carpe_fortunam Geschrieben 5. Februar 2010 Teilen Geschrieben 5. Februar 2010 HICRANNAME Nurullah Genc Aynalarda seni hissediyorum, Hayal irmaginin cagiltisinda Umutlarin mecnun pariltisinda Rüyalarda seni hissediyorum... Ey dost en güzelin nakisindasin, Nurun karanliga akisindasin, Bir denizin sehla bakisindasin Dalgalarda seni hissediyorum... Suledar eyleyip sundun elini, Tayfuna cevirdin sevda yelini, Tutusturdun yüregimin külünü, Nevalarda seni hissediyorum... Yürürken gecenin kalbine dogru, Gönlümden beynime vuruyor agri, Yalnizlik bir cöldür, ayrilik ugru, Tenhalarda seni hissediyorum... Aksamin renginde ay isiginda, Bir gül yapraginin kirisinda, Bulutta, yagmurda, gökkusaginda, Semalarda seni hissediyorum... Hüzün gözlerinden ruhuma düser, Icim acilarla yogrulur piser, Ey hicran yildizi ahsen-i beser, Dualarda seni hissediyorum… Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 5. Februar 2010 Teilen Geschrieben 5. Februar 2010 mecazlari ile ok gibi insanin kalbine nisan alip saplayan... tek kelime ile muhtesem edebi bir siir HAYAL BEKCISI Nurullah Genc beklenmedik bir firtinaydi gelisin... uyandirdin sessizligimi aysiz gecelerde yarali bir deniz gibi hickirdigini bir fanus* altinda sikisip kaldigini.. askla kenetlenen kalplerimizin.. me'yus** oldugunu, bunaldigini, biliyorum. hayal bekcisiyim... mehtabi arayan karanliklarda yagmur yakismiyorsa... güvercin gözlerine yakismiyorsa yagmur nasil acabilirim bulutlara derdimi...? nasil gecebilirim mayinli köprülerden...? sellere karisan ayaklarimla yigilip kaliyor en güzel umutlarim vurgun yemis denizciler misali gögsümün katranli sahillerinde zifiri saclariyla infazima agit yakan menziller en salgin boslugumu akitiyor üstüme... ben mehtabi*** arayan bir hayal bekcisiyim ben sevda sokaginin yoksul cicekcisiyim ben kor merdivenlere göklerle tirmanirim kizgin günes altinda yemyesil islanirim.. ben mehtabi arayan bir hayal bekcisiyim.. ben korsan bir geminin mahzun kürekcisiyim.. ben yaklasan saati beklerim odalarda ihtilaller yaparim gözlerine dalar da..... kelimeler: * fanus = baliklarin beslendigi cam küre (istilahta: insanin yalnizligi artip tavan yaptiginda dünyayi sanki icinden izliyormus gibi oldugu yer) ** mey´us = üzgün *** mehtap = ay isigi Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 6. Februar 2010 Teilen Geschrieben 6. Februar 2010 okyanus hevesi ile yollara düsenlere... yolculuk sonrasi degil masmavi dalgalari, cölleri görenlere... sahralara düsüp sussuz kalanlara... bir damla suyun hasreti ile kavrulan cöl güllerine... hayran kaldim cünkü ben, senin... ...SU ISTEYISINE Nurullah Genc diyor ki bir su ver, dirileyim kuruyan köklerimde bir köprü kur cildiran nehirlerin kalbine bir kusun yuvasina götür gökkusagini karincanin kirilan ayagina sar beni ben ki, toprak altinda bir devim, kurtar beni okunu cek bagrimdan; yandi cânim, bir su ver ölü bir tenden bile perisânim, bir su ver agliyor atesimin gölgesinde, Neruda Aragon* mutlu askin yoklugunda cilekes her yerde tutusan su istiyor geceden her cesmenin basinda eskiya gülümsüyor bir cicek at kararan duygular mahserine bir fidan dik bagrina onurlu bahcivanin damarlarim catladi; yandi kanim, bir su ver dirilmek istiyorum a sultanim, bir su ver gözleri birer birer kayan hücrelerimde Genc Werther'i yeniden kursunlayan bir aci al hanceri eline, kopar bileklerimi katranli bir urganda tükensim yalnizligim bir agacin titreyen yapragina koy beni bir kez olsun, yarali bir Istanbul say beni zehir akit iceyim a hanedânim, bir su ver a cellâdim, a kahrim, a zindânim, bir su ver... *Louis Aragon hk.: fransiz bir yazar, "Il n'y a pas d'amour heureux." ("mutlu ask yoktur" ) adli siiri ile meshur olmustur. diyor ki sair:Sana büyük bir sir söyleyecegim, Kapat kapilari. Ölmek daha kolaydir sevmekten, Bundandir iste benim yasamaya katlanmam, Sevgilim... "La femme est l'avenir de l'homme" (kadin erkegin/insanin istikbalidir) ifadesi de aragon´a aittir. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 7. Februar 2010 Teilen Geschrieben 7. Februar 2010 BIRAKMA BENI Cengiz Numanoglu 'Hevâ'dan kacmaya, ettim de yemin; Olmadim, yine de kendimden emin. Ey! Yüce Sahibim, Rabbül Âlemin, Nefsimle bas basa, birakma beni! Son buldu, kibirle büyük savasim, Önünde egildi, o magrur basim. Gördün... Beytullah’ta seldi gözyasim, Rahmetinden mahrum, birakma beni! Kisi gâfil ise, kelâm nâfile, Kalpler mutmaindir, zikrullah ile. Su fâni dünyada, bir nefes bile, Kur’ân’dan nasipsiz, birakma beni! Ibâdet tahtimdir, hidâyet tâcim, Baska hicbir tâca, yok ihtiyacim, Her an, her mekânda Sana muhtâcim, Kapinda secdesiz, birakma beni! Artik avutmuyor, ne söz ne beste, Emrini bekliyor, ruhum kafeste. Vuslat kapisinda, o son nefeste, Sehâdetten gâfil, birakma beni! Affin azâbindan, bilirim yüce, Doksan dokuz ismin, dilimde hece. Sorgu sual, baslayinca o gece; Kabirde cevapsiz, birakma beni! Yaklasan bir gün var, sartlari yaman; Kur’ân der ki; O gün, verilmez aman. Ey! Sifati Rahmân ve Rahîm olan; Mahserde gölgesiz, birakma beni! Gerci söyleyecek, sözüm coksa da, Gectim her birinden, geldim maksada, Son bir dilegim var, yüzüm yoksa da; Cemâl’ine hasret, birakma beni! amîn... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 7. Februar 2010 Teilen Geschrieben 7. Februar 2010 SEN Arif Nihat Asya Koku, tad, sicak... sende her aradigim vardi: Seni soguk bulanlar, isitamayanlardi. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 8. Februar 2010 Teilen Geschrieben 8. Februar 2010 UYUMAK ISTIYORUM Necip Fazil Kisakürek Iki yildiz arasi göge asili hamak... Uyku, uyku... Zamansiz ve mekansiz, uyumak. Uyumak istiyorum; basim bir cenk meydani; Harfsiz ve kelimesiz düsünmek Yaradani. Ilgisizlik, herseyden kesilmis ilgisizlik; Bilmeyis ki, en büyük ilme denk bilgisizlik. Usandim bos yere hep gitmeler, gelmelerden; Birakin uyuyayim, yandim kelimelerden! Göz kapaklarimda gün, kapkara bir kizillik; Kulagimda tarihin cikrik sesi, bin yillik. Bir yurt ki bu, diriler ölü, ölüler diri; Raflarda toza batmis Peygamberlerden bildiri. Her gün yalniz namazdan namaza uyanayim; Bir dilim kuru ekmek; aci suya banayim! Ve tekrar uyuyayim ve kalkayim ezanla! Yasaya dursun insan, hayat dedigi zanla... -------------------------------------------------------------------------------- uyumak istiyorum... ama uykularimda, düslerimde sadece Rabbim olsun istiyorum, söyle ki; ben sadece namazimi istiyorum. iftitah tekbirinden sonra bir hisimla sorunlarimi ardima atmak istiyorum, ruku ve secde halinde sancilarimi unutmak istiyorum, allahu ekberi vird edinmis divane olmak istiyorum, bu dünyada masivayi geride birakmak istiyorum, zaman dursun, devran dönmesin istiyorum, aciz ve muhtac olmayan olmak istiyorum, istiyorum ve istiyorum. sonu gelsin artik istiyorum.... ah keske cancagizim. bir körün kaleminden © Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 9. Februar 2010 Teilen Geschrieben 9. Februar 2010 Secdeden Gayri Cengiz Numanoglu ("Naat" yani "Arsin kubbeline" siirin müellifi) Ilim kapisinda verdim yillari, Dinledim, ''Hâkk'' diyen âlim kullari, Sordum, Dost'a giden bütün yollari; Yakin yok dediler...Secdeden gayri...! Ne bagis yaptigin, vakif listesi, Ne de alkislarin esrarli sesi. Günde seksen kere, berât müjdesi; Veren yok dediler...Secdeden gayri...! Husû tüllerinden, kanat acmaya, Bir lâhzada, yedi semâ gecmeye, Kevser serbetini, elden icmeye, Ruhsat yok dediler...Secdeden gayri...! Dedim: yillar yili gönlüm harapta, Devâ bulamadim, sazda sarapta, Bir yudum su verin, kaldim serapta; Pinar yok dediler...Secdeden gayri...! Gördüm ki, insanin iki düsmani, Biri kendi nefsi, biri seytani, Dedim: kusansam mi kilic kalkani? Silah yok dediler...Secdeden gayri...! Yaklastim... Süslü bir, mermer kabire, Belli ki zenginmis... Dönmüs fakire. Fidye var mi? dedim Münker Nekir'e; Meded yok dediler...Secdeden gayri...! Baktim.. Ay, yildizlar kalmaz zikirden, Var mi dedim sizde, sirk denen kirden? Dile geldi bütün kâinat birden: Biz de yok dediler...Secdeden gayri...! Rahmet cöllerinde, rahlemi kurdum, Gözlerimde seller, vakfeye durdum, Safâ'ya, Merve'ye, Kâbe'ye sordum; Mîrâc yok dediler...Secdeden gayri...! not: Adem Sevgi´de seslendiriyor Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 9. Februar 2010 Teilen Geschrieben 9. Februar 2010 VESSELAM Nurettin Durman Oturmusum ah ile geceleyin Iste tabiat, Iste kavak yelleri, Iste kalbim. Sözü yoksa aska dair kimsenin... Diyecegim baska seydir vesselam...! Iste bu agulu ezgiler kalbime yazilmistir Iste bu sessizce yürüyen hayat, Iste acilar denizindeki gizemli dalga. Ates gibi olan yalnizlik... Diyecegim baska seydir vesselam...! Mutlaka tutulmustur tutanaklari Bütün cinayetlerin Hayretler icerisinde bir zaman, Bütün suclar ve bütün göz yaslariyla Bize yildirim gibi olan destan. Kirmak gerekiyor artik kalbini yalnizligin. Diyecegim baska seydir vesselam...! ------------------------------------------------------ Soracagim sey lakin aciktir: nasil olacak bu ey ozan...?! vesselam. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 9. Februar 2010 Teilen Geschrieben 9. Februar 2010 CEYLAN SENI VURAMAM Yusuf Hayaloglu Beni görünce kacma ne olur, Ceylan ben seni vuramam! Saklananip beni süzme ne olur, Ceylan ben seni vuramam... Tenhalarda bir gölgeyim. Kimse bilmez ben nerdeyim. Zalim bir avci degilim. Ceylan ben seni vuramam... Daglarda gezer dururum. Aksam olur kaybolurum. Belki bende vurulurum... Ceylan ben seni vuramam...! Vuramam vuramam Ceylan ben seni vuramam! Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 9. Februar 2010 Teilen Geschrieben 9. Februar 2010 ANLATAMIYORUM(mono romantico) Orhan Veli Kanik Aglasam sesimi duyar misiniz, Misralarimda; Dokunabilir misiniz, Gözyaslarima, ellerinizle? Bilmezdim sarkilarin bu kadar güzel, Kelimelerinse kifayetsiz oldugunu. Bu derde düsmeden önce. Bir yer var, biliyorum; Her seyi söylemek mümkün; Epeyce yaklasmisim, duyuyorum; Anlatamiyorum. ---------------------------------------------- Lakin anlayana kelimeler gereksiz kalbten ruha akar cünkü o sözler sessiz sessiz kifayetsiz kalsada lehceler, o sükût kendini kendince ifader eder. sacma mi diyorsun? o zaman sana anlatamiyorum... bir körün kaleminden © Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 9. Februar 2010 Teilen Geschrieben 9. Februar 2010 GECEYE SIIR Necip Fazil Kisakürek Kalbim bir cicektir, gündüzler ölgün; Gelin, gelin, onu acin geceler! Beni yâdedermis gibi, bütün gün Ötün kulagimda, cín cín geceler! Geceler, cekmeyin benimcin hüzün, Gelin siz, ruhumu tenimden süzün; Birakin nâsimi yerde gündüzün, Gölgemi alin da kacin geceler! Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 9. Februar 2010 Teilen Geschrieben 9. Februar 2010 ZEHIR* Necip Fazil Kisakürek Cocukken haftalar bana asirdi; Derken saat oldu, derken saniye... Ilk düsünce, beni yokluk isirdi: Sonum yokluk olsa bu varlik niye? Yokluk, sen de yoksun, bir var bir yoksun! Insanoglu kendi varindan yoksun... Gelsin beni yokluk akrebi soksun! Bir zehir ki, hayat özü fâniye... *Son Siiri (Mayis 1983) ------------------------------------------- kalemine, yüregine saglik hocam, beni okur, icimi yazar gibisin... ruhun sad, makamin cennet olsun. amin. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 10. Februar 2010 Teilen Geschrieben 10. Februar 2010 LEYLA'NIN BIR ISIGA DÖNÜSMESI Sezai Karakoc Mecnun'la ayni anda mi, Biraz önce mi, biraz sonra mi, En yesil vahalar bereketinde Bir isiga dönüstü Leyla Ece Evden yükselen bir isik sütunu Yükselip tuttu isik olan Mecnun'u Gördü herkes gökte yaristi iki isik Birbirine kavustu iki isik... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 10. Februar 2010 Teilen Geschrieben 10. Februar 2010 Üstad bakin "kadini" nasil tanimliyor - sizce siz nasil bir kadinsiniz veyahut sizin kadinizin nasil bir kadin...? KADIN Necip Fazil Kisakürek Kalíp degil bir fikir... Elmas sorguclu fakir, Acikta sirri bâkir; Kadin... Cölde kacan bir serap... Yönü kementli mihrap... Mâdeni som isitirap; Kadin... Dipsiz hasrete tuzak... En yakinken en uzak... Tadi zehrinde erzak; Kadin... Bir isaret, bir misâl; Ayrilik remzi visâl... Allah'a yol bir timsâl; Kadin... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 11. Februar 2010 Teilen Geschrieben 11. Februar 2010 SORU Erdem Beyazit Artik beni parktaki agac bile anlamiyor Siyah kedinizin kuyrugunda sallanan zaman Bir zamanlar sevincle giyindigim Ak bir güvercin kanadi gibi gururla giyindigim Temiz ve mavi giysim degil artik. Yalniz imkansizligi mi anlatir bir bulut? Yagmaya hazir bekliyorsa gökyüzünde...? Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 11. Februar 2010 Teilen Geschrieben 11. Februar 2010 SANA, BANA, VATANIMA, ÜLKEMIN INSANLARINA DAIR Erdem Beyazit ''Telgrafin tellerini kursunlamali'' Öyle degildi bu türkü bilirim Bir de icime -Her istasyonda duran sonra tekrar yürüyen- Bir posta katari gibi simsiyah dumanlar dökerek Bazan gelmesi beklenen bazan ansizin cikagelen Haberler bilirim mektuplar bilirim... Gamdan daglar kurmaliyim Kayalari kelimeler olan Kirk ikindi saymaliyim Kirk gün hüzün bosaltan omuzlarima saclarima Saclarinin akisini anar anmaz omuzlarindan Bastan ayaga islanmaliyim Gam daglarina cikip naralar atmaliyim...! Icimde kaynayan bir mahser var Bu mahser bir de annelerinin kalbinde kaynar Cünkü onlar yün örerken pencere önlerinde Ya da camasir sererken bahcelerinde Birden aliverirler kara haberini Okul dönüsü bir trafik kazasinda Can veren ogullarinin... Bir de gencecik asiklarin yüreklerini bilirim Bir dolmusta yorgun soförler icin bestelenmis Bir sarkidan bir kelime düsüverince iclerine Karanlik sokaklarina dalarak sehirlerin Beton apartmanlarin sagir duvarlarini yumruklayan Ya da melal denizi parklarin issiz yerlerinde Örnegin Hint Okyanusu gibi derin Isyanin kapkara sularina dalan... Nice aksamlar bilirim ki Karanligini Bir millet hastanesinde Dokuz kisilik kadinlar kogusu koridorunda Basini kalorifer borularina gömmüs Beyaz giysilerinden uykular dökülen tabiplerden Haber sormaya korkan Genc kizlarin yüreginden almistir. Bir de baharlar bilirim Apartman odalarinda büyüyen cocuklarin bilmedigi bilemeyecegi Anadolu bozkirlarinda Istanbul’dan cikip Diyarbekir’e dogru Tekerleri yamali asfaltlari bir agustos susuzlugu ile icen Cesur otobüs pencerelerinden Bilincsiz bir bas kaymasi ile görülen Evrensel kadinlarin iki büklüm capa yaptiklari tarla kenarlarinda Ciplak ayaklari yumusak topraklara batmis irgat çocuklarinin Bir ellerinde bayat bir ekmegi kemirirken Diger ellerinde sarkan yemyesil bir soganla gelen. Yazlar bilirim memleketime özgü Yigit köy delikanlilarin Incir cekirdegi meselelerle birbirlerini kursunladiklari Birinin ölü dudaklarindan sizan kan daha kurumadan Üstüne cehennem güneslerde gögermis mor sinekler konup kalkan Digeri kan ter icinde yayla yollarinda Mavzerinin demirini alnina dayamis Yüregi susuzluktan bunalan Icinden mahpushane cesmeleri akan Ansizin parlayan keklikleri jandarma baskini sanip Apansiz silahina davranan Nice delikanlilarin figüranlik yaptigi Yazlar bilirim memleketime özgü Güzler bilirim ülkeme dair Karsiliksiz kalmis bir sevda gibi gelir Kalakalmis bir kiyida melül ve tenha. Kalbim gibi... Kaybolmus daracik ceplerinde elleri Titreyen kenar mahalle cocuklari Bir sicak somun icin, yalin kat bir don icin Dökülürler bulvarlara yapraklar gibi. Kadinlar bilirim ülkeme ait Yürekleri Akdeniz gibi genis, solugu Afrika gibi sicak Gögüsleri Cukurova gibi münbit Dag gibi otururlar evlerinde Limanlar gemileri nasil beklerse Öyle beklerler erkeklerini Yaslandin mi cinar gibidir onlar, sardin mi umut gibi. Isyan siirleri bilirim sonra Kelimeler ki tank gibi gecer adamin yüreginden Harfler harp düzeni almistir misralarinda Kimi bir vurguncuyu gece rüyasinda yakalamistir Kimi bir soygun sofrasinda isikli sofralarda Hirsizin girtlagina tikanmistir. Müslüman yürekler bilirim daha Kizdi mi cehennem kesilir, sevdi mi cennet Eller bilirim hasin hoyrat mert Alinlar görmüsüm ki vatanimin cografyasidir Her kirisigi sorulacak bir hesabi Her cizgisi tarihten bir yapragi anlatir. Bütün bunlarin üstüne Hepsinin üstüne, sevda sözleri söylemeliyim Vatanim, milletim, tüm insanlar, kardeslerim Sonra sen gelmelisin dilimin ucuna, adin gelmeli Adin kurtulustur ama söylememeliyim Can kusum, umudum, canim sevgilim. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 11. Februar 2010 Teilen Geschrieben 11. Februar 2010 MEKSIKA SINIRI Mehmet Efe Hep bir Meksika sinirim olsun isterdim, Alamanci komsumuzun siyah beyaz tevesinde kovboylar hep meksika sinirina giderdi kimse dokunamazdi siniri gectiler mi Meksika siniri isterdim en sevdigim sairlere hep hapiste olurlardi nedense hapis yatmis olurdu yoldasim gönüldasim saf tutmak istedigim namazda omuz omuza hapse düsersin derlerdi tutup cigerimden yazsam en sevdigim filim artisi hapsi boylardi illaki filmin en güzel yerinde camimizin imami edebiyat ögretmeni Meksika sinirimiz olmadigindan belki ortasinda dururlardi en can alici lafin bir damar kabarirdi cümlelerinde Meksika siniri olsaydi Türkiyemin ondokuz yasimda sevdigim kizla atlar gecerdim siniri kimse dokunamazdi yerine Gayrettepe'de dayaklar yedim günlerce uyutmadilar siyasi subede simdi Meksika sinirina iki saat mesafede tekrarlayip duruyorum kendi kendime bir Meksika siniri lazim her memlekete Meksika'nin kendisine de. ................................................................................................. Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 11. Februar 2010 Teilen Geschrieben 11. Februar 2010 TÂ MEVERÂDAN* Necip Fazil Kisakürek Rüzgâr öyle esti, öyle esti ki; Her sey ucup gitti, kaldi Yaradan. Ayna düstü, hayal, perdelerdeki Bir akiscik gibi cikti aradan. Sirtimi uykuda dürtüyor bir el; Firla yatagindan kosar adim gel! O bir minicik zar, kabugunu del! Seni cagiran var, tâ maverâdan! ------------------------------------------------------- * mâvera=dünya ötesi, ahiret Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 11. Februar 2010 Teilen Geschrieben 11. Februar 2010 GECMIS YAZ Yahya Kemal Beyatli Rü'yâ gibi bir yazdi. Yarattin hevesinle, Her ânini, her rengini, her siirini hazdan. Hâlâ doludur bahceler en tatli sesinle. Bir gün, bir uzak hâtira özlersen o yazdan... Körfezdeki dalgin suya bir bak, göreceksin: Gecmis gecelerden biri durmakta derinden. Mehtâb... iri güller... ve senin en güzel aksin... Velhasil o rü'yâ duruyor yerli yerinde...! Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 11. Februar 2010 Teilen Geschrieben 11. Februar 2010 BIR DOSTA MISRÂLAR Yahya Kemal Beyatli Kâmildir o insan ki yasar hâtiralarla; Bir baska kerem beklemez artik gelecekten. Her an doludur gözleri cânan ve baharla... Kâm* aldi bilir kendini, ömründe, felekten. Bir kerre sevip vuslata erdiyse cihanda, Ömrün iyi rü’yâsina dalsin, uyusun rûh... Bin zevk aramak kaydina düsmekle zamanda, Her gün yorulup, nafile bin yil yasamis Nûh. ------------------------------ *kâm=istek, arzu Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 12. Februar 2010 Teilen Geschrieben 12. Februar 2010 NERDESIN Ahmet Kutsî Tecer Geceleyin bir ses böler uykumu, Icim ürpermeyle dolar: - Nerdesin? Ariyorum yillar var ki ben onu, Asikiyim beni cagirran bu sesin. Gün olur sürüyüp beni derbeder, Bu ses rüzgarlara karisip gider... Gün olur pesimden yürür beraber, Ansizin haykirir bana: -Nerdesin? Bütün sevgileri atip icimden, Varligimi yalniz ona verdim ben. Elverir ki bir gün bana derinden, Tâ derinden bir gün bana: -Gel desin... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 12. Februar 2010 Teilen Geschrieben 12. Februar 2010 AYA YASLANAN YÜREK Recep Garip Ay vaktinden sesleniyor sevgili Suya düsüyor gözleri ceylanin Bir cift söze tutunmak icin yalnizca Sirlarina yaslaniyor yalnizca adamin biri Öyleyse yaniyor gözbebekleri... Kuru toprakti bastigimiz yer Ayin isimasi düserdi ictigimiz caya... Ay suresi okunurdu lirik ve icli Icine islerdi duvarlarin tahtanin ve erigin Biz devinip dururduk yalnizca Oysa ay vaktiydi yola ciktigimiz Yildizlardan birini sectigimiz Bir cift söze tutun öyleyse Kiskansin seni menekseler Yüreginde tasidigin ülfet miydi Gözlerinden düsen neydi o zaman Yagmur muydu nazar miydi nur muydu Alninda parlayip duran su muydu yoksa umut mu Ey icinde asklar tasiyan umut Ey aya sevdalanmis yürek Bir somun ekmek gibiyken gece Iplerine tutunmusken sikica Buyruguna boyun egmisken zaman Adí deliye cikmisken sairlerin, aldirma... Yalnizca aya yasla yüregini Ve yalnizca ayda izleri düsün... Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 15. Februar 2010 Teilen Geschrieben 15. Februar 2010 SONBAHAR Yahya Kemal Beyatli Fânî ömür biter, bir uzun sonbahâar olur. Yaprak, cicek ve kus dagilir, târümâr olur... Mevsim boyunca kendini hissettirir vedâ. Artik bu dagdagayla uguldar deniz ve dag. Yazdan kalan ne varsa olurken hasir nesir. Günler hazinlesir, geceler uhrevilesir... Tesrinlerin bu hüznü gecer tâ iliklere. Anlar ki yolcu, yol görünür selviliklere... Dünyanin ufku gözlere gittikce târ olur. Her gün sürüklenip yasamak rûha bâr olur... Insan duyar yerin dile gelmis sükûtunu... Bir baska mûsikîye gecis farz eder bunu. Teslim olunca va'desi gelmis zevâline... Benzer cihâna gelmeden evvelki hâline. Yaprak nasil düserse akip kaybolan suya Rûh öyle yollanir uyanilmaz bir uykuya: Duymaz bu anda tas gibi kalbinde bir sizi... Fark etmez anne - toprak ölüm mâcerâmizi. -------------------------ruh ebediyet alemine göc ederken yaprak misali düser hayat agacindan... sizlerle manidar bir söz paylasmak istiyorum, hazreti mevlâna´dan: "O daga bir kus kondu, sonra da ucup gitti. Bak da gör, o dagda ne bir fazlalik var, ne bir eksilme..." söyle ki; biz gider isek arkamizdan ne dag matem tutar ne de bir tas. zamaninda aglaya aglaya gelmisiz su dünyaya, yavruya tanitmislar sanki keder ve yasi ta orada. sevincten de olsa gerek, sessiz sedasiz terk ederiz; dostlar, hakkinizi helal edin, der, aklara bürünür gideriz... bir körün kaleminden © Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Efe Geschrieben 15. Februar 2010 Teilen Geschrieben 15. Februar 2010 Varsin birsin Allahim Sensin benim penahim. sensin eden vari var herkese asikar. Birligine süphehem yok, Buna delil, bürhan cok. Gök kubbeyi yarattin, yildizlarla donattin. Yer yüzünde heer kudret, senden alir güc, kuvvet Sen o kadar kaidrisn, her tarafta hazirsin topraga can verirsin sonra lisans verirsin. gece, gündüz bu nizam, cihan da bu intizam Tanrim senin erserin, elbette yok benzerin sayilir mi nimetin, hic tükenmez rahmetin sen herseyi görürürsün, kalpleri hep bürürsün affet beni allahim az degildir günahim....... penahim: siginacak yer.... Ali Sipahi Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
carpe_fortunam Geschrieben 16. Februar 2010 Teilen Geschrieben 16. Februar 2010 ve simdi ruhumu dinler misin? bak ta yüregimin en derin kösesinden geliyor... ...BENIM SIIRIM Nurullah Genc Bakmayin cevremi kusatanlara Hüznün, yalnizligin sairiyim ben Issiz ovalarin nehiriyim ben Icimde isliyor derin bir yara Askin öldürmeyen zehiriyim ben... Bakmayin cevremi kusatanlara Hüznün, yalnizligin sairiyim ben... Kapattim kalbimin son kapisini Dokunun; boslukta bir tas gibiyim...! Hafizasi ölü nakkas gibiyim. Cekiyorum mutsuzlugun yasini... Ayaklara mahkum bir bas gibiyim. Kapattim kalbimin son kapisini... Dokunun; boslukta bir tas gibiyim... Ölümü yasadim ölmeden önce. Bana sonsuzlugu beklemek düstü... Mazide benim de yüzüm gülmüstü... Uyandim, mutsuzluk geri dönünce Ölümü yasadim ölmeden önce. Bana sonsuzlugu beklemek düstü... Gelsene, nerdesin, ey sessiz ölüm? Adini yazsana dudaklarima... Zaman kan süzüyor kulaklarima Hickiriga mahkum bicare gönlüm... Haydi, takiliver ayaklarima Gelsene, nerdesin, ey sessiz ölüm...? Adini yazsana dudaklarima... Bulsam Kafdagi'nin eteklerini Basimi cevirip gitsem mi bilmem... Ben ki yaranamam, sakaya gelmem. Kuruttum bengisu* peteklerini. Karanlik dolu bir dünyada gülmem... Bulsam Kafdagi'nin eteklerini Basimi cevirip gitsem mi bilmem... Umutlar sultani anlayamadi Sizler beni asla anlamazsiniz... Biraz sevdasiniz, biraz nazsiniz Kimse benim gibi aglayamadi... Belki gülersiniz, inanmazsiniz... Umutlar sultani anlayamadi Sizler beni asla anlamazsiniz...! ----------- (*ölümsüzlügün suyu) Zitieren Link zu diesem Kommentar Auf anderen Seiten teilen Mehr Optionen zum Teilen...
Empfohlene Beiträge
Dein Kommentar
Du kannst jetzt schreiben und Dich später registrieren. Wenn Du ein Konto hast, melde Dich jetzt an, um unter Deinem Benutzernamen zu schreiben.