Yusuf Geschrieben 9. November 2003 Teilen Geschrieben 9. November 2003 Sordum Çeçenli'me DEDÝM: Nasýlsýn? DEDÝKÝ: Cevabým mahþere kalsýn! DEDÝM: Bekleyemem þimdi söylesen? DEDÝ: Sabrederdin bu aþký bir bilsen!.. DEDÝM: Kýþýn, hava soðuk donarsýn! DEDÝ: Bu aþk sende olsa yanarsýn! DEDÝM: Yalnýz kaldýn hiç yokmuþ þansýn? DEDÝ: Gafil müslümanlar utansýn! DEDÝM: Bu savaþýn nice sürecek? DEDÝ: Iman küfrü yere serecek! DEDÝM KÝ: Zaferin iþareti ne? DEDÝ: Pek yakýnda herkes görecek! DEDÝM: Bu silah ne? DEDÝ: Kardaþým! DEDÝM: Ya bu otlar? DEDÝ KÝ: Asým! DEDÝM: Varisin kim ey kardeþim? DEDÝ: Yavrum gelir, onu gözlerim! DEDÝM: Mirasýn ne? DEDÝ KÝ: Cihad! DEDÝM: Ne kazandýn? DEDÝ KÝ: Miyad! DEDÝM: Bu cefadan aldýn mý bir tad? DEDÝ: Belli etmiyor mu sözlerim? DEDÝM: Þu güneþ ne? DEDÝ KÝ: Kaným! DEDÝM: Ya þu yara? DEDÝ: Niþaným! DEDÝM: Otur dinlen, ne olur caným? DEDÝ: Daha yorulmadý dizlerim! DEDÝM: Azimlisin? DEDÝ KÝ: Bildin! DEDÝM: Býkmadýn mý? DEDÝ: Yanýldýn! DEDÝM KÝ: Yavrundan nasýl ayrýldýn? DEDÝ: O hasreti kalbe gizlerim! DEDÝM: Zafer? DEDÝ: Hakkýn olacak! DEDÝM: Tanklar? DEDÝ: Yolda kalacak! DEDÝM: Yavrun seni nasýl bulacak? DEDÝ: Kaným akar, belli izlerim! DEDÝM: Evin var mý? DEDÝ KÝ: Viran! DEDÝM: Rehberin ne? DEDÝ KÝ: Kuran! DEDÝM: Peki ona yokmu saldýran? DEDÝ: Ezer kafasýný düzlerim! DEDÝM: Ya ölüm ne? DEDÝ: Niþanlým ! Anladým seni Çeçenlim Alevlendi kalbimdeki közlerim! Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 16. November 2003 Teilen Geschrieben 16. November 2003 Kainatýn Efendisi Yolumuz Onun yoludur O kalblerin Nurudur Ona tabi olanlarýn Cennette bir yeri olur Ýnsanlarýn en yücesi En doðru söz onunkini Muhammed Aleyhisselam Kainatýn Efendisi Uymazsan eðer ona Bütün çaban gider boþa Yapýlan tüm iyilikler Kalýr bu yalan dünyada Ehli sünnetten olmalý Resulullah'a uymalý Allaha itaattir bu Yolundan ayrýlmamali Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 16. November 2003 Teilen Geschrieben 16. November 2003 Varligin sebebi Kanimizsin canimizsin Gönüllerin sultanisin Allah’in Sevgili nebisi Salât Sana Anamizdan babamizdan Her seyler den ayrisin Ey Allah’in Resulü Selam sana Keske görebilsek O Mübarek yüzünü Keske duyabilsek En güzel ögüdü Seni sevenler Cennete giderler Seni görenler Hayrete düserler Iki cihanin sultanisin Varligin sebebi sensin Dünyaya geldin nurunu saçtin Sefaat eyle seni sevenlere ya ResulAllah Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 16. November 2003 Teilen Geschrieben 16. November 2003 Ya onlar yaz Biz Analar,babalar bütün kardeþler Elle ele birlikte haydin yollara Birlikte Olursak Kalkýnýr vatan Haydi devlete sahip çýkmaya Kestiler yine yolumuzu Kazdýlar yine kuyumuzu Beðenmezler huyumuzu Çünkü adaletten yanayýz Kesin Ellerini Milleti soyuyor Vurun kelleyi Vatani satýyor Bu hainlere bunlar az bile Takip zincire verin Millete Tatlý dilden anlamazlar Baksana umursamazlar Din düþmaný vicdansýzlar Rezil bunlar utanmazlar Ya onlar yaz Biz Ya hep Ya hiç Hadi Yollara Hakka koþmaya Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 16. November 2003 Teilen Geschrieben 16. November 2003 Nefsimin Katili Sen karanlik Gecelerimin Günesi oldun Sen bitmek bilmez yaramýn Dermaný oldun Seninle Her þey bambaþka Huzuru getirdin sen bana Yeniden baðlandým hayata Sen nefsimin katili oldun Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 24. November 2003 Teilen Geschrieben 24. November 2003 AÞILMAZ Ah edipte aðlamadan Sineleri daðlamadan Sular gibi çaðlamadan Bu daðlardan aþýlmaz Caný, cananý vermeden Fakr ile fahra ermeden Yokluða kanat germeden Ýmkansýz yollar aþýlmaz Kafada düþünce, sinede iman Gönülde heyecan, hislerde tufan Ve bin bir ýzdýrap, bin bir hafakan Ýçini sarmadan çöller aþýlmaz Ötelere gönül gözü açmadan Pervaz edip dost eline uçmadan Benliðine kývýlcýmlar saçmadan Sarp yokuþlu, bu yollar hiç aþýlmaz Ölüp ölüp dirilmeden Her gün bin kez gerilmeden Canda öze erilmeden Þekler, gümanlar aþýlmaz Sine kebab olmadan Vakit, miyat dolmadan Sen, senden kurtulmadan Dere tepe aþýlmaz Yolcu buruk baþ gerek Gözde daim yaþ gerek Huy bir az yavaþ gerek Yoksa yollar aþýlmaz FETHULLAH GÜLEN Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 7. Dezember 2003 Teilen Geschrieben 7. Dezember 2003 Sürgün ülkeden baskentler baskentine Senin kalbinden sürgün oldum ilkin Bütün sürgünlüklerim bir bakima bu sürgünün bir süregi Bütün törenlerin sölenlerin ayinlerin yortularin disinda Sana geldim ayaklarina kapanmaya geldim Af dilemeye geldim affa layik olmasamda Uzatma dünya sürgünümü benim Günesi bahardan koparip Askin bu en onulmazindan koparip Bir tuz bulutu gibi savuran yüregime Ah uzatma dünya sürgünümü benim Nice yoruldugum ayakkabilarimdan degil Ayaklarimdan belli, lambalar giri, Aynalar akrep melegi Zaman carpilmis atin son hayali Ev miras degil, mirasin hayaleti Ey gönlümün dogurdugu, büyüttügü, emzirdigi Kus tügünden ve kus sütünden Geceler ve gündezlerde Insanlarin anit gibi yükselttigi Sevgili En Sevgili Ey Sevgili Uzatma dünya sürgünümü benim Bütün siirlerimde söyledigim sensin Suna dedimse sen Leyla dedimse sensin Seni saklamak icin Görüntülerimden faydalandim Salome´nin Belkis´in Bosunaydi saklamaya calismam öylesine asikarsin bellisin Kuslar ucar senin gönlünü taklit icin Ellerinden devrisip bahar ciceklerini Deniz gözlerinden alir sonsuzlugun haberini Ey gönüllerin en yumusagi, en derini Sevgili En Sevgili Ey Sevgili Uzatma dünya sürgünümü benim Ülkendeki kuslardan ne haber vardir Mezarlardan bile yükselen bir bahar vardir Ask celladindan ne cikar mademki yar vardir Yoktanda vardanda öte bir var vardir Hep suc bende degil, beni yakip yikan bir nazar vardir O sarkiya özenip, söylenecek misralar vardir Sakin kader deme kaderin üstünde bir kader vardir Ne yapsalar bos göklerden gelen bir karar vardir Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardir Yanmissam külümden yapilan bir hisar vardir Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardir Sirlarin sirrina ermek icin sende anahtar vardir Gögsünde sürgününü geri cagiran bir damar vardir Senden ümit kesmem kalbimde merhamet adli bir cinar vardir Sevgili En Sevgili Ey Sevgili Sezai Karakoc Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 18. Dezember 2003 Teilen Geschrieben 18. Dezember 2003 Arabadaki Kiz Mevsimlerin en sicaginda Buldum senin sicak kalbini Bir Haziran günüydü Günesin insanlari yaktigi bir gün Isitmisdin kalbimi ve gönlümü Ve öylece gidivermisdin Kalbimin sicakligi erimeye baslarken Bir gün telefon caldi Ve yine sicaklik.. ve yine sen... Bu sefer sesindi Soguk bir günde beni isitan Nerden bileyim kisa bir zamanda Hayatimi isitacagini Sicaklik birden hasrete dönüsdü Ve hasret gittikce büyüdü Sanki dünya bizim icin döndü Öyle ya, dünya halife icin dönüyor Ve bekledim... Karanlik evimde. Karanlik odamda. Sessiz, büyük evde Sadece adin kalmisdi Ve resmin... Ve acik bir kapi Ve kendini sevemeyen tek sevdigi sen olan Seni bekleyen bir kalp… Seni.. yani seni arabadaki kiz Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 4. Januar 2004 Teilen Geschrieben 4. Januar 2004 ARARIM SENI Ay ischiginda ararim seni Gündüzü geceye boyadiginda Uyuyamayip uykusuz kaldigimda Scharab-i muhabbette ararim seni Aschk ile yandigimda Gözyaschimda ararim seni Kapina varip dilendigimde Bosch cevirmeyip, nefes verdiginde Rahmette ararim seni Merhamet ettiginde Binbir tatta ararim seni Cilek tadinda toprak yedigimde Rengarenk göze ziyafetinde Cekirdekte ararim seni Kara topraga girdiginde Ayriligin hicraninda ararim seni Inleyip sizladigimda Hasret kor olup dagladiginda Vuslatta ararim seni Cilemin doldugunda Kiyamda ararim seni Azametinin önünde bel büktügümde Takdisatini takdim ettigimde Secdede ararim seni Hic oldugumu hissetigimde Tuttugum kalemde ararim seni Ilham edilen satirlarda Ben yazdim demeye utandigimda Verdigin güzelliklerde ararim seni Bana ait olmadigini anladigimda Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Halil Geschrieben 4. Januar 2004 Teilen Geschrieben 4. Januar 2004 Selamünaleyküm Su aralar iki yüzlü insanlari sevmeye basladim, cünki 20 yüzlü insanlardan usanmaya basladim! Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 5. Januar 2004 Teilen Geschrieben 5. Januar 2004 SEN!!! Ben genc yasta korkuyu üzüntüyü cileyi ögrendim Ben yasadikca agladim,Yasadikca korktum Acili parcalar cileli siirler dinledim Ben mutlulugu hic tadmadimki Ben gülmek nedir nerden bileyim Insanlarin gözündeki kivilcimi gördükce Mutluluga özendim Ama hic mutlu olamadim.. Gülmek istedim ama gülemedim.. Disim gülüyordu ama icim??onu hic sorma O hep kann agliyordu.. Ben neden mutlu olamiyordum Neden gülemiyordum Ben insan degilmiyim? Hayir isyan etmiyorum Sadece Kendime kisiyorum.. Allah benim hatalarima günahlarima Üzüntüme cileme aglamama mutsuzluguma Hickiriklarima..ses verdi.. Ve bana onu evet onu gönderdi Omu?kimmi?tabi merak ediyorsun o öyle bir insanki Anlatilmaz tarifi edilmez O melektende üstün insan´i Allah bana nasip etdi Ve onu tanidiktan sonra ben Mutlu olmayi Neseli olmayi Gülmeyi evet gülmeyi Sevinmeyi Sevmeyi Sevilmeyi Deger vermeyi Baglanmayi Tutulmayi Ama en önemlisi ALLAH icin sevmeyi ögrendim.. Biliyorum kim oldugunu ögrenmek istiyorsun Ama diyorumya anlatamiyorum tarif edemiyorum Acizim.. Hayatim degisti ben degistim ben artik ben olabildim Ben artik ..diyorumya BENIM.. Onu herseyden..herkezden cok seviyorum Cünki o buna degiyor cünki o sevilmeyi hak ediyor Onsuz hayat bastaki yazdigim gibi Onlu hayat ise adeta bir CENNET.. Bana bunu yasatdigi icin tatdirdigi icin Allah ondan sonsuz razi olsun.. Beni hic birakma emi.. SENI SEVIYORUM EY MELEKTENDE ÜSTÜN AMA SADECE BANA AIT OLAN INSAN.. YANI SEN.. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 11. März 2004 Teilen Geschrieben 11. März 2004 BÝR YIÐIN KUNDAKÇIDAN YANGIN GÖREN MÝLLETÝ Bir yýðýn kundakçýdan yangýn gören milleti, Þimdi inmiþ zanneder mutlak þu müthiþ ayeti! Ey vatansýz ey derbederler, ey deni kundakçýlar! Milletin, az çok, duran bir dini, bir namusu var. Þimdi tevbet onlarýn... Yansýn da onlar öyle mi? Tarumar olsun bütün Müslümanlýk alemi... Ey, haya namýnda bir hissin vücudundan bile, Pek haberdar olmayan yüzsüz, hayasýz, bak hele! Arkasýndan takla attýn en deni bir þöhretin ; Düþtü takken, çýktý cascavlak o kel mahiyetin! Bir külah kapmaksa þayet bunca hýrsýn gayesi, Kendi namusun olur, ergeç onun sermayesi. Yoksa, namusuyla, vicdanýyla halkýn oynama... Sonra kat kat nasiyeden sarkacak bir çok yama ! Bir kýzarmaz çehre bulmuþsun ya, ey cani, burun; Hem bütün dünyayý ifsad eyle, hem muslih görün! Kendi ýrzýndan cömert olmaksa mu'tadýn eðer, Kendi malýndýr senin, hakkýn tasarruf, kim ne der? Milletin, lakin henüz masun olan evladýna Verme bir mel'un temayül mübtezel mu'tadýna! Biz ki her mevcudu yýktýk, gayesiz bir fikr ile ; Yýkmadýk bir þey býrakmadýk... Sade bir þey: aile. Hangi bir bünyaný mahvettik de ishal eyledik? Ýþte viran memleket! Her yer delik, her yer deþik! Bunlarýn ta'miri kaabil... Olsa ciddiyetten, sebat; Lakin, Allah etmesin, bir düþse þayet, ailat, En kani kollarla kalkamaz imkaný yok, Kim ki kalkar der, onun hayvan kadar iz'ani yok! "Aili bir inkilab olsun!" diyen me'yus olur , Baþka hiç bir þey kazanmaz, sade bir deyyus olur. Çünkü "çýplak" inkilabatýn rezaletidir sonu... Ey deni kundakçýlar, biz sizde çok gördük onu! Bir de halkýn din var, sýk sýk taarruzlar gören. Hale bak: Millete hissiyatý oymuþ öldüren! Dini kurban etmeliymiþ, mülkü kurtarmak için!... Tut da hey sersem, bu idrakinle sen alim geçin! Her cemaatten ben on dinsiz zuhur eyler, bu hal Pek tabidir. Fakat ilhadý bir kavmin muhal. Hangi millettir ki efradýnda yoktur hiss-i din? En büyük akvama bir bak: dini her þeyden metin. Düþme ey avare millet bunlarýn hizlanýna; Vakýfýz biz hepsinin pek muhtasar irfanýna; Þark'a bakmaz Garb'i bilmez, görgüden yok vayesi; Bir kýzarmaz yüz, yaþarmaz göz bütün sermayesi!... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 11. März 2004 Teilen Geschrieben 11. März 2004 VAY NAMUSSUZ VAY Nesin ulan nesin sen? Vay namussuz vay,vay! Türk degilsin kesin sen. Vay namussuz vay, vay! Sivas'ta yananlarin, Yanip giden canlarýn, Katilisin onlarýn, Vay namussuz vay, vay! Türk ekmegi yiyen sen, Yasayan sen, giyen sen, Türk'e aptal diyen sen, Vay namussuz vay, vay! Türkiye'de ye, iç, yat, Islam'a çat, Türk'e çat, Ulan nankör pis kopak, Vay namussuz vay,vay! Imansiz, nursuz melun, Ar bilmez arsiz melun, Sicilli hirsiz melun, Vay namussuz vay, vay! Yazar çizer azmasi, Çalma, çirpma yazmasi, Salman Rüstü bozmasý Vay namussuz vay, vay! Konusman ipsiz, sapsiz, Yazdigin zaten çapsiz, Kitabi bol kitapsýz, Vay namussuz vay,vay! Laflarini tart köpek, Seni seni kart köpek, Yoksa katlin sart köpek, Vay namussuz vay, vay! ARIF der ki; biz vursak, Adam derler gurumsak, Gebersende kurtulsak, Vay namussuz vay,vay Ozan arif Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 11. März 2004 Teilen Geschrieben 11. März 2004 Noluyo lan burda, Yem olduk kusa kurda, Adem der biraz alaksiz oldu ama, uysa da olur uymasada! (Anonim)saka saka Adem! Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 11. März 2004 Teilen Geschrieben 11. März 2004 YAZIKLAR OLSUN Zulümle geçemez gemi denizi, Batirmasak bize yaziklar olsun. Suçsuz yattigimiz zindanda sizi, Yatirmasak bize yaziklar olsun. Zaman gebe, saat o yüzden sancir. Bu îmani zaptedemez bu zincir. Hepinizin ocaginda bir incir, Bitirmezsek bize yaziklar olsun. Ârif derki; unutmayin sunlari, Unutmayin yaktiginiz canlari, Fitil fitil burnunuzdan bunlari, Getirmezsek bize yaziklar olsun!!! Ozan Arif Not: Sucsuz yere Hapis yatan onca Nur talebesine ve onca Müslüman yerine yazdim buraya.Üstadi sucsuz yere hapis yatiran kisilerden bunun hesabini sormassak Yaziklar olsun bize !!!!! Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 11. März 2004 Teilen Geschrieben 11. März 2004 «Düþmanlarýmýzýn seyyiatý—tecavüz olmamak þartýyla—adâvetinizi celb etmesin. Cehennem ve azab-ý Ýlâhî kâfidir onlara…» (Hutbe-i Þamiye sh: 52) Risale-i Nur mesleðinin esasý ve otuz seneden beri bir düstur-u hayatým olan þefkat itibariyle bir masuma zarar gelmemek için, bana zulmeden canilere, deðil iliþmek; hattâ beddua edemiyorum. Hattâ en þiddetli garazla bana zulmeden fâsýk belki dinsiz zâlimlere hiddet ettiðim halde deðil maddî, belki beddua ile de mukabeleden beni o þefkat men’ediyor. Çünki o zâlim gaddarýn, ya peder ve validesi gibi ihtiyar biçarelere veya evlâdý gibi masumlara maddî ve manevî darbe gelmemek için, o dört masumlarýn hatýrýna binaen o zâlim gaddara iliþmiyorum. Bazan helâl ediyorum.Emirdag lahikasi Ve üç vilâyetin insaflý bir kýsým zabýtalarý demiþler: “Nur talebeleri manevî bir zabýtadýr. Asayiþi muhafazada bize yardým ediyorlar. Ýman-ý tahkikî ile, Nur’u okuyan her adamýn kafasýnda bir yasakçýyý býrakýyorlar. Emniyeti temine çalýþýyorlar.”Lemalar Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 11. März 2004 Teilen Geschrieben 11. März 2004 @ Adem abi Adem abi nedemek istedigini burda biraz aciklar misin? Tam anliyamadimda. Vesselam Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 11. März 2004 Teilen Geschrieben 11. März 2004 Tabiiki. Yani Üstad burada bizim meslegimiz merhamettir diyor. (Sefkat düsturu) Bizim adavete zamanimiz yok diyor. O yüzden bize düsmanlik edenlere dahi kizmayin diyor. Cünkü Nur talebesi olaylara Kader yönünden ve ilahi adalet yönünden bakar. Yani Nur talebesinin basina birsey gelse sikayet etmeye baslamaz. "Ne oldu da bu basima geldi" der. Yada Vardir bir hikmeti der kadere teslim olur. Üstad da o yüzden onlarin düsmanliklarini fazla kafayi takip düsmanlik beslemeyin diyor. Hatta kendisi beddua bile etmemis. Bazilarina hakkini helal etmis. Ve Üstad bu insanlara beddua edersek masum ailelerine zarar gelebilir diyor. Tabii birde meslegimizde "Menfi" hareket yok, müsbet hareket var. Cünkü bizler asayisin gönüllü bekcileriyiz. Yani bizler de bir manada toplumda asayisi sagliyor ve polislere bu noktada yardim etmis oluyoruz. ne bileyim seni birden intikam naralari atarken görünce aklima geldi yazayim dedim. Vesselam Adem Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 11. März 2004 Teilen Geschrieben 11. März 2004 evet cok Haklisin. Zaten bu siiri buraya yazmamin sebebi hosuma gitmesi. Insani Aska getiriyor. Nasil olsa yapilan tüm Zulumlerin hesabini Allaha verecekler. hmmm ozaman bize yani Nur talebelerine sadece sukut etmek düsüyor. aciklama icin Allah razi olsun. VESSELAM Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 11. März 2004 Teilen Geschrieben 11. März 2004 "Iste ey heyet-i hakime! …… Aleyhimde ne yapsaniz ben hakkini helal ederim; gücenmem…. Hatta beddua da etmedim." Said Nursi, Tarihce-i Hayat, s.491 Burda ve daha nice yerlerde Üstad, herkese hakkini helal etdigini, kimse vefatindan sonra imtikan almamasini ve hic bir zaman beddua etmedigini söylüyor. Ama Yusuf kardesede hak vermek gerekiyor, insan, Üstadin ve talebelerinin cekdigi zulüm aklina gelince, dayanamiyor. Ama bu her asirda, her müslümana yapilmis. Onun icin bunlara verebilecegimiz en iyi cevap, her seye ragmen, zulüme ragmen, dinimize, imanimiza daha cok sarilmak, olsa gerek. Neyse, fazla uzatmayalim. Burasi siirler bölümü Onun icin size Üstadin güzel bir "siirini" sunuyorum. On Yedinci Sözün Ikinci Makami Birak bicare feryadi, beladan; gel tevekkül kil. Zira feryad bela ender, hata ender beladir; bil. Bela vereni buldunsa, ata ender, safa ender beladir, bil. Birak feryadi, sükür kil; manend-i belabil dema keyfinden güler hep gül mül. Ger bulmazsan, bütün dünya cefa ender, fena ender hebadir; bil. Cihan dolu bela basinda varken, ne bagirirsin kücük bir beladan; gel, tevekkül kil. Tevekkül ile, bela yüzünde gül; ta o da gülsün. O, güldükce kücülür; eder tebeddül. Bil, ey hodgam! Bu dünyada saadet, terk-i dünyada. Hudabin isen, O kafidir; biraksan da, bütün esya lehinde. Ger hodbin isen, helakettir; ne yaparsan, bütün esya aleyhinde. Demek terki gerektir, her iki halde bu dünyada. Terki demek, Huda mülkü, Onun izni, Onun namiyle bakmakta; Ticaret istiyorsan ger, su fani ömrünü bakiye tebdilde. Eger nefsine talip isen, çürüktür, hem temelsiz de; Eger afaki ister isen, fena damgasi üstünde. Demek degmez ki, alinsa; cürük maldir hep bu carsida. Öyle ise gec; iyi mallar dizilmis arkasinda. Said Nursi ____________________________________________ Güzel gören, güzel düsünür! Güzel düsünen, hayatindan lezzet alir! Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 27. März 2004 Teilen Geschrieben 27. März 2004 Vatan Özledim vatanimi sulari cagliyor, Hasretimden icim kan agliyor, Dönüp gideyim diyorum olmuyor, Tozlu toprakli yolu vatanimin. Vatanim ile duyarim ile gurur, Düsman uyumaz derler su uyur ihmal etme gel vatanina buyur Metetsen vatanini utanirmisin? Vatanimda acilmis laleler güller, Ötüyor dallarda büllbüller, Herkes vatanin tabi ki özler, Vatanini bir baskasina satarmisin. Cok acele edip de bictin, Tozlu yollarinda gelip gectin, Oturup soguk sularindan ictin Insansan verdigin sözü tutar misin? Bilmem ki vatanimi kimlere sorayim Ucan kuslardan haberini alayim ondan sonra bir karara varayim Bilmem beni bastan atarmisin? Özledim memleketimi vatanimi taksamda disime canimi kimse duymaz benim feryadimi Her olur olmaza kafa tutarim. :iloveyou: TÜRKIYE Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 27. März 2004 Teilen Geschrieben 27. März 2004 APO Kim Sen APO`ya söz verdin bense Allaha; Sen Türkler kahrolsun diye dua edersin bense Allahim beni kahretme diye; APO`yu ilah edindiyinin farkinda degilmisin,ey din kardesim.Allahu Teala Müslamanlar Kardestir öyleyse müslümanlari öldürmeyin buyurmamismidir, ey gafil!Sen APO`nun Müslüman oldugunumu sanirsin, ey saskin!Uyan, uyan. APO degildir seni Cehennem atesinden kuraracak olan, tam aksine onunla beraber yanacaksin.Benden sana bir tavsiye burak seytanla dost olan o yilani,kürdleri türlere düsman yapan kallesi,müslümanlari birbirine düsüren,hayini ve dön Allaha, onun Huzur veren kapisina, ama dikkat et o güne dek elin müslüman kanina bulasmasin! :termi: Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 27. März 2004 Teilen Geschrieben 27. März 2004 Cok Insan Tanidim Cok dost tanidim dost görünüp düsman olani dostunu arkadan vurani bende böyle olacaksam dostluk bana nasip olmasin Cok Seven tanidim sevmis gibi görünüp sevdigini aldatani bende böyle seveceksem sevmek bana nasip olmasin Cok sevilen gördüm sevildigi kadar sevmeyeni sadece sevilmeyi seveni bende böyle sevileceksem sevilmek bana nasip olmasin Cok evli insan gördüm esini kandirip aldatani capkinligi normal karsiliyanini bende böyle evli olacaksam evlilik bana nasip olmasin Cok bilmis gecninen gördüm bilgisini kötülüge harciyanini bilmislik taslayip kahpelik yapani bende böyle bileceksem bilgilenmek bana nasip olmasin Cok kalles, iki yüzlü insan tanidim uzun yasayan namertce yasamaktansa mertce ölmeyi tercih ederim !!!! Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Osman Geschrieben 13. April 2004 Teilen Geschrieben 13. April 2004 sevmeye niyetliysen iyi düsünmelisin sevmeye niyetliysen iyi düsünmelisin aglamayi ögrenip gülmeyi bilmelisin ask bir kumar gibidir cok dikkat etmelisin oynadigin zar degil duygudur bilmelisin Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 31. Oktober 2004 Teilen Geschrieben 31. Oktober 2004 Çanakkale Þehitlerine Þu Boðaz harbi nedir? Var mý ki dünyâda eþi? En kesif ordularýn yükleniyor dördü beþi. -Tepeden yol bularak geçmek için Marmara’ya- Kaç donanmayla sarýlmýþ ufacýk bir karaya. Ne hayâsýzca tehaþþüd ki ufuklar kapalý! Nerde-gösterdiði vahþetle 'bu: bir Avrupalý' Dedirir-Yýrtýcý, his yoksulu, sýrtlan kümesi, Varsa gelmiþ, açýlýp mahbesi, yâhud kafesi! Eski Dünyâ, yeni Dünyâ, bütün akvâm-ý beþer, Kaynýyor kum gibi, mahþer mi, hakikat mahþer. Yedi iklimi cihânýn duruyor karþýna da, Ostralya'yla beraber bakýyorsun: Kanada! Çehreler baþka, lisanlar, deriler rengârenk: Sâde bir hâdise var ortada: Vahþetler denk. Kimi Hindû, kimi yamyam, kimi bilmem ne belâ... Hani, tâuna da züldür bu rezil istilâ! Ah o yirminci asýr yok mu, o mahlûk-i asil, Ne kadar gözdesi mevcûd ise hakkýyle, sefil, Kustu Mehmedciðin aylarca durup karþýsýna; Döktü karnýndaki esrârý hayâsýzcasýna. Maske yýrtýlmasa hâlâ bize âfetti o yüz... Medeniyyet denilen kahbe, hakikat, yüzsüz. Sonra mel'undaki tahribe müvekkel esbâb, Öyle müdhiþ ki: Eder her biri bir mülkü harâb. Öteden sâikalar parçalýyor âfâký; Beriden zelzeleler kaldýrýyor a'mâký; Bomba þimþekleri beyninden inip her siperin; Sönüyor göðsünün üstünde o arslan neferin. Yerin altýnda cehennem gibi binlerce laðam, Atýlan her laðamýn yaktýðý: Yüzlerce adam. Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer; O ne müdhiþ tipidir: Savrulur enkaaz-ý beþer... Kafa, göz, gövde, bacak, kol, çene, parmak, el, ayak, Boþanýr sýrtlara vâdilere, saðnak saðnak. Saçýyor zýrha bürünmüþ de o nâmerd eller, Yýldýrým yaylýmý tûfanlar, alevden seller. Veriyor yangýný, durmuþ da açýk sinelere, Sürü halinde gezerken sayýsýz teyyâre. Top tüfekten daha sýk, gülle yaðan mermiler... Kahraman orduyu seyret ki bu tehdide güler! Ne çelik tabyalar ister, ne siner hasmýndan; Alýnýr kal'â mý göðsündeki kat kat iman? Hangi kuvvet onu, hâþâ, edecek kahrýna râm? Çünkü te'sis-i Ýlahi o metin istihkâm. Sarýlýr, indirilir mevki-i müstahkemler, Beþerin azmini tevkif edemez sun'-i beþer; Bu göðüslerse Hudâ'nýn ebedi serhaddi; 'O benim sun'-i bedi'im, onu çiðnetme' dedi. Asým'ýn nesli...diyordum ya...nesilmiþ gerçek: Ýþte çiðnetmedi nâmusunu, çiðnetmiyecek. Þühedâ gövdesi, bir baksana, daðlar, taþlar... O, rükû olmasa, dünyâda eðilmez baþlar, Vurulmuþ tertemiz alnýndan, uzanmýþ yatýyor, Bir hilâl uðruna, yâ Rab, ne güneþler batýyor! Ey, bu topraklar için topraða düþmüþ asker! Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alný deðer. Ne büyüksün ki kanýn kurtarýyor tevhidi... Bedr'in arslanlarý ancak, bu kadar þanlý idi. Sana dar gelmiyecek makberi kimler kazsýn? 'Gömelim gel seni tarihe' desem, sýðmazsýn. Herc ü merc ettiðin edvâra da yetmez o kitâb... Seni ancak ebediyyetler eder istiâb. 'Bu, taþýndýr' diyerek Kâ'be'yi diksem baþýna; Ruhumun vahyini duysam da geçirsem taþýna; Sonra gök kubbeyi alsam da, ridâ namýyle, Kanayan lâhdine çeksem bütün ecrâmýyle; Mor bulutlarla açýk türbene çatsam da tavan, Yedi kandilli Süreyyâ'yý uzatsam oradan; Sen bu âvizenin altýnda, bürünmüþ kanýna, Uzanýrken, gece mehtâbý getirsem yanýna, Türbedârýn gibi tâ fecre kadar bekletsem; Gündüzün fecr ile âvizeni lebriz etsem; Tüllenen maðribi, akþamlarý sarsam yarana... Yine bir þey yapabildim diyemem hâtýrana. Sen ki, son ehl-i salibin kýrarak savletini, Þarkýn en sevgili sultâný Salâhaddin'i, Kýlýç Arslan gibi iclâline ettin hayran... Sen ki, Ýslam'ý kuþatmýþ, boðuyorken hüsran, O demir çenberi göðsünde kýrýp parçaladýn; Sen ki, rûhunla beraber gezer ecrâmý adýn; Sen ki, a'sâra gömülsen taþacaksýn...Heyhât, Sana gelmez bu ufuklar, seni almaz bu cihât... Ey þehid oðlu þehid, isteme benden makber, Sana âgûþunu açmýþ duruyor Peygamber. Mehmet Akif Ersoy Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.