shadow_06 Geschrieben 30. Januar 2007 Teilen Geschrieben 30. Januar 2007 Selam Arkadaslar siir isteyenler buyursun.Videoclipli bir Siir. Hem FLV hem 3gp formatinda http://rapidshare.com/files/14155980/get_video.flv http://rapidshare.com/files/14155979/Asker.3gp Umarim hosunuza gider. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Mehmed Geschrieben 31. Januar 2007 Teilen Geschrieben 31. Januar 2007 Seni Kalbimden Sildim Hayatim dan Cekip Gittin Anla Artik Bittin Sen BITTINN Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
AskSairi Geschrieben 11. Mai 2007 Teilen Geschrieben 11. Mai 2007 Ya onlar yaz Biz Analar,babalar bütün kardeþler Elle ele birlikte haydin yollara Birlikte Olursak Kalkýnýr vatan Haydi devlete sahip çýkmaya Kestiler yine yolumuzu Kazdýlar yine kuyumuzu Beðenmezler huyumuzu Çünkü adaletten yanayýz Kesin Ellerini Milleti soyuyor Vurun kelleyi Vatani satýyor Bu hainlere bunlar az bile Takip zincire verin Millete Tatlý dilden anlamazlar Baksana umursamazlar Din düþmaný vicdansýzlar Rezil bunlar utanmazlar Ya onlar yaz Biz Ya hep Ya hiç Hadi Yollara Hakka koþmaya AþkÞairi duygulandým bana ait þiirleri burada görünce cok zaman oldu bunlarý yazalý Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
AskSairi Geschrieben 11. Mai 2007 Teilen Geschrieben 11. Mai 2007 Kainatýn Efendisi Yolumuz Onun yoludur O kalblerin Nurudur Ona tabi olanlarýn Cennette bir yeri olur Ýnsanlarýn en yücesi En doðru söz onunkini Muhammed Aleyhisselam Kainatýn Efendisi Uymazsan eðer ona Bütün çaban gider boþa Yapýlan tüm iyilikler Kalýr bu yalan dünyada Ehli sünnetten olmalý Resulullah'a uymalý Allaha itaattir bu Yolundan ayrýlmamali buda acizane þiirim Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
AskSairi Geschrieben 11. Mai 2007 Teilen Geschrieben 11. Mai 2007 Nefsimin Katili Sen karanlik Gecelerimin Günesi oldun Sen bitmek bilmez yaramýn Dermaný oldun Seninle Her þey bambaþka Huzuru getirdin sen bana Yeniden baðlandým hayata Sen nefsimin katili oldun AþkÞairi bu bana ait kardeþ þiirle birlikte nickimide ekleseydiniz dah ahoþ olurdu neyse saglýk olsun 4 yýl sonra kendimiz atalým bari imzayý Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
AskSairi Geschrieben 11. Mai 2007 Teilen Geschrieben 11. Mai 2007 Varligin sebebi Kanimizsin canimizsin Gönüllerin sultanisin Allah’in Sevgili nebisi Salât Sana Anamizdan babamizdan Her seyler den ayrisin Ey Allah’in Resulü Selam sana Keske görebilsek O Mübarek yüzünü Keske duyabilsek En güzel ögüdü Seni sevenler Cennete giderler Seni görenler Hayrete düserler Iki cihanin sultanisin Varligin sebebi sensin Dünyaya geldin nurunu saçtin Sefaat eyle seni sevenlere ya ResulAllah AþkÞairi Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
AskSairi Geschrieben 11. Mai 2007 Teilen Geschrieben 11. Mai 2007 eski þiirlerim yýllar önce eklenmiþ bile bari bende yenilerden paylaþým bir tane Yok sýmsýcak saracak Bir gün toprak olunca Herkes artýk duracak Bir gün toprak olunca Her þey yalan olacak Aldanýþ son bulacak Kiþi yalnýz kalacak Bir gün toprak olunca Yok vefalý bir yarim Yok dünyada bir yerim Mutluluða doyarým Bir gün toprak olunca Bu rüya bitecektir Her yolcu gidecektir Artýk vah edecektir Bir gün toprak olunca AþkÞairi www.haksairi.com acizane sitem gönüldaþlara þiir sevenlere duyrulur Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Legend Killer Geschrieben 12. Mai 2007 Teilen Geschrieben 12. Mai 2007 @AskSairi Hos geldin Foruma. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 1. Januar 2008 Teilen Geschrieben 1. Januar 2008 Müslümanlýk Nerede! Müslümanlýk nerde! Bizden geçmiþ insanlýk bile... Adem aldatmaksa maksad, aldanan yok, nafile! Kaç hakiki müslüman gördümse, hep makberdedir; Müslümanlýk, bilmem amma, galiba göklerdedir; Ýstemem, dursun o payansýz mefahir bir yana... Gösterin ecdada az çok benziyen kan bana! Ýsterim sizlerde görmek ýrkýnýzdan yadigar, Çok deðil, ancak Necip evlada layýk tek þiar. Varsa þayet, söyleyin, bir parçacýk insafýnýz: Böyle kansýz mýydý -haþa- kahraman ecdadýnýz? Böyle düþmüþ müydü herkes ayrýlýk sevdasýna? Benzeyip þirazesiz bir mushafýn eczasýna, Hiç görülmüþ müydü olsun kayd-i vahdet tarumar? Böyle olmuþ muydu millet canevinden rahnedar? Böyle açlýktan boðazlar mýydý kardeþ kardeþi? Böyle adet miydi bi-perva, yemek insan leþi? Irzýmýzdýr çiðnenen, evladýmýzdýr doðranan... Hey sýkýlmaz, aðlamazsan, bari gülmekten utan!... "His" denen devletliden olsaydý halkýn behresi: Payitahtýndan bugün taþmazdý sarhoþ naresi! Kurd uzaklardan bakar, dalgýn görürmüþ merkebi. Saldýrýrmýþ ansýzýn yaydan boþanmýþ ok gibi. Lakin, aþk olsun ki, aldýrmaz otlarmýþ eþek, Sanki tavþanmýþ gelen, yahut kýlýksýz köstebek! Kâr sayarmýþ bir tutam ot fazla olsun yutmayý... Hasmý, derken, çullanýrmýþ yutmadan son lokmayý!... Bu hakikattir bu, þaþmaz, bildiðin usluba sok: Halimiz merkeple kurdun ayný, asla farký yok. Burnumuzdan tuttu düþman; biz boðaz kaydýndayýz; Bir bakýn: hala mý hala ihtiras ardýndayýz! Saygýsýzlýk elverir... Bir parça olsun arlanýn: Vakti çoktan geldi, hem geçmektedir arlanmanýn! Davranýn haykýrmadan nakus-u izmihaliniz... Öyle bir buhrana sapmýþtýr ki, zira, halimiz: Zevke dalmak söyle dursun, vaktiniz yok mateme! Davranýn zira gülünç olduk bütün bir aleme, Bekleþirken gökte yüz binlerce ervah, intikam; Yerde kalmýþ, naþa benzer kavm için durmak haram!... Kahraman ecdadýnýzdan sizde bir kan yok mudur? Yoksa, istikbalinizden korkulur, pek korkulur. Mehmet Akif Ersoy Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 1. Januar 2008 Teilen Geschrieben 1. Januar 2008 Ya Rab Bu Uðursuz Gecenin Yok Mu Sabahý? Yâ râb, bu uðursuz gecenin yok mu sabâhý? Mahþerde mi bîçârelerin, yoksa felâhý! Nûr istiyoruz... sen bize yangýn veriyorsun! Diyoruz... boðmaya kan gönderiyorsun! Esmezse eðer bir ezelî nefha, yakýnda, Yâ rab, o cehennemle bu tûfan arasýnda, Toprak kesilip, kum kesilip Âlem-i islâm; Hep fýþkýracak yerlerin altýndaki esnâm! Bîzâr edecek, korkuyorum, cedd-i hüseyn'i, En sonra, salîb ormaný görmek harameyn'i! ... Bin üç yüz otuz beþ senedir, arz-ý hicaz'ýn Âteþli muhitindeki sûziþli niyâzýn Emvâci hurûþ-âver olurken melekûta? Sönsün de, ilâhi, þu yanan meþ'al-i vahdet, Teslis ile çöksün mü bütün âleme zulmet? Üç yüz bu kadar milyonu canlandýran îman Olsun mu beþ on sersemin ilhâdýna kurban? Enfâs-ý habisiyle beþ on rûh-u leimin, Solsun mu o parlak yüzü kur'an-ý hakim'in? Ýslâm ayak altýnda sürünsün mü nihâyet? Yâ rab, bu ne hüsrandýr, ilâhi, bu ne zillet? Mazlûmu nedir ezmede, ezdirmede mânâ? Zâlimleri adlin, hani öldürmedi hâlâ! Câni geziyor dipdiri... can vermede mâsûm! Suç baþkasýnýndýr da niçin baþkasý muhkûm? Lâ yüs'ele binlerce sual olmasa du kurbân; Ýnsan bu muammalara dehþetle nigeh-bân! Eyvâh! beþ on kâfirin îmanýna kandýk; Bir uykuya daldýk ki: cehennemde uyandýk! Mâdâm ki, ey adl-i ilâhi yakacaktýn... Yaksaydýn a mel'unlarý... tuttun bizi yaktýn! Küfrün o sefil elleri âyâtýný sildi: Binlerce cevâmi' yýkýlýp hâke serildi! Kalmýþsa eðer bir iki mâbed, o da mürted: Göðsündeki haç, küfrüne fetvâ-yý müeyyed! Dul kaldý kadýnlar, babasýz kaldý çocuklar, Bir giryede bin ailenin mâtemi çaðlar! En kanlý senâatle kovulmuþ vatanýndan, Milyonla hayâtýn yüreðinden gidiyor kan! Ýslâm'ý elinden tutacak, kaldýracak yok... Nâ-hak yere feryâd ediyor: âcize hak yok! Yetmez mi musâb olduðumuz bunca devâhi? Aðzým kurusun... yok musun ey adl-i ilâhî! Mehmed Âkif Ersoy Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 1. Januar 2008 Teilen Geschrieben 1. Januar 2008 Sen ki, son ehl-i salibin kýrarak salvetini, þarkýn en sevgili sultâný Salâhaddin'i, Kýlýç Arslan gibi iclâline ettin hayran... Sen ki, islâm'ý kuþatmýþ, boðuyorken hüsran, O demir çenberi göðsünde kýrýp parçaladýn; Sen ki, ruhunla beraber gezer ecrâmý adýn; Sen ki, a'sâra gömülsen taþacaksýn... Heyhât! Sana gelmez bu ufuklar, seni almaz bu cihât... Ey þehid oðlu þehid, isteme benden makber, Sana âguþunu açmýþ duruyor Peygamber Mehmet Akif Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Adem Geschrieben 14. Mai 2008 Teilen Geschrieben 14. Mai 2008 Hayat oyun diyor Oyunu koyan. Biz oyuna geldik, öyleki oyun icinde oyun. Kimisi mizmiz kimisi hakki olmayan zari atma pesinde. Kazansan kime kazanmasan neyine? Zevkli bir oyun bu oyun, hakiki zevki unutturan. Kisa bir oyun ama bitmeyen, nefis sonsuz istek. Kisaliga sonsuzu sigdirma pesinde, hep kazanma varken. Altinlar dizilmis vitrine biz balon pesinde. Günes bizi bekliyor biz ampul derdinde... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 3. September 2008 Teilen Geschrieben 3. September 2008 -------------------------------------------------------------------------------- Hani! Söz vermiþtik Alêm-i Ervahta. ‘Belâ’ demiþtik ‘Elestübirabbiküm’ suâline. Yaratýcý, rýzýk verici ve yegane kanun koyucu olarak, Allah’tan baþka ilâh, Önder olarak ta O’nun Resul’ünden baþkasýný tanýmayacaktýk. Hani söz vermiþtik..! Hani! Söz vermiþtik Erkam’ýn evinde. Hangi þart ve ortamda olursa olsun, Ý’la yý Kelimetullah misyonunu yürütecek, musibetlerden yýlmayacak, hiçbir tehditten korkmayacak, gerekirse ölümlerin en güzeline talip olacaktýk. Hani! Söz vermiþtik Akabe Tepesinde. Doðru olan herþeyde Resul’e itaat edecektik. Rabbani davayý elden ele, gönülden gönüle, balçýkla sývanmayan Hakikat Güneþini, cihatsýz ve þehâdetsiz býrakarak lekelemeyecektik. Hani! Söz vemiþtik Medine’de. Hani söz vermiþtik..! Dünya kardeþliðinin en güzel teþekkül etmeye baþladýðý Medine’de. Kýyamete kadar, tüm müslümanlar kardeþ olacaktý. Ve bizler, ve bizler… ‘Muhakkak ki müminler kardeþtir.’ Ferman-ý Ýlâhisine gönülden baðlanacak, Vücudun azâlarý gibi birbirimizin derdi ile dertlenip, sevinçlerimize ortak olacak, ‘Komþusu açken tok yatan bizden deðildir.’ düsturuna, evrensel komþuluk bildirisine, kardeþliðin en ateþi olarak bakacaktýk. Hani! Söz vermiþtik Rýdvan’da. Baþýmýzý tutamayan ellerimizi kökünden kurutacaktýk. Nemlenmemiþ bir gözü, yara almamýþ, çile çekmemiþ bir bedeni, Mevlâya sunmayacaktýk. Mücadelesiz ve vuslata özlemsiz geçen bir günü, yaþanmamýþ kabul edip, doðarken niþanlandýðýmýz ölümle, cihad masasýnda, þehâdet gömleðini giyerek, nikâhlanacaðýmýz günün hasreti ile yanýp tutuþacaktýk. Hani söz vermiþtik..! Ayaklarýmýzý vura vura Mekke’ye girerken, dinime, namusuma göz diken zalimler tekrar iþbaþýna gelirse, mukaddes beldelere ebreheler tekrar saldýrýrsa, biz de kanatlanýp uçacak, Mevlamýzýn ebâbil kuþlarý olmaya talip olacaktýk. Hani! Söz vermiþtik Veda Haccý’nda Resulullah’a. Cahiliye adetlerini bir daha diriltmemek üzere kökünden kurutacaktýk. miras býrakýlan emanetlere sýmsýký sarýlacak, Ahkâm-ý Kur’âniyeyi tüm dünyaya hâkim kýlacaktýk. Ahde vefâ gösteremedik Allahým. Zihinlerdeki hatýrasýný çoktan silmiþtik. Þehâdet mi...? Çok uzaktý bizden, tanýmýyorduk onu. Sözlüklerimizden bile çýkarmýþtýk. Çile çekmeye yanaþmadýk. Öyle eðildik, öyle eðildik ki… Doðrulacak ne bir belimiz, kaldýracak ne bir baþýmýz kaldý. Utanýyoruz Allahým… Nemlenmemiþ bir gözle, yara almamýþ bir bedenle huzuruna varmaya utanýyoruz. Ahde vefâ gösteremedik Allahým. Bunu biliyoruz… Ama þunu da biliyoruz ki… Rahmet deryanda ufacýk bir damlayýz. Yüzümüz yerde ama..! AFFET ALLAHIM..! AFFET Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Fatih.I. Geschrieben 3. September 2008 Teilen Geschrieben 3. September 2008 Yeni bir Sayfada sana bakmak.. Her þey yapýlabilir Bir beyaz kaðýtla Uçak örneðin uçurtma mesela Altýna konulabilir Bir ayaðý ötekilerden kýsa olduðu için Sallanan bir masanýn Veya þiir yazýlabilir Süresi ötekilerden kýsa Bir ömür üzerine. Bir beyaz kaðýda Her þey yazýlabilir Senin dýþýnda Güzelliðine benzetme bulmak zor Sen iyisi mi sana benzemeye çalýþan Her þeyden Bir gülden bir ilk bir sonbahardan sor Belki tabiattadýr çaresi Senin bir çiçeðe bu kadar benzemenin Ve benim Bilinci nasýrlý bir bahçývan çaresizliðim Anlarým bitkiden filan Ama anlatamam Topraðýn güneþle konuþmasýný Sana çok benzeyen bir çiçek yoluyla Sen bana ýþýk ver yeter Bende filiz çok Köklerim içimde gizlidir Gelen giden açan soran bere budak yok Bir þiir istersin "Ýçinde benzetmeler olan" Kusura bakma sevgilim Heybemde sana benzeyecek kadar Güzel bir þey yok Uzun bir yoldan gelen Tedariksiz katýksýz bir yolcuyum Yaralý yarasýz sevdalardan geçtim Koynumda bir beyaz kaðýt boþluk Her þeyi anlattým Olan olmayan acýtan sancýtan Bilsem ki sana varmak içindi Bütün mola sancýlarý Bütün stabilize arkadaþlýklar Daha hýzlý koþardým Severadým gelirdim Gözlerinin mercan maviliðine Sana bakmak Suya bakmaktýr Sana bakmak Bir mucizeyi anlamaktýr Sana sola bakmadan yürüdüðüm yollar tanýktýr Aþk sorgusunda þahanem Yalnýz kelepçeler sanýktýr Ne yazsam olmuyor Çünkü bilenler hatýrlar Hem yapýlmýþ hem yapma çiçek satanlar Bahçývanlar deðil tüccarlardýr Sen öyle göz Sen öyle toprak ve güneþ ortaklýðý Sen teninde cennet kayganlýðý iken Sana þiir yazmak ahmaklýktýr Bir tek söz kalýr Diþlerimin arasýndan Ben sana gülüm derim Gülün ömrü uzamaya baþlar Verdiðim bütün sözler Sende kalsýn isterim Ben sana gülüm derim Gül sana benzediði için ölümsüz Yazdýðým bütün þiirler Sana baþlayan bir kitap için önsöz Sana bakmak Bir beyaz kaðýda bakmaktýr Her þey olmaya hazýr Sana bakmak Suya bakmaktýr Gördüðün suretten utanmak Sana bakmak Bütün rastlantýlarý reddedip Bir mucizeyi anlamaktýr Sana bakmak Allah'a inanmaktýr ... Yýlmaz Erdoðan Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 6. September 2008 Teilen Geschrieben 6. September 2008 Benden size ufak ufak siirler;) icimden geldi;) Misawa, bu ne güzel sayfa, gel sende yaz, katil bu kervana;) Misawa, oldun sen derde deva, ne mutlu, seni taniyanlara;) Misawa, isi gücü islama vefa, haydi durma sende yoldas ol bu vefaya.. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 12. September 2008 Teilen Geschrieben 12. September 2008 Cok güzel siir Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 12. September 2008 Teilen Geschrieben 12. September 2008 SÜRGÜN ÜLKEDEN BAÞKENTLER BAÞKENTÝNE Senin kalbinden sürgün oldum ilkin Bütün sürgünlüklerim bir bakýma bu sürgünün bir süreði Bütün törenlerin þölenlerin ayinlerin yortularýn dýþýnda Sana geldim ayaklarýna kapanmaya geldim Af dilemeye geldim affa layýk olmasam da Uzatma dünya sürgünümü benim Güneþi bahardan koparýp Aþkýn bu en onulmazýndan koparýp Bir tuz bulutu gibi Savuran yüreðime Ah uzatma dünya sürgünümü benim Nice yorulduðum ayakkabýlarýmdan deðil Ayaklarýmdan belli Lambalar eðri Aynalar akrep meleði Zaman çarpýlmýþ atýn son hayali Ev miras deðil mirasýn hayaleti Ey gönlümün doðurduðu Büyüttüðü emzirdiði Kuþ tüyünden Ve kuþ sütünden Geceler ve gündüzlerde Ýnsanlýða anýt gibi yükselttiði Sevgili En sevgili Ey sevgili Uzatma dünya sürgünümü benim Bütün þiirlerde söylediðim sensin Suna dedimse sen Leyla dedimse sensin Seni saklamak için görüntülerinden faydalandým Salome'nin Belkýs'ýn Boþunaydý saklamaya çalýþmam öylesine aþikarsýn bellisin Kuþlar uçar senin gönlünü taklit için Ellerinden devþirir bahar çiçeklerini Deniz gözlerinden alýr sonsuzluðun haberini Ey gönüllerin en yumuþaðý en derini Sevgili En sevgili Ey sevgili Uzatma dünya sürgünümü benim Yýllar geçti saban olumsuz iz býraktý toprakta Yýldýzlara uzanýp hep seni sordum gece yarýlarýnda Çatý katlarýnda bodrum katlarýnda Gölgendi gecemi aydýnlatan eþsiz lamba Hep Kanlýca'da Emirgan'da Kandilli'nin kurþuni þafaklarýnda Seninle söyleþip durdum bir ömrün baharýnda yazýnda Þimdi onun birdenbire gelen sonbaharýnda Sana geldim ayaklarýna kapanmaya geldim Af dilemeye geldim affa layýk olmasam da Ey çaðdaþ Kudüs (Meryem) Ey sýrrýný gönlünde taþýyan Mýsýr (Züleyha) Ey ipeklere yumuþaklýk baðýþlayan merhametin kalbi Sevgili En sevgili Ey sevgili Uzatma dünya sürgünümü benim Daðlarýn yýkýlýþýný gördüm bir Venüs bardaðýnda Köle gibi satýldým pazarlar pazarýnda Güneþin sarardýðýný gördüm Konstantin duvarýnda Senin hayallerinle yandým düþlerin civarýnda Gölgendi yansýyýp duran bengisu pýnarýnda Ölüm düþüncesinin beni sardýðý þu anda Verilmemiþ hesaplarýn korkusuyla Sana geldim ayaklarýna kapanmaya geldim Af dilemeye geldim affa layýk olmasam da Sevgili En sevgili Ey sevgili Uzatma dünya sürgünümü benim Ülkendeki kuþlardan ne haber vardýr Mezarlardan bile yükselen bir bahar vardýr Aþk celladýndan ne çýkar madem ki yar vardýr Yoktan da vardan da ötede bir Var vardýr Hep suç bende deðil beni yakýp yýkan bir nazar vardýr O þarkýya özenip söylenecek mýsralar vardýr Sakýn kader deme kaderin üstünde bir kader vardýr Ne yapsalar boþ göklerden gelen bir karar vardýr Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardýr Yanmýþsam külümden yapýlan bir hisar vardýr Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardýr Sýrlarýn sýrrýna ermek için sende anahtar vardýr Göðsünde sürgününü geri çaðýran bir damar vardýr Senden ümit kesmem kalbinde merhamet adlý bir çýnar vardýr Sevgili En sevgili Ey sevgili Sezai Karakoç Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Nur Efsan Geschrieben 13. September 2008 Teilen Geschrieben 13. September 2008 Bediüzzaman Said Nursi [bir vakit Barla'da Çam Daðý'nda yüksek bir mevkide, gecede semanýn yüzüne baktým. Gelecek fýkralar, birden hutur etti. Yýldýzlarýn lisan-ý hal ile konuþmalarýný hayalen iþittim gibi bu yazýldý. Nazým ve þiir bilmediðim için þiir kaidesine girmedi. Tahattur olduðu gibi yazýlmýþ. Dördüncü Mektub ile Otuzikinci Söz'ün Birinci Mevkýfýnýn âhirinden alýnmýþtýr.] Yýldýzlarý Konuþturan Bir Yýldýzname Dinle de yýldýzlarý þu hutbe-i þirinine Name-i nurîn-i hikmet, bak ne takrir eylemiþ. Hep beraber nutka gelmiþ, hak lisanýyla derler: Bir Kadîr-i Zülcelal'in haþmet-i Sultanýna Birer bürhan-ý nur-efþanýz vücud-u Sânia Hem vahdete, hem kudrete þahidleriz biz. Þu zeminin yüzünü yaldýzlayan Nazenin mu'cizatý çün melek seyranýna. Bu semanýn arza bakan, cennete dikkat eden Binler müdakkik gözleriz biz (Haþiye) Tûbâ-i hilkatten semavat þýkkýna, hep kehkeþan aðsanýna Bir Cemil-i Zülcelal'in, dest-i hikmetle takýlmýþ pek güzel meyveleriyiz biz. Þu semavat ehline birer mescid-i seyyar, birer hane-i devvar, birer ulvî âþiyane, Birer misbah-ý nevvar, birer gemi-i cebbar, birer tayyareleriz biz. Bir Kadîr-i Zülkemal'in, bir Hakîm-i Zülcelal'in birer mu'cize-i kudret Birer hârika-i san'at-ý hâlýkane; birer nadire-i hikmet, birer dâhiye-i hilkat, birer nur âlemiyiz biz. Böyle yüzbin dil ile yüzbin bürhan gösteririz, iþittiririz insan olan insana. Kör olasý dinsiz gözü, görmez oldu yüzümüzü, hem iþitmez sözümüzü, hak söyleyen âyetleriz biz. Sikkemiz bir, turramýz bir, Rabbimize müsahharýz. Müsebbihiz, zikrederiz abîdane. Kehkeþanýn halka-i kübrasýna mensub birer meczublarýz biz. (Haþiye): Yani Cennet çiçeklerinin fidanlýk ve mezraacýðý olan zeminin yüzünde hadsiz mu'cizat-ý kudret teþhir edildiðinden; semavat âlemindeki melaikeler o mu'cizatý, o hârikalarý temaþa ettikleri gibi, ecram-ý semaviyenin gözleri hükmünde olan yýldýzlar dahi, güya melaikeler gibi zemin yüzündeki nazenin masnuatý gördükçe Cennet âlemine bakýyorlar. O muvakkat hârikalarý bâki bir surette Cennet'te dahi müþahede ediyorlar gibi bir zemine, bir Cennet'e bakýyorlar. Yani o iki âleme nezaretleri var demektir. Onyedinci Söz'den, Sözler, Sayfa:228-229 Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 15. September 2008 Teilen Geschrieben 15. September 2008 Aþkým Sana Emanet Ayrýlýðýn vaktidir Aþkým sana emanet Ana sütü gibidir Aþkým sana emanet Bir künyedir bu sana Ardýr, namustur cana Gözün gibi bak ona Aþkým sana emanet Ömrün bittiði yerde Açýlýr kara perde Þahidimdir mahþerde Aþkým sana emanet Ýçimde bir hüzün var Hiç olmadý bu kadar Gidiyorum nazlý yar Aþkým sana emanet Nurullah genc Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Fatih.I. Geschrieben 19. September 2008 Teilen Geschrieben 19. September 2008 BEKLENEN Ne hasta bekler sabahi, Ne taze ölüyü mezari. Ne de seytan, bir günahi, Seni bekledigim kadar. Gecti istemem gelmeni, Yoklugunda buldum seni; Birak vehminde gölgeni, Gelme artik neye yarar? (Necip F. Kisakürek) http://www.youtube.com/watch?v=TnUaaXv0A7k Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 20. September 2008 Teilen Geschrieben 20. September 2008 sevmek ,acilar icinde kivranmakdir, sevmek ,neolursa olsun yilmamaktir, sevmek ,ugrunda herseyi feda etmektir, sevmek, gönülden gönüle akan pinardir.... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Fatih.I. Geschrieben 20. September 2008 Teilen Geschrieben 20. September 2008 Gölgeler (N.F.Kisakürek) Gönlüm ucmak dilerken semavi ülkelere; Ayagim takiliyor yerdeki gölgelere... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 2. Oktober 2008 Teilen Geschrieben 2. Oktober 2008 ***...Üzülme...Yýkýlma...Aðlama...Sakýn!...*** ONDAN iSTE.. Umudunun tükendiginde, çaresizlik içinde kývrandýðýnda, Herkez seni terk ettiginde, Hayatýn çýkmaza girdiginde, Sana yardIm edecek birini, Seni dinleyecek bir dost aradýgýnda, Etrafýna baktýgýnda.. Kimselerin olmadýgýný farkedeceksin belki... Ama.. Yýkýlma,..üzülme,..aðlama..! Sana yardým edecek bir dostun var.! Seni senden daha iyi bilen, Senin çektiklerini gören, Sana senden daha yakýn olan, iste bu, seni yaratan Rabbin.. O`nu sev O`na sarýl Bil, öðren, yaþa onun sevgisini.. Sen Rabbine bir adým yaklaþtýðýnda, Rabbin sana on adým yaklaþýr.. O seni asla yarý yolda býrakmaz, O senin daima kalbinde olarak... Senin ona ibadet etmeni, sonra dua etmeni, istemeni bekler.. Cünki O, Kendisine yapýlan ibadeti, Kendisine yönelen dua`yI Hic bir eli ve gözyaþýný geri çevirmez.. Beklerki kulum bana dua etsin,..istesin benden.. Haydi o zaman, aç ellerini ve Rabbin ALLAH`a dua etki, O da sana yardým etsin... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 3. Oktober 2008 Teilen Geschrieben 3. Oktober 2008 Unutmayin KÝ; Her Abdest BÝr YemÝndÝr Aslinda Bu Eller BÝr Daha Harama GÜnaha Uzanmayacak! Bu AÐiz Harama AÇilmayacak! Bu DÝl BÝr Daha KÖtÜyÜ SÖylemeyecek,ÝftÝra Etmeyecek, Yalan SÖylemeyecek,dedÝkodu Yapmayacak! Bu Burun DenÝ Arzularin PeÞÝnde KoÞmayacak! Bu Kollar Harama Sarilmayacak! Bu GÖzler Harama Bakmayacak! Bu BeyÝn KÖtÜyÜ Planlamayacak! Bu Kulaklar Harami Duymayacak! Bu Ayaklar Harama Adim Atmayacak! SÖz VerÝyorum ALLAH im! Evet ÝtÝraf EdÝyorum Bunlari Yaptim,affet! TemÝzle, Arit BenÝ, Sen TemÝzlemezsen Ben TemÝzlenemem! Bana Yardim Et, BenÝ TemÝzle , BenÝ Arit! Her Abdest Bu Anlama GelÝr Ya Da GelmelÝ Farkindamiyiz? AbdestmÝ Aliyoruz? Yoksa El YÜzmÜ Yikiyoruz? Abdest Ruhumuzda BeynÝmÝzde BÖyle Algilaniyormu? Yankilaniyormu? EÐer Abdest BÖyle AlinmiÞsa Uzakta DeÐÝl Hemen EvÝnÝzÝn ÖnÜnde, Çok Yakininizda,hatta EvÝnÝzÝn ÝÇÝnde ÝstedÝÐÝnÝzde Hemen BulabÝleceÐÝnÝz Aritici, TemÝzleyÝcÝ, Durulayici BÝr NehÝr Bulursunuz BÖyle BÝr NehÝrde GÜnde 5 Kez Yikananda KÝrden, GÜnahtan Eser Kalirmi? HER ABDEST BÝR DEVRÝM OLSUN ÝÇÝMÝZDE HER ABDEST BÝR EVRÝM OLSUN HER ABDEST BÝR DÝRÝLÝÞ OLSUN HER ABDEST BÝR DiRiLiÞ OLSUN HER ABDEST YENÝ BÝR KURULUÞ OLSUN HER ABDEST YENÝ BÝR DURUÞ OLSUN HER ABDEST RABBÝN KAPISINA YENÝ BÝR VURUÞ OLSUN HER ABDEST NEFSÝMÝZE BÝR SORUÞ OLSUN GÜNAHLAR SOLSUN RABBÝMÝN NÝMETÝ TAMAM OLSUN Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 6. Oktober 2008 Teilen Geschrieben 6. Oktober 2008 Hadi hazýr mýsýnýz…? Serin öyleyse seccadenizi kýbleye doðru. kapatýn gözlerinizi.. aydýnlýðýnýz gönlünüzdeki O’na olan sevginiz olsun.. göz yaþlarýnýz süzülsün yanaðýnýza. yüreðinizde kavrulan aleve serinlik olsun göz yaþlarýnýz.. Iþte dost nedir bilmek mi istersiniz.. menfaatsiz.. korkunuz olmayacak.. acaba demeyeceksiniz.. acaba ben onu sevsem o da beni sever mi korkunuz olmayacak yüreðinizde çünkü O (c.c.) vaat ediyor.. severseniz severim.. severseniz severim.. severseniz severim.. ne güzel deðil mi sevginize karþýlýk bulmak.. sevginizin karþýlýksýz kalmayacaðýný bilmek.. þu dünyada yüreðinizi yakan onca dosta.. onca sevgiliye bir çare bir derman.. yürek yakmayan.. yüreðe serinlik veren bir Dost.. Vedud olan bir Dost.. Rahman olan bir Dost.. Rahim olan bir Dost.. Gafur olan bir Dost.. Sözünde sadýk olan bir Dost.. Surete deðil sirete bakan bir Dost.. Dost.. dost.. dost.. diye inleyene Gel.. gel.. gel.. diye nida eden bir Dost.. Ben Seni sevdim diyene Gel kulumsun, diyen bir Dost.. suretimle.. maddemle deðil.. yüreðimle ACZÝYETÝMLE geldim diyene Rahmetimle.. Þefkatimle.. Ýnayetimle karþýlandýn diyen bir Dost.. Haydi, serin öyleyse seccadenizi kýbleye doðru. kapatýn gözlerinizi.. aydýnlýðýnýz gönlünüzdeki o göz yaþlarýnýz süzülsün yanaðýnýza. yüreðinizde kavrulan aleve serinlik olsun göz yaþlarýnýz.. O dost ise; yürekte serinlik var O dost ise; yürekte huzur var O dost ise; yürekte coþku var O dost ise; yürekte yürek var… Ve O.. eðer sevgili ise aþýk olunan ise.. Ýþte o zaman yürekte olana tarif yok.. Ýþte o zaman yürekte olaný yazacak kalem yok.. Ýþte o zaman yürekte olaný söyleyecek dil yok.. Ýþte o zaman O var.. ve O var ise.. Haydi artýk sözler sükût etsin.. Býrakýn yürekleriniz konuþsun.. Seccadeniz Sevgiliyle buluþmanýz olsun.. Göz yaþlarýnýz Sevgiliye hediyeniz olsun.. Yüreðiniz Sevgiliyle konuþan diliniz olsun.. Sevgilinin size nasýl tecelli ettiðini iþte o zaman.. Ýþte o zaman anlayacaksýnýz.. Ve iþte o zaman anlayacaksýnýz O Dost ise; her þey dost O Sevgili ise; her þey sevgili…!!! Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.