Webmaster Geschrieben 10. November 2004 Teilen Geschrieben 10. November 2004 ZÝNDANDAN MEHMED'E MEKTUP Zindan iki hece. Mehmed'im lafta! Baba katiliyle baban bir safta! Bir de geri adam, boynunda yafta... Halimi düþünüp yanma Mehmed'im! Kavuþmak mý?.. Belki... Daha ölmedim! Avlu... Bir uzun yol... Tuðla döþeli, Kýrmýzý tuðlalar altý köþeli. Bu yol da tutuktur hapse düþeli... Git ve gel... Yüz adým... Bin yýllýk konak Ne ayak dayanýr buna, ne týrnak! Bir alem ki, gökler boru içinde. Akýl almazlarýn zoru içinde Üstüste sorular soru içinde. Düþün mü, konuþ mu, sus mu, unut mu? Buradan insan mý çýkar, tabut mu? Bir idamlýk Ali vardý, asýldý Kaydýný düþtüler, mühür basýldý. Geçti gitti, birkaç günlük fasýldý Ondan kalan, boynu bükük ve sefil; Bahçeye diktiði üç beþ karanfil... Müdür bey dert dinler, bugün "maruzat"! Çatýk kaþ... Hükümet dedikleri zat... Beni Allah tutmuþ kim eder azat? Anlamaz; yazýsýz, pulsuz dilekçem... Anlamaz! ruhuma geçti bilekçem! Saat beþ dedi mi, bir yýrtýcý zil Sayým var, maltada hizaya dizil! Tek yekün içinde yazýl ve çizil! Ýnsanlar zindanda birer kemmiyet; Urbalarla kemik, mintanlarla et. Somurtuþ ki býçak, nara ki tokat; Zift dolu gözlerde karanlýk kat kat... Yalnýz seccademin yönünde þefkat Beni kimsecikler okþamaz madem Öp beni alnýmdan, sen seccadem! Çaycý getir ilaç kokulu çaydan! Dakika düþelim, senelik paydan! Zindanda dakika farksýz aydan Karýþtýr çayýný zaman erisin Köpük köpük, duman duman erisin! Peykeler, duvara mýhlý peykeler Duvarda, baþlardan yaðlý lekeler Gömülmüþ duvara, baþ baþ gölgeler... Duvar, katil duvar yolumu biçtin Kanla dolu sünger... Beynimi içtin Sükut... Kývrým kývrým uzaklýk uzar Tek nokta seçemez dünyada nazar Yerinde mi acep, ölü ve mezar? Yeryüzü boþaldý habersiz miyiz? Güneþe göç var da, kalan biz miyiz? Ses demir, su demir ve ekmek demir... Ýstersen demirde muhali kemir. Ne gelir ki elden, kader bu, emir... Garip pencerecik, küçük daracýk; Dünyaya kapalý, Allah'a açýk Dua, dua eller karýncalanmýþ; Yýldýzlar avuçta, gök parçalanmýþ Gözyaþý bir tarla, hep yoncalanmýþ Bir soluk, bir tütsü, bir uçan buðu Ýplik ki incecik, örer boþluðu Ana rahmi zahir, þu bizim koðuþ Karanlýðýnda nur, yeniden doðuþ... Sesler duymaktayým; Davran ve boðuþ! Sen bir devsin, yükü aðýrdýr devin! Kalk ayaða, dimdik doðrul ve sevin! Mehmed'im, sevinin, baþlar yüksekte! Ölsek de sevinin, eve dönsek de! Sanma bu tekerlek kalýr tümsekte! Yarýn elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doðmuþ, gün batmýþ, ebed bizimdir Necip Fazil Kisakürek (Cile adli siir katabindan - 1961) Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 23. Januar 2005 Teilen Geschrieben 23. Januar 2005 Ya ağlamasın hiç kimse Yada gülmesin ºu her zaman gülenler, Ya kimsede olmasın para denen illet Yada paylaºmasını öğrensin paralı millet, Ya kimse söylemesin sevdiğini Yada yapsınlar sevginin ºu asıl tarifini, Ya ºu bayramlar hiç yaºanmasın Yada bayramlarda et yemeyen kalmasın. Bu ºiir dünya radyodan Atalay Demirci'nin yayınlarının sonunda okuduğu ve benimde çok beğendiğim ufak bir ºiircik. Çok ºey anlattığına eminim..... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 23. Januar 2005 Teilen Geschrieben 23. Januar 2005 Ya aglamasin hic kimse Yada gulmesin su her zaman gulenler, Ya kimsede olmasin para denen illet Yada paylasmasini ogrensin parali millet, Ya kimse soylemesin sevdigini Yada yapsinlar sevginin su asil tarifini, Ya su bayramlar hic yasanmasin Yada bayramlarda et yemeyen kalmasin. Bu siir dünya radyodan Atalay Demirci'nin yayýnlarinin sonunda okudugu ve benimde cok begendigim ufak bir siircik. Cok sey anlattigina eminim..... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
ATA Geschrieben 23. Juli 2006 Teilen Geschrieben 23. Juli 2006 Galiba burasi dogru kisim... Buraya ekleyin yazilarinizi ve siirlerinizi lütfen. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
exelans Geschrieben 30. Juli 2006 Teilen Geschrieben 30. Juli 2006 Tükeneceksin Derin sessizlikler calacak kapini, "Kim o" diyeceksin Sürgülü kapiyi acmadan! Bir melek göreceksin rüyalarinda, Gözlerinden yaslar akan Uzatip ellerini dokunmak isteyeceksin! Yanlizliga rastlayacaksin yollarda, Üstüne üstüne yürüyeceksin Yanindan gecip gidecek ardina bakmadan! Bir nehir bulacaksin ellerimden akan, Dalgalarda kendini göreceksin Susacaksin bikip usanmadan!! Iste o zaman, Tükeneceksin aglayamadan...... Afife...ki bazen per Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gülseven Geschrieben 30. Juli 2006 Teilen Geschrieben 30. Juli 2006 güzel olmus. Ellerine saglik. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
exelans Geschrieben 30. Juli 2006 Teilen Geschrieben 30. Juli 2006 güzel olmus. Ellerine saglik. tesekkürler Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
ATA Geschrieben 30. Juli 2006 Teilen Geschrieben 30. Juli 2006 Ellerine yüregine saglik, cok hos.... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
ATA Geschrieben 30. Juli 2006 Teilen Geschrieben 30. Juli 2006 Yolculuk… Bugün hüzünlüyüm Bulutlar günesi rahat birakmiyor Karanlik yildizlari boguyor Sikinti yüreyimi parcaliyor Iyi kötü günler yasadim Amacima ya vardim yada varmadim Elimden geleni yapdim Ama dogruyu hic anlayamadim Bukadarmiymis bu dünyalik hayat Kisacikmis bu hic bitmeyecek gibi gözüken dünyalik hayat Ne yapdik ne etdik Ne kazandik ne kayip etdik su kisacik dünya hayatinda Bu dünyadan gidiyorum artik Gözüm yasli, yüreyim paramparca Geri dönüs yok artik Ellerim ayaklarim tutmuyor, ne gelceyini düsündükce insan kahroluyor Göz yumduk artik bu dünyaya Selamla karsiliyor bizi melekler Bazilarinin gözü yasli, bazilarin sevinci anlatilmaz Cehennem atesleri alevleniyor, cennetin kapisi aralaniyor Akillardaki tek soru Bu yolculuk nereye... ATA... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
ATA Geschrieben 8. August 2006 Teilen Geschrieben 8. August 2006 Arkadaslar, devami yokmu ?? Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
EFsane Geschrieben 8. August 2006 Teilen Geschrieben 8. August 2006 baba, eline saglik ya Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
EFsane Geschrieben 8. August 2006 Teilen Geschrieben 8. August 2006 ben de koycam simdi bir iki tane de. seninkinin yaninda benimkiler biraz yasli dedenin yanindaki cocuk gibi kaliyor Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
ATA Geschrieben 8. August 2006 Teilen Geschrieben 8. August 2006 est. ne alaka ya. sen öce bi koyda sonra gerisine karisma ;-) Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
exelans Geschrieben 15. August 2006 Teilen Geschrieben 15. August 2006 Rüzgar denizi oksuyordu Puslu havadaki martilar Kanatlarinda ciglik sakliyordu Deniz cilgin bakiyordu martilara Haykiriyordu ciplak agaclar Bir hüzün düsmüstü gökyüzüne Günesi saklamisti bulutlar Bu acilara bakamaz oldum Nasil anlatabilsem Bulut bütün duygulari Yükleyip götürmüstü Göc eden bütün asklar gibi Adresini arayan asklar Pusulasi bozulmus yasamin Cemberinde dönüp duruyordu. Afife...ki bazen per Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
ATA Geschrieben 15. August 2006 Teilen Geschrieben 15. August 2006 Cok hos... Ellerine ve yüregine saglik...Devamini bekliyoruz Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
exelans Geschrieben 16. August 2006 Teilen Geschrieben 16. August 2006 tesekkürler...mutlaka =) Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
ATA Geschrieben 8. September 2006 Teilen Geschrieben 8. September 2006 burasi galiba tamamen unutuldu?... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
ATA Geschrieben 26. Dezember 2006 Teilen Geschrieben 26. Dezember 2006 Misawa Talk´da bazilarin Siirlerle ugrasdigini duydum... Burada paylasa bilirsiniz, seve seve okuruz yani. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
i_rem Geschrieben 28. Januar 2007 Teilen Geschrieben 28. Januar 2007 Bir deniz düsün susuz, bir insan düsün mutsuz, bir gece düsün uykusuz, bir bahar düsün ciceksiz,birde beni düsün sensiz Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
i_rem Geschrieben 28. Januar 2007 Teilen Geschrieben 28. Januar 2007 Bir gün titreyerek uyanirsan bil ki resmini öptügüm gündür. Ama bir gün sebebsiz gözyaslarin akarsa, bil ki öldügüm gündür. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
i_rem Geschrieben 28. Januar 2007 Teilen Geschrieben 28. Januar 2007 ben seni rahattziz ediyorsam Gözlerim seni rahatsiz ediyorsa birdaha sana bakmam Sözlerim seni rahatsiz ediyorsa susarim birdaha konusmam Varligim seni rahatsiz ediyorsa ölürüm birdaha karsina cikmam Sevgim seni rahatsiz ediyorsa üzgünüm cünkü buna engel olamam !!! Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Fatih.I. Geschrieben 29. Januar 2007 Teilen Geschrieben 29. Januar 2007 "Sevgili, her aciya lezzet verir..." (Mevlana Celâleddîn-i Rûmî) Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Mehriye Geschrieben 30. Januar 2007 Teilen Geschrieben 30. Januar 2007 Seni sordum sokak lambalarina , bekleme bosa gelmez dediler. Boynumu büküpte baktim onlara , halime bakip zavalli dediler!!! Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Mehriye Geschrieben 30. Januar 2007 Teilen Geschrieben 30. Januar 2007 Yine aksan oluyor , yine kalbim yaniyor , sensiz bahar gelmiyor sevgilim sen olmayinca bahcemde güller acmiyor. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Mehriye Geschrieben 30. Januar 2007 Teilen Geschrieben 30. Januar 2007 Seni bütün dünya seviyorsa bilki ben dünyadayim Seni bin kisi seviyorsa bilki aralarindayim Seni on kisi seviyorsa bilki onlardan birisiyim Seni bir kisi seviyorsa bilki o benim Seni hic kimse sevmiyorsa bilki ben ölmüsüm !!! Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.