Gast Geschrieben 2. August 2009 Teilen Geschrieben 2. August 2009 Sessizce gidiyorum… Gidiyorum ben sessizce ardima bakmadan, Gidiyorum ben sensiz gözlerimde yas, icimde buruk sevdan… Geri dönüsü olmayan bir yoldayim, sensizligin girdabindayim, Gidiyorum sessizce sevdigim, ne olur aglama. Seni sensiz sevmesini ögrene bilir miyim bilmiyorum, ama biliyorum ben gidiyorum… An gelir sessizligimi bozarim, seni sevdigimi dünyaya haykiririm, an gelir senin sevgini icimde yasarim… Ben sessizce giderken seni gözü yasli arkamda birakirim, birakirken icimi daglarim, yanar yanar aglarim… Agliyorum bu sessizce gidisime, agliyorum sensizlige, Seni düsünüyorum sessizligimde, ve ben yine agliyorum… Veda mi ediyorum sana? Veda ederken elveda bayragini cekmek istemesemde, elveda diyorum ben sessizce… Bu gidisim icimi acitacak sevdigim biliyorum, bunu bildikce icimde feryat ediyorum. Gitmek istemesemde ben gidiyorum sessizce… Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
seneullah Geschrieben 3. August 2009 Teilen Geschrieben 3. August 2009 Bende Kalsýn al da git eðreti gülüþlerimi isyaný kutsayan yüz bende kalsýn maviye boyama zor düþlerimi gemimi yakacak köz bende kalsýn mermere saplanan bir deli su’ca nefreti sevdama etmiþim boca karanlýða dönük bir çift namluca tetikte bekleyen göz bende kalsýn neþeyi açmadan solanlara ver gülüp eðlenmeyi yýlanlara ver baharý, bahçeyi çalanlara ver Van Gogh’un çizdiði güz bende kalsýn bilirim yol uzun sürmek zor ama çekmediðin kahrý koy matarama azýk kýt, vakit dar, tuz bas yarama çiledeki aziz giz bende kalsýn 1986 Mustafa Ýslamoðlu Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 3. August 2009 Teilen Geschrieben 3. August 2009 Yikilma Sakin Sana durlanmis kelimeler getirecegim pörsümüs bir dünyayi kahreden kelimeler kelimeler, bazisi tüyden bazisi demir seni çünkü dik tutacak bilirim kabzenin, çekicin ve divitin tutuldugu yerden parlayan siir. Zorlu bir kis geçirdim, seninki gibi neftî aciktim, bitlendim, bir yerlerim sancidi sökmedi ama hoyrat kurallari fasizmin çünkü kalbim asktan çatlayip yarilirdi. Her sabah çarpisarak çekilirdi karanlik alnacimdan acilar bile duymadim kof yürekler önünde beynim her sabah devrimcinin beyniydi ayaklarim donukladi gelgelelim sagligin yerinde mi? Yaralarin kabugu kolayca kaldiriliyor halkin dogurgan dünyasina dalmakla onlarin günese çarpan sesini anlamaytan dört duvarin, tel örgünün, meshur yasaklarin sahipleri seyir bile edemezken içimizdeki senligi yilgi yanimiza yanasmazken bizi kivil kivil bekliyorken hayat yikilmak elinde mi? Bosuna mi sokuldu bankalara petrol borularina kundak kursun isçinin bögrünü bosuna mi örseledi varsin zindanlarin ugultusu vursun kulaklarimiza yasamak bizimçün dokunakli bir sarki degil ki. Bu yürek gökle bariskin yasamaya alismis bir kere ve inatla çevrilmis topragin çilgarina yazik ki uzaktir kuslari, sokaklariyla bizim olan sehir ama ancak laneti hirsla tirpanlayamamak koyuyor insana öpüsler, yataga birden yuvarlanislar sevgiyle hatirlansa bile hatta. Köpüren, köpürtücü bir hayatin nadasidir kardesim bütün devrimcilerin çektikleri biliriz dünyadaki yorgunluk habire mizraklanir daglarda gürbüz bir ölümdür bizim arkadaslarinki pusmus bir sahaniz simdilik, ne kadar sahan olsak ama budandikça fiskiranda bizleriz ölüyoruz, demek ki yasanilacak..." Ismet Özel Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 5. August 2009 Teilen Geschrieben 5. August 2009 Bu ne güzel koku böyle, bu ne güzel koku. Gül bahçesinden yoksa gelen o mu? Gece mi bu gelen, misk mi bu, amber mi bu? Bu ne güzel koku böyle, bu ne güzel koku. O pazardan tezcecik yoksa o mu geliyor, yoksa güzelimiz geri mi geliyor ne? Bu nasýl yüz böyle, bu nasýl ýþýk? Bu nasýl ay böyle, bu nasýl güneþ? Maðradan mý çýktý, daðdan mý iniyor, o yalnýzlýðýn adamý, o dost? Boþ yere arama þarap testisini sen. Koklama onun aðzýný sen boþ yere. Þu meyhaneciden mi geliyor sandýn onu; dostum, onu sen kendin gibi belleme. Yolda o yapayalnýzsa ne olur? Baþýnda sarýk yoksa ne çýkar? Ne bundan güneþe bir leke olur, ne ayýn gösteriþine zarar. Bu gece uyuma dostum, uyuma. Bir kolayýna getir onu bul. Sarhoþlar meclisine hep böyle geceleyin gelir o. Bu gece uyuma dostum, uyuma. Biz duvara asýlý duran resimleriz. Bizi yapan ressamýn varlýk þavký duvarýn üzerine bir vurdumu, bakarsýn o anda canlanývermiþ, kýmýldanmýþýz Onun selvi boyu bir göründü mü, bakarsýn dünya güllük gülistanlýk. Kalktý bir salýndý, kendinibir gösterdi mi. bakarsýn kýyamet koptu gitti. Bakarsýn Calinus gibi hastalar ülkesindendir o. Bakarsýn hayret yurdunda dolaþýr hastalar gibi. Sustum artýk ben, sustum artýk Bu þiir utanýyor ondan. Mevlana Celaleddin Rumi Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
seneullah Geschrieben 11. August 2009 Teilen Geschrieben 11. August 2009 KIZGIN YÜREK... kurþunlar el altýnda bir yerde dursun kütüklükte bir atýmlýk sevda daha kaldý insanlar birbirlerini yüreklerinden vursun silahýmýn namlusu gül kusmaktan usandý uyandýrýn öfkeleri kudursun söyleyin anama ölecek çocuklar doðursun bugün yine kan verdim yeryüzünün damarlarýna bugün yine ben vuruldum aðlama gün doðacak topraðýmýn çocuklarýna umudu birkez daha çevirdim yolundan ama söyleyin anama ölecek çocuklar doðursun adýný Bedir koysun yakýnda daðlar kýzacak, biliyorum gökler kýzacak, yerler kýzacak sürmelibey biraz daha diye dursun artýk ben de fýrtýnalar ülkesine gidiyorum bu kýþ çetin olacak ocaða yüreðimi vursun söyleyin anama ölecek çocuklar doðursun Mustafa Ýslamoðlu Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 23. August 2009 Teilen Geschrieben 23. August 2009 Yalnýzlýða dayanýrým da, bir baþýnalýða asla, Yaþlanmak hoþ deðil, duvarlara baka baka. Bir dost göz arayýþýyla, Saat týkýrtýsýyla... Korkmam geçinip gideriz biz mutlulukla, Ama; ''Günün aydýn, akþamýn iyi olsun'' diyen biri olmalý. Bir telefon çalmalý ara sýra da olsa kulaðýmda. Yoksa zor deðil, hiç zor deðil, Demli çayý bardakta karýþtýrýp, Bir baþýna yudumlamak doyasýya. Ama ''Çaya kaç þeker alýrsýn?'' Diye soran bir ses olmalý ya ara sýra... CAN YÜCEL Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
seneullah Geschrieben 28. August 2009 Teilen Geschrieben 28. August 2009 DÝLLÝ ÞEYTAN… suç aleti aðzýn barut kokuyor çevir namlunu bana ordunu üstüme sal aðzýný öbür yana bal þerbeti sundun dostun kýrk kâse hangisinde zehir al yak yüreðimde sigaraný seni dilinden tutuþturur uzat ellerini tutunayým diline söz geçir sen ziyaný yok tek cevapsýz kalayým duyulmuyor sesiniz yaramda dil izi var kurþunlar nerdesiniz Mustafa Ýslamoðlu Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 28. August 2009 Teilen Geschrieben 28. August 2009 Kendime Yediremem Düþman saçmasapan lâflar eder, duyar can kulaðým. Benim için kötü þeyler düþünür, görür can gözüm. Üzerime köpeðini salar, ýsýrýr köpek ayaðýmý, çok acýlar çekerim, çok acýlar. Köpek deðilim, onu ýsýramam, ýsýrýrým dudaðýmý. Büyük kiþilerin sýrlarýna ortaðým, gene de na þu kadar övünemem. Bütün ayýplar bende ama, ne yapýp yapmalý, ulaþmalý dostlara, geride kalmayý kendime yediremem. Mevlana Celaleddin Rumi Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Songül Geschrieben 3. September 2009 Teilen Geschrieben 3. September 2009 Sen.. Sen umudumu.. Sen hayallerimi yiktin.. Sen beni benden aldin hayatimi cökertdin.. Sen ruhumu caldin.. Sen maneviyatimi maf etdin.. Sen hayatin cilvelerini yasarken.. Sen hayatin keyfini cikariken.. Sen gezip tozarken.. Beni benle biraktin.. Sen yalanlarinla dolanlarinla bas basa kal.. Ve vicdaninla hesaplas.. Sen varya sen.. Seni Allaha havale ediyorum.. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 6. September 2009 Teilen Geschrieben 6. September 2009 Bu ne güzel koku böyle, bu ne güzel koku. Gül bahçesinden yoksa gelen o mu? Gece mi bu gelen, misk mi bu, amber mi bu? Bu ne güzel koku böyle, bu ne güzel koku. O pazardan tezcecik yoksa o mu geliyor, yoksa güzelimiz geri mi geliyor ne? Bu nasýl yüz böyle, bu nasýl ýþýk? Bu nasýl ay böyle, bu nasýl güneþ? Maðradan mý çýktý, daðdan mý iniyor, o yalnýzlýðýn adamý, o dost? Boþ yere arama þarap testisini sen. Koklama onun aðzýný sen boþ yere. Þu meyhaneciden mi geliyor sandýn onu; dostum, onu sen kendin gibi belleme. Yolda o yapayalnýzsa ne olur? Baþýnda sarýk yoksa ne çýkar? Ne bundan güneþe bir leke olur, ne ayýn gösteriþine zarar. Bu gece uyuma dostum, uyuma. Bir kolayýna getir onu bul. Sarhoþlar meclisine hep böyle geceleyin gelir o. Bu gece uyuma dostum, uyuma. Biz duvara asýlý duran resimleriz. Bizi yapan ressamýn varlýk þavký duvarýn üzerine bir vurdumu, bakarsýn o anda canlanývermiþ, kýmýldanmýþýz Onun selvi boyu bir göründü mü, bakarsýn dünya güllük gülistanlýk. Kalktý bir salýndý, kendinibir gösterdi mi. bakarsýn kýyamet koptu gitti. Bakarsýn Calinus gibi hastalar ülkesindendir o. Bakarsýn hayret yurdunda dolaþýr hastalar gibi. Sustum artýk ben, sustum artýk Bu þiir utanýyor ondan. Mevlana Celaleddin Rumi Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 7. November 2009 Teilen Geschrieben 7. November 2009 Son defa bakýyorum sana bulutlar, gökyüzü... elveda! Kuþlarýn çýðlýðý, saðýrlýðý dünyanýn... elveda! Acýyanlarým bana; (da) elleri böðründe kalanlarým... üzülmeyin; biter bir gün, acý yanlarým... Salkým saçak sancýlarým... elveda! Ey gel geç Leyla, ey dünya... Ey kör sevdalarým... elveda... Ey, çöllerin Serabý... Ey, yandýkça yandýran tuzlu suyu denizlerin... elveda... Atamadýðým çýðlýklarým... Yollardaki izim... Dinmeyen sýzým... Besteleri boynu bükük sazým... elveda... Gün batýmlarý, hey! Dayanamam bu sarýsolgun bu "olgun" ayrýlýða... Bu her akþamki kýyamete... Ah, ben ki sabahlardan geliyorum... Birdenbire bu vakitli elveda? Ellerini alýþtýr vedaya... Ve duaya... Bak, avuçlarýnda tuttuðun zamanlar daðlarýn ardýna düþtü... Titrek bir istasyona, çýðlýk bir vedaya hazýr mýsýn? Ne zaman gelir bu giden bahar! Bu kýþ hangi ölümdür! Sonbahar yapraklarý kaç veda mektubudur! Ömrümüz kaç elveda... Kaç sonbahar, kaç çýðlýk... Saydýn mý aynalarda deðiþen yüzlerini... Ellerini alýþtýr vedaya... Ve duaya... Yol uzun... Her adým bir ayrýlýk... Kapý arkasý gurbet ya... Yaka paça götürüyorlar bizi... Çocukluðumuzu, gençliðimizi... Bilsen ki her an bir zelzele... Duysan ki ne velvele... Sen iyisi mi ellerini alýþtýr vedaya... Ve duaya... Her derde devaya... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 9. November 2009 Teilen Geschrieben 9. November 2009 Elimde kâlem yüreðimde aþk Gün ölmek üzere, her þey yine sus pus olmuþ, beni bana haykýrýyor. Elimde yine bir kâlem. Bu kâlem bana dost, arkadaþ, sýrdaþ ve bazen de ben. Yüreðim de sancý, aþkým buhar oldu tüm odayý sardý. Yüreðimde ki sevda beni benden aldý. Ve iþte yine akþam, ve iþte yine hüsran. Yoksun sen ve yine bir gece daha sensiz yüreðimden aktý. Nefes alýþ veriþim göðsüme acý oldu, tüm benliðimi sardý. Nefes alýþ veriþlerimde yalvarýþlarým saklý, gel gör ki bu yalvarýþlar sadece havada kaldý. Yüreðimde aþk, kalbimde senin adýn. Yüreðimde aþk dudaklarýmda senin adýn. Yaz kâlem durma yaz… Elimde kâlem yüreðimde aþk yaz… Pinar Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 15. November 2009 Teilen Geschrieben 15. November 2009 Gündüz aðlamalarýndan farklýydý... Geceler karanlýk, geceler nemli... Ve iþte o çýðlýk! Geceleri uykunuzu böler o yürek yakan nida. Beyinde yankýlanýr, yürek yakar. Sýkýca sarýldýðýn uykuyu çarpanlarýna ayýrýr. Kýsa aralýklarla, çýðlýklarýnýn izin verdiði müddetçe uyursun. Halbuki, sorun uykunun rahatlýðý deðildir. Sorun, sesin sahibinin gözyaþlarýyla ýslanmýþ yanaklarý, acýlar içinde kývranýþý, derdini söyleyemeyen sýkýntýlý hali, anlatmak isteyip de anlatamadýklarý... Olgun insan bunlarý sorun olarak deðerlendirmeyip, O'ndan gelen ilahi mesaj nedir diye anlamaya çalýþýr belkide.. Belkide bu, olgunlaþmamýþ insanlara, Rabbe giden yolu açmak için bir vesile... Kim bilebilir? Vakt-i sehere doðru ilerliyorum. Bu yazýyý kaleme almama sebep olan, o masumca yakarýþlar... Minicik yüreðiyle, daha hayatý anlayamadan, bu dünyayý tanýyamadan, yakalandýðý hastalýk yüzünden günbe gün fonksiyonlarýný yitiren, tabir-i caizse bebekleþen, hayatý taný/ya/madýðý halde bize hayat dersi veren kardeþim.. Adý güzel, kendi güzel Rabia... Rabiam.. Ne tuhaf deðil mi? "Tuhaf olan ne diyeceksiniz?" haklý olarak. Sahibini bile bile sahiplenmek. Kardeþim Allah'ýn. Evet O verdi, O alacak. Ama yok o benim..? O benim kardeþim.. Bir "ben" lik var iþin içinde.(insanýz iþte nisyandan gelmiyor muyuz?) Ah bir anlayabilsem. Yüreðim donuyor bazen. Ona bakarken hiç birþey yapamamak kahrediyor. Dua etmek için kelimeleri birleþtiremiyorum. Küsüyor sanki bana kelimeler.. Sonra sadece þunu söyleyebiliyorum:" Allah'ým, Peygamberimiz(sas) olsa bu durumda nasýl dua ederdiyse, ne olur onu kabul et.".. Ve kendimin bile duyamadýðý, yüreðimi titreten bir "AMÝN" ekliyorum sonuna.. Sanýrým yeni daldý uykuya. Adý güzel, kendi güzel Rabia.. Ah iþte yine o ses.. Demek ki dalmamýþ.. Yanýna gidiyorum olmuyor, odama geliyorum olmuyor.. Ah.. þu kaðýt üzerinde oynayan kalem ne iþlere yarýyor. Yoldaþlýk etmek bir canlýya mý yaraþýr yoksa bilmeden hareket eden, sayfalarda gezinen bu kaleme mi? Hiç birine.. Anlýk yoldaþ gerekmez bize. Allah'ým! biliyorum tek dost Sensin. Sen olmalýsýn. Ya Rab! her ne kadar hayatýn akýþýný kalemin ucuna taþýrmaya çalýþsamda bilirim ki, asýl dost "Sen"sin. Sen sanki sevmiyor musun Rabia'yý? Hiç kimse sevemez kardeþimi Senin sevdiðin kadar. Benden çok seven Allah'ým var. Her ne kadar dayanamýyorum diyerek buðulansada gözlerim, ey merhametini anlatmada kelimelerin yetersiz kaldýðý Rabbim! Sen daha çok düþünürsün kulunu bilirim. Ve yine bilirim ki; ýzdýraplarýn bile merhametindendir. Sana gelen yollar haktýr, haktan ayýrma bizi. Sensiz neyler bu garip Er-Rakib? Anlatamasam da herþeyi, dökemesemde tam manasýyla içimi, bilirim sen bilirsin beni.. Bilirsin bendekileri... "Deðildir bu bana layýk bu bende Bana bu lütf ile ihsan nedendir?" ne güzel söylemiþ alvar imamý. iþte yine o ses, gitmeliyim... 24.10.2009 6:56 Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 16. November 2009 Teilen Geschrieben 16. November 2009 Mademki ben güneþe kulum, güneþten söz açmalýyým size. Mademki gece deðilim ben, mademki karanlýða tapmýyorum, düþten dem vurmak nafile. Mademki týpký güneþe benziyorum, elimi eteðimi çekmeliyim üzerinden ferah, mâmur olan yerin. Mademki týpký güneþe benziyorum, doðmalýyým ortasýnda harabelerin. Gerçi bugün bir kuru elmayým, ama deðerim aðacýmdan çok. Gerçi sarhoþum, yýkýlmýþým ama doðru lâf etmedeyim, erkekçe konuþmadayým. Benim gönlümün kokusu yöresindeki topraktan gelir. Ben o topraktan utanýrým da nedense bir tek söz söyleyemem suya dair. Güzel yüzünden kaldýr perdeni, böyle konuþmayý yakýþtýrma bana. Taþ gibi kaskatýysa senin kalbin, bak benim kalbim yanmýþ, ateþ haline gelmiþ. Bir iyilik eder, þiþeyi alýrsan eline, bir de bakacaksýn ki kadehle þarap bende dile gelmiþ. Mevlana Celaleddin Rumi Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 16. November 2009 Teilen Geschrieben 16. November 2009 Yazarken kanýyor yüreðim Susmak kadar acý bir þey varmý diye soruyorum bazen kendime. Her þey çok aðýr geliyor bana, ben aðýr, kalbim aðýr, her þey. Anlatmak istediklerim hep kalemimin uçunda, yazýlmaya mahkum. Anlatýlamayan þeyleri döküyorum o bembeyaz, hiç kalem deðmemiþ kaðýtlara. Ben yazdýkça kalbim çoþuyor. Ben çoþtukca yüreðim kanýyor. Yazdýrana bak, yazana deðil. Sen sevdirene bak sevene deðil, ama hep bak. Gör etrafýnda olan biteni, gözlerdeki umudu, tükenen sabrý gör. Gör ki adam ol. Gör ki sev. Gör ki yan. Yeter ki görmesini bil! Kanayan yürekler susmadýkça bu yazmalar asla bitmeyecek, iþte bu yüzden yazýyorum. Pinar Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 18. November 2009 Teilen Geschrieben 18. November 2009 Derdim sevinçtir yüreðime! Dünya dert yeri,üzüntü mekanýymýþ. Bu dünyaya her gelenin yüreði kanarmýþ. Üzülürmüþ,kalbini acýtan birþeyler bulurmuþ hayatta. Sevinçlerini unuturcasýna küsermiþ hayata... Yüreklerde dolaþan derter vardýr. Her dokunðunda ona acýr sol yanýn. Sanki býçak deðmiþ gibi kanar duygularýn. Kalbindeki dertler sana en yakýnýn... Derdi dert yapan sýkýntý vermesiymiþ. Her sýkýntý verene dert denirmiþ... Benim derdim sen ol RABBÝM. Sen sýkýntý vermezsin bilirim. Sen sýkýntý versende ben sabrederim. Seni dert edinmeyen en büyük derttedir efendim... Þimdi ben derdimi düþünüyorum. Düþündükçe artsýn,taþsýn istiyorum. Bu dertle sonsuza ulaþmayý bekliyorum. Yüreðimdeki derde yürek dolusu þükürle eyvALLAH diyorum. EyvALLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 18. November 2009 Teilen Geschrieben 18. November 2009 Acziyetimin dumanlarý! Yürekten gelen sevinçlerimize ortak ararýz çoðu zaman. Paylaþmak isteriz sevinç çiçeklerimizi. Duygularýmýz taþarcasýna haykýrmak isteriz. Sevinçleri yaþamak kadar paylaþmak da güzeldir biliriz. Ýnsanýn yüreðinde her zaman sevinçler çýðlýk atmayabilir. Bazen bir hançer gibi saplanan hüzünler,sol yanýnda kanayabilir. Ýþte bu duygularý(hüzünleri)paylaþacak birilerini bulmak önemlidir. Üzüntülerimi de sevinçlerimi de paylaþacak kimse var mý acaba? Her sýkýldýðýmda yaslanacak bir yastýðým duruyor mu sol yanýmda? Olsa da olmasa da sen varsýn ya RABBÝM. Sen derdimi de sevincimide benden daha iyi bilensin. Þimdi duygularým arzhalimdir sana. Amacým yüreðimde ne varsa sana sunmaktýr aslýnda. Ýsyan olarak deðil bu haykýrýþým, Sadece acizliðimi sunmaktýr sana. Acziyetimin dumanlarý kalbimin derinliklerine inene kadar, Beni bana býrakma RABBÝM,sana ulaþana kadar... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 19. November 2009 Teilen Geschrieben 19. November 2009 Gülce Uçurumun kenarýndayým Hýzýr Ulu dilber kalesinin burcunda Muhteþem belaya nazýr Topuklarým boþluðun avcunda Derin yar adýmý çaðýrýr Dikildim parmaklarýmýn ucunda Bir gamzelik rüzgâr yetecek Ha itti beni, ha itecek Uçurumun kenarýndayým Hýzýr Civan hazýr Divan hazýr Ferman hazýr Kurban hazýr Uçurumun kenarýndayým Hýzýr Güzelliðin zulme çaldýðý sýnýr Baþým döner, beynim bulanýr El etmez Gel etmez Gülce'm uzaktan dolanýr Uçurumun kenarýndayým Hýzýr Gülce bir davet Mecaz deðil Maraz deðil Gülce bir afet Peri deðil Huri deðil Gülce beyaz sihir Gülce ölümcül naz Buram buram zehir Yar yüzünde infaz Bir gamzelik rüzgâr yetecek Ha itti beni, ha itecek Güzelliðin zulme çaldýðý sýnýr Uçurumun kenarýndayým Hýzýr Ben fakir En hakir Bin taksir Ateþten Kalleþten Mýzrakla gürzden Dabbetülarz'dan Deccal’dan, yedi düvelden Korku nedir bilmeyen ben Tir tir titriyorum Gülce’den Ödüm patlýyor Gülce’ye bakmaktan Nutkum tutuluyor, ürperiyorum Saniyeler gözlerimde birer can Her saniyede bir can veriyorum Ömer Lütfi Mete, 1981 Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 20. November 2009 Teilen Geschrieben 20. November 2009 Aþk ne ham söz... Ne ateþtir... Aþk ne Mecnun...Aþk ne Leyla... Aþk ne hüzün...Ne sevinçtir... Aþk dediðin Yüce Mevla Kainatýn nakýþlarý Kuldaki kalp atýþlarý Aþk yýkmaktýr tabularý Aþk dediðin yüce Mevla Aþk ne tendir ne tende can Aþk ne Yusuf... Ne Züleyha... Aþk ne heves...Ne heyecan Aþk dediðin Yüce Mevla Aþk, Muhammed'e muhabbet Aþk güzellik...Aþk letafet Aþk bir olana þehadet!... Aþk dediðin Yüce Mevla... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Gast Geschrieben 21. November 2009 Teilen Geschrieben 21. November 2009 Ey can Ey canan! Bir umut yelkeni açtým sana doðru, sana doðru uçan… Kaybolan silik düþünclerimin içerisinde ki en güzel düþünce sen olan… Susmayý tercih ediyorum yine kahrederek, yine sensiz susuyorum… Yine hic bir/þey söyleyemeden susuyorum… Yine hiçbir sey söylemeden sensizligi yudumluyorum… Yaðmuru dinliyorum birde içimde ki sesi, yaðmura ‘ah’ yagmur diyorum, gel de ol içimde ki sese sen yaðmur… Yine yanan yürekler, yine çaðlayan kalpler… ve yine, Ey can Ey canan!... Pinar Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Webmaster Geschrieben 12. Dezember 2009 Teilen Geschrieben 12. Dezember 2009 muhammed'in yakarmasý gerçi saklandýðý yere, pek yüce olan girince, o bir bakýþta tanýnan melek dimdik, görkemli ve parýltýlar salan: yalvardý, bütün iddialardan vazgeçerek, izin verillsin diye gezgin kalmasýna eskisi gibi, dalgýn tacir olarak yani; okumuþluðu yoktu,- fazla gelirdi ona, bilginlere de, görmek sözün böylesini melekse, buyururcasýna, gösteriyordu levhasýnda yazýlmýþ olaný yalvarana gösteriyor ve istiyordu tekrar: oku okudu o da: öyle ki, melek hayrandý çoktan okumuþ denirdi artýk ona, yapabilendi o. kulak veren ve yapandý. Rainer Maria Rilke Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 3. Januar 2010 Teilen Geschrieben 3. Januar 2010 Dua Biz kisik sesleriz.... minareleri, Sen ezansiz birakma Allah´im! Ya cagir surda bal yapanlarini, Ya kovansiz birakma Allah´im! Mahyasizdri minareler... gögü de, Kehkesansiz birakma Allah´im! Müslümanlikla yogrulan yurdu, Müslümansiz birakma Allah´im! Bize güc ver... cihad meydanini, Pehlivansiz birakma Allah´im! Kahraman bekleyen yiginlarini, Kahramansiz birakma Allah´im! Bilelim hasma karsi koymasini, Bizi cansiz birakma Allah´im! Yarinin yollarinda yillari da, Ramazansiz birakma Allah´im! Ya dagit kimsesiz kalan sürünü, Ya cobansiz birakma Allah´im! Bizi Sen sevgisiz, susuz, havasiz; Ve vatansiz birakma Allah´im! Müslümanlikla yogrulan yurdu, Müslümansiz birakma Allah´im! Arif Nihat Asya Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 6. Januar 2010 Teilen Geschrieben 6. Januar 2010 afedersiniz... copy-paste yapinca tuhaf biseyler oluyor, olmadi? sizlerle riza polat akkoyunlu´dan "nokta noktam" siirini paylasmak istemistim aslinda. ... unutamazsin nokta noktam unutamazsin! cünkü unutmak icin, önce unutulmak gerek. oysaki sen, bende hala esen, eski kavak yelisin. unutamazsin... ... ibrahim sadri seslendiriyor. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 12. Januar 2010 Teilen Geschrieben 12. Januar 2010 Asil adi Mehemt olan Fuzulî´nin vefati (11.01.´10) anisina - Allah kendilerinden razi olsun: Su Kasidesi (orjinali farscadan türkceye cevirmedir; alintilar) Ey göz! Gönlümdeki (icimdeki) ateslere göz yasimdan su sacma ki, bu kadar (cok) tutusan ateslere su fayda vermez. Su dönen gök kubbenin rengi su rengi midir; yoksa gözümden akan sular, göz yaslari mı su dönen gök kubbeyi kaplamistir, bilemem.. ... Gamli günümde hasta gönlümden kilic gibi keskin olan bakisini esirgeme; zira karanlik gecede hastaya su vermek hayirli bir istir. ... Ey Allah'in sevgilisi! Ey insanlarin en hayirlisi! Susamıslarin (susuzluktan dudagı kurumuslarin) yanip daima su diledikleri gibi (ben de) seni özlüyorum. ... O mahser günü, güzel yüzüne susamis olan bana vuslat cesmenin su verecegini, beni mahrum birakmayacagini ummaktayim. Fuzulî Ya Rabbi, bizleri Efendimize layik ümmet eyle...! ölümsüzlük bahcesinin özlemi ile kavrulurken... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Talha Geschrieben 27. Januar 2010 Teilen Geschrieben 27. Januar 2010 Güç istedim... Ve Allah(cc) beni güçlü yapmak için karþýma zorluklar çýkardý... ... Bilgelik istedim... Ve Allah(cc) bana çözmek için problemler verdi... ... Zenginlik istedim... Ve Allah(cc) çalýþmak için bana beyin ve güçlü kaslar verdi... ... Cesaret istedim... Ve Allah(cc) üstesinden gelmem için bana tehlike verdi... ... Sevgi istedim... Ve Allah(cc) yardým etmem için bana problemli insanlar verdi... ... Ýyilik istedim... Ve Allah(cc) bana fýrsatlar verdi... ... Ýstediðim hiçbir þeyi elde etmedim.. Ýhtiyacým olan her þeyi elde ettim... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.