim Birliðin þarkýsýný iþittim dinledim derinliklerinde Sedeflerinden yapýlmýþ Ýstanbul camilerinin taþlarý Beyaz güvercin kanadý köpüklerinde kubbelerini gördüm camilerin -Ama gizleyerek saklayarak itiraf etmeyerek- Bursa’dan gelen yeþil bu denizi boyadý gökten sonra Ve trenler þifreli düdükleriyle trajedileri perdelerken Dönüp bir köþeden ötede kaybolurken Ben kayalarýný denizin ahenkleþtirdiði kýyýlarda Gerçeði koðaladým hayal meyal görünen kelimeler arkasýnda Ve derken birden karaya sýçradým Ayasofya Padiþah türbeleriyle örtülmüþ maskelenmiþ þehzade mezarlarýyla Kayboldu o deniz o kentle birlikte Rabbim bildir bana olup biteni O yeþil ötesi ýþýðý o güneþi tahlil eden su çizgisini Ve sen ey Avrupa yerin dibine batacaksýn bitmez tükenmez suçlarýna karþýlýk Ve derken Ayasofya yüzüme çarpan karanlýk Serin ve kilim nakýþlý kýzýl gözlü dev bir cam gibi Ve kýlýcýmýn ucunda Ayasofya küçük bir bilya gibi Uçuyorum göklerin kubbesine bir ikram gibi Gök sofrasýnda bir çeþni bir garnitür gibi Kalk ve kavra ruhum bir kadavra gibi solan bu göksel yapýyý Bir kartal taþýrken yere düþmüþ Ve kalakalmýþ kaldýðý yerde Sonra karanlýklardan çýkan kartallar tünemiþ üstüne Yemiþler ötesini berisini Ey kozmiðin kemirdiði bir kent gibi yükselen yapý Ey Allah’a açýlan ve kapanan ulu kapý Bir at gibi soluyorsun kulelerinle Deniz öfkenin köpükleriyle benekli Gel barýþýn köprüsü ol içimizde dýþýmýzda Yeniden sularýndan içelim kana kana Savaþabilirim bugün bütün dünyayla Gerekirse Ruhumuzun susadýðý hakikat olan Evrensel Ýslam Barýþýnýn zaferi için Aþk için Tanrý hakikati aþký için Göðe çýkan Ýsa yere insin diye -Fazla çýkardýlar göðe- Gel ey Muhammed ve Ýsa hakikati Burada sizi bekleyen bütün bir insanlýk var Bulutlar yaralý insanlar zehir saçan fýrtýnalar Kara-düþünce fýrtýnalarýyla yüklü kurþun levha havalarý Savaþýrým doðudan daha doðu Doðrudan daha doðru olaný bulmak için Zulme karþý savaþabilirim Ýnsan baþý yalnýz Tanrý önünde eðilecektir Ebedi hakikat budur Bunun için savaþýrým ben Bunun için kaným helal olsun Þehrimin altýna özgür Tanrý aþkýný yazmak Ýstanbul’u yeniden Tanrý þehri yapmak Bunun için savaþýrým ben Servi için savaþýrým çýnar için savaþýrým Tozlanmamýþ gün doðuþu için Yýldýzlar geceleri yeniden görünsün diye Tuz deniz damlasýnda gülsün Çam denizle gülüþsün Su tenimizle barýþsýn Ruhumuzla ýþýsýn diye Savaþçýyým ben atalarým gibi Ýstanbul için savaþýrým Baðdat’ýn derviþlik ortaðý Þam’ýn kýlýç kardeþi Olan Ýstanbul için Benim güneþimden öteye kimse gidemez Benim güneþimin üstüne doðmadýðý hayat hayat deðil “Benim duvarýmdan yüksek duvar haraptýr” Gerçek özgürlüktür kölelik deðil Tanrý’ya kulluk Ýstanbul olacak yine gerçek özgürlüðün türküsü Kýyamete kadar söylenecek türkü Sezai karakoç Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 4. November 2003 Teilen Geschrieben 4. November 2003 Eczahanede ama hangi rafta sisede? Islam ki tek ilactir örümcekli kösede. Necip Fazil Kisakürek Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 8. November 2003 Teilen Geschrieben 8. November 2003 Bana derler neyin var ey divane seher vakti gözlerimde yasim var görsem isik olsam diye pervane kuru gazel bir efkarli basim var su nefsin elinden her yanim yare bilmemki elimde ne kalir paye tecelliyi görmek la nin icinde onun icin feryadim var yasim var bilmem zayi olup gidermi amel son nefesten korkum uykuma engel meden Ya Mustafa sefaatima gel yetmezse amelim benim neyim var cok yol sürdüm hizima sasti seytan yollari bir yola koymaya geldim hangi yolda vuslat olur kabristan ben ecele kucak acmaya geldim yüregin bülbülü güle bedestan cünki gül kokusu nuru mahmuttan feyzimi almisim asik yunustan o feyz ile dolup tasmaya geldim kalp icinde sir var sir icinde nur o nurdan iceri Hak cenab En Nur can nasil dayanir göz nasil uyur bedeni birakip ucmaya geldim semavatin kapilarin acmaya feyz alipta aski ile yanmaya yokluga indikce vara cikmaya ölmeden kabire girmeye geldim derdine düstügüm bir ulu kapi asiklarin masukuna seyrani kamili mürsidin edep erkani o yüce Sultanin rizasi icin zerreler dönüsür askta kürreye yüz cevirir canlar nefs emmareye sordum mahlukata gidis nereye dediler Rahman'in rizasi icin seher vakti tesbih ediyor kuslar koymus secdeye bas serefli kullar sordum gözlerime ne icin yaslar dediler Rahim'in rizasi icin Gül Nebinin dostu Rabbinin kulu Ars ile yer arasinda Cebrail Gül nebi görende gül benzi soldu ona gelip dedi ikra Cebrail altiyüz kanadin actigi anda tenzih tesbihata durur su dünya cirpini cirpini Hakk'in katina ümmet icin varip gelir Cebrail Adini ne güzel koymus Yaratan selam olsun ona su günahkardan Resul ümmetinin yaninda olan kullar görmez ama bilir Cebrail Es-Selam... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.