carpe_fortunam Geschrieben 17. Februar 2010 Teilen Geschrieben 17. Februar 2010 SU SERP SINEME Cemal Süreya Cikamazsin, gönlüm haremdir sana Bakamazsin, eller mahremdir sana Umut pinarindan su serp sineme Asli'sin, bu yanan Kerem'dir sana... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 18. Februar 2010 Teilen Geschrieben 18. Februar 2010 Gönül Agrim Ankara Selam olsun selam sana Ilk gözagrim Ankara Gönül agrim Ankara Gözyaslarim sel olup Nehirlerle birlessin. Toroslar boyun büküp Elmadag'a el etsin Kizilirmak sasirsin Mogan'a gönül versin Olmasin mesafeler Cografyalar birlessin Sana ucsun hasretim Bir kusun kanadinda Bilsen nasil özledim Gönül agrim Ankara Kokun gelsin burnuma Akdeniz sabahinda Denizlerin dalgasi Savursun beni sana Bir damla cig olayim Güllerinin üstünde Sonra birak akayim Kokun sinsin tenime Sen de özlemissin beni Aldim dün haberini Kim diye sorma sakin Ele vermem ismini Ankara sensiz öksüz Boynu bükük dediler Bir yanin eksik kalmis Melekler söylediler Selam olsun selam sana Ilk göz agrim Ankara Gönül agrim Ankara...! Mensure Öktem Sahin Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 19. Februar 2010 Teilen Geschrieben 19. Februar 2010 Canin Olayim Ugur Isilak bende sevda yarasi derdin dermani sende bende bahtin karasi askin fermani sende... neyim var ise aldin mechul bir derde saldin varim yogum sen oldun artik can yok bedende... var ise bu can, yoluna kurban, hazirim her an...! gel de, sana geleyim yâr... ol de, senin olayim yâr... sende beni bulayim yâr... canin olayim. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 21. Februar 2010 Teilen Geschrieben 21. Februar 2010 GEL! Necip Fazil Kisakürek Yüzün bir sebepsiz korkuyla uçuk, O gün basucuma karalarla gel! Arkanda, çepçevre, kizil bir ufuk, Tepende simsiyah kargalarla gel! Elinden, dal gibi düserken ümit, Ne bir hasret dinle, ne bir âh isit; Bir yaprak ol, esen rüzgarlarla git, Kirik bir tekne ol, dalgalarla gel!... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 22. Februar 2010 Teilen Geschrieben 22. Februar 2010 Kalb-i mecrûh dile geldigi zaman, nagmeleri aglatir seni, duydugun an… söyle ki; bülbül´ün terennümü bile kesilir… cünkü bu hüzün nidalarina o da cân-i gönülden kulak verir… Kebuter* Gülzâr'ín içinde büyüyen, Gülün kiymetin ne bilsin? Merhamet nedir bilmeyen, Muhabbet'ten murâd ne bilsin? Is bu nefis kafesinde tutsak kebuter-- felegin ahvâlini ne bilsin? Kanadí yara-bere her yaní mecrûh olmasa-- Dostun kanadínín kíymetini ne bilsin? Her seyde O'nu göremeyen sâlik, Dostun derecâtíní ne bilsin? Kebuterin sözü cümleye, Yek'i bilir, baska ne bilsin? Kebuter'den murâd kemter**, Kemter'in zelil hâlini-- Hak'tan gayrí kim bilsin? Ö.S. © * kebuter = güvercin ** kemter = aciz, garib, fakir Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 22. Februar 2010 Teilen Geschrieben 22. Februar 2010 HIÇKIRIKLAR Nurullah Genc Saatler bitmiyor yapayalnizim Gülmek istiyorum, gülemiyorum... Sensiz olmak midir hep alinyazim? Bilmek istiyorum, bilemiyorum... Esirgedin nazli, hilal kasini Harap ettin cicek kokan basini Yüregime akan gözüm yasini Silmek istiyorum, silemiyorum... Sanki her sey efsaneydi, masaldi Ayrilik ruhumu elimden aldi... Gözlerim yollara takilip kaldi... Gelmek istiyorum, gelemiyorum... Gögüs germek için acilarima Titreyislerime, sancilarima Seni bir kez olsun avuçlarima Almak istiyorum, alamiyorum... Saçilan bir köpük olmak dilinde Bogulmak saçinin ince telinde Sir gibi sonsuza degin kalbinde Kalmak istiyorum, kalamiyorum... Unutuyor beni sirli gözlerin... Içimde bir yara isliyor derin... Kulaklarin, dudaklarin, ellerin Olmak istiyorum, olamiyorum... Bölerek uykunu rüyalarina O kucak dolusu hülyalarina Gece gündüz uçup aynalarina Konmak istiyorum, konamiyorum... Deli gibi asík olsa da güle Kim acir çöllerde öten bülbüle? Bir gün alev alev yanip da küle Dönmek istiyorum, dönemiyorum... Hiçkira hiçkira aglamaktansa Basina karalar baglamaktansa Bu yüregi her gün daglamaktansa Ölmek istiyorum ölemiyorum... *** iste, hic bir seyi beceremiyorum... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 23. Februar 2010 Teilen Geschrieben 23. Februar 2010 Göz Nurum Ugur Isilak Günesi verseler Sevdamí yerseler Yine de vazgeçmem Dünyadan sürseler Ben sensiz niderim Sensizlik kederim Ya sana can olur Ya benden giderim Bir ömür ararím Degismez kararím Sen varsan ben varím Göz nurum Ömrümün vârí Gönlümün nârí Gözümün nûru benim Sen olmasan virân olur Her aním her günüm. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 24. Februar 2010 Teilen Geschrieben 24. Februar 2010 Felâh (Namazim) bir körün kaleminden © kalk, ey nefsim... kalk ve gusl eyle bedenini, ruhunu... mâ ile dirilt vücudunu... o ki bazen nisyana düsüyor... bir dünya telasi onu kapliyor... ne kosar durursun ey nefsim? Dur durak hic bilmezsin? Kalbinin ezanini dinle hele bir saniye, bak seni cagiriyor, kulum gel, diye O ki seni felaha davet ediyor... sen ki, ey nefsim, üseniyor... sükran borcun yok mudur senin? Gözün, ayagin, elin ve daha neler neler icin? Cok acizsin, ey nefsim, ne kadar da cabuk unutursun? Gün gelir sen de ölür, hesaba tutlursun. Ahlar, vahlar günü gelip catmadan, ne olur, etme, tövbe eyle, iste Rahmandan O ki cok merhamet eden ve seni seven, O ki seni senden iyi bilen. Sen fânisin, bunu hatirla, bak ne diyor Cenab-i Mevlâ: „Ettâibûnel âbidûnel hamidûnes sâihûn, essâihûner rakiûnes sacidûnel amirûn, el-âmirûne bil ma´rûfi ven nâhûn anil münkeri, vel hâfizûne li hududillah ve bessiril mu´minîn.“* Sana mealini söyleyim ey nefsim, dinle, ve al dersin: „(Bunlar), tevbe, ibadet, hamd edenler, oruc tutanlar, rükû, secde edenler iyiligi emredip kötükten aliyonlar ve Allah´in sinirlarini koruyanlar. O müminleri müjdele!“ Gel, ey nefsim, katíl bu kafileye... Niyaz eyle, yakar mevlâya, katsin seni de bu muttakiler kervanina...! Sende istemez misin büsrâya nail olasin? sol kevserden kana kana icesin? Efendiler efendisinin köskünde hizmetci olasin? Öyle ise; Bir Kitmir gibi sadik ol, bir Eyyub gibi sabirli ol, bir Yûsuf gibi hayâlí ol, bir Ibrahim gibi halîl ol, ol ki cenab-i erhamurrahiminin cemil olan cemali ile müserref ol! Bu menzilin yolu cetindir, bu patika mutlak engebelidir. ilk engel de sensin, ey nefsim...! lakin dizginleyecegim seni. nar-i ateste yakmayacagim bu bedeni. Cünkün Kalû Belâda söz vermisim ve simdi sana emrediyorum ey nefsim: hayya alas salah, hayya alal felah, qad qametis salatu qad qametis salah...! Allahu ekber, Allahu ekber! Lâ ilahe illallah...! -------------------------------------------------- * tevbe suresi, 112 Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 25. Februar 2010 Teilen Geschrieben 25. Februar 2010 Sevebilme Ihtimali Yilmaz Erdogan Soguk ve sehirlerarasi otobüslerde vazgeçtim çocuk olmaktan Ve beslenme çantamda otlu peynir kokusuydu babam... Ben seninle bir gün Veyselkarani'de haslama yeme ihtimalini sevdim. Ilkokulun silgi kokan, tebesir lekeli yíllarínda Ankara'da karbonmonoksit sonbaharlar yasanírdí o zaman Özlemeye basladím herkesi... Ve bu hasret öyle uzun sürdü ki, adam gibi hasretleri özlemeye basladím sonra... Bizim Kemalettin Tugcularímíz vardí... Bir de camlarín bugusuna yazí yazma imkaní... Yumurta kokan arkadaslarla paylasílan kahverengi síralarda, solculuk oynamaya basladík... Ben doktor oluyordum sen hemsire, geri kalanlar kontrgerilla... Kírmízí boyalarla umut ikliminde harfler yazílíyordu pütürlü duvarlara ve Türk Dil Kurumu'na inat bir Türkçeyle... Agbilerimizden ögrendik, ''Ç'' harfinden orak-çekiç figürleri türetmeyi... Ankara'ya usul usul karbonmonoksit yagiyordu... Ve kapalí mekanlarda sevismeyi öneriyordu haber bültenleri. Oysa Ankara'da hiç sevismedim ben. Disiplin kurulunda tartísílan askím olmadí benim... Sínífça gidilen pikniklerde kíçímíza batan platonik dikenleri saymazsak... Ankara'ya usul usul kursun yagíyordu... Ve belli bir saatten sonra sokaga çíkmamayí öneriyordu haber bültenleri. Oysa hiç kursun yaram olmadí benim Ve hiç bir mahkeme tutanagínda geçmedi adím Çatísmalarín ortasínda sevimli bir çocuk yüzüydüm sadece Sana siirler biriktiriyordum fen bilgisi defterimde, ama sen yoktun Ben senin, beni sevebilme ihtimalini seviyordum, suni teneffüs saatlerinde Okul servisi seni hep zamansíz, amansízca bir lojman griligine götürüyordu Ben senin, benimle Tunalí Hilmi Caddesi'ne gelebilme ihtimalini seviyordum. Ben senin, beni sevebilme ihtimalini seviyordum. Yaz sícagí topraga çekiyor da tenimin çatlamaya hazír gevrekligini Sonra otobüs oluyordum, kírík yarík yollarín çare bilmez sürgünü Ne yana baksam dag ve deniz saníyordum Mus ovasínín yalancí maviligini... Otobüs oluyordum bir süre Yanímízdan geçen kara trenlerle yarísíyordum, yanagím otobüs camínín garantisinde Otobüs oluyordum. Bir ülkeden bir iç ülkeye Çocukluguma yaklastíkça büyüyordum. Zap suyunun sesini basína koyuyordum sarkílarímín listesinin Korkuyordum. Sonra iniyordum otobüsten Çarsídan bizim eve giden, ömrümün en uzun, ömrümün en kísa, ömrümün en çocuk, ömrümün en ihtiyar yolunu kosuyordum. Çünkü sonunda annem oluyordum, babam kokuyordum sonunda... Soguk ve sehirlerarasí otobüslerde vazgeçtim çocuk olmaktan Ve beslenme çantamda otlu peynir kokusuydu babam Ben seninle bir gün Van'daki bir kahvaltí salonunda, Ben seninle sadece bilmek zorunda kalanlarín bildigi, bir yol üstü lokantasínda, Ben seninle, Agrí dagína mistik ve demli bir çay kívamínda bakan, Dogubeyazít'ín herhangi bir toprak damínda, Ben seninle herhangi bir insan elinin terli cografyasínda olma ihtimalini sevdim. Ben senin, beni sevebilme ihtimalini sevdim...! Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 26. Februar 2010 Teilen Geschrieben 26. Februar 2010 GÖZLER Nurullah Genc Sende sevgidir zaman ve Leyla'dír... Kulak ver, tükenmeyen âh-u zâríma, gözler Ey, dikenli yollarí gökyüzüne baglayan Bir hayali dilberin çehresinde parlayan Mehtabím, gülümse de kalbimde gül büyüsün Sen ki, güzel gözlerin belki en büyügüsün Günes gibi, ufkumda dogup da yanan gözler Ruhumun yagmurunu içip de kanan gözler... Geceye mi çírpínís, gurbete mi bu hasret Bitmeyen bir susuzluk ve sönmeyen hararet Ortasínda kalmíssín; saçlarín darmadagín Gülsenim, yíkílmadan saray gibi otagín Hayatín sonbaharí kusatmadan rengini Yitirmeden $u billur ve masmavi engini Beni al kollarína, uyut sonsuza degin Yüzümde dalgalansín o simsiyah etegin Göreyim elmas gibi parlayan nakíslarí Gönlümü çiçek çiçek sírlayan nakíslarí Papatya bir simada sana taht kurmus Allah Ne olur, üzme beni; çektigim her derin âh Içimden bir parçayí koparíp götürüyor Ve hicrân sis misali, her yanímí bürüyor Mehtabím, yíldíz gibi süsle kâküllerini Koklayayím kalbimde yeseren güllerini Islanmís sinesine çekiver bir baharín Uyandír sarkísíyla beni, kanaryalarín Duaya kalksín elim, basím sükre uzansín Sesim dudaklaríma mahpus iken, uyansín Ve matem kuyusundan çekeyim ellerimi Toplayayím yerlere düsmüs hayallerimi Kapkaranlík dünyama bir ísík yakan gözler Bana, benimmis gibi, ümitle bakan gözler... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 28. Februar 2010 Teilen Geschrieben 28. Februar 2010 HICRAN RÜZGARI Nurullah Genc Hicrân rüzgâríyím, iskence seli Kusandím sevginin intizâríní... Mecnun, yüregine saldígím deli Bitmeyen bir askín ihtirâsíní... Hicrân rüzgâríyím; alevden tahtím Benligim hasretle büyüyen bebek... Kerem'i Aslí'nín 'âh'ína yaktím Kanatlarím ates saçan kelebek... Hicrân rüzgâríyím; ellerim kanlí Yagmur oldum, simsek gibi parladím... Ferhat, dagí yaran bir delikanlí Emrah'í Selvi'ye müptelâ kíldím... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 28. Februar 2010 Teilen Geschrieben 28. Februar 2010 IKI GÖZÜM IKI ÇESME Nurullah Genc sen gideli ardínda sadece hüzün bir de ríhtímlarín sarkísí kaldí... senin senden öte bir seyler oldugunu biliyorum, ama aksam oluyor ruhumu çöllere bírakíyorum... iki gözüm iki çesme bir sarhos kursunla kanatlarí kírílan garip bir serçedir alínganlígím biraz kum ve kelebek bir de senin için geçtigin yerlerde damla damla yüregime bulasan topragín ah-u zâr kalíntílarí... hala anlayamadím bizi bizden ayíran ísírgan otlaríní... sen orda, bulutlarín arasínda sessizce ya da bilmem hangi sehrinde arzín garip bir türkünün ardínda yürüyorsun... benimse avuçlarínda gözlerinden artakalan bir kaç yesil renkli hayal denizi iki gözüm iki çesme neye yaníyorum, biliyor musun...? birlestiremedik kalplerimizi... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 3. März 2010 Teilen Geschrieben 3. März 2010 YÂR O KI... Necip Fazil Kisakürek Falan, dagin ardinda; Seslen, seslen, isitmez... Filân, toprak altinda; Gözyaslari diriltmez... Neye vardin, vardin da? Ufuk varmakla bitmez. Bir sey göster kadinda, Tilsimini eskitmez...! Yâr o ki, hep yâdinda; Eksilmez ve eskiltmez. Murâdi murâdinda, Seni birakip gitmez. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 3. März 2010 Teilen Geschrieben 3. März 2010 HOSGELDIN CAN Halis Aydin Hosgeldin can, Hosgeldin umut Adi hürriyet Soyadi sevgi Yüregi sevda yagmurlari ile yikanmis Dost, içten ve doga gibi huzur dolu Ilik bir tebessüm gibi süzülür selami Yüregimden içeri Her sabah ayni cosku Ayri bir umutla... Yüregimde sevgisinin sarhoslugu Hosgeldin can Hosgeldin sevgi pinari Dünyayi sevgi ile kurtaran kadin Olmazsa olmazim Sansasyon yaratan bir sinema afisi gibi Herkesi kendine hayran birakan o ay yüzü Ama biraz deli, biraz hirçin Biraz mi, hem de zir Ziroglu, zir deli Sözünü budaktan sakinmayan Zalime karsi bíçkín Sevgiye dost Hümanizm elçisi sanki Dünyadan uzakta biryerlerden gönderilmis gibi... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 7. März 2010 Teilen Geschrieben 7. März 2010 ALIR DAĞLAR Yusuf Hayaloglu Baba bugün üsüyorum Karda kaldím üsüyorum... Anama deyin sícak bir çorba koysun Üstümü ört baba üsüyorum...! Behey babam dalmís babam Sigarayí sarmís babam Sapkasína hicran dökmüs Kibrit gibi yanmís babam Baba bugün alír daglar Bu dert beni alír daglar... Sehirlere sígmaz oldum Fazla sürmez, alír daglar... Baba bugün aglíyorum Darda kaldím aglíyorum... Dualarín üzerimden eksik etme Içim yandí aglíyorum... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 10. März 2010 Teilen Geschrieben 10. März 2010 GÜL (YINE HÜZÜN) Nurullah Genc bitir bu iskenceyi, sende artík bana gül dokundurma elini píhtílasan kana gül bahçe bos; çesme kuru; nerde bostancíbasí gelde feryâd ü figân etme bu hüsrâna gül yíllarca yatagínda uyudum semenderin çakallar yuvalandí bizim olan hana gül unuttum gökkusagí altíndaki resmini nice bühtan ettiler eski bir sultana gül kâinat oluk oluk bosalírken içimden yagmur damlasí bile olamadím sana gül... uzandígím her hayal tutusturdu ömrümü her yangínla yeni bir yangín düstü cana gül ya öldür, yarasalar oksasín cesedimi ya da terkedip gitme beni bu isyâna gül dinle ki, en ölümcül sarkímí söylüyorum daragací kurdular döndügüm her yana gül nasíl sevisiyorsun kírkayakla, çíyanla...? hani boyun bükmüstün ebedî fermana gül... meger bir yanílgínín zinciriymis umudum güvenimi yitirdim simdi her dermana gül. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 10. März 2010 Teilen Geschrieben 10. März 2010 Ben Sana Mecburum Bilemezsin... Atilla Ýlhan (Ibrahim Sadri´nin de seslendirdigi güzel bir siir...) Ben sana mecburum bilemezsin Adýný mýh gibi aklýmda tutuyorum Büyüdükçe büyüyor gözlerin Ben sana mecburum bilemezsin Ýçimi seninle ýsýtýyorum. Aðaçlar sonbahara hazýrlanýyor Bu þehir o eski Ýstanbul mudur Karanlýkta bulutlar parçalanýyor Sokak lambalarý birden yanýyor Kaldýrýmlarda yaðmur kokusu Ben sana mecburum sen yoksun. Ölmek kimi zaman rezilce korkuludur Ýnsan bir akþam üstü ansýzýn yorulur Tutsak ustura aðzýnda yaþamaktan Kimi zaman ellerini kýrar tutkusu Bir kaç hayat çýkarýr yaþamasýndan Hangi kapýyý çalsa kimi zaman Arkasýnda yalnýzlýðýn hýnzýr uðultusu Fatih'te yoksul bir gramafon çalýyor Eski zamanlardan bir cuma çalýyor Durup köþe baþýnda deliksiz dinlesem Sana kullanýlmamýþ bir gök getirsem Haftalar ellerimde ufalanýyor Ne yapsam ne tutsam nereye gitsem Ben sana mecburum sen yoksun. Belki haziranda mavi benekli çocuksun Ah seni bilmiyor kimseler bilmiyor Bir þilep sýzýyor ýssýz gözlerinden Belki Yeþilköy'de uçaða biniyorsun Bütün ýslanmýþsýn tüylerin ürperiyor Belki körsün kýrýlmýþsýn telaþ içindesin Kötü rüzgar saçlarýný götürüyor Ne vakit bir yaþamak düþünsem Bu kurtlar sofrasýnda belki zor Ayýpsýz fakat ellerimizi kirletmeden Ne vakit bir yaþamak düþünsem Sus deyip adýnla baþlýyorum Ýçim sýra kýmýldýyor gizli denizlerin Hayýr baþka türlü olmayacak Ben sana mecburum bilemezsin. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 11. März 2010 Teilen Geschrieben 11. März 2010 GEÇÝYOR SULAR GÝBÝ... Nurettin Durman Geçiyor sular gibi akýp gidiyor zaman Neye baksam biraz var biraz da yok gibidir Ilýk bir esintidir býrakmýyor ki neden Sevgiye susamýþ sanki yürek gibidir. Ýþte Rumeli hisarý iþte dua tepesi Orduyu hümayun saf saf olmuþ duada Sultan Mehmed Akþemseddin Molla Gürani Duruyor uzaklarda kara yüzü bizansýn Doðar gibi bulutlarýn ardýndan. Kaptaný derya Barbaros Hayreddin Paþa Baltaoðlu Süleyman bey Donanmayý hümayun süzülürdü boðazdan Çektiriler kalyonlar kadýrgalar Fermanlarla atlýlar Hürrem Sultan Safiye Sultan Kösem Sultandýr devlet Devþirme vezirlerin saltanat kavgalarý Binaltýyüz savaþlarý celali isyanlarý. Gidiyor aðýr aðýr köhne bir gemi gibi Lalelerden kan damlýyor topraða Yeniçeriler sipahiler nizamý cedid Asakir-i Mansure-i Muhammediye Namý diðer vakâyý hayriye Tanzimat fermanlarý otuzbir mart falan Bir oðlunuz olmuþtu zahir o zaman Meclisi mebusan kanuni esasi telaþlarý. Geçiyor sular gibi akýp gidiyor zaman Kimlerdi ilmiklenirdi iplerle boðazlarýndan Duruyor orta yerde Çanakkalede savaþ Duruyor hâlâ harbi umumi acýsý Aðýr yüklü gemiler ak köpüklü dalgalar Geçiyor sular gibi akýp gidiyor zaman Vapurlar kotralar sandallar Olta balýkçýlarý martýlar baðrýþmalar Ey kýrgýn yüreðim ey hüzünlü günüm Denizin kenarýnda oturmuþum üzgünüm... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 11. März 2010 Teilen Geschrieben 11. März 2010 HÝCRAN RÜZGARI Nurullah Genc Hicrân rüzgârýyým, iþkence seli Kuþandým sevginin intizârýný Mecnun, yüreðine saldýðým deli Bitmeyen bir aþkýn ihtirâsýný Hicrân rüzgârýyým; alevden tahtým Benliðim hasretle büyüyen bebek Kerem'i Aslý'nýn 'âh'ýna yaktým Kanatlarým ateþ saçan kelebek Hicrân rüzgârýyým; ellerim kanlý Yaðmur oldum, þimþek gibi parladým Ferhat, daðý yaran bir delikanlý Emrah'ý Selvi'ye müptelâ kýldým... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 12. März 2010 Teilen Geschrieben 12. März 2010 UFUKLAR Yahya Kemal Beyatli Rûh ufuksuz yaþamaz. Daðlar ufkunda mehâbet, Ova ufkunda huzur, Deniz ufkunda tesellî duyulur. Yalnýz onlarda bulur rûh ezelî lezzetini. Bu ufuklar avutur rûhu saatlerce, fakat Bir zaman sonra derinden duyulur yalnýzlýk. Rûh arar kendine bir rûh ufku. Manevi ufku pek engin ulu peygamberler - Bahsin üstündedir onlar- lâkin Hayli mes'ud idiler dünyâda; Yaþýyorlardý havârileri, ashâbýyle; Ne ufuklar! Ne güzel rûh imiþ onlar! Yârab! Annemin na'þýný gördümdü; Bakýyorken bana sabit ve donuk gözlerle, Acýdan çýldýracaktým. Aradan elli dokuz yýl geçti. Âh o sâbit bakýþ el'an yaradýr kalbimde, O yaþarken o semâvî, o gülümser gözler Ne kadar engin ufuklardý bana; Teneþir tahtasý üstünde o gün, Bakmaz olmuþlardý artýk bu bizim dünyâya. Yaþýyan her fânî Yaþýyan rûh özler, Her sýkýldýkça arar, Dar hayâtýnda ya dost ufku, ya cânan ufku. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 12. März 2010 Teilen Geschrieben 12. März 2010 ÖZLEYEN Yahya Kemal Beyatli Gönlümle oturdum da hüzünlendim o yerde, Sen nerdesin, ey sevgili, yaz günleri nerde? Daðlar aðarýrken konuþmuþtuk tepelerde, Sen nerde o fecrin aðaran daðlarý nerde! Akþam, güneþ artýk deniz ufkunda silindi, Hulyâ gibi yalnýz gezinenler köye indi, Ben kaldým, uzaklarda günün sesleri dindi, Gönlümle, hayâlet gibi, ben kaldým o yerde... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 13. März 2010 Teilen Geschrieben 13. März 2010 Diyarlardan Diyarlara... Uður Iþýlak Ýnan bana ben deðilim, söyleten beni, Atýlarak bir boþluða serilmiþim ben Sýradan bir dert deðildir inleten beni, Dostun býçak sözü ile vurulmuþum ben... Diyarlardan diyarlara sürülmüþüm ben Ruhum ile çarmýhlara gerilmiþim ben Çile yüklü duygularda dara çekildim Yemyeþil bir yaprak idim soldum döküldüm Asýrlarca sökülmeyen köktüm söküldüm Yalnýzlýðýn aðý ile örülmüþüm ben... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 14. März 2010 Teilen Geschrieben 14. März 2010 KENDÝSÝNE Nurullah Genc Sen ey þehrin yerlisi, cesur, karlý mühür Sen ey inatçý kýskanç, alçak gönüllü ve hür Karanlýk geceleri korkutsa da günahým Kýzlar Kayasý gibi dikilip kaldý âhým Sefere çýkanlarýn tatlý rüyâsý mýsýn Rûhumun cellâdý mý, yoksa hülyâsý mýsýn Konuþursun, sözlerin dâre çeker canýmý Susarsýn, çâresizlik büyütür isyânýmý Siyaha boyanýnca, kanatlanýr mý yürek Hangi harfin baþýný bekliyor þimdi melek Kasîde, hangi þehrin âþiyânýnda güzel Bulutlu havalarda parlayan aydýr gazel Yine mest, yine sarhoþ bahçendeki mumyalar Canlanýyor taþlarýn kalbinde sardunyalar Fildiþinden heykel mi taþýyorsun elinde Yine bir raksýn mumu yanýyor gözlerinde En hâkî denizini verdim sana ömrümün Dilediðince yýkan sularýnda gönlümün Sürmek mi istiyorsun masal arabasýný Getireyim kapýna devlerin en hasýný Ölümsüz meyvesini sundum hayal baðýnýn Dehâsýnda bulmuþum seni yalnýzlýðýmýn Celî bir kavis miydin, sokuldun yüreðime Hattý hümayununla sultan oldun evime Hendeseyi titretir endâmýn ley-ü nehâr Bu aþký destan gibi yazýyor fýrtýnalar Yüzündeki çizgiler kûfî midir sülüs mü Aradýðýn define Ýrem mi Endülüs mü Sen ey yardým sevenim, ruhumu derde saldýn Yalnýzlýðým aðlarken gülenim, nerde kaldýn? Azimli bir yüreðin yorgun kimyasýnda mý? Sevda denklemlerinin memnû dünyasýnda mý? Her pazartesi âhým kapýnda helâk olur Her Cuma karanlýðýn kuþlarý leylâk olur Kâþifin benim gülüm, görmediðin yine ben Bilseydin sana benden bakaný görünmeden Anlardýn; her macera tende rü´yet gibidir Oysa sende gördüðüm, sana gurbet gibidir Utangaç bir merhamet saklýyorsun sesinde Sahraya dönüyorum baharýn ötesinde Gizlice bir nikahtýr o arzuhal, o kâmet Sensizlik, yollarýmda bir deðil, bin kýyamet Bu tebessüm rüya mý, bu istifham uðru mu Âh bir çoðaltabilsem yüreðinde ruhumu Bilmezsin ayrýlýðýn aðý kokan dilini Hâtýra býrak bana oyalý mendilini Ege uygarlýðý çaðrýþtýran tarihin Asya´nýn baðrý kadar muammalý ve derin Arý sütü damlarken kaygan kirpiklerinden Görünmez bir mürekkep akar iliklerinden Yüreðin, âh yüreðin bir hüzün lâlesi mi Masallar ülkesinde Zengibar kalesi mi Kapýsýna bir türlü varamadým, a gülüm Hudutlarýnda bile duramadým, a gülüm Ýpeðimi elimden aldý pusathâneler Bulamaz kaybedilen nûn´u rasathaneler Hummalý bir kovanda bal yapan arý mýsýn Hayatýmýn ansýzýn kopan damarý mýsýn Paslandý buzdaðlarý ortasýnda çeliðim Gözlerinden hatýra kaldý kekemeliðim Kervanýnda kaybolan bir bezirgân gibiyim Kaktüslerin diline düþen figân gibiyim Her köþede bir meddâh anlatýyor âhýmý Bilmiyor, kirpiðinden almýþým siyahýmý Uðrunda, krallarýn bahtý solsaydý, gülüm Amerika, yolunda kurban olsaydý, gülüm Bir Kafkas figüründe bulurdum son izini Efeler diyârýna çevirirdim yüzünü Eþkýyâ vurgunudur seni benden ayýrmak Çalýkuþunu yakan bir rüyayý haykýrmak Gölgelere gecenin künhünü hatýrlatýr Ayrýlýklar bazen de gölgeleri aðlatýr Sükûnla savaþýyor hislerim kýyasýya Sevdiðini bilirim uykuyu doyasýya Süslenmek istiyorsan, ruhumu boynuna tak Bu firûze özgürlük yalnýz senin olacak Bastýðýn her hücremde otuz sekiz çizgi var Baktýðým her duruþun muammalý bir duvar Suskunluðun taþ gibi, gülüþün berrak deðil Neden vivien kokar baharýn, leylâk deðil Gözlerin bir zamanlar topraðýn sahibiydi Bakýþlarýn bir tutam gül yapraðý gibiydi Ýnsanlar kývranýrken ejderlerin aðýnda Ceylan gibi yürürdün bir hayal sokaðýnda Yine de, yokluðumun en þüpheli çaðýydýn Tenhâlarda aðlayan bir okul kaçaðýydýn Karanlýk korkutamaz gülüm seni, vururum Kâtil yüzlü cinlerin karþýsýnda dururum Yeter ki, o nâzenîn kalbin emir buyursun Kâinat yýkýlsa da yüreðimde uyursun...! Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 16. März 2010 Teilen Geschrieben 16. März 2010 SERSERÝ Necip Fazil Kisakürek Yeryüzünde yalnýz benim serseri, Yeryüzünde yalnýz ben derbederim. Herkesin dünyada varsa bir yeri, Ben de bütün dünya benimdir derim. Yýllarca gezdirdim hoyrat baþýmý, Aradým bir ömür, arkadaþýmý. Ölsem dikecek yok mezar taþýmý; Halime ben bile hayret ederim. Gönlüm ne dertlidir, ne de bahtiyar; Ne kendisine yâr, ne kimseye yâr... Bir rüya uðrunda ben diyâr diyâr, Gölgemin peþinden yürür giderim... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 17. März 2010 Teilen Geschrieben 17. März 2010 Gadaný Alým Ugur Isilak yine kaynýyor kaným seni arzular caným topragýna kurbaným kara sevdalým bakýþýn zalým sana gelen bana gelsin gadaný alým kayseri`de þaþtýn mý aksaray`ý aþtýn mý konyayý dolaþtýn mý kara sevdalým bakýþýn zalým sana gelen bana gelsin gadaný alým kýrþehir`de ertaþým niðde de çok sýrdaþým ey sivaslý gardaþým kara sevdalým bakýþýn zalým sana gelen bana gelsin gadaný alým severim sevgi haksa yanar sana kim baksa koçsar`lý mýsýn yoksa kara sevdalým bakýþýn zalým sana gelen bana gelsin gadaný alým edirne`den kars`a dek bu memleket tek yürek yüzü aktýr gözü pek kara sevdalým bakýþýn zalým sana gelen bana gelsin gadaný alým Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.